Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Speciale Links

Internet Magazine met interviews,
reportages & achtergrondverhalen

Website Nederlandse Softbal Teams

Haarlemse Honkbal Week 2010

Europa Cups Softbal 2010

Umpire
Softball
Page
Nieuws Archief
Compleet overzicht 2009
Compleet overzicht 2008
Nieuws Archief
E-Mail
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Oud-politicus en softballer Hans Dijkstal overleden
English

IN MEMORIAM


...Hans Dijkstal...
(1943 - 2010)

WASSENAAR - Oud-politicus Hans Dijkstal, die eveneens bekendheid genoot vanwege verschillende activiteiten in de Nederlandse honkbal- en softbalsport, is op zondag 9 mei op 67-jarige leeftijd overleden na een ziekbed van enige tijd.

Henri Frans Dijkstal werd in het Egyptische Port Said geboren waar zijn vader en grootvader actief waren in de scheepvaart. Na zijn komst naar Nederland werd hij wethouder in de Wassenaar, was onafhankelijk financiëel adviseur en docent management training. Na actief te zijn geweest in de lokale politiek werd Dijkstal in 1982 lid van de Tweede Kamer namens de VVD, waarvan hij in 1990 vice-voorzitter werd. In 1998 volgde hij Frits Bolkestein op als fractievoorzitter, een positie die hij tot 2002 bezette.

In 1994-1998 maakte Hans Dijkstal deel uit van het kabinet, dat toen onder leiding stond van minister-president Wim Kok (Kabinet Kok I). Hij was vice-premier en Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken. Dijkstal verliet de politiek in 2002.

Van maart 2003 tot juli 2007 was Hans Dijkstal voorzitter van het Nederlands Fonds voor de Film. Hij maakte ook deel uit van de commissie van aanbeveling van de Stichting Leukemie.nl.

Hans Dijkstal was een fervent jazzliefhebber, saxofonist en softballer, de sport die hij vele jaren speelde bij het Haagse Storks, de vereniging waarvan hij van 1969-1975 voorzitter was. Ondanks zijn vele activiteiten en lange dagen in de politiek bleef hij deze vereniging altijd trouw en speelde tot voor kort nog in een softbalteam. Als clubbestuurder was Dijkstal namens Storks in de jaren zeventig bondsafgevaardigde. In 2004 was hij formateur van het toen geïnstalleerde Bondsbestuur en had zitting in de commissie van aanbeveling voor het WK honkbal in 2005, dat toen in Nederland plaatsvond. Daarnaast was hij één van de stuwende krachten achter de Haagse Softball Dagen en was een regelmatig bezoeker van de internationale honkbaltoernooien in Haarlem en Rotterdam.

(10 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties of vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.