Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Neptunus, Pirates winnen toernooien
English
NIJMEGEN / DORDRECHT / DEN HAAG - DOOR Neptunus en L&D Amsterdam Pirates, de twee finalisten in de Holland Series van vorig jaar, waren zondag beide toernooiwinnaars. In Dordrecht bleef Neptunus ongeslagen in het toernooi van Mampaey The Hawks in Dordrecht, door met 12-3 te winnen vs. Sparta-Feyenoord en 10-5 vs. gastheer Mampaey The Hawks. Dag 2 van het toernooi begon met een verrassende 8-3 zege van The Hawks vs. Sparta-Feyenoord. In Nijmegen verloor Amsterdam met 2-1 van Vaessen Pioniers, maar won daarna overtuigend vs. Mr. Cocker HCAW, 8-3. De dag begon met een 7-2 zege van Pioniers vs. gastheer De Hazenkamp. Omdat Amsterdam, HCAW en Pioniers allemaal van elkaar wonnen eindigden de drie op een gedeelde eerste plaats. Volgens de toernooireglementen is de tie-breaker het aantal keer dat een ploeg het derde honk heeft bereikt en dat was in het voordeel van Amsterdam, dat hierdoor op de eerste plaats eindigde. In Den Haag diende UVV ADO opnieuw een grote nederlaag toe. Na 16-0 winst op zaterdag wonnen de Utrechters vandaag met 15-3.

Door de resultaten van vandaag klom Neptunus naar de eerste plaats in de oefenstand. Aan de onderkant van de ranglijst is ADO puntloos na vier wedstrijden en heeft nu al 55 punten tegen gekregen, terwijl er slechts zes door de ploeg zelf zijn gescoord.

Komend weekeinde nemen alle acht Hoofdklasse-ploegen deel aan de volgende reeks toernooien. Amsterdam Pirates, Hoofddorp Pioniers en Corendon Kinheim voegen zich allen bij organisator HCAW voor de 29ste editie van het In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Tournament in Bussum, dat op vrijdagavond 1 april van start gaat. Neptunus en ADO nemen deel aan het 13e Hudson John Tournament in Rotterdam van organisor Sparta-Feyenoord. De drie krijgen gezelschap van Savigny-sur-Orly Lions uit Frankrijk. UVV reist naar Enschede voor deelname aan het 29ste J.C.J. Mastenbroek Tournament van Overgangsklasser Tex Town Tigers. De derde deelnemer daar is het Duitse Mainz Athletics.


De Hazenkamp vs. Vaessen Pioniers (game 4 Jan van de Vegte Memorial Tournament)
In Nijmegen versloeg Vaessen Pioniers gastheer De Hazenkamp met 7-2 in de eerste wedstrijd van Dag 2 van het toernooi op elf honkslagen.


...Mervin Gario...
...2 Hits, Run, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Pioniers nam al vroeg bezit van duel door tweemaal te scoren in de eerste inning. Met één uit sloeg Jason Orman een honkslag en scoorde helemaal vanaf het eerste honk toen Mervin Gario volgde met een tweehonkslag. Even later scoorde Gario na een honkslag van Dè Flanegin.

Het derde punt werd toegevoegd in de tweede slagbeurt toen Kevin Dirksen een tweehonkslag sloeg en scoorde na een 'force play-grounder' van Orman. Een nieuw punt volgde in de vierde toen Flanegin scoorde na een honkslag van Dirksen, die 3-uit-4 sloeg.

Met een 4-0 achterstand scoorde De Hazenkamp het eerste punt in de derde. Erik van Zomeren kreeg drie slag, maar bereikte het eerste honk na een wilde worp en scoorde kort daarna na een honkslag van Steffen Vos.

Pioniers verhoogde de voorsprong door weer tot scoren te komen in de vierde en zesde inning. In de vierde opende Jefferson Muzo met een honkslag, waarna Jason Orman werd geraakt door een worp. Na een werperswissel kwamen de honken vol toen ook Mervin Gario een honkslag sloeg. Hierna volgde Dè Flanegin met een opofferingsslag, waardoor Muzo kon scoren, maar het leverde ook een dubbelspel op, want Orman werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken op de klap. In de zesde leidde twee fouten tot twee punten en verhoogden de stand naar 7-1.

