Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Neptunus wint inhaalduel vs. UVV; Startende Werpers bekend
English
ROTTERDAM - DOOR Neptunus won maandagavond met 9-1 vs. UVV in een inhaalduel om weer terug te keren op de eerste plaats in de Hoofdklasse. Het duel verregende zondagmiddag. Voor UVV was dit de vierde nederlaag op rij en dat betekent dat de ploeg, die nu op de vijfde plaats staat, verder achterop raakt ten opzicht van het op de vierde plaats staande Vaessen Pioniers, dat hierdoor dus dichter bij plaatsing voor de Play-Offs komt. Dinsdagavond ontmoet Pioniers Corendon Kinheim in een inhaalduel. Bij winst zal Kinheim zich als derde ploeg plaatsen voor de top-vier.

Neptunus sloeg al vroeg toe, want het scoorde twee runs in de eerste en vier in de tweede inning om een snelle overtuigende voorsprong te nemen.

In de eerste slagbeurt opende Dwayne Kemp met een tweehonkslag en scoorde even later toen Mike Bazuin een honkslag sloeg. De laatste scoorde daarna zelf na een doorgeschoten bal.

In de tweede inning kreeg Sape Wagenaar vier wijd met één uit. Nadat hij het tweede honk had gekregen via schijn van werper Jurjen van Zijl en met twee uit kreeg ook Dwayne Kemp vier wijd. Hierna zorgde Mike Bazuin opnieuw voor een punt met een honkslag en volgde Raily Legito met een 3-run homerun om de stand op 6-0 te brengen.

In de derde en vierde inning zorgde Van Zijl voor drie nullen op rij aan Neptunus-zijde, maar daarna kreeg hij een tweehonkslag van Raily Legito en honkslag van Jeffrey Arends tegen om de vijfde beurt mee te beginnen. Derek Tarapacki nam de pitching over, maar begon met een wilde worp, waardoor Legito kon scoren. Hierna schakelde Tarapacki Tom Brice en Rien Vernooij met drie slag uit en sloot af met een groundout, maar Neptunus had weer een punt toegevoegd.

Neptunus leek het duel daarna af te sluiten in de zevende inning op rookie Rick Heijman, die net in het duel was gekomen en zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Maar Neptunus verzuimde het verschil op 10 punten te brengen. Bazuin opende met zijn derde honkslag in het duel, waarna een foute aangooi volgde op een grounder van Arends. Een groundout van Brice en honkslag van Vernooij leidden vervolgens tot twee runs en een 9-0 stand. Maar een grounder maakte daarna een einde aan de slagbeurt.

In de eerste zeven innings bereikte UVV slechts eenmaal het derde honk. Dat gebeurde in de eerste helft van de zevende inning. Met één uit sloegen Lindell Finsy en Austin Weymouth toen een honkslag. De twee schoven op na een groundout, zodat er lopers op het tweede en derde honk kwamen, maar ze bleven achter toen er een groundout volgde.

UVV sloeg acht honkslagen op starter Kevin van Veen, die acht innings gooide. In de negende nam de Australische linkshander Craig Anderson het werpen over en stond UVV's enige punt toe. Met één uit sloeg Norbert Jongerius een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een double van Weymouth, maar daar bleef het bij.

Maandagavond zetten de meeste coaches ook hun rotaties uit voor de komende (drukke) dagen, waaronder een inhaalduel op dinsdag, gevolgd door de start van een nieuwe 3-game series op donderdag.

(25 juli)

Stand, Programma en waarschijnlijke startende werpers


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.