Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sparta-Feyenoord verslaat Amsterdam
English
HOOFDDORP / UTRECHT / ROTTERDAM / BUSSUM - Sparta-Feyenoord sloot zondag een 5-game losing streak af door met 6-4 te winnen van koploper L&D Amsterdam Pirates, van wie een 6-game winning streak ten einde kwam. Amsterdam stond met 4-2 voor toen Sparta-Feyenoord in de zevende inning toesloeg op een nieuwe werper op weg naar de winst.

DOOR Neptunus verlengde de winning streak naar 10 wedstrijden door met 8-4 te winnen van UVV, dat nu zevenmaal op rij heeft verloren.

Corendon Kinheim had opnieuw de handen vol aan Mr. Cocker HCAW. Na verlies op donderdagavond en een ruime 10-punten verschil nederlaag op zaterdag moest Kinheim vandaag de verlenging ingaan vs. HCAW en scoorde tien viermaal in de tiende inning om met 8-4 te winnen.

Vaessen Pioniers versloeg ADO met 10-2 om de zesde winst op rij te boeken, terwijl dit het zesde achtereenvolgende verlies was voor ADO, dat nog altijd op de laatste plek staat.Vaessen Pioniers vs. ADO
In Hoofddorp stond Vaessen Pioniers met 2-1 achter na vier innings vs. ADO, maar draaide het duel daarna in eigen voordeel om en won met 10-2, waarmee de zesde winst op rij werd geboekt, hoewel de ploeg met 8-7 werd 'outhit'.

ADO nam een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning op starter Lars Huijer. Met één uit en Jarreau Martina (velderskeus) op het eerste honk werd een fout gemaakt op een 'force play-grounder' van Jaïr Roseburg en dat bracht lopers op het eerste en derde honk. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen volgden Harvey Gumbs en Enrique Tromp met RBI-singles, waardoor het 2-0 werd.

In de tweede inning kreeg Huijer een one-out double tegen van Gernald Nicolaas, maar stond daarna geen honkslag meer toe tot in de zesde slagbeurt. Hij gaf tussendoor wel drie slagmensen vier wijd, maar geen daarvan scoorde.

ADO-starter Quincy Lambertina gaf een slagman vier wijd in elk van de eerste drie innings, maar kreeg ook de steun van een dubbelspel. In de vierde inning kreeg hij een punt tegen toen hij problemen had met zijn controle. Met één uit gooide Lambertina vier wijd op Mark-Jan Moorman en Randy Reiph en volgde met een strikeout. Maar hij zorgde daarna voor volle honken met het raken van Zerzinho Croes en bezorgde Pioniers een punt via vier wijd voor Jefferson Muzo. Pioniers liet de honken echter vol achter, want een grounder van Michael Duursma maakte een einde aan de inning.

Met een 2-1 achterstand scoorde Pioniers tweemaal in de vijfde inning om een 3-2 voorsprong te nemen. Mark Duursma begon met een honkslag, waarna Norbert Lokhorst vier wijd kreeg. Een doorgeschoten bal leidde tot een foute aangooi en de gelijkmaker, waarna Nik Gumeson een RBI-single sloeg die Pioniers de leiding bezorgde.

In de zesde inning kwam Pioniers tot een rally van vijf runs. Lambertina begon met twee strikeouts, maar gooide daarna vier wijd op Michael Duursma en Mark Duursma om zijn totaal in dit duel op negen te brengen, waarna hij werd opgevolgd door Kevin Nieveld. De zoon van voormalig Hoofdklasser René Nieveld begon ook met een vrije loop voor Norbert Lokhorst, waardoor de honken vol kwamen en kreeg vervolgens een 3-run double tegen van Nik Gumeson, die de honken schoonveegde. Een tweehonkslag van Mark-Jan Moorman en een honkslag van Randy Reiph waren daarna goed voor de resterende twee runs in deze slagbeurt.

Pioniers voegde nog twee runs toe in de zevende na een fout en een vrije loop met volle honken. Drie ADO-werpers gaven samen 15 vrije lopen weg in dit duel om hun 'league-leading' totaal op 109 te brengen. Echter, de werpersstaf van Mr. Cocker HCAW volgt dicht daarachter met 99. Het totaal op de derde plaats is 59. ADO voert de lijsten ook aan in wilde worpen (18) en doorgeschoten ballen (20).

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaUVV vs. DOOR Neptunus
In Utrecht stond DOOR Neptunus na drie innings met slechts 4-3 voor, maar nam daarna meer afstand op weg naar een 8-4 overwinning vs. UVV om hun winning streak te verlengen naar 10 wedstrijden. Voor UVV was dit de zevende nederlaag op rij. In die zeven wedstrijden maakte de UVV-verdediging 20 fouten om naar de tweede plaats in die categorie te klimmen met 39. Alleen ADo maakte één fout meer.

