Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Danny Arribas tekent profcontract
English
EINDHOVEN - Op maandag 23 mei werd bekend gemaakt dat honkballer Danny Arribas een profcontract heeft getekend bij de organisatie van de Pittsburgh Pirates. De 18-jarige derde honkman kreeg onlangs een try-out door Pittsburgh-scouts in de Dominicaanse Republiek en dat resulteerde in het contract. Een maand geleden maakte Arribas ook indruk tijdens het Europese MLB Try-out Camp in Haarlem. Arribas is nog niet ingedeelde bij een ploeg, maar zal vrijwel zeker zijn profloopbaan beginnen in één van de Rookie League-teams van Pittsburgh.


...Danny Arribas...
(© Foto: Bixie Baseball)
Momenteel speelt Arribas voor PSV in de Overgangsklasse. Na afgelopen weekeinde deelt PSV de vijfde plaats met een 9-5 'record' samen met Tex Town Tigers. In het weekeinde verloor PSV tweemaal (5-3 en 9-6) van Euro Stars, dat de eerste plaats deelt met RCH-Pinguïns, die beide op 12-2 staan.

Arribas, die zijn loopbaan begon bij Twins in Oosterhout, maakte in 2009 en 2010 deel uit van het Jong Oranje Team (AAA). Afgelopen jaar nam hij met de ploeg deel aan het Wereldkampioenschap Junioren in Canada en was daar de beste slagman van het team met een .391 slaggemiddelde (9-uit-23). Hij sloeg drie tweehonkslagen, scoorde vijfmaal en had één binnengeslagen punt. Zijn .391 gemidddelde was het tiende hoogste in het toernooi, waarin Jong Oranje op de zesde plaats eindigde. De tweede beste slagman in de nationale jeugdploeg vorig jaar in Canada met een gemiddelde van .379 was Nick Urbanus (L&D Amsterdam Pirates), die volgende maand zijn profdebuut zal maken in het Rookie League-team van de Texas Rangers. Ook speler van die ploeg was Rodney Daal, die .161 sloeg en ook dit jaar zijn profdebuut zal maken in het Rookie League-team van de San Diego Padres. Een ander lid van Jong Oranje toen was linkshandige werper Scott Ronnenbergh, die vorig jaar zijn profdebuut beleefde in het Rookie League-team van de Seattle Mariners. Ronnenbergh, die ook dit seizoen weer professioneel speelt, gooide vorig in acht wedstrijden, waarin hij 12 2/3 inning gooide. Hij had acht strikeouts, gooide elfmaal vier wijd, kreeg 12 hits tegen, was 0-1 en had één save. In Jong Oranje speelde toen ook outfielder Raoell Kortstam, die vorig jaar in 20 wedstrijden professioneel speelde in het Rookie League-team van de Boston Red Sox en toen .143 sloeg. Dit jaar is Kortstam inmiddels weer terug in Nederland en maakte onlangs zijn debuut in de Hoofdklasse als speler van L&D Amsterdam Pirates.

In de afgelopen jaren speelde Danny Arribas ook voor Bixie Baseball Academy in Eindhoven en hij wordt nu de eerste speler van die Academy die een profcontract heeft getekend.

(23 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.