Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Opnieuw nederlaag voor Van den Hurk
English
ALLENTOWN, Pennsylvania (USA) - Maandagavond startte Rick van den Hurk zijn achtste wedstrijd van het seizoen voor de Norfolk Tides. In Allentown moest hij het opnemen tegen de Lehigh Valley IronPigs (Seattle Mariners), die met 4-3 wonnen. Van den Hurk, die vijf innings gooide, was de verliezende werper en staat nu op 2-6.


...Coca-Cola Park, het thuisstadion van de Lehigh Valley IronPigs in Allentown...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Op een frisse avond namen de Tides een 1-0 voorsprong in de tweede inning toen Josh Bell een honkslag sloeg en scoorde op een 2-out double van Brendan Harris. Maar de IronPigs kwamen langszij in de tweede helft van de tweede inning toen Van den Hurk een one-out homerun tegen kreeg van Josh Barfield. Brandon Moss volgde daarna met een tweehonkslag en schoof op na een grounder van Jeff Larish. Met twee uit gooide Van den Hurk drie slag op Erik Kratz, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp, die Moss in staat stelde te scoren. Echter, catcher John Hester maakte een slechte aangooi naar het eerste honk die Kratz uitgeschakeld had kunnen hebben en dus een punt had kunnen voorkomen.

De IronPigs voegde twee runs toe in de derde inning. Met één uit sloeg veteraan Ronnie Belliard een tweehonkslag en schoof daarna op naar het derde honk toen Van den Hurk een foute aangooi maakte tijdens een mislukte pick-off poging naar het tweede honk. Een strikeout volgde en hierna gooide Van den Hurk ook drie slag op volgende slagman Delwyn Young, maar opnieuw ging de bal in de grond voor een wilde worp en dat leidde ook nu weer tot een punt. Hierna sloegen Josh Barfield en Brandon Moss beiden een honkslag en kwam de stand op 4-1.

In de vierde homerde Nolan Reimold voor Norfolk om de achterstand te verkleinen naar 4-2, maar de ploeg liet ook twee lopers achter. In de 2e4 kreeg Van den Hurk de honken vol na een honkslag en twee vrije lopoen, maar hierna fielde hij een 'comeback-grounder' en schakelde de slagman uit om de inning af te sluiten.

Norfolk kreeg de kans iets terug te doen in de vijfde inning toen het de honken vol kreeg met één uit, maar daarna ging een loper gedwongen uit op thuis en maakte een vangbal een einde aan de inning. In de 2e5 kreeg Van den Hurk een lead-off single tegen, maar schakelde daarna de volgende twee slagmensen met drie slag uit en eindigde met een vangbal.

Norfolk scoorde nog één punt in de achtste inning na een driehonkslag van Brendan Harris.

(16 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.