Grand Slam

Honkbal Verslagen
1 april 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar


Kinheim verslaat Russen
English | Line Score | Box Score
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ANTALYA (Turkije) - Landskampioen Corendon Kinheim versloeg zondag de Russische kampioen Tornado Balashika met 8-1 in de opener van een double-header en dat was de eerste officiële senioren honkbalwedstrijd die in Turkije werd gespeeld. Het duel werd gespeeld op het nieuwe honkbalveld van het Arcadia Golf & Sports Complex in Antalya, waar Kinheim een trainingskamp hield.


...Kinheim-starter Patrick Beljaards...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Kinheim-starter Patrick Beljaards hield de Russische aanval op slechts twee honkslagen en gooide vijf puntloze innings. De linkshander schakelde acht van de eerste negen slagmensen uit en stond alleen de derde slagman van de eerste inning tot het honk toe na een fout. In de vijfde inning kreeg Beljaards een lead-off single tegen van Valeri Platonov, de eerste van de Russische ploeg. Maar hierna zorgde Beljaards er eigenhandig voor dat de honken vol kwamen. Na een vangbal maakte Beljaards twee foute aangooien op comeback-force play-grounders. Balashikha wist echter niet te scoren, want de volgende slagman werd uitgevangen en Beljaards sloot de inning af met een strikeout. Op dat moment stond Kinheim al met 3-0 voor.

In de eerste inning sloegen Danny Rombley, René Cremer en Dirk van 't Klooster opeenvolgende honkslagen en bezorgden Kinheim een snelle 1-0 voorsprong. Nadat Tjerk Smeets uitging na een grounder werd het tweede punt gescoord toen Vince Rooi een honkslag sloeg, maar hierna kregen de volgende twee slagmensen drie slag en kwam de inning ten einde. Kinheim voegde een punt toe in de tweede slagbeurt. Met twee uit kreeg Danny Rombley vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een double van René Cremer.
In de 2e5 registreerde René Cremer zijn derde honkslag in drie beurten, want hij opende met een infield-hit. Maar hij ging uit in een dubbelspel toen Dirk van 't Klooster's line drive werd gevangen door de korte stop. Tjerk Smeets kreeg hierna vier wijd en Vince Rooi sloeg een double, maar een grounder maakte een einde aan de beurt.

In de zesde inning nam de Australiër Vaughan Harris het werpen over van Patrick Beljaards. Hij begon met een strikeout, maar kreeg toen twee honkslagen tegen. Alexander Toropov sloeg een single en Andrei Bolotin een stootslag-honkslag. Een vangbal en een nieuwe strikeout sloten de inning af.
In de 2e6 kreeg Robin Longhurst vier wijd en werd naar thuis gestuur op een double van Danny Rombley. Maar hoewel Longhurst veilig thuiskwam telde het punt niet, want kort voordat hij de thuisplaat passeerde was Rombley op het derde honk uitgetikt na een aangooi vanuit het rechtsveld.
Vaughan Harris voegde nog een strikeout toe in de zevende, waarna hij de volgende slagman uitschakelde na een comeback grounder. Zijn eerste solide optreden kwam hierna ten einde, want Kinheim's Hoofd Coach Ben Thijssen bracht reliever Jimmy van der Veldt in en die gooide het duel uit.


...Eerste officiële honkbalwedstrijd in Turkije...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Kinheim scoorde twee simpele punten in de zevende inning. Artur Donetski werd de derde Russische werper in het duel, maar gaf vier wijd aan eerste slagman René Cremer, die op kon schuiven naar het derde honk na twee opeenvolgende wilde worpen. Volgende slagman Dirk van 't Klooster kreeg ook vier wijd wijd, die werd gevolgd door een volgende wilde worp. Cremer scoorde op die worp, terwijl Van 't Klooster het derde honk bereikte, voordat hij scoorde op de vierde wilde worp van Donetski, die hierna werd vervangen. Na een lange vangbal op fout gebied van Tjerk Smeets sloeg Vince Rooi zijn tweede double in het duel en kreeg pinch-hitter Quincy Bernardus vier wijd, maar een pop-fly maakte een einde aan de slagbeurt.

