Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Bologna opent Italiaans seizoen met winst
English
PARMA (Italië) - Unipol Bologna heeft het nieuwe seizoen in de Italian Baseball League donderdagavond geopend met een 2-1 overwinning vs. Cariparma Parma.

De openingswedstrijd werd gespeeld in het honkbalstadion op het nieuwe sportcomplex in Parma dat is vernoemd naar hun voormalige voorzitter Aldo Notari (die later ook voorzitter/president werd van de Italiaanse Bond, de Europese Bond en de Wereldbond en in 2006 overleed). Oud-speler/coach Sal Varriale is de Sporttechnisch Directeur bij de club, terwijl Massimo Fochi, eveneens een oud-speler, de General Manager is. Beiden hebben ook een lange loopbaan achter de rug in de Italiaanse nationale ploeg. Parma's oude stadion 'Europeo' (de locatie van vele internationale evenementen, zoals WK's en EK's), dat was gelegen in het centrum van de stad bij het station, werd in januari 2010 gesloopt.


...Het nieuwe stadion van Parma...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Parma was de betere ploeg in het duel en 'outhitte' Bologna met 8-4 en speelde ook verdedigend beter, want Bologna ging viermaal in de fout, waarvan Parma niet kon profiteren.

De openingswedstrijd was een pitching-confrontatie tussen de Dominicaan Jesus Matos (Bologna) en de Venezolaan Jesus Silva Espinoza (Parma). Op een regenachtige avond nam Bologna (dat onder leiding staat van Marco Nanni) een 1-0 voorsprong in de derde inning op Espinoza. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Daniele Malengo, die vervolgens het tweede honk stal en kon scoren toen een aangooi van de catcher het outfield inketste.

Parma (dat wordt geleid door Gilberto Gerali) kwam langszij in de vierde inning. Met één uit sloeg de Venezolaan Marco Yepez en Leonardo Zileri een honkslag, waarna de eerste de gelijkmaker scoorde toen Matteo Ugolotti een honkslag sloeg met twee uit.

Bologna hernam de leiding in de zesde inning, nadat Livinston Santaniello begon met een driehonkslag. Hierna kreeg Juan Carlos Infante. Santaniello en Infante zijn ook twee Venezolanen op het roster van Bologna. De ervaren Gabriele Ermini volgde met een opoffferingsslag en die stelde Santaniello in staat het leidende punt te scoren.

Victor Moreno (eveneens afkomstig uit Venezuela) gooide de laatste drie innings voor Bologna als opvolger van Matos, stond nog maar twee honkslagen toe en verdiende een save.

Vrijdagavond staan er vier wedstrijden op het programma. Bologna en Parma staan weer tegenover elkaar in Parma, waarna de series zaterdag wordt afgesloten in Bologna. Novara United opent het seizoen vrijdag thuis in Novara vs. Montepaschi Grosseto, tegen wie zaterdag op eigen veld een double-header wordt gespeeld. Telemarket Rimini opent vrijdag op eigen veld in Rimini vs. North East Kings, waarna zaterdag een double-header volgt in Godo. In Serravalle (San Marino) speelt T&A San Marino een 3-games series vs. Danesi Nettuno, één wedstrijd op vrijdag en een double-header op zaterdag.

(14 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.