Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Eerste thuiszege voor ADO
English
DEN HAAG / AMSTERDAM / ROTTERDAM / HAARLEM - ADO verzuimde donderdagavond tweemaal een voorsprong vast te houden, maar versloeg Vaessen Pioniers uiteindelijk met 7-5 om een einde te maken aan drie losing streaks. Voor ADO was dit de eerste thuiszege van het seizoen, want de ploeg was 0-15 op eigen veld voor vanavond. De winst maakte ook een einde aan ADO's 13-game losing streak, maar ook een 0-9 losing streak in avondwedstrijden.

Aanstaande zaterdag kunnen koplopers L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus de eerste twee ploegen worden die zich verzekeren van een plek in de Play-Offs. Donderdag wonnen beide ploegen, net als Corendon Kinheim, waardoor alle vier thuisspelende teams tot winst kwamen.In Den Haag opende ADO de score in de eerste inning op een RBI-double van Gyenuar Lopez, waarna een punt werd toegevoegd in de tweede inning na een honkslag van Quensley Bazoer. In de zesde inning kwam Pioniers langszij op starter Carlos Tabares Castro door twee onverdiende punten te scoren op een fout met twee uit. Met lopers op het eerste en tweede honk nam Nick Martin de pitching over van Tabares en sloot de inning af met een groundout. Martin, die op de lijst stond als starter voor het duel van aanstaande zaterdag, sloot het duel af en werd de winnende werper, waarmee hij een persoonlijke losing streak afsloot, want de linkshander was 0-10. Omdat Martin vanavond in relief gooide kan hij zaterdag niet starten. Niet alleen omdat hij vanavond al 3 1/3 inning gooide, maar ook vanwege de regel die stelt dat een buitenlandse werper of starter of reliever is en een 3-game series.

Nadat Pioniers langszij was gekomen kwam ADO onmiddellijk terug met drie runs in de 2e6 op honkslagen van Jar Roseburg en Enrique Tromp, plus een 'force play-grounder' van Gino Hersilia. Echter, Pioniers scoorde daarna ook drie runs in de zevende inning. Een 2-run double van Nik Gumeson en een honkslag van Norbert Lokhorst brachten de stand op 5-5.

Maar in de achtste inning was ADO opnieuw in staat terug te komen en scoorde tweemaal toen Enrique Tromp een 2-run homerun sloeg.In Amsterdam boekte L&D Amsterdam Pirates een 6-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord, maar verzuimde een 4-0 voorsprong na de eerste inning op te voeren. In de eerste slagbeurt kwam Amsterdam tot vier honkslagen en vier punten en leek op weg te zijn naar een ruime overwinning. Maar in het restant van het duel voegde de ploeg nog slechts vier hits en twee runs toe.

Amsterdam-starter Rob Cordemans domineerde, want hij kwam tot 15 strikeouts en stond slechts drie honkslagen toe. Een foute aangooi en een wilde worp leidden tot de eerste twee runs in de eerste inning, waarna twee opofferingsslagen de voorsprong verdubbelden naar 4-0.

In de zevende inning voegde Amsterdam twee runs toe op een driehonkslag van Sidney de Jong en honkslag van Percy Isenia.In Rotterdam won DOOR Neptunus met 3-1 vs. UVV in een duel dat 20 minuten later begon vanwege regen. Neptunus scoorde alle drie de punten in de vijfde inning op Orlando Yntema, die het hele duel gooide voor UVV. Ee honkslag van Dwayne Kemp en 2-run triple van Mike Bazuin resulteerden in de drie punten.

UVV sloeg slechts n honkslag, een one-out single van oud-Neptuniaan Rutger Veugelers in de tweede inning op Diegomar Markwell. Veugelers was ook de enige loper die Markwell toestond in de zes innings die hij gooide.

In de achtste inning scoorde UVV het enige (onverdiende) punt op reliever Berry van Driel.In Haarlem kwam Corendon Kinheim tot een 3-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW. Kinheim scoorde het eerste punt in de eerste inning na een RBI-single van Bryan Engelhardt. Twee runs werden toegevoegd in de derde na een double van Engelhardt en een 'force play-grounder' van Rodney Michel.

HCAW sloeg slechts drie honkslagen, allen op starter David Bergman, die zes innings gooide.

(21 juli)

Stand, Programma & Startende Werpers


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.