De Hazenkamp wist nog een punt terug te pakken in de 2e6 toen Roy Beuker een honkslag sloeg met twee uit en scoorde op een honkslag van Erik van Zomeren.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Vaessen Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates (game 5 Jan van de Vegte Memorial Tournament)
In Nijmegen won Vaessen Pioniers ook de volgende wedstrijd, een nipte 2-1 zege tegen L&D Amsterdam Pirates. Beide ploegen scoorden in de vierde inning, waarna Pioniers het duel won in de zevende en laatste slagbeurt van het duel.


...Mark Duursma...
...Run, RBI, 2 Hits...
(© Foto: Henk Seppen)
Beide ploegen kregen een aantal lopers in de eerste drie slagbeurten, maar de verdediging voorkwam punten. Pirates draaide twee dubbelspelen in die periode, terwijl Pioniers er één had.Shane Gnade, die net starter Conrad Orman had opgevolgd. Sidney de Jong opende met een honkslag, schoof op na een honkslag van Percy Isenia en een vangbal, waarna hij scoorde toen Bas Nooij (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag sloeg. Hierna draaide Pioniers weer een dubbelspel, net zoals het dat in de vijfde inning deed.

In de 2e4 kwam Pioniers onmiddellijk langszij. Met één uit kreeg Mervin Gario vier wijd en scoorde toen Mark Duursma volgde met een tweehonkslag.

In de vijfde inning nam Jurrian Koks de pitching bij Amsterdam over van starter Frank van Heijst en schakelde zes slagmensen op rij uit, maar kreeg toen een punt tegen in de zevende. Mark Duursma en Norbert Lokhorst begonnen met honkslagen, waarna Linoy Croes een tweehonkslag sloeg om de stand op 2-1 te brengen in het voordeel van Pioniers.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates (game 6 Jan van de Vegte Memorial Tournament)
In Nijmegen sloot L&D Amsterdam Pirates het toernooi af met een 8-3 zege vs. Mr. Cocker HCAW na een 2-0 achterstand na twee innings.


...Sidney de Jong...
...3-run double, 2 Runs...
(© Foto: Henk Seppen)
Twee fouten van Amsterdam rookie korte stop Tim Vermij leidden tot twee runs in de tweede inning en een 2-0 voorsprong voor HCAW. Die was van korte duur, want Amsterdam reageerde met drie runs in de derde slagbeurt. Met één uit gooide HCAW-starter Dennis Burgersdijk vier wijd op Wesley Connor, Seb Visser en Sidney de Jong. Nadat een binnenhoog voor de tweede nul had gezorgd volgde Bas de Jong met een honkslag, waardoor de stand in evenwicht kwam. Nadat ook volgende slagman Bas Nooij vier wijd had gekregen werd Burgersdijk opgevolgd door Kyle Ward, maar die werd begroet met een honkslag van Rashid Gerard die Amsterdam een 3-2 voorsprong opleverde.

Een 5-run rally volgde in de vierde inning. De honken kwamen vol toen Tim Vermij en Wesley Connor een honkslag sloegen, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Seb Visser. Hierna veegde Sidney de Jong de honken leeg met een 3-run double en scoorde later toen Percy Isenia een tweehonkslag sloeg met één uit. Een 2-out single van rookie Koen Nooij leidde vervolgens tot het vijfde punt in de slagbeurt en verhoogde de stand naar 8-2.

In de zesde inning liet Amsterdam de honken vol achter, waarna reliever Al Morales Gomes HCAW's derde punt tegen kreeg in de 2e6. Met één uit kreeg de Mexicaan drie opeenvolgende honkslagen tegen van Lennart Koster, Adrian Anthony en Mitchel Koot waardoor de honken vol, waarna hij een punt toestond via vier wijd voor Randy Daal, maar vervolgens kreeg hij steun van een dubbelspel dat een einde maakte aan de inning en de wedstrijd.

