Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 augustus 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Pioniers als eerste naar Holland Series; ADO laatste
English
HAARLEM / ROTTERDAM / BUSSUM / VLEUTEN - Vaessen Pioniers plaatste zich op donderdag 25 augustus als eerste ploeg voor de Holland Series na een 4-3 overwinning in 10 innings vs. Corendon Kinheim, dat in het voorgaande weekeinde werd uitgeschakeld voor de finalereeks. Regerend kampioen DOOR Neptunus boekte een 7-0 shutout tegen L&D Amsterdam Pirates in de opener van de laatste reeks in de Play-Offs, die de tweede finalist zal opleveren.

ADO eindigde op de laatste plaats in de Play-Downs na 6-1 verlies vs. Mr. Cocker HCAW en zal nu een best-of-five spelen tegen de kampioen van de Overgangsklasse voor handhaving in de Hoofdklasse van volgend seizoen. Ook vanavond won UVV met 6-3 vs. Sparta-Feyenoord.Corendon Kinheim vs. Vaessen Pioniers
In Haarlem brak Vaessen Pioniers een 1-1 stand tegen Corendon Kinheim door driemaal te scoren in de tiende inning en wist de voorsprong vast te houden, hoewel men even later twee runs moest toestaan. Door de winst werd Pioniers de eerste ploeg die zich plaatste voor de Holland Series van dit jaar, die op zaterdag 3 september van start gaat. Voor Pioniers wordt het de vijfde trip naar de kampioensfinale en eerste keer sinds 2009.

Pioniers opende de score in de eerste inning toen Michael Duursma begon met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van zijn broer Mark Duursma. Maar hierna wisten de Hoofddorpers niet meer tot scoren the komen op Kinheim-starter David Bergman. De rechtshander had negen strikeouts en kwam niet meer in de problemen tot in de tiende inning.

Kinheim kwam langszij in de vijfde inning op Mika de Lincel toen Bryan Engelhardt een 2-out homerun sloeg.

Na slechts eenmaal te hebben gescoord in de voorgaande negen innings kwam Pioniers plotseling tot een rally van vier runs in de 10e inning tie-break. De twee tie-break lopers schoven toen op na een OSS van Michael Duursma en dat leidde tot een opzettelijke vrije loop om de honken vol te zetten. Na een strikeouts bracht Nik Gumeson een punt binnen met een honkslag. Nick Stuifbergen werd hierna ingebracht als nieuwe werper, maar kreeg een 2-run single tegen van Mark-Jan Moorman die de stand op 4-1 bracht.

In de 2e10 reageerde Kinheim met twee runs. Eerst schoven de twee tie-break lopers op na een wilde worp, waarna een vrije loop voor volle honken zorgde. Met één uit scoorde Kinheim toen Bryan Engelhardt vier wijd kreeg, waarna een wilde worp met twee uit tot een volgend punt leidde, maar de Tsjechische reliever Jan Řeháček (die in de achtste inning was ingezet) sloot toen af met een strikeout om de winst veilig te stellen.DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam kwam DOOR Neptunus tot een 7-0 shutout tegen L&D Amsterdam Pirates 7-0, waarin Diegomar Markwell het hele duel op de heuvel stond en een 5-hitter gooide.

Neptunus kwam tot een rally van vier runs in de tweede inning op starter Jos de Jong toen de Amsterdamse verdediging drie fouten maakte en dat leidde tot twee onverdiende punten. Tom Brice begon met een honkslag, waarna een fout op een 'force play-grounder' met één uit voor twee lopers zorgde. Een honkslag van Sape Wagenaar (gevolgd door een fout) zorgde hierna voor het eerste punt, gevolgd door een 2-run double van Shaldimar Daantji (waarna weer een fout volgde). Een honkslag van Dwayne Kemp bracht de stand hierna op 4-0.

Neptunus voegde een punt toe in de vierde inning via een RBI-single van Daantji, waarna er nog tweemaal werd gescoord in de zevende inning na een 2-run single van Brice.

Amsterdam kwam in de vijfde inning het dichtst bij een punt, maar liet toen de honken vol achter.Mr. Cocker HCAW vs. ADO
In Bussum won Mr. Cocker HCAW met 6-1 vs. ADO, dat hierdoor op de laatste plaats eindigde in de Play-Downs en het nu moet opnemen tegen de kampioen van de Overgangsklasse in een best-of-five promotie/degradatie series.

Nadat beide ploegen eenmaal hadden gescoord in de eerste inning nam HCAW een 2-1 voorsprong in de derde inning via een grounder met volle honken van Adrian Anthony.

HCAW nam meer afstand door tweemaal te scoren in de zesde inning na een tweehonkslag van Dirimo Enrique Chavez en een honkslag van Lennart Koster. Honkslagen van Mitchel Koot (7e inning) en Michael Pluijmers (8e inning) brachten de stand hierna op 6-1.

Kyle Ward, die startte voor HCAW, gooide zes innings en had negen strikeouts, waarmee hij winnende werper werd.UVV vs. Sparta-Feyenoord
In Vleuten stond UVV na de eerste inning met 3-0 achter, maar won uiteindelijk met 6-3 vs. Sparta-Feyenoord.

In de eerste inning scoorde Sparta-Feyenoord drie punten met twee uit op Orlando Yntema. Brian Biezen sloeg een tweehonkslag met één uit en scoorde op een 2-out single van Anthony Vrolijk. Een tweehonkslag van Freddy Rudolph bracht de stand hierna op 3-0.

UVV kwam tot een rally van vijf punten met twee uit in de vijfde inning. Nadat Bobby Carrington begon met twee strikeouts, maar gaf hierna een vrije loop weg en raakte de volgende slagman met een worp, waarna een honkslag voor volle honken zorgde. Een tweehonkslag van Jirka Bliek leidde hierna tot twee runs en een honkslag van Danny Rombley bracht de stand in evenwicht. Hierna sloeg ook Fausto Álvarez Rizo een honkslag en dat leverde nog eens twee runs op, waardoor het 5-3 werd.

Een honkslag van Glenn Romney verhoogde de stand naar 6-3 in de achtste inning toen UVV ook nog de honken vol achterliet.

(25 augustus)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.