Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Overwinningen voor koplopers
English
ROTTERDAM / AMSTERDAM - Koplopers L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus werden allebei vrijdagavond 'outhit', maar verlieten desondanks het veld als de winnende ploegen. Amsterdam scoorde zeven punten in de eerste slagbeurt vs. Vaessen Pioniers, maar verzuimde de voorsprong op te voeren naar een verschil van 10 punten en zag de voorsprong vervolgens kleiner en kleiner worden, maar won uiteindelijk met 10-8. Neptunus boekte andermaal een kleine zege tegen hekkensluiter ADO en won slechts met 3-1.

De series tussen deze teams worden afgesloten op zaterdagmiddag, waarna Amsterdam en Neptunus zich zullen richten op de Europa Cup-toernooien, die woensdag van start gaan.DOOR Neptunus vs. ADO
In Rotterdam werd DOOR Neptunus 'outhit' met 8-5 door ADO, maar won met 3-1. ADO bereikte ook vaker de honken dan Neptunus, maar liet ook de meeste lopers achter, want de ploeg uit Den Haag strandde 10 lopers, waarvan vijf in scoringspositie en de honken vol in de vierde inning.

ADO was productief in de eerste drie slagbeurten en sloeg drie honkslagen op starter Kevin Heijstek, terwijl Neptunus hitloos werd gehouden door Quincy Lambertina en slechts eenmaal het honk bereikte. De enige speler die het honk bereikte was Mike Bazuin, die werd geraakt door een worp met twee uit in de eerste slagbeurt. Bazuin, die in zijn eerste duel van het seizoen speelde en eerste voor Neptunus sinds 2008, startte vanavond op het derde honk in plaats van Raily Legito, die in de vierde inning in het duel kwam. Neptunus, dat vrijwel het hele seizoen met dezelfde slagvolgorde speelde, had vanavond nog een aantal wijzigingen. Naast Bazuin als derde honkman was de Australiër Tom Brice de DH in plaats van Rien Vernooij, die vanavond de eerste honkman was in plaats van Jeffrey Arends, die niet speelde. Hierdoor sloegen Bazuin en Brice als derde en vierde slagman in de slagvolgorde, plekken die normaal worden ingenomen door Legito en Arends.

In de vierde slagbeurt was ADO dicht bij het openingspunt. Dave Steward opende met een honkslag en schoof op naar het derde honk na een one-out double van Enrique Tromp. De honken kwamen vol toen Gernald Nicolaas werd geraakt door een worp. Maar hierna ging Steward gedwongen uit op thuis na een grounder van Patrick Wabbijn en kwam de inning ten einde toen Jan Baldee werd uitgevangen.

In de 2e4 scoorde Neptunus daarna het eerste punt in de wedstrijd, maar liep zichzelf ook uit de inning. Eerst begon Benjamin Dille met een honkslag. Mike Bazuin sloeg hierna een tweehonkslag, gevolgd door een fout in het outfield die Dille in staat stelde te scoren. Vervolgens kreeg Tom Brice vier wijd. Hierna ging Brice gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Dwayne Kemp, maar dat leidde ook tot een dubbelspel, want Bazuin werd uitgetikt op weg naar het derde honk. Een line out van Rien Vernooij sloot de slagbeurt daarna af.

Neptunus voegde een punt toe in de vijfde inning. Eldrion Regina opende met vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp. Hij scoorde even later op een OS van Shaldimar Daantji. Later werd Raily Legito nog geraakt door een worp, maar bleef achter op het derde honk.

ADO pakte een punt terug en dreigde meer te scoren in de zesde. Kevin Heijstek begon met vier wijd voor Dave Steward en kreeg toen honkslagen tegen van Bas Mol en Enrique Tromp, waardoor de honken vol kwamen. Heijstek werd opgevolgd door Jorian van Acker, die toen een punt gescoord zag worden na een squeeze OSS van Gernald Nicolaas. Maar hierna werd Mol uitgeschakeld na een grounder van Patrick Wabbijn en werd de inning afgesloten toen Jan Baldee een line drive sloeg.

In de achtste inning kreeg ADO twee lopers op het honk met één uit op nieuwe werper Berry van Driel toen Mol een honkslag sloeg en Tromp vier wijd kreeg. Een vangbal en strikeout maakten daarna een einde aan de beurt.

In de 2e8 voegde Neptunus een 'insurance run' toe. Raily Legito begon met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. Hij scoorde daarna op een one-out single van Mike Bazuin, die 3-uit-3 sloeg. Hierna werd Jurandy Girigiro, de aangekondigde starter voor Game 3 op zaterdag, ingebracht als nieuwe werper en sloot af met twee vangballen.

In de 1e9 werd closer Arshwin Asjes de vierde Neptunus-pitcher, zorgde voor drie nullen, waaronder twee strikeouts, en verdiende zijn zesde save.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaL&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers
In Amsterdam werd L&D Amsterdam Pirates 'outhit' met 19-11 door Vaessen Pioniers, maar won met 10-8 in een duel, dat men bijna uit de handen liet glippen.