Neptunus opende de score met drie runs in de eerste inning. UVV-starter Jurjen van Zijl, die aanvankelijk was aangewezen als starter voor zaterdag, kreeg een lead-off double tegen van Eugène Kingsale, die daarna scoorde toen een fout in het outfield volgde op een honkslag van Benjamin Dille. Even later scoorde de Belgische international zelf toen Raily Legito volgde met een tweehonkslag. Met één uit werd er een fout gemaakt op een OSS van Dwayne Kemp, waarna Legito scoorde op een OS van Rien Vernooij. Neptunus voegde een punt toe in de tweede inning toen Shaldimar Daantji een honkslag sloeg met één uit en scoorde na een honkslag van Dille.

Na op rij te zijn uitgeschakeld door Tim Roodenburg kwam UVV tot een rally van drie punten in de tweede slagbeurt. Glenn Romney en Rutger Veugelers begonnen met vier wijd, waarna Fausto Álvarez Rizo volgde met een RBI-single, net als Giovanni Samboe. Neptunus draaide vervolgens een dubbelspel, maar een honkslag van Norbert Jongerius verkleinde de achterstand daarna naar slechts 4-3. De inning kwam ten einde toen Jongerius uitging bij een steelpoging, een categorie waarin UVV de koppositie deelt met Sparta-Feyenoord.

Neptunus nam meer afstand door driemaal te scoren in de vierde inning. Met één uit sloegen Shaldimar Daantji en Eugène Kingsale een honkslag, waarna de laatste gedwongen uitging op een grounder van Benjamin Dille, maar dat leidde ook tot een punt. Hierna sloeg ook Raily Legito een honsklag, waarna hij en Dille beiden scoorden op een honkslag van Jeffrey Arends, die de stand 7-3 bracht.

In de tweede helft van de vierde inning opende Fausto Álvarez Rizo met zijn tweede homerun in twee dagen, maar dat werd UVV's laatste punt. In het restant van de wedstrijd bereikte de ploeg nog slechts tweemaal het honk. Met twee uit in de vierde sloeg Jongerius een honkslag, waarna de derde nul volgde. In de vijfde nam Craig Anderson de pitching voor Neptunus over en schakelde 11 slagmensen op rij uit, voordat hij vier wijd gooide op Romney in de achtste inning. In de negende zorgde closer Arshwin Asjes voor drie nullen.

Neptunus scoorde het achtste punt in de zesde inning op nieuwe werper Derek Tarapacki toen Legito en Arends back-to-back doubles sloegen met twee uit.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaSparta-Feyenoord vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam stond L&D Amsterdam Pirates met 4-2 voor na zes innings, maar daarna scoorde Sparta-Feyenoord driemaal na een werperswissel en ging winnen met 6-4, waardoor de winning streak van Amsterdam na zes wedstrijden stopte.

Amsterdam opende de score in de eerste inning op Gregory Gustina, die het hele duel gooide, hoewel hij 13 honkslagen moest incasseren. De eerste van deze hits was een lead-off double van Roelie Henrique, die daarna scoorde op een honkslag van Vince Rooi. Het tweede punt werd hierna toegevoegd in de tweede inning. Bas Nooij begon met vier wijd, schoof op na een OSS en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een 2-out grounder van Rashid Gerard.

Sparta-Feyenoord kreeg de honken vol in de eerste inning op Ben Grover, die drie slagmensen op rij vier wijd gaf met één uit. Maar hierna maakten een strikeout en line-out een einde aan de Rotterdamse slagbeurt. In de tweede inning begon Rubinet Koko met een honkslag. Koko, die in de voorgaande wedstrijden de openingsslagman was, sloeg vandaag op de zevende plek, want Hoofd Coach Luty Bernadina had zijn slagvolgorde aangepast. Koko bereikte het derde honk na een honkslag van Anthony Vrolijk, waarna hij scoorde op een double play-grounder van Jesus Castillo.

In de vierde inning sloeg Bas Nooij een tweehonkslag met één uit voor Amsterdam, maar die werd later op de plaat uitgegooid bij een poging te scoren op een honkslag van zijn broer Koen Nooij, waardoor de inning ten einde kwam. Sparta-Feyenoord kwam daarna langszij in de vijfde. Met één uit bereikte Emeron Lourens het honk na een fout en scoorde toen Arthur Bonevacia volgde met een honkslag.

Amsterdam hernam de leiding in de zesde inning. Met één uit kreeg Percy Isenia vier wijd en sloeg Bas de Jong een honkslag. Een honkslag van Bas Nooij leverde Amsterdam daarna een hernieuwde voorsprong op en een foute aangooi bij een poging een dubbelspel te completeren op een grounder van Seb Visser maakte er 4-2 van.

Nadat Ben Grover voor drie nullen had gezorgde in de zesde en met een 4-3 voorsprong nam Rik Geestman de pitching voor Amsterdam over in de zevende inning. Maar de linkshander kwam onmiddellijk in de problemen en zag Sparta-Feyenoord de leiding overnemen. Anthony Vrolijk begon met een honkslag, waarna Jesus Castillo vier wijd kreeg. Een fout op een OSS van Emeron Lourens leidde daarna tot een punt en lopers op het tweede en derde honk. Hierna bracht Arthur Bonevacia beide lopers met een honkslag binnen en bezorgde Sparta-Feyenoord een 5-4 voorsprong.

