Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Neptunus, HCAW leiden in toernooien
English
NIJMEGEN / DORDRECHT / UTRECHT / HEEMSTEDE - Landskampioen DOOR Neptunus en Mr. COcker HCAW zijn na de eerste speeldag de koplopers in de twee toernooien die dit weekeinde plaatsvinden. In Nijmegen won HCAW tweemaal op de eerste dag van het jaarlijkse Jan van van de Vegte Memorial Tournament, eerst nipt met 4-3 van Vaessen Pioniers, waarna gastheer De Hazenkamp met 7-4 werd verslagen. In de ochtend opende L&D Amsterdam Pirates het evenement met een 13-0 shutout-zege vs. De Hazenkamp. In Dordrecht versloeg Neptunus toernooi-organisator Mampaey The Hawks met 16-1 in de opener en kwam vervolgens tot een 2-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord, dat de dag afsloot met een 8-0 winst vs. The Hawks. In de overige wedstrijden van vandaag diende UVV ADO een ruime 16-0 nederlaag toe, terwijl Corendon Kinheim krap met 3-2 won vs. RCH-Pinguïns na een 2-0 achterstand.


De Hazenkamp vs. L&D Amsterdam Pirates (game 1 Jan van de Vegte Memorial Tournament)
In Nijmegen leed het organiserend De Hazenkamp in de openingswedstrijd van de 23ste editie van het MJFP Jan van de Vegte Memorial Tournament, een ruime 13-0 nederlaag vs. L&D Amsterdam Pirates.


...Rob Cordemans...
...Perfect Game...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam-pitcher Rob Cordemans gooide een 5-inning Perfect Game en schakelde negen slagmensen met drie slag uit. Slechts één bal geslagen door De Hazenkamp eindigde in het outfield, een klap naar het linskveld van Bas Timmer in de derde inning.

Amsterdam opende de score in de eerste inning. Wesley Connor en Roelie Henrique begonnen met honkslagen en scoorden later na opofferingsslag van Sidney de Jong en Vince Rooi.

Twee punten werden toegevoegd in de tweede inning. Met één uit sloeg Koen Nooij een honkslag en kreeg Wesley Connor vier wijd. Vervolgens zorgde Roelie Henrique met een honkslag voor een punt en volgde Sidney de Jong met zijn tweede opofferingsslag.

Na een puntloze derde slagbeurt werd een punt gescoord in vierde na een nieuwe opofferingsslag, dit keer van Henrique.

Met een 5-0 voorsprong bracht Amsterdam het duel buiten bereik van De Hazenkamp door acht punten te scoren in de vijfde inning. Rookie Koen Nooij, Roelie Henrique, Percy Isenia, Tim Vermij (ook een rookie) en Rashid Gerard sloegen in deze slagbeurt allen een tweehonkslag. De vijf doubles leverden de acht punten op, want die geslagen door Henrique, Isenia en Gerard brachten twee lopers binnen.

Amsterdam kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Henrique, die ook tweemaal scoorde en vier RBI's had.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Mr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers (game 2 Jan van de Vegte Memorial Tournament)
In Nijmegen, in de tweede wedstrijd van het toernooi, diende Mr. Cocker HCAW Vaessen Pioniers een 4-3 nederlaag toe. HCAW brak een 2-2 stand in de 2e4 door tweemaal te scoren.


...Lennart Koster...
...4x op het honk; 2 doubles...
(© Foto: Henk Seppen)
Pioniers, dat slechts twee honkslagen sloeg in het duel, nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning, maar liet toen ook de honken vol achter. HCAW-starter Kevin Miner gooide vier wijd op lead-off hitter Mark Duursma, maar kreeg toen twee snelle nullen. Hierna gooide Miner vier wijd op Tino van Erk, Kevin Dirksen en Jefferson Muzo en dat bracht een punt binnen. Een vangbal sloot de inning af.

