Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Kinheim verslaat Neptunus op walk-off HR Engelhardt
English
AMSTERDAM / HAARLEM / HOOFDDORP / ROTTERDAM - Bryan Engelhardt sloeg een one-out, 3-run, walk-off homerun om Corendon Kinheim een 3-1 zege te bezorgen vs. DOOR Neptunus op zondag, de tweede dag van het warmste Paasweekeinde sinds 1901 met een gemiddelde temperatuur van meer dan 25 graden Celsius. Koploper L&D Amsterdam Pirates registreerde een nieuwe ruime overwinning en won dit keer met 13-3 vs. ADO. Vaessen Pioniers won eveneens ruim en versloeg Mr. Cocker HCAW 14-3. Sparta-Feyenoord stond met 4-1 voor in de eerste inning vs. UVV, maar stond uiteindelijk met lege handen en verloor met 7-5.L&D Amsterdam Pirates vs. ADO
In Amsterdam scoorde L&D Amsterdam Pirates vier punten met twee uit in een 29 minuten durende tweede helft van de eerste inning, waarin 10 slagmensen in het slagperk verschenen voor de koploper. Lead-off hitter Wesley Connor bereikte het honk na een foute aangooi, waarna Roelie Henrique een stootslag-honkslag sloeg op de Amerikaanse starter Nick Martin. Een vangbal volgde, waarna een grounder van Percy Isenia Amsterdam het eerste punt opleverde. Hierna bracht een honkslag van Bas de Jong de stand op 2-0, gevolgd door een nieuwe fout, die Vince Rooi in staat stelde het eerste honk te bereiken. De honken kwamen vervolgens voor toen Bas Nooij vier wijd kreeg. Nick Martin gooide hierna ook vier wijd op Seb Visser en Rashid Gerard, waardoor nog eens tweemaal kon worden gescoord, voordat een vangbal de lange slagbeurt afsloot.

ADO pakte een pun terug in de tweede inning toen Sidney Ensermo begon met een tweehonkslag en scoorde na een OS van Jaïr Roseburg, maar hierna antwoordde ook Amsterdam weer met een punt in het tweede deel van de inning. Roelie Henrique sloeg een infield-hit, stal het tweede honk en scoorde later na een honkslag van Percy Isenia.

ADO verkleinde de achterstand naar 5-3 door tweemaal te scoren in de derde inning. Amsterdam-starter Jos de Jong moest eerst honkslagen toestaan aan Gernald Nicolaas en Jan Baldee, waarna de honk vol kwamen te staan na een fout. Een honkslag van Jarreau Martina en een 'double-play grounder' van Harvey Gumbs resulteerden vervolgens in twee runs en een 5-3 stand, waardoor het er op ging lijken dat dit een erg trage en dus lange wedstrijd ging worden. Maar voor ADO was het scoren hierna afgelopen, terwijl Amsterdam nog achtmaal tot scoren kwam en afsloot met een verschil van 10 punten.

In de derde voegde Amsterdam een punt toe toen Seb Visser het honk bereikte via velderskeyd en scoorde na een honkslag van Rashid Gerard. In de volgende slagbeurt werd de voorsprong verhoogd toen er nogmaals twee runs werden gescoord. Henrique sloeg zijn derde hit in drie beurten en scoorde na een OS van Sidney de Jong, terwijl Bas de Jong een honkslag sloeg en scoorde na een tweehonkslag van Vince Rooi in diep midveld.

Na een puntloze vijfde inning voegde Amsterdam drie runs toe in de zesde. Eerst opende Percy Isenia met zijn vierde homerun van het seizoen, waarna Bas de Jong ook zijn derde honkslag in het duel sloeg en ging scoren op een 2-out single van Seb Visser, die even later scoorde op een tweehonkslag van Rashid Gerard.

Met een 11-3 voorsprong bereikte de thuisploeg het verschil van 10 punten met twee uit in de zevende inning. Met één uit sloeg Sidney de Jong toen een honkslag en kreeg Tim Vermij vier wijd. De twee scoorden daarna op 2-out singles van Vince Rooi en Bas Nooij om het duel af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaCorendon Kinheim vs. DOOR Neptunus
In Haarlem nam DOOR Neptunus een 1-0 voorsprong in de vijfde inning en dat leek lang genoeg te zijn voor de Rotterdammers, maar dat veranderde met één swing in de tweede helft van de negende inning.

