Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Amsterdam, Neptunus naar Play-Offs
English
ROTTERDAM / VLEUTEN / BUSSUM / HOOFDDORP - Koplopers L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus plaatsten zich zaterdag voor de Play-Offs en verzekerden zich zodoende ook weer van een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar. De twee finalisten van afgelopen seizoen wonnen zaterdag beide en werden de eerste twee teams die de top-4 bereikten. Zondag kan Corendon Kinheim het derde team worden dat zich kwalificeert bij winst op Mr. Cocker HCAW.

Vaessen Pioniers, dat op de vierde plaats staat, lijkt het vierde team te worden, maar ontmoet de top-3 nog in hun resterende zeven wedstrijden van het seizoen na afsluiting van hun 3-game series zondag vs. ADO. UVV en Sparta-Feyenoord, die op de vijfde en zesde plaats staan, hebben ook nog theoretische kansen de Play-Offs te bereiken. Uiteraard kunnen Pioniers, UVV en Sparta-Feyenoord zich elk op eigen kracht plaatsen met de juiste combinatie van resultaten in de resterende wedstrijden, maar er zijn ook nog vier scenario's over voor deze drie ploegen in geval van een gelijke stand op de vierde plaats. Als er een gelijke stand komt tussen Pioniers en Sparta-Feyenoord zal de laatste zich plaatsen, want de Rotterdammers wonnen de onderlinge series met 4-2. Als er een gelijke stand komt tussen Pioniers en UVV plaatsen de Hoofddorpers zich, want zij versloegen UVV in vijf van hun zes wedstrijden. Als er een gelijke stand komt tussen UVV en Sparta-Feyenoord zal UVV de top-4 bereiken, want zij zijn 4-2 in hun onderlinge wedstrijden dit seizoen. Als er een gelijke stand komt tussen Pioniers, UVV en Sparta-Feyenoord zal Pioniers zich plaatsen op basis van de resultaten van de onderlinge wedstrijden tussen de drie ploegen.

Het volgende doel voor Amsterdam en Neptunus is op de eerste of tweede plaats te blijven staan. Hiermee verzekeren de twee ploegen zich van het thuisvoordeel in de komende Play-Offs, die overigens een andere formule hebben dan in voorgaande jaren. Normaal gesproken ontmoet de nummer 1 van de reguliere competitie de nummer 4 in een best-of-five en doen de nummer 2 en 3 hetzelfde. Dit seizoen ontmoet de top-4 elkaar nogmaals in drie extra 3-game series (dus totaal negen wedstrijden), waarbij overigens weer met nul punten worden begonnen. De ploegen die op de eerste en tweede plaats eindigen in de Play-Offs ontmoeten elkaar dan in de Holland Series.

De vier onderste ploegen doen hetzelfde. Zijn ontmoeten elkaar eveneens in drie 3-game series zonder behoud van behaalde punten. De ploeg die laatste wordt speelt vervolgens een promotie/degradatie Play-Off tegen de kampioen van de Overgangsklasse. Momenteel delen Euro Stars en PSV hierin de eerste plaats, gevolgd door RCH-Pinguïns. De competitie in deze afdeling wordt op 6 augustus weer hervat.Sparta-Feyenoord vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam nam Sparta-Feyenoord een 1-0 voorsprong vs. L&D Amsterdam Pirates, dat daarna tweemaal scoorde in de zesde inning om met 2-1 te winnen en zich te plaatsen voor de Play-Offs.

In de vierde inning sloeg Anthony Vrolijk een honkslag met één uit, schoof op na een wilde worp en scoorde op een 2-out double van Ramiro Balentina om Sparta-Feyenoord een 1-0 voorsprong te bezorgen. Amsterdam nam de leiding over in de zesde en scoorde toen tweemaal met twee uit. Na twee vangballen kreeg Bas de Jong vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij de gelijkmaker scoorde na een honkslag van Vince Rooi. De laatste scoorde daarna ook het tweede honk, schoof op na een infield-hit van Kenny Berkenbosch en scoorde toen daar een fout op de thuisplaat op volgde, waardoor het 2-1 voor de Amsterdammers werd.

Sparta-Feyenoord zal het seizoen afsluiten met twee spelers minder, want de ploeg nam afscheid van werper Ruderly Manuel en outfielder Rudley Balentien, die na de wedstrijd van donderdag vertrokken. Eerder verlieten Jourick Blanco en Emeron Lourens Rotterdam al.UVV vs. DOOR Neptunus
In Vleuten nam DOOR Neptunus een snelle 2-0 voosprong in de eerste inning van hun wedstrijd tegen UVV, die een aantal minuten later begon vanwege regen. Dwayne Kemp opende met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende double van Mike Bazuin. De laatste schoof daarna op naar het derde honk na een wilde worp en scoorde op een volgende wilde worp.

