Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


HR Vasquez, verlies Ruzic; Bolsenbroek's team onderuit
English
GROSSETO / PARMA (Italië) / REGENSBURG (Duitsland) - Donderdagavond homerde Wuilliams Martin Vasquez om T&A San Marino naar de winst te loodsen, terwijl Dushan Ruzic zeven innings gooide voor Telemarket Rimini, maar verliezende werper werd in de eerste wedstrijden van de tweede ronde in de Italian Baseball League. Vorige week, in de 1.Bundesliga in Duitsland, deelde Buchbinder Legionäre met Mainz Athletics waarbij de Nederlandse starter Mike Bolsenbroek afsloot met een 'no-decision'.

In Grosseto scoorde San Marino drie punten in de eerste inning vs. Montepaschi Grosseto om de toon te zetten. Eerst kreeg Anthony Granato vier wijd en scoorde na een wilde worp. Hierna kreeg ook Carlos Duran vier wijd en scoorde toen Wuillians Martin Vasquez volgde met een homerun. San Marino won uiteindelijk met 5-0 en Vasquez sloeg 3-uit-4.

Voor oud-HCAWer Vasquez was dit zijn tweede homerun, want hij homerde vorige week ook in de tweede wedstrijd vs. Danesi Netunno. San Marino won die series met 3-0, 5-1 en 9-6.

In Parma gooide Dushan Ruzic zeven innings tegen Cariparma Parma, had zes strikeouts, gooide tweemaal vier wijd en kreeg vijf hits en twee punten tegen om de verliezende werper te worden. Ruzic stond de twee punten al in de eerste slagbeurt toe. Hij begon met vier wijd op openingsslagman Stefano Desimoni en kreeg toen een tweehonkslag tegen van veteraan Davide Dallospedale. Een grounder van Marco Yepez en een honkslag van Alex Sambucci brachten de stand hierna op 2-0. In de volgende innings herstelde Ruzic zich, terwijl Rimini een punt terugpakte in de tweede slagbeurt, maar de ploeg was niet in staat terug te komen.

In de achtste inning verving de Tsjechische linkshander Jan Řeháček Ruzic, maar die kwam gelijk in de problemen. Hij gooide vier wijd op Dallospedale, die vervolgens het tweede honk kreeg na schijn. Met één uit sloegen Sambucci en Rodney Medina een honkslag, waardoor werd gescoord en dat betekende het einde voor de Tsjech, die werd opgevolgd door Chris Di Roma.In Regenburg startte Mike Bolsenbroek vorige week voor Legionäre in de eerste wedstrijd vs. Mainz. Met een 1-0 voorsprong kreeg de rechtshander drie onverdiende punten tegen in de vijfde inning en werd bijna verliezende werper. In de vijfde, met twee uit kreeg Bolsenbroek een honkslag tegen, gooide vier wijd op de volgende slagman en zag de honken vol komen toen een strikeout eindigde in een doorgeschoten bal. Een honkslag van de Zweed Peter Johannessen leverde Mainz daarna de voorsprong op. Regensburg antwoordde met runs in de zevende en achtste inning, waardoor het verlies van Bolsenbroek eindigde in een 'no-decision'. Echter, Mainz reageerde met twee runs in de negende om alsnog met 5-3 te winnen. Regensburg won een dag later wel de tweede wedstrijd met 3-2.

Bolsenbroek gooide vijf innings, had zeven strikeouts, gaf twee vrije lopen weg en kreeg zes hits tegen.

(21 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.