Neptunus liet twee lopers achter in de eerste inning, waarna de honken vol kwamen in de tweede slagbeurt. Eldrion Regina begon toen met een honkslag en schoof op na een grounder van Urving Kemp. Hierna bereikte Sape Wagenaar het honk na een fout en zorgde Shaldimar Daantji met een honkslag voor volle honken. Maar de inning kwam daarna ten einde toen Eugène Kingsale met een line drive in een dubbelspel sloeg.

Kinheim draaide nog een dubbelspel in de derde inning, maar in de vijfde opende Neptunus de score op Duko Jansen. Eugène Kingsale begon met een honkslag en kreeg het tweede honk na schijn. Met twee uit, en na vier wijd voor Raily Legito, scoorde Kingsale toen Jeffrey Arends via een fout op het honk kwam. Maar hierna bereikte Neptunus niet meer het honk in het restant van het duel, want de laatste 13 slagmensen werden op rij uitgeschakeld, waarvan de laatste zes door reliever Patrick Beljaards.

Neptunus-starter Kevin Heijstek schakelde de eerste negen slagmensen uit die hij tegenover zich kreeg. Hij kreeg daarna een lead-off single tegen van Remco Draijer in de vierde, maar schakelde vervolgens weer drie slagmensen uit. In de vijfde opende Jason Halman met een tweehonkslag, maar opnieuw volgden drie nullen. In de zesde sloeg Draijer een honkslag met één uit, maar toen schakelde Heijstek weer negen slagmensen op rij uit.

Net op het moment dat het er op leek dat één punt vandaag genoeg zou zijn voor Neptunus draaide de thuisploeg het duel om in de 2e9. Nadat lead-off hitter Remco Draijer uitging na een line drive naar werper Kevin Heijstek sloegen René Cremer en Dirk van 't Klooster een honkslag. En daarna volgde Bryan Engelhardt (die in zijn eerste drie wedstrijden van het seizoen homerde) met een walk-off, 3-run homerun om Kinheim een 3-1 zege te bezorgen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaVaessen Pioniers vs. Mr. Cocker HCAW
...Midvelder Wesley Bernardus komt net te kort bij een vangkans...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In Hoofddorp kwam Vaessen Pioniers tot een rally van vier punten in de eerste slagbeurt vs. Mr. Cocker HCAW, dat terugkwam tot 4-3, maar uiteindelijk won de thuisploeg ruim met 14-3.

Met één uit in de eerste inning kreeg Mark Duursma vier wijd, sloeg Nik Gumeson een tweehonkslag en kreeg ook Dè Flanegin een vrije loop, waardoor de honken vol kwamen. Norbert Lokhorst sloeg hierna met een honkslag twee punten binnen, waarna er nog twee werden toegevoegd toen Linoy Croes een 2-run double sloeg met twee uit.

Met een 4-0 achterstand kwam HCAW onmiddellijk met drie runs terug in de tweede inning. Pionier-starter Eddie Aucoin kreeg lead-off singles tegen van Lennart Koster en Julio Miguel Gonzalez. Hierna ging de laatste gedwongen uit na een grounder van Adrian Anthony. Een punt werd vervolgens gescoord na een honkslag van Bart Sabel. Even later kwamen de honken vol toen ook Randy Daal een honkslag sloeg. Een nieuwe honkslag, dit keer van Rodney Daal leidde tot het tweede punt, gevolgd door een RBI-grounder van Wesley Bernardus, maar die resulteerde ook tot twee nullen en het einde van de inning. Voor HCAW bleef het hierbij. In het restant van het duel kreeg de team nog maar drie lopers in scoringspositie. In de derde sloeg Koster een tweehonkslag met twee uit, maar bleef achter op het tweede honk. In de zevende kreeg HCAW de honken vol. Lead-off hitter Bart Sabel werd geraakt door een worp, waarna de volgende slagman drie slag kreeg. Hierna werd Aucoin opgevolgd door Kjeld de Lincel, die voor volle honken zorgde via vier wijd voor Rodney Daal en geraakt werper voor pinch-hitter Mitchel Koot. Maar daarna sloeg Dirimo Enrique Chavez in een dubbelspel die het einde van de wedstrijd betekende, want Pioniers had ondertussen een voorsprong van 10 punten opgebouwd.