Met dit resultaat eindigden Amsterdam, HCAW en Pioniers op een gedeelde eerste plaats. Amsterdam werd toernooiwinnaar, omdat het van de drie ploegen het meest het derde honk had bereikt.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Mampaey The Hawks vs. Sparta-Feyenoord (game 4 The Hawks Toernooi)
In Dordrecht verloor Sparta-Feyenoord met 8-3 in een verrassend opening van Dag 2 van het toernooi. Sparta-Feyenoord speelde nonchalant en maakte verdedigend vier fouten.


...Shurendell Borgschot...
...driemaal op het honk...
(© Foto: Henk Seppen)
Sparta-Feyenoord nam tweemaal de leiding in dit duel, maar verzuimde die vast te houden. In de eerste inning sloeg Quintin De Cuba een honkslag met twee uit en scoorde na een fout, waarna The Hawks tweemaal scoorden in hun eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Joris Naber een honkslag en bereikte Ashwin Rockx het honk na een fout. Een tweehonkslag van Bob de Bruijn en een 2-out single van Berend Ruben brachten de stand vervolgens op 2-1.

Sparta-Feyenoord hernam de leiding in de tweede inning toen Max Bijster (geraakt werper) en Anthony Vrolijk (honkslag) scoorden na een OS van Arthur Bonevacia en een honkslag van Jesus Castillo. Maar daar bleef het bij voor Sparta-Feyenoord, dat nog slechts één honkslag sloeg in de volgende drie innings en vier lopers achterliet.

Sander Klop, die het werpen in de tweede inning overnam van starter Rudy Seebus, hield The Hawks twee innings puntloos, maar kreeg daarna drie runs tegen in de vierde inning. Met één uit raakte hij Thomas Soederhuijsen en Louie-Jay Sinders met een worp. Een fout op een 'force play-grounder' van Shurendell Borgschot (die driemaal het honk bereikte) zorgde daarna voor volle honken, gevolgd door een RBI-grounder van Joris Naber en een 2-run single van Ashwin Rockx.

In de vijfde inning, op nieuwe werper Quin Tramm, scoorden The Hawks nog eens drie punten toen de Sparta-Feyenoord verdediging driemaal in de fout ging.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Sparta-Feyenoord vs. DOOR Neptunus (game 5 The Hawks Toernooi)
In Dordrecht zag ook de tweede wedstrijd zondag niet de beste verdediging, want beide ploegen maakten samen zeven fouten, waarvan vier door Sparta-Feyenoord, dat met 12-4 verloor van DOOR Neptunus.


...Raily Legito...
...3 Hits, 4 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus opende de score in de eerste inning op starter Ludwin Obispo. Eugène Kingsale en Benjamin Dille begonnen met honkslagen en schoven op na een doorgeschoten bal, waarna ze scoorden toen Jeffrey Arends een honkslag sloeg en Dwayne Kemp met een opofferingsslag volgde. Drie punten werden toegevoegd in de tweede slagbeurt. Sape Wagenaar opende met een vrije loop, waarna een honkslag volgde van 'de andere Kemp', rookie Urving Kemp (de broer van Dwayne en uiteraard ook de zoon van 1B Coach Adonis), die Wagenaar naar het derde honk bracht nadat die reeds was opgeschoven na een doorgeschoten bal. De honken kwamen vol toen Shaldimar Daantji vier wijd kreeg. Hierna zorgde Kingsale met vier wijd voor een punt, waarna een 'force play-grounder' van Dille en een honkslag van Raily Legito de stand opvoerden naar 5-0.

Neptunus-starter Kevin van Veen kreeg twee onverdiende punten tegen in de derde slagbeurt. Rubinet Koko begon met een honkslag, waarna Kevin van Nederpelt werd geraakt door een worp. Nadat de twee opschoven na een grounder en een strikeout voor de tweede nul zorgde volgden twee fouten. Eerst bereikte Ramiro Balentina het honk na een fout van Dwayne Kemp, waardoor Koko scoorde. Van Nederpelt schoof op naar het derde honk en vervolgens richting thuis. Kemp gooide de bal naar catcher Sape Wagenaar en Van Nederpelt was uitgeweest, maar de Neptunus-catcher raakte de controle over de bal kwijt.

