Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Opnieuw winst Amsterdam, Kinheim, Neptunus, Pioniers
English
AMSTERDAM / THE HAGUE / HOOFDDORP / ROTTERDAM - De vier ploegen die donderdagavond tot winst kwamen boekten zaterdag opnieuw een overwinning. Koploper L&D Amsterdam Pirates toonde opnieuw hun slafkracht, kwam tot 15 honkslagen en had twee grote rallies om met 14-2 te winnen in 6 1/2 inning vs. Mr. Cocker HCAW. In Den Haag won Corendon Kinheim ruim van ADO met 11-4, terwijl Vaessen Pioniers UVV een 3-0 shutout-nederlaag toediende. In de avond nam DOOR Neptunus meer afstand vanaf de zesde inning op weg naar een 10-0 shutout-zege vs. Sparta-Feyenoord, dat slechts drie honkslagen sloeg.

De ploegen ontmoeten elkaar opnieuw op zondag in de afsluiters van hun series.ADO vs. Corendon Kinheim
In Den Haag had Kinheim slechts één honkslag meer dan ADO, maar scoorde wel zeven punten meer dan hun tegenstander.

Kinheim sloeg maar vier honkslagen op de linkshandige starter Nick Martin, die debuteerde in de Hoofdklasse. Maar de Amerikaan gaf ook vier vrije lopen weg, waarvan er twee scoorden en had ook nog een puntscorende wilde worp.

Kinheim sloeg vroeg toen in de eerste inning toen Bryan Engelhardt een 2-out, 2-run homerun sloeg. Engelhardt homerde ook in de opener op donderdagavond. Eén punt werd toegevoegd in de derde toen Björn Henrichs vier wijd kreeg en scoorde na een OS van René Cremer.

In de vierde sloeg Jason Halman een honkslag en scoorde na een wilde worp, waarna later in de slagbeurt Rafaël Jozefa scoorde na een grounder van Roy Seltenrijch. Kinheim bracht de stand op 6-0 in de vijfde toen Martin vier wijd gooide op Remco Draijer, die daarna scoorde na een honkslag van Dirk van 't Klooster.

Met een 6-0 achterstand verkleinde ADO dit door driemaal te scoren in de vijfde inning op starter Duko Jansen. Remco Seitzinger (honkslag) en Jarreau Martina (velderskeus) stonden op het honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Raynard Doran en de honken vol kwamen. Hierna sloegen Gernald Nicolaas (2-run) en Jay Lopez een honkslag om drie punten binnen te brengen, maar daarna volgden twee nullen om de inning af te sluiten.

In de zevende inning, op nieuwe werper Quincy Lambertina, voegde Kinheim een punt toe na een fout, waarna er nog drie werden gescoord in de achtste. Jason Halman opende toen met een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Rafaël Jozefa, die werd gevolgd door een 2-run homerun van Rodney Michel, waardoor de stand op 10-3 kwam. Een OS van René Cremer later in de inning maakte er 11-4 van.

ADO scoorde nog maar één punt in hun negende beurt op Steven van Groningen, die net Pim Walsma had vervangen, die op zijn beurt in de zevende inning op de heuvel was gekomen. Van Groningen gooide vier wijd op lead-off hitter Gino Hersilia, die daarna scoorde na een fout.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaL&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW


...Roelie Henrique (boven) en Vince Rooi...
...4x op het honk; 3 hits...
(© Foto's: Henk Seppen)
In Amsterdam sloeg de thuisploeg acht honkslagen in de eerste twee innings, scoorde drie runs in de eerste en leidde met 9-0 na twee innings vs. HCAW.

In de eerste sloeg Roelie Henrique een tweehonkslag met één uit op starter Dennis Burgersdijk, waarna Sidney de Jong en Percy Isenia vier wijd kregen en voor volle honken zorgden. Het eerste punt werd daarna gescoord door Henrique toen volgende slagman Bas de Jong werd uitgevangen op fout gebied door rechtsvelder Lennart Koster. Hierna bracht Vince Rooi de stand met een driehonkslag op 3-0.

In de tweede inning stond Rashid Gerard (vier wijd) op het eerste honk met één uit toen Amsterdam zes honkslagen op rij sloeg om een comfortabele voorsprong te nemen. Eerst sloeg Wesley Connor een honkslag, waarna Roelie Henrique volgde met een RBI-double. Een wilde worp leidde daarna tot het volgende punt, net als een RBI-single van Sidney de Jong. Dit bracht nieuwe werper Kyle Ward in, maar die kreeg back-to-back doubles tegen van Percy Isenia en Bas de Jong, gevolgd door een RBI-single van Vince Rooi, waardoor het 9-0 werd.

Een nieuwe grote rally volgde in de vierde inning toen er vijf runs werden gescoord. Met volle honken leidde een vrije loop voor Rashid Gerard tot een punt, waarna rookie Koen Nooij met een tweehonkslag voor nog eens twee runs zorgde. Hierna volgde een zelfde soort situatie als in de eerste inning toen een outfielder een bal op fout gebied ving resulterend in een punt, dit keer linksvelder Adrian Anthony op een klap van Wesley Connor, die hierdoor een opofferingsslag werd. Een grounder met volle honken van Percy Isenia maakte er daarna 14-0 van.