...1B Randy Daal springt op bij een foutieve aangooi...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de derde inning kreeg Norbert Lokhorst vier wijd en scoorde na een honkslag van Jefferson Muzo, maar ook Pioniers liet toen de honken vol achter na een werperswissel. Twee runs werden toegevoegd in de vijfde inning. HCAW-reliever Robin Schel, die het werpen van starter Joey Eijpe in de derde had overgenomen, raakte lead-off hitter Linoy Croes (die het tweede honk stal) en kreeg daarna een honkslag te verwerken van Jefferson Muzo. Nadat de laatste eveneens het tweede honk had gestolen werd een gedwongen loop gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Michael Duursma, maar daarna volgde Mark Duursma met een 2-run single.

In de zesde inning verkreeg Pioniers een verchil van tien punten toen er zeven punten werden gescoord. Nadat Dè Flanegin opende met een honkslag en Norbert Lokhorst vier wijd had gekregen werd Kyle Ward ingebracht als nieuwe werper voor HCAW. De honken kwamen hierna vol toen ook Kevin Dirksen een honkslag sloeg. Een OS van pinch-hitter Skip Visser volgde, waarna de honken opnieuw vol kwamen te staan toen Zerzinho Croes vier wijd kreeg. Hierna sloegen Jefferson Muzo (die 3-uit-4 sloeg), Michael Duursma en Mark Duursma allen een honkslag, waarvan de klap van de laatste goed was voor twee runs. Later in de slagbeurt leidde een fout op een 'basesloaded force play-grounder' van Flanegin (in zijn tweede slagbeurt in deze inning) voor nog eens twee punten en verhoogde de stand naar 14-3.

Michael Duursma, Mark Duursma en Norbert Lokhorst bereikten allen viermaal het honk.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaSparta-Feyenoord vs. UVV
...Winnende werper Jurjen van Zijl...
(© Foto: Frans van Elst)
In Rotterdam nam Sparta-Feyenoord een 4-1 voorsprong in de eerste inning, maar verloor met 7-5 van UVV, waardoor de ploeg puntloos bleef in vijf wedstrijden.

UVV opende de score in de eerste helft van de eerste inning toen Norbert Jongerius opende met vier wijd en ging scoren op een 2-out single van Juriën Overman.

Met één uit in de thuishelft van de eerste inning, en met een 1-0 achterstand, sloegen Emeron Lourens, Brian Biezen en Jourick Blanco allen een honkslag en zorgden voor volle honken. Hierna produceerden een vrije loop voor Ramiro Balentina en een grounder van Rensver Jansen de eerste twee runs, gevolgd door een 2-run single van Rudney Balentien die Sparta-Feyenoord een ogenschijnlijk comfortabele vroege voorsprong opleverde. Echter, in het restant van het duel scoorde Sparta-Feyenoord nog maar één punt en kreeg nog slechts één honkloper in de laatste vier innings. In de zesde opende Balentien met zijn derde honkslag in het duel op starter Jurjen van Zijl, maar hierna werden de volgende 12 slagmensen op rij uitgeschakeld. Zes door Van Zijkl en zes door closer Derek Tarapacki.

UVV pakte een punt terug in de derde inning dankzij een honkslag van Fausto Álvarez Rizo en kwam langszij in de vijfde. Rutger Veugelers begon met een tweehonkslag en scoorde toen er een foute aangooi werd gemaakt na een grounder van Danny Rombley, die later op zijn beurt scoorde na een honkslag van Jeroen Hermans, maar UVV liet ook de honken vol achter.

...Fausto Álvarez sloeg de gelijkmaker binnen...
...en scoorde de 'go-ahead run'...
(© Foto: Frans van Elst)
Sparta-Feyenoord hernam de leiding kort in de 2e5. Met één uit scoorde Emeron Lourens (die via velderskeus op het honk stond) toen na een honkslag van Ramiro Balentina, maar daarna bleven twee lopers achter.

In de zevende inning was UVV dicht bij de gelijkmaker. Met één uit sloegen Glenn Romney en Jeroen Hermans honkslagen. Shurty Tremus volgde daarna met zijn derde honkslag, maar even later werd Quincy Cairo, de pinch-runner voor Romney, uitgeschakeld in een rundown bij een poging te scoren.

In de achtste inning nam UVV een 7-5 voorsprong door driemaal te scoren. Eerst sloeg Rutger Veugelers een honkslag en scoorde de gelijkmaker na een 'force play-grounder' van Álvarez. De laatste scoorde daarna het leidende punt na een honkslag van Cairo, terwijl Juriën Overman (die na een fout op het honk was gekomen) later scoorde na een honkslag (zijn derde) van Jeroen Hermans, nadat Ruderly Manuel was ingebracht als opvolger voor starter Gregory Gustina.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(24 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.