HCAW reageerde met twee runs in de tweede slagbeurt op twee fouten. Lennart Koster opende met een tweehonkslag, waarna Adrian Anthony het honk bereikte na een fout. Nadat de twee waren opgeschoven na een opofferingsstootslag van Mitchel Koot, brachten een nieuwe fout en een grounder de stand op 2-1 in het voordeeel van HCAW. Pioniers kwam langszij in de vierde toen Dè Flanegin vier wijd kreeg en scoorde na een grounder.

Opnieuw reageerde HCAW snel door tweemaal te scoren in de 2e4. Met één uit scoorden Adrian Anthony (double) en Mitchel Koot (velderskeus) respectievelijk op een fout op een grounder van Randy Daal en een klap van Joep van Els. De laatste sloeg de bal het midveld in en kreeg uiteindelijk een velderskeus op zijn naam, want Daal ging gedwongen uit op het derde honk via een aangooi van midvelder Jefferson Muzo.

Pioniers verkleinde de achterstand naar 4-3 door te scoren in de vijfde inning op nieuwe werper Joey Eijpe. De honken kwamen vol na twee fouten en een vrije loop, waarna een punt werd gescoord toen Dè Flanegin een opofferingsslag sloeg.

Pioniers liet twee lopers achter in de volgende twee innings, terwijl HCAW de kans kreeg nog meer punten te scoren. In de zesde kwamen er lopers op het eerste en derde honk na honkslagen van Mitchel Koot en Randy Daal, maar toen werd Koot uitgeschakeld in een rundown na een grounder van Arjan Elshof en ging Daal uit bij een steelpoging.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


De Hazenkamp vs. Mr. Cocker HCAW (game 3 Jan van de Vegte Memorial Tournament)
In Nijmegen werd Dag 1 van het toernooi afgesloten met een 7-4 overwinning van Mr. Cocker HCAW tegen gastheer De Hazenkamp. Met deze winst, de vijfde voor HCAW, werd de ploeg koploper in het oefenseizoen.

...Mitchel Koot...
...eerste run via honkslag...
(© Foto: Henk Seppen)
De Hazenkamp nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning op starter Joran Klarenbeek na een 2-out double van Dylan Kamoen, maar HCAW kwam langszij in de tweede inning, dankzij een honkslag van Mitchel Koot.

De Hazenkamp hernam de leiding in de tweede helft van de tweede inning op nieuwe werper Robin Schel door drie onverdiende punten te scoren. De rookie gooide vier wijd op lead-off hitter Erik van Zomeren, die vervolgens het tweede honk bereikte na een fout op een 'force play-grounder' van Bas Timmer. Een honkslag van Marnix Milatz leidde daarna tot een punt, gevolgd door een dubbelspel, maar een honkslag van Roy Kamoen en een fout bracht de stand op 4-1.

Nadat HCAW de honken vol achterliet in de derde inning sloeg de ploeg toen in de vierde met vijf runs. Met één uit sloegen Quensley Bazoer (stootslag plus fout) en Peter van Doesburg een honkslag, resulterend in een punt, gevolgd door een RBI-double van Wesley Bernardus. Nadat de honken vol waren gekomen werd een punt gescoord toen Lennart Koster werd geraakt door een worp, waarna Adrian Anthony (die 3-uit-3 sloeg) met een honkslag voor het volgende punt zorgde, gevolgd door een RBI-grounder van Mitchel Koot. Nu met een 6-4 voorsprong voegde HCAW nog een punt toen in de vijfde na een wilde worp.

De Hazenkamp werd in het restant van het duel puntloos gehouden door Schel en Maarten Mulder, die de laatste inning gooide.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Mampaey The Hawks vs. DOOR Neptunus (game 1 The Hawks Toernooi)
In Dordrecht opende landskampioen DOOR Neptunus de eerste deelname aan het toernooi van Mampaey The Hawks met een ruime 16-1 zege tegen de organiserende club. The Hawks, dat uitkomt in de Overgangskalsse, is de vereniging waar international Rob Cordemans zijn loopbaan begon. In 1994, debuteerde Cordemans in de Hoofdklasse als speler van Neptunus waar hij tot en met het seizoen 2005 gooide. Na gegooid te hebben voor ADO (2006-2007) en Sparta-Feyenoord (2008-2009) speelde Cordemans vorig seizoen voor L&D Amsterdam Pirates, waar hij ook dit seizoen zal spelen, zijn 18e in de Hoofdklasse.