Sparta-Feyenoord voegde nog een 'insurance run' toen in de achtste inning. Rudney Balentien opende met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde na een honkslag van Rubinet Koko.

Amsterdam liet lopers op het derde honk achter in de zevende en negende inning. In de negende kreeg de ploeg lopers op het eerste en derde honk met één uit, maar daarna sloten twee vangbalen het duel af.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaMr. Cocker HCAW vs. Corendon Kinheim
In Bussum kwam Corendon Kinheim terug van een 4-2 achterstand vs. Mr. Cocker HCAW en kwam langszij in de achtste inning, waarna met 8-4 werd gewonnen in 10 innings, waarbij viermaal werd gescoord via de tie-break regel.

...Kevin Roovers - eerste start in een jaar...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Kinheim nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning op Kevin Roovers. Remco Draijer begon met een honkslag en schoof op toen er een fout werd gemaakt op een OSS van René Cremer. Draijer werd daarna uitgeschakeld in een dubbelspel dat volgde op een line drive van Jason Halman, maar een fout op een uithaal van Dirk van 't Klooster en een geraakt werper voor Bryan Engelhardt zorgden vervolgens voor volle honken. Vier wijd voor Rodney Michel bezorgde Kinheim de leiding, maar drie lopers bleven achter toen volgende slagman Rafaël Jozefa drie slag kreeg van Roovers. Voor Roovers was dit zijn eerste heuveloptreden sinds 15 augustus 2010 toen hij twee innings in relief gooide in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Het was zijn eerste start sinds 23 mei 2010. Op die dag begon hij tegen Sparta-Feyenoord, maar verliet het duel met een knieblessure na het fielden van een stootslag-honkslag van Kevin van Nederpelt in de derde inning. Sindsdien kwam hij niet in actie, totdat hij drie maanden later kort in relief gooide.

In de derde inning kreeg de rechtshander een lead-off double tegen van Jason Halman en werd vervangen door Joey Eijpe, die een honkslag moest toestaan aan Dirk van 't Klooster. Nada de twee lopers waren opgeschoven na een OSS van Engelhardt werd een punt gescoord op een honkslag van Michel, waardoor het 2-0 werd. Later in de inning kreeg Kinheim de honken nog vol, maar liet, net als in de eerste inning, de drie lopers weer achter.

HCAW pakte een punt terug in hun derde toen Adrian Anthony scoorde met twee uit op een honkslag van Michael Pluijmers. In de vierde inning kwam HCAW langszij toen Juan Miguel Gonzalez het honk bereikte na een fout en scoorde op een 'force play-grounder' van Mitchel Koot.

Nadat Kinheim weer twee lopers had achtergelaten in de eerste helft van de vijfde inning op nieuwe werper Moises Levi Melendez Izaguirre nam HCAW een 3-2 voorsprong in de tweede helft van deze slagbeurt. Rodney Daal begon met een honkslag, schoof op na een OSS van Adrian Anthony en scoorde toen een fout volgde op een flyout van Michael Pluijmers.

...Actie op het derde honk...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW voegde een punt toe in de zevende inning. Met één uit sloeg Rodney Daal een tweehonkslag en dat bracht nieuwe werper Patrick Beljaards in als opvolger van starter Nick Veltkamp. Nadat Daal het derde honk had gestolen gooide Beljaards vier wijd op Adrian Anthony, schakelde Pluijmers daarna met drie slag uit, maar kreeg toen een RBI-single van Dirimo Enrique Chavez te verwerken. Beljaards werd vervangen door Nick Stuifbergen, die de slagbeurt afsloot via drie slag voor Lennart Koster.

In de achtste inning bracht Kinheim de stand weer in evenwicht. Rafaël Jozefa begon met een honkslag en Niels van Weert volgde met een tweehonkslag, waarna pinch-hitter Roy Seltenrijch met een honkslag een punt binnensloeg. Even later scoorde Van Weert de gelijkmaker op een 'force play-grounder' van Remco Draijer.

In de negende inning kwam Kinheim weer op de honken. Met één uit kregen Engelhardt en Michel vier wijd en dat betekende het einde voor Melendez, die werd opgevolgd door Kyle Ward. Met twee uit zorgde de linkshander voor volle honken via vier wijd voor Van Weert, maar daarna liet Kinheim opnieuw de drie lopers achter toen er een grounder volgde.

Omdat HCAW voor de tweede inning op rij in volgorde uitging op Stuifbergen moest er worden verlengd. Kinheim sloeg toen met vier runs toen in de tiende inning op 2-run doubles van Jason Halman (met één uit) en Rodney Michel (met twee uit). HCAW wist niet meer tot scoren te komen in hun tiende slagbeurt, want het duel werd afgesloten met een dubbelspel.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(15 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.