Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Eerste winst voor Rick van den Hurk
English
NORFOLK, Virginia (USA) - Werper Rick van den Hurk kreeg maandagmiddag de eerste zege van het seizoen op zijn naam toen de Norfolk Tides met 5-2 wonnen vs. de Durham Bulls (Tampa Bay Rays). De winst komt nadat Van den Hurk zijn eerste drie starts van het seizoen verloor.

Op maandag gooide de rechtshander zes prima innings, waarin hij drie slagmensen met drie slag uitschakelde, eenmaal vier wijd gooide en slechts twee honkslagen toestond. Nadat hij voor drie nullen had gezorgde in de eerste inning, en met een 3-0 voorsprong, gooide Van den Hurk vier wijd met ייn uit in de tweede slagbeurt, waarna twee fouten tot een punt leidden voor Durham. In de derde inning bereikte weer een slagman van Durham het honk na een verdedigende fout van Norfolk, maar die bleef achter.

In de vierde inning had Van den Hurk zijn vierde hitloze inning moeten gooien, maar met twee uit werd een grounder van Robinson Chirinos, die niet goed werd verwerkt door de derde honkman, door de Official Scorer beoordeeld als infield-hit. Dit leek de enige hit te worden die Van den Hurk zou tegenkrijgen, want hij kreeg ook een paar keer goede verdedigende hulp van zijn teamgenoten, zoals midvelder Nolan Reimold, die een schitterende vangbal maakte op een uithaal in diep midveld van J.J. Furmaniak, die de vijfde slagbeurt opende.

In de zesde inning kreeg Van den Hurk twee snelle nullen en dat betekende dat hij nog altijd een No-Hitter zou gooien wanneerde grounder in de vierde inning genoteerd zou zijn als veldfout. Maar de discussie over een mogelijke No-Hitter kwam ten einde toen Chris Carter een line drive single in het rechtsveld sloeg met twee uit, maar hij bleef eveneens achter.

Hierna sloten twee relievers het duel af voor Van den Hurk. Pat Egan nam het over in de zevende, waarna Mark Worrell in de achtste inning op de heuvel kwam.

Van den Hurk kreeg in de eerste inning aanvallende hulp toen Josh Bell een 2-run homerun sloeg met twee uit en Rhyne Hughes vervolgens een RBI-double toevoegde om de Tides een snelle 3-0 voorsprong te bezorgen. Nadat Durham een punt terugpakte in de tweede inning voegde Norfolk weer een punt toe in de vijfde toen Ryan Adams opende met een homerun. Durham verkleinde de achterstand naar 4-2 in de zevende, maar Norfolk scoorde nog een 'insurance run' in de achtste toen Bell zijn tweede homerun sloeg en de stand op 5-2 bracht.

(25 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.