Grand Slam
Honkbal & Softbal Headlines
November 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Index Nieuws Archief NOVEMBER 2005

Algemeen
Site zet record; begint 9e jaar! (30 november)

Softbal Dames
Speelsters Top-4 veranderen van ploeg. (2 november)

Internationaal Honkbal
Oudste Hall of Famer Al Lopez overleden. (1 november)

Nieuws Archief 2005
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober


Algemeen
Site zet record; begint 9e jaar!
English
AMSTERDAM - Grand Slam * Stats & News is begonnen aan het negende jaar op het World Wide Web en sloot het achtste seizoen af met een nieuw bezoekersrecord.

Voor de achtste achtereenvolgende keer trok de site meer bezoekers, dit keer meer dan 160.000. Dit brengt het totaal op meer dan 490.000, waardoor de magische grens van 500.000 in zicht komt.
Ook werden bezoekersrecords gevestigd voor enkele dagen, weken en maanden.

Grand Slam * Stats & News opende in november 1997 en is de enige site die het Nederlandse honkbal EN softbal nieuws combineert met statistieken en nieuws van over de hele wereld.
De Webmaster dankt iedereen voor hun bezoek, hoopt dat u/jij weer met plezier de site heeft bezocht en ook weer zal terugkomen in een nieuw en enerverend honkbal- en softbalseizoen in 2006.
Vanaf december worden weer meer nieuwe verhalen toegevoegd, waaronder de aangekondigde honkbal- en softbal previews voor het komende seizoen.
(30 november)


Softbal Dames
Speelsters Top-4 veranderen van ploeg
English
HAARLEM / SANTPOORT / OOSTERHOUT - New York Pizza Sparks Haarlem, A4 Terrasvogels, Twins en Van der Peijl DSC '74, de top-vier in de Hoofdklasse van dit seizoen, hadden samen de meeste wijzigingen in de transferperiode van dit jaar, die op 31 oktober om middernacht werd afgesloten. Het complete overzicht met de softbaltransfers zal vanaf vrijdag beschikbaar zijn, maar hier is vast een blik op de top-vier.

Sparks Haarlem
De landskampioen haalde Amerikaanse RHP Blake Hoorelbeke, die dit seizoen voor DSC '74 gooide en MVP was op het CupWinners Cup-toernooi binnen. Ook van DSC komt OF Tessa Hofmans, samen met IF Chantal Versluis (Birds) en OF Lyanne Horeman (Terrasvogels).
Uit Haarlem vertrekken Amerikaanse RHP Andrea Lindgren en IF Sandra Catoen, die besloten naar Twins te gaan. OF Jasja Bos (DSC '74) en Dana Wassenaar (Eerste Klassers Alcmaria Victrix) vertrokken ook. De ervaren catcher Sabine Franssen sloot haar loopbaan af.
Oud-coach Johan Kluijskens keert terug en gaat Hoofd Coach Bas Langezaal assisteren. 1B Coach Jacqueliene de Heer en Pitching Coach Monique Sanches zijn gestopt.

Terrasvogels
De enige nieuwkomer van buiten de club is IF Femke Haage, die overkomt van Tex Town Tigers.
OF Lyanne Horeman ging naar Sparks Haarlem, terwijl RHP Maaike Zijlstra en OF Marissa Wienholds zijn gestopt. 1B Hannah OWings keerde terug naar de States.
Terrasvogels zal een nieuwe, nog te benoemen, coachingstaf krijgen, nadat de club tijdens de Holland Series uiteen ging met Hoofd Coach Michel Croes en zijn assistent Renée van den Berg.

Twins
Van de Top-4 haalde Twins de meeste speelsters van buiten de club binnen: zes. Naast RHP Andrea Lindgren en IF Sandra Catoen (beiden Sparks Haarlem) komt ook de Antilliaanse RHP Rozelin Kinburn (Birds). Ook nieuw zijn Katrijn van de Broek (Ducks), Claudia Kranendonk (Zwijndrecht) en Patty Van Wymelbeke (Brasschaat Braves, België).
Junny Francisca en Marcel Schippers, die dit seizoen de leiding hadden bij Birds, nemen de coaching over bij Twins en zijn de opvolgers van Pablo Mayerhofer en Mark van de Heuvel.

DSC '74
De CupWinners Cup-winnaar haalde ervaring binnen met RHP en oud-international Laura van der Berg (Storks). Ook komen IF Gallieth Haaker (Amsterdam Pirates), OF Jasja Bos (Sparks Haarlem) en Lindy Prins (Storks). Nieuw vanuit de club zijn Laura Burggraaf en Nanda Eygenhuijsen.
Naast het vertrek van RHP Blake Hoorelbeke en OF Tessa Hofmans (beiden Sparks Haarlem) besloten ook IF/P Annemiek van Riessen (Eerste Klasser Onze Gezellen) en OF Jacqueline Wesselink (DSS) de ploeg te verlaten. RHP Kim van der Helm is gestopt.
Ton van Koeverden promoveerde tot Hoofd Coach en is de opvolger van Glyniss Kenepa. Van Koeverden wordt geassisteerd door Carolien Teunissen, die dit jaar actief was bij Amsterdam Pirates.

overige mutaties
Birds, dat zichzelf handhaafde door het winnen van de Degradatie Play-Off vs. Amsterdam Pirates haalde acht nieuwe speelsters binnen, waarvan vier van Storks, dat zes speelsters naar Hoofdklassers zag gaan.
Nieuwkomer Centrals voegde ook OF Nienke Meester en C Amber Dammers toe van Amsterdam Pirates, dat volgend jaar in de Eerste klasse uitkomt onder nieuwe coach Marjan de Groot.
(2 november)


Internationaal Honkbal
Oudste Hall of Famer Al Lopez overleden
English
MIAMI (USA) - Al Lopez, het oudste levende lid van de Hall of Fame, is zondag 30 oktober overleden. De voormalige Major League-catcher en manager was 97 jaar.

Al Lopez speelde zijn eerste volle seizoen in de Major League in 1930 en speelde 19 seizoenen in de big league voor de Brooklyn Dodgers, Boston Braves, Pittsburgh Pirates en Cleveland Indians.
In zijn Major League-loopbaan sloeg Lopez .261 met 51 Homeruns en 652 Binnengeslagen Punten. Hij realiseerde een record door in 1918 wedstrijden als catcher te spelen. De huidige recordhouder is Carlton Fisk. Lopez speelde in twee All Star Games.
Na zijn actieve loopbaan werd Al Lopez benoemd tot Manager van de Cleveland Indians (1951-1956), die hij naar de American League-titel loodste in 1954.
In 1957 werd Lopez Manager van de Chicago White Sox en bleef daar tot en met het seizoen 1965. In 1968 keerde hij terug als 'skipper' van de ChiSox en sloot zijn carrière in 1969 af. In 1959 leidde Lopez de White Sox naar de titel in de American League en naar de World Series. Dat was het laatste optreden in de Fall Classic voor de ploeg uit Chicago, voordat het dit seizoen weer terugkeerde naar de finale en voor het eerst sinds 1917 de titel pakte.
(1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.

Mail suggesties of vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 4 januari 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.