In de vierde inning nam Neptunus meer afstand door vier punten te scoren, want dit keer maakte de Sparta-Feyenoord verdediging drie fouten. Shaldimar Daantji opende met een honkslag en bereikte het derde honk na een foute aangooi richting tweede honk van catcher Quintin De Cuba na een stootslag voor de thuisplaat van Eugène Kingsale. Hierna stal Kingsale het tweede honk, die werd gevolgd door een nieuwe foute aangooi, waardoor Daantji kon scoren en Kingsale het derde honk bereikte. Met één uit bracht een honkslag van Legito Kingsale over de plaat. Hierna sloeg Jeffrey Arends een honkslag en toen daar een fout in het outfield op volgde kon ook Legito scoren. Arends scoorde later na een honkslag van Dwayne Kemp, voordat een dubbelspel de inning afsloot.

In de 2e4 kreeg nieuwe werper Jorian van Acker twee punetn tegen van Sparta-Feyenoord. Voormalig Neptuniaan Rensver Jansen begon met een tweehonkslag, waarna Emeron Lourens een honkslag sloeg. Een honkslag van Max Bijster (eveneens een oud-speler van de Neptunus-organisatie) bracht vervolgens Jansen binnen, terwijl Lourens later vanaf het tweede honk scoorde na een doorgeschoten bal, die terugsprong in het infield.

Neptunus scoorde nog eens drie punten in de vijfde met twee uit na een honkslag van Benjamin Dille en een 2-run double van Raily Legito, die 3-uit-4 sloeg en vier RBI's had. In de 2e5 opende Churandy La Cruz voor Sparta-Feyenoord met een klap in diep linksveld en miste maar net een homerun, want de bal werd gevangen door Eugène Kingsale.

Voormalige professional Arthur Bonevacia werd in de vierde inning door Sparta-Feyenoord ingebracht als pinch-hitter, kreeg vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


DOOR Neptnus vs. Mampaey The Hawks (game 6 The Hawks Toernooi)
In Dordrecht bleef DOOR Neptunus ongeslagen en won met 10-5 vs. Mampaey The Hawks, dat aanvankelijk opnieuw een verrassende zege leek te gaan boeken, want de ploeg nam een 5-0 voorsprong in de eerste slagbeurt.

Na de dag te zijn begonnen met een verrassende overwinning vs. Sparta-Feyenoord namen The Hawks brutaal een 5-0 voorsprong in de eerste slagbeurt tegen landskampioen Neptunus. Starter Tim Roodenburg kwam al snel in de problemen.

...Eugène Kingsale...
...3 Hits, HR, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Hij raakte openingsslagman Shurendell Borgschot, die de afgelopen drie seizoenen zijn teamgenoot was bij Sparta-Feyenoord. Hierna sloeg Ashwin Rockx een honkslag en kwamen de honken vol toen Berend Ruben vier wijd kreeg. Borgschot ging vervolgens gedwongen uit op thuis na een grounder van Berry van Donselaar (ook een voormalig teamgenoot van Roodenburg bij Sparta-Feyenoord), maar toen leverde een honkslag van Manuel Chacon Martis het eerste punt op voor The Hawks. Thomas Soederhuijsen sloeg toen een klap die ook leek te eindigen in een gedwongen nul op thuis, maar derde honkman Rien Vernooij ging in de foute en dat leidde tot een nieuw punt, terwijl de honken vol bleven staan. Een vrije loop voor Rodijs Martinus zorgde daarna voor het volgende punt. Na een strikeout zorgde een honkslag van Niels McCartan voor de volgende twee punten en bracht de stand op 5-0 tot veel vermaak voor het enthousiaste thuispubliek.

In de tweede helft van de eerste inning reageerde Neptunus met vier punten op starter Jörgen Klaverdijk. Eugène Kingsale begon met een honkslag, waarna Raily Legito met één uit een tweehonkslag sloeg. De honken kwamen vol via vier wijd voor Jeffrey Arends. Hierna maakte Dwayne Kemp de honken leeg met een 3-run triple en scoorde later zelf na een opofferingsslag van Rien Vernooij.