Neptunus voegde twee runs toe in de vierde toen Rien Vernooij opende met een driehonkslag en scoorde op een OS van Shaldimar Daantji. Eldrion Regina, die vier wijd kreeg na Vernooij's triple, scoorde later op vier wijd met volle honken voor Raily Legito.

In de vijfde scoorde Neptunus weer twee runs. Tom Brice begon met een homerun en Rien Vernooij (die vier wijd had gekregen) scoorde toen een vangbal van Shaldimar Daantji eindigde in een vangfout en een opofferingsslag. Neptunus verhoogde de stand naar 8-0 in de zesde door tweemaal te scoren na een opofferingsslag.

In de zevende inning kwam UVV plotseling terug met een 5-run rally op zeven hits, maar Neptunus verhoogde de stand met een punt in de achtste na een nieuwe opofferingsslag om met 9-5 te winnen.Mr. Cocker HCAW vs. Corendon Kinheim
In Bussum boekte Corendon Kinheim een 5-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW. Kinheim scoorde de punten in de vierde en vijfde inning. In de vierde inning sloeg Rafael Jozefa een 2-run homerun.

In de vijfde scoorde Kinheim driemaal na een 2-run triple van René Cremer en een honkslag van Jason Halman.

HCAW sloeg slechts twee honkslagen, beide op starter Nick Veltkamp, die zeven innings gooide. Pim Walsma sloot het duel af en schakelde alle zes slagmensen die hij zag uit, waarvan drie met een strikeout.Vaessen Pioniers vs. ADO
In Hoofddorp, op een koude en winderige middag won Vaessen Pioniers met 9-1 vs. ADO in een wedstrijd, die het aanzien niet waard was. Omdat er regen dreigde speelden beide ploegen niet zoals het hoort. In de eerste paar innings vertraagde de ADO-'battery' het duel, want de catcher ging zeer regelmatig naar zijn werper om te praten. Rookie Lennart Bol maakte zijn eerste Hoofdklasse-start, gooide zevenmaal vier wijd en kreeg zeven hits en negen punten tegen, maar bleef in de wedstrijd. Met een 4-0 voorsprong na drie innings probeerde Pioniers nullen te forceren om de wedstrijd geldig te krijgen. Michael Duursma (loper op het tweede honk) en Mark Duursma (loper op het eerste honk) verlieten hun honk en werden simpel uitgeschakeld door de ADO-verdediging in een dubbelspel. Hierna, terwijl de regen nog steeds niet kwam, vervolgde de inning en voegde Pioniers drie runs toe. Na een werperswissel sloeg Zerzinho Croes de bal het rechtsveld in voor een 2-run single, maar maakte er een tweehonkslag van door simpelweg door te lopen naar het tweede honk. Hij liep vervolgens joggend richting derde honk. Aanvankelijk leek het erop dat de ADO-verdediging niet de intentie had hem te willen uitschakelen, maar dat gebeurde uiteindelijk toch op het derde honk, waardoor de inning ten einde kwam. Het was simpelweg belachelijk maken van het spel en beide ploegen zouden zich diep moeten schamen voor hun handelingen in de eerste vier innings van vandaag.

Maar met een 9-0 voorsprong na vier innings en het duel inmiddels geldig nadat ADO in de 1e5 was uitgeschakeld verzuimde Pioniers een punt toe te voegen om het duel met een verschil van 10 punten af te sluiten. Bovendien bleef de regen achterwege en dus ging het duel over de volledige negen innings. Pioniers werd in het restant puntloos gehouden door Kevin Nieveld, die het werpen in de vierde inning had overgenomen. ADO wist nog een eigen punt te scoren in de negende inning op Dave Draijer.

De wedstrijd had één mooi moment en dat was een schitterende verdedigende actie van Pioniers' tweede honkman Zerzinho Croes. Ook was er een solide werpersoptreden van startende werper Eddie Aucoin. De rechtshander kwam tot vijf strikeouts en stond drie hits tegen in zes innings om de eerste 10-game winnaar van dit seizoen te worden. Michael en Mark Duursma sloegen allebei drie honkslagen.

Oh, het begon overigens pas 20 minuten na afloop van de wedstrijd te regenen...

(23 juli)

Stand, Programma & Startende Werpers


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.