Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Nick Urbanus, Rodney Daal maken profdebuut
English
SURPRISE / PEORIA, Arizona (USA) - Infielder Nick Urbanus en catcher Rodney Daal maakten maandagavond 20 juni hun debuut als profhonkballer in de openingswedstrijden van de Arizona League, een Rookie League met een competitieschema van 56 wedstrijden. Urbanus kwam in actie voor de AZL Rangers tegen de AZL Royals en Daal speelde met de AZL Padres vs. AZL Mariners.


...Nick Urbanus...
(© Foto: Henk Seppen)
In Surprise, op Opening Day van de Arizona League, was Nick Urbanus de tweede slagman voor de Rangers, was de korte stop en sloeg 0-uit-5. In zijn eerste slagbeurt in de eerste inning, nadat lead-off hitter Jordan Akins vier wijd had gekregen, werd Urbanus uitgevangen in het linksveld. Hierna werden de volgende twee slagmensen geraakt door een worp, zodat de honken volkwamen, waarna een doorgeschoten bal en twee honkslagen drie punten opleverden. Er volgde nog een geraakt werper, maar daarna sloten een strikeout en een groundout de productieve eerste slagbeurt af.

In de tweede inning kwam Urbanus opnieuw als tweede aan slag, want in de voorgaande slagbeurt was iedereen aan slag geweest. Dit keer ging hij uit na een grounder. Zijn volgende slagbeurt kwam in de vierde inning met een 4-2 voorsprong voor de Rangers. Nadat de eerste twee slagmensen het honk hadden bereikt (vier wijd, fout) kreeg Urbanus een gecallde drie slag. Hierna volgden twee wilde worpen en een vrije loop en gingen de Rangers nog tweemaal scoren.

In de vijfde inning, met de honken vol en twee uit, sloeg Urbanus een vangbal in het linksveld, waardoor de inning ten einde kwam. Zijn laatste slagbeurt in zijn debuutwedstrijd kwam in de achtste inning toen hij openingsslagman was en opnieuw een vangbal sloeg. Verdedigend had Urbanus twee assists, maar maakte ook een fout in de zesde inning die leidde tot een punt. De Rangers wonnen met 8-7, maar werden 'outhit' met 13-6.

Vorig seizoen was Urbanus de startende korte stop voor L&D Amsterdam Pirates, speelde in alle 42 wedstrijden en bereikte met zijn de ploeg de Holland Series. Hij sloeg .236 (37-uit-157), scoorde 17 runs en had 19 RBI's. In januari van dit jaar won Urbanus de Ron Fraser Award voor de Meest Talentvolle Jeugdspeler.


...Rodney Daal...
(© Foto: Henk Seppen)
In Peoria was Rodney Daal was de startende catcher voor de AZL Padres, was zesde slagman en sloeg 0-uit-4 met een keer vier wijd. In zijn eerste slagbeurt opende Daal de tweede inning en sloeg toen een grounder.

In de derde inning, met een 2-1 achterstand voor de Padres, kreeg Daal zijn tweede slagbeurt. De inning begon met een vrije loop en een honkslag, waarna een fout de gelijkmaker opleverde, maar toen volgden twee strikeouts. Een tweehonkslag bezorgde de Padres een 3-2 voorsprong, gevolgd door vier wijd. Met lopers op het eerste en tweede honk kwam Daal aan slag. De twee lopers schoven daarna op na een doorgeschoten bal en een wilde worp, wat de stand opvoerde naar 4-2, maar toen kwam de inning ten einde, want Daal kreeg drie slag.

In de eerste helft van de 5e inning, met een 6-4 voorsprong voor de Padres, werd Daal uitgevangen, waarna de Mariners vier punten scoorden in de 2e5 om een 8-6 voorsprong te nemen. In de zevende inning bereikte Daal voor het eerst het honk. Met een loper op het derde honk en twee uit kreeg Daal vier wijd en stal daarna het tweede honk, maar een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

Rodney Daal's laatste slagbeurt in dit duel kwam in de 1e8, die begon met een 10-6 voorsprong voor de Mariners. Met één uit en een loper op het eerste honk werd een punt gescoord na een tweehonkslag van Alberth Martinez, die daarna zelf scoorde na een grounder. Hierna leidden een honkslag van Yoan Alcantara en een tweehonkslag van Corey Adamson tot een volgend punt en bracht de stand op 10-9. Met twee uit en een loper in scoringspositie kwam Daal aan slag, maar hij kreeg drie slag en sloot de inning af. De Padres verloren met 10-9.

Verdedigend had Daal zes putouts, maar maakte ook een foute aangooi na een gestolen honk in de zevende inning.

Vorig seizoen debuteerde Daal in de Hoofdklasse en speelde toen in vier wedstrijden voor Mr. Cocker HCAW. Voor zijn vertrek naar de States speelde Daal dit seizoen in 12 wedstrijden, sloeg .235 (8-uit-34), scoorde vier punten en had vijf RBI's.

(20 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.