HCAW scoorde het eerste punt in de vijfde inning toen, met twee uit, Randy Daal een tweehonkslag sloeg en scoorde na een honkslag van Bart Sabel, die overigens in de zesde inning werper was voor HCAW, nadat hij in de eerste vijf innings de catcher was geweest. HCAW's tweede punt (opnieuw met twee uit) werd gescoord in de zevende op Al Morales Gomes, de opvolger van starter Jos de Jong. Opnieuw was het Randy Daal die scoorde na het slaan van een honkslag, waarna hij scoorde op een driehonkslag van zijn broer Rodney Daal.

Roelie Henrique en Vince Rooi bereikten beiden het honk in hun eerste vier slagbeurten en sloegen 3-uit-4.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

...2B Roelie Henrique completeert...
...een dubbelspel na het uitschakelen...
...van Michael Pluijmers op het 2e honk...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)Vaessen Pioniers vs. UVV
In Hoofddorp kwam Pioniers tot een 3-0 shutout tegen UVV, maar stond na zes innings slechts met 1-0 voor.

Pioniers opende de score in de tweede inning op starter Jurjen van Zijl. Met één uit sloegen Norbert Lokhorst en Linoy Croes back-to-back doubles om de stand op 1-0 te brengen voor de thuisploeg.

UVV werd het zwijgen opgelegd door Eddie Aucoin, die slechts drie hits toestond in de eerste zes innings. In de tweede inning kreeg hij de steun van een dubbelspel. In de vierde opende Jeff Delfina met een honkslag, maar bleef achter op het tweede honk. In de vijfde sloeg Glenn Romney een honkslag met één uit, maar strandde eveneens op het tweede honk.

De zevende inning was de enige waarin UVV twee lopers op de honken kreeg. Met één uit sloegen Fausto Álvarez Rizo (die 2-uit-3 sloeg) en Giovanni Samboe beiden een honkslag, maar daarna volgden twee nullen. In de achtste draaide Pioniers hun tweede dubbelspel.

Met slechts een 1-0 voorsprong voegde Pioniers twee runs toe in de zevende inning. Met één uit bereikte Zerzinho Croes het tweede honk na een foute aangooi, waarna Jefferson Muzo een honkslag sloeg. Dit betekende het einde voor Van Zijl, die werd opgevolgd door Sedley Karel. De laatste zorgde daarna eigenhandig voor de twee punten. Met zijn eerste slagman Jason Orman tegenover zich en lopers op het eerste en derde honk, werd bij Karel schijn geconstateerd, waardoor Croes kon scoren. Even later sloeg Orman een honkslag en kwamen er opnieuw lopers op het eerste en derde honk. Hierna werd Mark Duursma uitgevangen. Maar daarna kreeg ook Muzo de thuisplaat toen Karel opnieuw schijn maakte en dat bracht de stand op 3-0. Karel werd hierna vervangen door Derek Tarapacki, die Nik Gumeson nog het honk zag bereiken na een fout, maar daarna vier slagmensen op rij uitschakelde. Maar de schade was reeds toegebracht.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaDOOR Neptunus vs. Sparta-Feyenoord
In Rotterdam kwam Neptunus 's avonds tot een 10-0 shutout vs. Sparta-Feyenoord, maar stond na vijf innings slechts met 3-0 voor.

In de derde scoorde Neptunus drie punten op starter Gregory Gustina, die was hersteld van de griep en vandaag weer kon starten. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Mourik Huijser, waarna de honken vol kwamen toen Eugène Kingsale en Benjamin Dille beiden een honkslag sloegen met één uit. Vervolgens werd een fout gemaakt op een 'force play-grounder' van Raily Legito, resulterend in een punt, gevolgd door een OS van Jeffrey Arends en een RBI-single van Rien Vernooij.

In de zesde inning volgde een 4-run rally. Dwayne Kemp begon met een honkslag, waarna, met één uit, Neptunus de honken vol kreeg via Eldrion Regina (vier wijd) en Mourik Huijser (fout). Een honkslag van Shaldimar Daantji leidde ook tot een fout en twee runs, waarna een tweehonkslag van Benjamin Dille de thuisploeg nog eens twee punte opleverde. Hierna werd Gustina opgevolgd door Ruderly Manuel, die nog eens drie punten moest toestaan in de zevende.

Jeffrey Arends begon toen met een honkslag en Dwayne Kemp volgde met een tweehonkslag. Een honkslag van Rien Vernooij stelde Arends in staat te scoren, waarna een fout tot het volgende punt leidde. Met één uit bracht een honkslag van Huijser (die 3-uit-3 sloeg) Vernooij naar het derde honk en die scoorde het tiende punt toen Daantji ook een honkslag sloeg om het duel af te sluiten.

Dwayne Kemp sloeg eveneens drie honkslagen. Kevin Heijstek gooide het heel duel voor Neptunus en stond slechts drie hits toe, terwijl hij werd gesteund met twee dubbelspelen. Slechts één loper van Sparta-Feyenoord bereikte het tweede honk. Dat gebeurde in de vierde inning toen Brian Biezen een honkslag sloeg en Jourick Blanco vier wijd kreeg met twee uit.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(16 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.