...Jeffrey Arends...
...3 Hits, 3 Runs, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus kwam tot 13 honkslagen in dit duel, waaronder drie van Benjamin Dille en Jeffrey Arends. De laatste bereikte viermaal de honken in vijf innings, scoorde drie punten en had ook twee RBI's. Alle spelers in de Neptunus' slagvolgorde scoorden minimaal één punt, terwijl de eerste zeven minimaal één honkslag sloegen.

In de eerste inning scoorde Neptunus vier punten met twee uit. Nadat Eugène Kingsale opende met een honkslag en het tweede honk had gestolen volgden twee vangballen. Maar hierna bracht Jeffrey Arends Kingsale binnen met een tweehonkslag en bereikte Dwayne Kemp het honk na te zijn geraakt door een worp van starter Tim Sloots, die het hele duel gooide voor The Hawks. Met lopers op de honken homerde Rien Vernooij om de stand op 4-0 te brengen.

Vier punten werden toegevoegd in de derde inning, waarvan twee na een honkslag van Dwayne Kemp. De klap werd gevolgd door een foute aangooi in de relay vanuit het outfield en dat leidde tot het volgende punt, waarna Kemp zelf even later scoorde na een opofferingsslag van Sape Wagenaar.

Met een 8-0 achterstand slaagde The Hawks er in een punt te scoren in de derde inning op starter Pim Swinkels. Met twee uit gooide de rookie vier wijd op Ashwin Rockx (een oud-speler van DOOR Tridents), die daarna scoorde op een tweehonkslag in diep midveld van voormalig Hoofdklasse-speler Berry van Donselaar. Maar dit zou het enige punt voor de thuisploeg zijn.

Een opofferingsslag van Raily Legito, honkslag van Arends en driehonkslag van Kemp verhoogden Neptunus' voorsprong naar 11-1 in de vierde slagbeurt. Een inning later kwam Neptunus tot een rally van nog eens vijf punten. Twee punten werden gescoord op opofferingsslagen van Legito en Kemp, een ander na een fout en de overige twee na honkslagen van Benjamin Dille en Sape Wagenaar. De laatste sloeg twee honkslagen in deze slagbeurt.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


DOOR Neptunus vs. Sparta-Feyenoord (game 2 The Hawks Tournament)

...Kevin Heijstek...
...Winnende Werper...
(© Foto: Henk Seppen)
In Dordrecht, in hun tweede duel van het toernooi, boekte DOOR Neptunus een 2-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord en scoorde beide punten in de vierde inning.

Na in de eerste drie slagbeurt totaal vier lopers te hebben achtergelaten kwam Neptunus tot scoren in de vierde. De eerste vier slagmensen bereikten veilig het honk, maar er waren nog twee slagmensen nodig voordat het eerste punt werd gescoord. De openingsslagmensen in deze slagbeurt waren oud-profs Dwayne Kemp en Rien Vernooij. Kemp (Rookie League Chicago Cubs 2008-2009) opende met een honkslag en stal het tweede honk. Hierna werd hij uitgeschakeld na een grounder van Vernooij (Rookie League New York Mets 2008-2010). Een fout volgde hierna op een grounder van Mourik Huijser, waarna de honken vol kwamen na de tweede infield-hit in dit duel van rookie Daniël Korenhof. Dit resulteerde in een werperswissel. Marc Hennep werd ingebracht als vervanger van starter Michael Bergmans en begon met drie slag voor Shaldimar Daantji, maar bracht toen een punt binnen via vier wijd voor Eugène Kingsale, gevolgd door een RBI-single van Benjamin Dille, die eveneens twee honkslagen sloeg in deze ontmoeting.