In de tweede inning nam Diegomar Markwell de pitching over voor Neptunus en kreeg een lead-off single tegen van Ashwin Rockx, maar de linkshandere schakelde hem op het eerste honk uit via een pick-off en kwam niet in de problemen. In de 2e2 nam Neptunus de leiding over. Met één uit sloeg Shaldimar Daantji een tweehonkslag, waarna Eugène Kingsale homerde om de stand op 6-5 te brengen in het voordeel van Neptunus.

Vier punten werden toegevoegd in de derde slagbeurt op vijf hits, waaronder drie doubles. Dwayne Kemp begon met een tweehonslag, waarna Rien Vernooij vier wijd kreeg. Met één uit volgden back-to-back doubles van Urving Kemp en Shaldimar Daantji, waarna een honkslag van Eugène Kingsale (die 3-uit-3 sloeg) nog eens twee punten opleverde.

Arshwin Asjes nam het werpen van Markwell in de derde inning over en verdiende zijn tweede save in twee dagen.

Met de winst werd Neptunus ongeslagen toernooiwinnaar. Na afloop ontving de ploeg de Rob Noorlander Bokaal uit handen van Jacques Krützen, de penningmeester van The Hawks.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


ADO vs. UVV
In Den Haag won UVV met 15-3 vs. ADO op 16 honkslagen. Daarnaast kregen 14 UVV-slagmensen ook nog eens een vrije loop. In totaal bereikten 33 (!) spelers van UVV het honk, waaronder vijf keer door Norbert Jongerius, die 3-uit-4 sloeg. Alle elf spelers in de slagvolgorde van UVV scoorden minimaal één keer. Met uitzondering van Jirka Bliek sloegen alle spelers minimaal één honkslag. De eerste zeven spelers in de slagvolgorde scoorden allen minimaal eenmaal, sloegen minimaal één hit en hadden minimaal één binnengeslagen punt.


...Orlando Yntema...
...4 hitloze innings...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
ADO kwam tot slechts vijf honkslagen, waarvan twee door Bas Mol, die in de vijfde inning in het duel kwam. UVV-starter Orlando Yntema, die voor het eerst in actie kwam voor UVV, gooide vier hitloze innings en had twee strikeouts. In de vijfde inning nam Bencho Janssen het en kreeg de eerste ADO-hit tegen, een single van Bas Mol. In dezelfde slagbeurt kreeg Janssen ook de drie punten tegen van ADO, dat op dat moment al met 10-0 achterstond. In deze inning gooide Janssen vier wijd op Irving Redan, kreeg daarna de honkslag tegen van Mol, die werd gevolgd door een 2-run triple van Jarreau Martina, die op dat moment de catcher was, nadat hij het duel was begonnen als werper. Martina scoorde het derde punt op een grounder van volgende slagman en oud-prof Jan Baldee.

UVV zette de toon voor de wedstrijd door vijfmaal te scoren in de openingslagbeurt van de 9-inning wedstrijd. Met één uit bereikte Rutger Veugelers het eerste honk toen een strikeout eindigde in een doorgeschoten bal, waarna Danny Rombley vier wijd kreeg. Een honkslag van Glenn Romney bezorgde UVV het eerste punt, gevolgd door een 2-run triple van Jeroen Hermans, RBI-single van Shurty Tremus en een puntscorende doorgeschoten bal.

Na een punt te hebben toegevoegd in de derde inning werden nog eens vier punten gescoord in de vijfde slagbeurt. Met Shurty Tremus (vier wijd), Norbert Jongerius (honkslag) en Jirka Bliek (vier wijd) op de honken en één uit werd Jurandi Girigori ingebracht als nieuwe werper. Maar toen bracht Lynell Koolman met een tweehonkslag twee runs binnen en voegde Lindell Finsy een 2-run single toe.

Drie punten volgden in de zevende inning, waarvan twee na een tweehonkslag van Danny Rombley. Een driehonkslag van Jeff Delfina en een honkslag van Rutger Veugelers zorgden voor de laatste twee punten in de negende inning.

Omdat UVV zeer regelmatig de honken bereikte liet het ook 15 lopers achter, waaronder de honken vol in de derde, vierde en zesde inning.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(27 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.