Amsterdam kwam tot een rally van zeven punten in de eerste inning op starter Lars Huijer, maar werd daarna puntloos gehouden tot de achtste slagbeurt. In de eerste helft van de eerste inning liet Pioniers lopers achter op het eerste en derde honk, maar daarna sloeg Amsterdam toe. Wesley Connor begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Huijer vier wijd gooide op Roelie Henrique en Sidney de Jong. Een honkslag van Percy Isenia zorgde daarna voor de eerste twee runs. Honkslagen van Bas de Jong en Vince Rooi leverden daarna de volgende twee punten op. Met één uit kwamen de honken vol toen Rashid Gerard vier wijd kreeg. Huijer kreeg vervolgens RBI-singles tegen van Tim Vermij en Wesley Connor, gevolgd door een OS van Roelie Henrique, waardoor de stand op 7-0 kwam.

Nadat Pioniers een dubbelspel had gedraaid in de tweede inning liet Amsterdam zeven lopers achter in de volgende vier innings. In de derde opende Bas Nooij met een double en werd Tim Vermij geraakt met een worp met één uit en dat leidde tot een werperswissel. Jean-Paul Gulinck nam het over en sloot de inning af met een 'force play-grounder' en een vangbal. In de vijfde gooide de linkshander vier wijd op lead-off hitter Bas Nooij, maar volgde daarna met twee strikeouts. De honken vol toen Connor een honkslag sloeg en Henrique vier wijd kreeg, maar Gulinck gooide toen drie slag op Sidney de Jong om de inning af te sluiten. In de zesde begon Gulinck opnieuw met een 'lead-off walk', maar sloot opnieuw sterk af met een vangbal en twee strikeouts.

Amsterdam-starter Jos de Jong kreeg negen honkslagen tegen in de zes innings die hij gooide en had zes strikeouts. Pioniers bereikte regelmatig de honken, maar liet negen lopers achter in de eerste zes slagbeurten. In de vierde kreeg Pioniers de honken vol. Eerst begon Dè Flanegin met een honkslag, waarna (met één uit) Kevin Dirksen en Zerzinho Croes (stootslag) ook een honkslag sloegen en de honken vol kwamen. Maar toen volgde een vangbal en sloot De Jong af met drie slag voor Michael Duursma.

In de zevende inning nam Frank van Heijst het over van De Jong, maar kwam in de problemen. Hij gooide vier wijd op Michael Duursma en Mark Duursma en kreeg daarna een 2-run double tegen van Nik Gumeson. Met één uit zorgde Flanegin met een honkslag voor het volgende punt en toen Norbert Lokhorst ook volgde met een honkslag werd Al Morales Gomes ingebracht als nieuwe werper. Kevin Dirksen's grounder leidde daarna tot een gedwongen nul, maar ook tot een punt en zo had Pioniers de achterstand teruggebracht tot 7-4.

In de achtste inning maakte Amsterdam een fraai dubbelspel, of was het gewoon zwak honklopen? Eerst raakte Morales Jefferson Muzo met een worp. Hij schoof daarna op na een OSS van Michael Duursma, maar liep door naar het derde honk waar hij werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Een strikeout sloot de beurt daarna af.

In de 2e8 voegde Amsterdam twee runs toe en die bleken cruciaal te zijn. Met één uit gooide nieuwe werper Kjeld de Lincel vier wijd op Sidney de Jong en kreeg toen Percy Isenia's zevende homerun van het seiozen tegen, waardoor het 10-4 werd.

In de 1e9 werd Jurrian Koks de nieuwe werper voor Amsterdam en had een zware inning, waarin Pioniers zeven honkslagen sloeg en het duel bijna in eigen voordeel omdraaide. Nik Gumeson begon met een tweehonkslag, waarna Mark-Jan Moorman een honkslag sloeg, net als Dè Flanegin en dat leverde een punt op. Amsterdam draaide daarna een dubbelspel op een grounder van Norbert Lokhorst, maar daarop wist Pioniers wel weer te scoren. Hierna volgden vier opeenvolgende honkslagen. Kevin Dirksen en pinch-hitter Linoy Croes sloegen eerst honkslagen, waarna een punt werd gescoord op een honkslag van Jefferson Muzo. Hierna bereikte Michael Duursma het honk na een infield-hit, gevolgd door een onnodige foute aangooi, die de stand op 10-8 bracht. En zo, met twee uit en twee lopers op de honken had Pioniers ineens het gelijkmakende punt op het tweede honk staan. Maar de wedstrijd kwam hierna ten einde toen Mark Duursma een grounder sloeg naar korte stop Vince Rooi.

Rooi had donderdagavond een schorsing van drie wedstrijden gekregen voor zijn aandeel in de bench-clearing van afgelopen zondag in het duel vs. UVV. Maar hij kon vanavond gewoon spelen, omdat Amsterdam in beroep was gegaan tegen de schorsing. UVV's Glenn Romney had een schorsing van vier wedstrijden gekregen, maar ook daartegen is beroep aangetekend. Hoofd Coaches Charles Urbanus (Amsterdam) en Royce Holder (UVV), die zondag ook werden weggestuurd, werden niet geschorst. Holder kreeg echter wel een schorsing van twee wedstrijden voor zijn wegsturen vier dagen eerder, maar ook daartegen is UVV in beroep gegaan. Intussen is de status van het duel tussen Amsterdam en UVV nog altijd onduidelijk. De wedstrijd werd door de umpiring crew gestaakt met twee uit in de 1e9 en een 14-7 voorsprong voor UVV, nadat de dug-outs leegstroomden toen Romney het tweede honk had gestolen. Er volgde een aanvaring met Rooi, resulterend in wat duw- en trekwerk en spelers die het veld op kwamen. Maar toen de spelers terugkeerden richting dug-out hadden de umpires besloten het duel te staken, omdat dit de tweede bench-clearing in het duel was.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(27 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.