Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 augustus 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Pioniers pakt thuisvoordeel in Holland Series
English
HOOFDDORP / AMSTERDAM / ROTTERDAM / DEN HAAG - Nadat alle wedstrijden in de Play-Offs en Play-Downs op zaterdag en zondag verregenden vervolgden de ploegen de reeks wedstrijden op maandagavond 29 augustus. Vaessen Pioniers won toen met 6-1 vs. Corendon Kinheim om de eerste plaats te pakken in de Play-Offs, waardoor de ploeg het thuisvoordeel veiligstelde in de best-of-seven Holland Series. De tweede wedstrijd van de reeks tussen L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus werd opnieuw afgelast, want het speelveld was nog altijd onbespeelbaar. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor komende woensdag.

In de Play-Downs boekten UVV en Mr. Cocker HCAW beide grote overwinningen en wonnen respectievelijk met 11-1 vs. Sparta-Feyenoord en 12-2 vs. ADO.Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim
In Hoofddorp stond Vaessen Pioniers met 1-0 achter, maar scoorde toen tweemaal in de zesde inning op weg naar een 6-1 overwinning. Hierdoor stelde Pioniers de eerste plaats veilig in de uit negen wedstrijden bestaande Play-Offs en veroverde het thuisvoordeel in de komende Holland Series, die aanstaande zaterdag begint. Pioniers speelt dan de eerste twee wedstrijden op eigen veld op zaterdag en zondag, gevolgd door drie uitwedstrijden op donderdag, zaterdag en zondag. Indien nodig speelt Pioniers weer op eigen veld in Game 6 en 7.

Kinheim nam een 1-0 voorsprong in de tweede inning op veteraan-werper Roger Kops toen Rodney Michel begon met een honkslag, opschoof na een wilde worp en een vangbal, waarna hij scoorde na een vangfout in het outfield.

Pioniers nam hierna een 2-1 voorsprong in de zesde inning. Eerst kreeg Kinheim-starter Nick Veltkamp een lead-off single tegen van Kevin Dirksen, waarna twee fouten een punt opleverde en een one-out single van Mark Duursma bezorgde Pioniers hierna een 2-1 voorsprong.

Pioniers voegde hierna vier runs toe, die allen onverdiend waren, want de Kinheim-verdediging maakte nog eens twee fouten. Nieuwe werper Pim Walmsma zag de eerste twee slagmensen het honk bereiken na een fout, waarna een stootslag-honkslag van Mark Duursma voor volle honken zorgde. Het duel werd hierna voor zo'n vijf minuten onderbroken, omdat een foutbal van Nik Gumeson één van de lampen brak in de lichtmast achter het derde honk. Nadat de scherven waren opgeruimd en het duel werd voortgezet bereikte Gumeson het honk na een velderskeus en dat zorgde voor het volgende punt. Hierna zorgde Dè Flanegin met een honkslag voor het volgende punt, gevolgd door een 2-run double van Mervin Gario, waardoor het 6-1 werd.

Jean-Paul Gulinck, die de pitching voor Kops overnam in de vijfde inning, had vier strikeouts en stond geen hits toe in drie innings, waarmee hij winnende werper werd.Sparta-Feyenoord vs. UVV
In Rotterdam had UVV 10 honkslagen en won met 11-1 vs. Sparta-Feyenoord, dat slechts vijf honkslagen sloeg op twee werpers.

Na eenmaal te hebben gescoord in de eerste inning voegde UVV drie runs toe in de tweede slagbeurt. Giovanni Samboe en Shurty Tremus begonnen met back-to-back doubles waardoor werd gescoord, gevolgd door een puntscorende honkslag en een puntscorende velderskeus.

In de vierde inning voegde UVV het volgende punt toe toen Orlando Yntema homerde met twee uit op Gregory Gustina. Yntema, één van de werpers van UVV, kwam in het reguliere seizoen niet aan slag, maar was vanavond de designated hitter. Nadat hij was uitgevangen in de tweede inning homerde hij voor zijn eerste honkslag in de vierde inning.

UVV had een rally van zes punten in de zesde inning via een 2-run double van Austin Weymouth, honkslagen van Jirka Bliek, vier wijd met volle honken voor Rutger Veugelers, een dubbelspel-grounder van Giovanni Samboe en een honkslag van Shurty Tremus.

Sparta-Feyenoord scoorde het enige punt in de zevende inning na een opofferingsslag van Kevin van Nederpelt.ADO vs. Mr. Cocker HCAW
In Den Haag won Mr. Cocker HCAW met 12-2 vs. ADO en boekte zo de vijfde zege op rij. HCAW kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie van Jasper Keijzer en Ronald Bouwman. Pitcher Kevin Miner, die vanavond de linksvelder was, sloeg 2-uit-5, scoorde tweemaal en had een RBI. Aan de kant van ADO was Hoofd Coach Aldric Dunlop zelf de eerste honkman en sloeg 1-uit-3, een single in zijn eerste slagbeurt.

Een tweehonkslag van Bouwman bezorgde HCAW een 1-0 voorsprong in de tweede slagbeurt, maar ADO kwam even later langszij na een honkslag van Gregory Hassell.

Drie fouten leidden tot twee HCAW-runs in de vierde inning en nadat ADO eenmaal had gescoord in de vijfde kwam HCAW tot een rally van zeven punten in de zevende inning. In deze slagbeurt sloeg HCAW vijf honkslagen, waaronder een RBI-double van Michael Pluijmers, RBI-singles van Ronald Bouwman, Kevin Miner en Lennart Koster en een 3-run double van Mitchel Koot.

Een 2-run single van Juan Miguel Gonzalez bracht de stand op 12-2 in de negende inning.

(29 augustus)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.