Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar

Halman slaat eerste big league-homerun
English
SEATTLE, Washington (USA) - Greg Halman heeft weer een nieuwe mijlpaal in zijn loopbaan bereikt. Op woensdag 15 juni sloeg de bijna 24-jarige Haarlemmer zijn eerste homerun in de Major League en dat deed hij ook nog eens op een belangrijk moment in de wedstrijd.

...Greg Halman...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Spelend voor eigen publiek met de Seattle Mariners tegen de Los Angeles Angels of Anaheim werd Halman in de eerste helft van de achtste inning ingebracht als nieuwe linksvelder. In de zevende inning namen de Mariners een 2-0 voorsprong toen Carlos Peguero een 2-run single sloeg waarbij de bal tegen het tweede honk kwam en opsprong over korte stop Erick Aybar in het outfield, waardoor Chone Figgins en Ichiro Suzuki (die in de eerste inning zijn 400ste gestolen honken had) konden scoren. Maar in de eerste helft van de achtste inning pakten de Angels een punt terug op een one-out single van Aybar.

In de tweede helft van de achtste was Halman de eerste slagman op reliever Rich Thompson. Hij sloeg mis op de eerste worp die hij zag, waarna de volgende worp werd beoordeeld als slag. Hierna sloeg Halman een curvebal fout, gevolgd door een wijdbal. Met een 1 wijd-2 slag count sloeg Halman vervolgens een cutter het midveld in voor de eerste homerun in zijn Major League-loopbaan en bracht de stand op 3-1. Hiermee zorgde Halman voor een 'insurance run' en verhoogde de voorsprong van Seattle naar 3-1 en dat werd ook de eindstand.

Sinds hij op 3 juni werd opgeroepen in het Major League-team speelde Halman in negen wedstrijden en slaat .409 (9-uit-22), scoorde vijf punten en heeft drie RBI's. Toen hij vorig jaar september werd opgeroepen nam Halman eveneens deel aan negen wedstrijden en dus heeft hij nu zijn totaal aantal wedstrijden in de Major verdubbeld.