Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


'No-decision' voor Van den Hurk in 10e start
English
PAWTUCKET, Rhode Island (USA) - Rick van den Hurk gooide maandagavond zes goede innings en was één nul af van zijn derde winst van het seizoen, maar toen kwam tegenstander Pawtucket Red Sox langszij en dwong een verlenging af. In de 13e inning hernamen de Norfolk Tides de leiding en wonnen het duel met 5-4, dat vier uur en 13 minuten duurde. Van den Hurk laatste optreden was acht dagen geleden op 22 mei. Tot nu toe had hij een beslissing in zijn voorgaande negen starts, maar vanavond niet.

Norfolk nam een 1-0 voorsprong in de vierde inning toen Josh Bell homerde, maar na lopers op het tweede en derde honk te hebben achtergelaten in de 2e4 kwam Pawtucket langszij in de vijfde op Van den Hurk. In de zesde hernam Norfolk de leiding door tweemaal te scoren na een honkslag en opofferingsslag en bracht de stand op 3-1.

Pawtucket voegde een punt toe in de zesde toen Van den Hurk vier wijd gooide op lead-off hitter Hector Luna en daarna een one-out triple tegen kreeg van Lars Anderson, die op het derde honk zou achterblijven.

In de zevende Norfolk wat leek een 'insurance run' te zijn en bracht de stand op 4-2. In de 2e7 werd Van den Hurk opgevolgd door Troy Patton, die twee slagmensen de honken zag bereiken met één uit. Na een pop-out werd Patton vervangen door Pat Egan, die een RBI-single tegen kreeg, maar de inning daarna afsloot met lopers op het tweede en derde honk.

In de negende inning nam closer Armando Gabino het over voor Egan, begon met vier wijd, maar schakelde hem uit via een pick-off. Hij gooide daarna ook vier wijd op volgende slagman Daniel Nava, die werd vervangen door de Taiwanees Che-Hsuan Lin, die opschoof toen er weer een vrije loop volgde. Even later scoorde Lin de gelijkmaker op een honkslag met twee uit. Een vangbal volgde, maar de stand was op 4-4 gekomen.

Hier veranderde Van den Hurk's derde overwinning in een 'no-decision'. De rechtshander gooide tweemaal drie slag en driemaal vier wijd in de zes innings die hij op de heuvel stond en kreeg vijf honkslagen te verwerken.

In de eerste helft van de 13e inning opende Brandon Snyder met een homerun die Norfolk voor de derde keer de leiding opleverde en leidde tot een 5-4 overwinning.

(30 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.