Neptunus-starter Kevin Heijstek kreeg drie hits tegen in de vier innings die hij gooide. In de tweede kreeg hij een lead-off single tegen van Jourick Blanco, maar die bleef achter op het tweede honk. In de derde sloeg Rubinet Koko een honkslag voor Sparta-Feyenoord met één uit, maar strandde eveneens. In de vierde, nadat de Neptuniaanse verdediging een dubbelspel had gedraaid, kreeg Heijstek een honkslag tegen van Brian Biezen, maar die kwam niet verder dan het eerste honk. Arshwin Asjes gooide vijfde en laatste inning voor Neptunus, zorgde voor drie nullen en kreeg een save op zijn naam.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Sparta-Feyenoord vs. Mampaey The Hawks (game 3 The Hawks Tournament)
In Dordrecht eindigde de laatste wedstrijd van de eerste speeldag van het toernooi in een 8-0 overwinning van Sparta-Feyenoord vs. The Hawks.


...Gregory Gustina...
...2-hitter...
(© Photo: Henk Seppen)
Sparta-Feyenoord had een rally van zeven punten in de eerste slagbeurt en voegde daarna nog slechts één punt toe in het restant van het duel. Winnende werper Gregory Gustina gooide de hele wedstrijd en kwam tot een 5-inning 2-hitter.

In de eerste slagbeurt stuurde Sparta-Feyenoord 12 slagmensen aan slag, kwam tot zes honkslagen, maar scoorde slechts twee verdiende punten. Oud-prof Arthur Bonevacia debuteerde in het team en opende met een vrije loop, waarna hij het derde honk bereikte na een honkslag van Jesus Castillo. De laatste stal vervolgens het tweede honk, waardoor Bonevacia kon scoren en scoorde even later zelf toen Quintin De Cuba een tweehonkslag sloeg. Hierna volgden een fout en twee nullen. De rally werd voortgezet toen Brian Biezen met een honkslag voor een punt zorgde. Na vier wijd voor Rensver Jansen volgde Emeron Lourens met een RBI-single en kreeg ook Rubinet Koko een vrije loop. Een honkslag van Arthur Bonevacia en 2-run double van Jesus Castillo verhoogden de stand hierna naar 7-0.

Na vijf lopers te hebben achtergelaten in de volgende drie slagbeurten voegde Sparta-Feyenoord een punt toe in de vijfde inning toen Koko een honkslag sloeg en scoorde op een opofferingsslag van Churandy La Cruz.

Gregory Gustina kreeg een one-out single tegen in de eerste inning en een 2-out single in de vijfde slageburt en stond slechts vier spelers tot de honken toe.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


UVV vs. ADO
In Utrecht boekte UVV een ruime 16-0 shutout-zege tegen ADO op slechts zes honkslagen. ADO had maar twee honkslagen, die beide werden geslagen in de derde inning.

Drie ADO-werpers gooiden samen 15 keer vier wijd in de vijf innings die UVV aan slag kwam. Met uitzondering van Danny Rombley kregen alle spelers in de uit 12 man bestaande slagvolgorde van UVV minimaal één keer vier wijd.

ADO was dicht bij het openingspunt toen het de honken vol kreeg in de eerste inning. Lead-off hitter Jay Lopez kreeg vier wijd, waarna Jaïr Roseburg werd geraakt door een worp met één uit en de honken vol kwamen toen ook Sidney Ensermo vier wijd kreeg. Echter, de drie lopers bleven achter, want hierna volgden twee pop-outs.


...Danny Rombley...
...1 Punt, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
In het thuisdeel van de eerste slagbeurt scoorde UVV het eerste punt. ADO-starter Jurandi Girigori begon met vier wijd op lead-off hitter Jeff Delfina, die daarna het tweede honk stal, opschoof na een fout en scoorde via een opofferingsslag van Danny Rombley. UVV voegde daarna twee runs toe in de tweede inning na een 2-run single van Jirka Bliek.

