Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 augustus 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Amsterdam wint; Woensdag beslissend voor 2e finalist; Beslissingswedstrijd Euro Stars, PSV
English
ROTTERDAM / HAARLEM / BUSSUM / VLEUTEN / CAPELLE a/d IJSSEL - Op dinsdagavond 30 augustus won L&D Amsterdam Pirates met 3-2 vs. DOOR Neptunus, waardoor de laatste wedstrijd van de Play-Offs, woensdagavond in Amsterdam, allesbeslissend zal zijn. De winnaar van het woensdagduel zal zich plaatsen voor de Holland Series, die zaterdag van start gaat in Hoofddorp.

Corendon Kinheim kwam tot een 6-0 shutout tegen Vaessen Pioniers in een duel dat geen enkele waarde meer had, want het had geen invloed meer op de eerste of tweede plaats. In een ander duel dat eigenlijk niet meer nodig was om te spelen won Mr. Cocker HCAW met 12-3 vs. ADO in de Play-Downs, terwijl de ontmoeting tussen UVV en Sparta-Feyenoord werd afgelast vanwege de conditie van het speelveld in Vleuten. Dit duel werd opnieuw vastgesteld voor woensdag, maar heeft ook geen betekenis meer in deze reeks.

Een wedstrijd van veel meer belang werd gespeeld in Capelle a/d IJssel, waar Euro Stars tegenover RCH-Pinguïns stond in de Overgangsklasse. Voor het weekeinde stond Euro Stars op de eerste plaats, maar verloor zaterdag met 3-0 van PSV, dat hierdoor op gelijke hoogte kwam op de koppositie. De laatste verloor daarna op zondag met 2-0 vs. Tex Town Tigers, terwijl het duel van Euro Stars werd afgelast. En dat werd opnieuw vastgesteld voor dinsdagavond. Wanneer Euro Stars dinsdag had gewonnen was het kampioen geworden in de Overgangsklasse en had het daardoor moeten opnemen tegen ADO in de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off. Echter, Euro Stars verloor met 9-3 van RCH-Pinguïns en dat betekent dat het nog steeds de eerste plaats deelt met PSV. Als gevolg daarvan zullen Euro Stars en PSV nu een beslissingswedstrijd spelen op woensdagavond op het complex van Sparta-Feyenoord in Rotterdam. De winnaar van die wedstrijd ontmoet vervolgens ADO in de opener van de promotiereeks, die donderdagavond begint in Den Haag.DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam keerde Rob Cordemans terug op de heuvel voor L&D Amsterdam Pirates, nadat hij de afgelopen weken moest toekijken met een handblessure. De ervaren rechtshander domineerde gelijk weer, net zoals hij het hele seizoen heeft gedaan, en kwam tot 10 strikeouts in zeven-plus innings.

Amsterdam kwam gelijk in de eerste slagbeurt op het scorebord toen Sidney de Jong en Bas de Jong back-to-back doubles sloegen met twee uit op Kevin Heijstek.

In de zesde inning verhoogde Amsterdam de stand naar 3-0. Met één uit sloeg Bas de Jong een honkslag, waarna Vince Rooi volgde met een 2-run homerun.

Neptunus sloeg slechts vier honkslagen op Cordemans in zeven innings, maar scoorde daarna het eerste punt in de achtste slagbeurt. Sape Wagenaar opende toen met een honkslag en scoorde na een one-out double van Dwayne Kemp. Hierna werd closer Jurrian Koks ingebracht en die schakelde de volgende twee slagmensen uit.

In de negende inning scoorde Neptunus een tweede punt. Met één uit sloeg Tom Brice een honkslag, waarna Rien Vernooij vier wijd kreeg en Benjamin Dille volgde met een RBI-single. Met lopers op het eerste en tweede honk schakelde Koks Sape Wagenaar met drie slag uit, waarna het duel eindigde toen Shaldimar Daantji een 'force play-grounder' sloeg.

En zo zal het laatste duel van de Play-Offs woensdag beslissen of Amsterdam of Neptunus de tweede finalist zal worden.Corendon Kinheim vs. Vaessen Pioniers
In Haarlem kwam Corendon Kinheim tot een 6-0 shutout tegen Vaessen Pioniers op acht honkslagen. Pioniers sloeg slechts twee honkslagen in dit duel. Kinheim-starter Steven van Groningen gooide vier hitloze innings, waarna Patrick Beljaards het overnam in de vijfde. De ervaren linkshander kreeg een 2-out single tegen van Kevin Dirksen, maar zorgde daarna voor drie nullen in de zesde inning. Met één uit in de zevende inning verving Pim Walsma Beljaards, die met dit optreden afscheid nam als actief speler. Pioniers sloeg hun tweede honkslag van het duel in de negende inning op David Bergman, die een zeldzaam relief-optreden had en een lead-off single tegen kreeg van Jefferson Muzo.

Kinheim scoorde het eerste punt in de tweede inning via vier wijd met volle honken voor Remco Draijer, maar ook bleven de honken vol achter. Drie runs werden toegevoegd in de vierde slagbeurt toen Rodney Michel opende met een homerun, gevolgd door een RBI-single van Björn Henrichs en een OS van Draijer.

Een tweehonkslag van René Cremer en een grounder van Jason Halman leverden de laatste punten op in de zevende inning.Mr. Cocker HCAW vs. ADO
In Bussum won Mr. Cocker HCAW met 12-3 vs. ADO, maar had slechts één honkslag meer dan de tegenstander (11 vs. 10), die verdedigend zesmaal in de fout ging. Juan Miguel Gonzalez sloeg drie doubles voor HCAW en has ook drie RBI's.

Hoewel de ploeg uiteindelijk ruim won stond HCAW in de eerste inning met 3-0 achter, dankzij vijf honkslagen op Joran Klarenbeek, waaronder RBI-singles van Remco Seitzinger en Kevin Nieveld (2-run).

Na eenmaal te hebben gescoord in de derde en vierde inning nam HCAW de leiding in de vijfde toen het driemaal scoorde. Een honkslag van Michael Pluijmers en 2-run double van Juan Miguel Gonzalez brachten de stand toen op 5-3.

HCAW voegde drie runs toe in de zevende inning toen ADO driemaal in de fout ging. Vier punten volgden in de achtste slagbeurt op een nieuwe RBI-double van Gonzalez, een grounder, een fout en geraakt werper met volle honken.

(30 augustus)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.