Nog eens drie runs volgden in de derde inning. Rutger Veugelers begon met een tweehonkslag en scoorde daarna het eerste van zijn drie puntenn in dit duel na een fout. Hierna stelde een fout ook Danny Rombley in staat het honk te bereiken. Een honkslag van Glenn Romney en vier wijd voor Jeroen Hermans zorgden vervolgens voor volle honken, gevolgd door een RBI-single van Shurty Tremus en een OS van Norbert Jongerius.

Met een 6-0 voorsprong scoorde UVV zes punten op nul honkslagen in de vierde slagbeurt. Twee ADO-werpers gooiden negenmaal vier wijd in deze beurt, waarvan twee met de honken vol. Drie andere runs kwamen tot stand na doorgeschoten ballen en het zesde was het product van een opofferingsslag van Danny Rombley.

Een honkslag van Jeff Delfina, tweehonkslag van Rombley en een OS van Romney, plus een wilde worp leverden UVV nog eens vier runs op in de vijfde inning om de stand op te voeren naar 16-0.

Na de honken vol te hebben achter gelaten in de eerste inning kreeg ADO geen scoringskansen meer. Vijf slagmensen bereikten wel nog de honken, waarvan twee in de derde inning op back-to-back singles van Jay Lopez en Gino Hersilia en dat waren de enige hits voor de Haagse ploeg. Maar Lopez ging uit bij stelen voor de hit van Hersilia, die daarna achterbleef. Twee slagmensen kregen vier wijd, maar beiden gingen gedwongen uit, waarvan één in een dubbelspel in de zesde inning.

Intussen is Oranje-werper Orlando Yntema ook in Utrecht gearriveerd en het is de bedoeling dat hij het duel van zondag zal beginnen in Den Haag.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


RCH-Pinguïns vs. Corendon Kinheim
In Heemstede kreeg Corendon Kinheim de honken vol in de tweede inning, maar verzuimde toen te scoren. Eerst begon Bryan Engelhardt met vier wijd, maar daarn sloeg Jason Halman in een dubbelspel. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Onno Jansen, Roy Seltenrijch en Björn Henrichs allen een honkslag sloeg, maar hierna gooide RCH-starter Chris Mowday drie slag op rookie Robert Hilterman.


...Bryan Engelhardt...
...3e Homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
RCH-Pinguïns reageerde hierna met twee runs in hun helft van de tweede inning. Ferd van Stekelenburg begon met een honkslag en daarna homerder Ricky Daal op starter David Bergman om zijn ploeg ee 2-0 voorsprong te bezorgen. Bergman schakelde hierna de volgende slagman met drie slag uit, kreeg toen een honkslag tegen van Kevin Gerard, waarna hij steun kreeg van zijn verdediging via een dubbelspel om de inning af te sluiten.

Kinheim kwam langszij in de derde inning. Met één uit sloegen René Cremer en Dirk van 't Klooster een honkslag en omdat hier een fout in het outfield op volgde kwamen de twee op het tweede en derde honk. Een wilde worp bezorgde Kinheim even later het eerste punt. Hierna bracht een opofferingsslag van Bryan Engelhardt de stand op 2-2.

Na een loper op het tweede honk te hebben achtergelaten in de vierde nam Kinheim de leiding in de vijfde inning toen Bryan Engelhardt zijn derde homerun van het oefenseizoen sloeg.

Kinheim draaide nog een dubbelspel in de vierde inning, waarna reliever Pim Walsma het werpen van Bergman overnam. Walsma begon met vier wijd op lead-off hitter Kevin Gerard, maar die ging uit bij stelen. Hierna schakelde Walsma alle overige vijf slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit in deze wedstrijd van zes innings.

Na afloop van deze wedstrijd speelde RCH-Pinguïns nog een wedstrijd en won toen met 3-2 vs. Double Stars Heiloo.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(26 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.