In de achtste inning scoorden de Russen hun eerste en enige punt. Alexander Vasilev opende met een honkslag en bereikte het derde honk toen Andrei Kripochin volgde met een double. Vasilev scoorde vervolgens op een OS, maar dat was alles voor Balashikha. Nadat volgende slagman Andrei Bolotin vier wijd kreeg werd Kripochin op het derde honk uitgegooid na een sterke aangooi van rechtsvelder Dirk van 't Klooster, nadat hij Valeri Platonov had uitgevangen.

In de 2e8 kwam Kinheim tot een rally van drie runs. Denny Beljaards kreeg eerst vier wijd, waarna Danny Rombley een honkslag sloeg en René Cremer met vier wijd voor volle honken zorgde. Dirk van 't Klooster volgden met een 2-run single en Tjerk Smeets sloeg een OS om de stand op 8-1 te brengen.
(1 april)



Kinheim sluit trainingskamp af met winst
English | Line Score | Box Score
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ANTALYA (Turkije) - Corendon Kinheim won zondag ook de tweede wedstrijd van de double-header vs. Tornado Balashikha uit Rusland, dit keer met 12-4. Met dit duel sloot Kinheim hun trainingskamp in Turkije af.

Kinheim kwam tot 17 honkslagen in dit duel. Zeven van de negen spelers in de slagvolgorde hadden twee honkslagen, terwijl Vince Rooi er drie had. De enige speler zonder honkslag was René Cremer, die op het tweede honk speelde in deze double-header in plaats van als korte stop. Voor deze wedstrijden had Kinheim's Hoofd Coach Ben Thijssen Cremer omgeruild met Roel Koolen, die nu op kort speelde. Danny Rombley scoorde drie punten in dit duel, terwijl Dirk van 't Klooster en Denny Beljaards beiden drie RBI's hadden.


...Vince Rooi: zes hits, vier doubles...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Kinheim opende de score in de eerste inning. Artur Donetski, die een kort en onsuccesvol optreden had in de opener en toen slechts twee slagmensen zag, had opnieuw geen geluk. Hij raakte eerste slagman Danny Rombley met een worp en stelde hem in staat het derde honk te bereiken met twee wilde worpen. Donetski werd onmiddellijk vervangen door Anton Shirokei, de starter van de eerste wedstrijd. Nadat René Cremer uitging scoorde Rombley het eerste punt op een honkslag van Dirk van 't Klooster, die later zelf het tweede punt scoorde op een 2-out double van Vince Rooi.

Jeffrey Verbij opende de tweede inning met een flinke uithaal in het rechtsveld, die makkelijk in een double moest eindigen. Echter, op weg naar het tweede honk vond hij eerste honkman Alexander Vasilev op zijn pad. Veldscheidsrechter Jimmy van der Veldt (inderdaad, de Kinheim-werper) kende zijn teamgenoot het tweede honk toe vanwege obstructie. Van der Veldt stond in het veld, terwijl team manager Frans Bergman achter de plaat stond in dit duel als inval-scheidsrechters. Aanvankelijk zou het duel onder leiding staan van de Duitse umpires Dirk Glassner en Tim Meyer, maar die moesten na de eerste wedstrijd weg om hun vliegtuig richting huis te halen. In het oorspronkelijke schema waren er geen wedstrijden vandaag. Maar de vrijdagavondwedstrijd werd verschoven naar zondag, omdat besloten werd niet te spelen vanwege de lage lichtmasten. Hierna verregende de volgende wedstrijd op zaterdag en die ging naar zondag als deel van de double-header. De twee Duitse scheidsrechters deden vervolgens de eerste wedstrijd, maar moesten daarna weg. Een andere optie was René Laforce, de Belgische penningmeester van de Europese Honkbal Bond en een oud-scheidsrechter, maar ook die moest na de eerste wedstrijd weg. Maar Bergman en Van der Veldt deden het prima. OK, terug naar Verbij op het tweede honk. Die strandde daar, want er volgden drie nullen.

Kinheim voegde twee runs toe in de vierde inning. Vince Rooi en Roel Koolen openden met honkslagen, waarna de honken volkwamen toen Jeffrey Verbij vier wijd kreeg. Maar hierna sloeg Robin Longhurst in een 3-2-3 dubbelspel. De runs werden vervolgens gescoord toen Denny Beljaards volgde met een 2-run double.


...Kinheim-starter David Bergman...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Balashikha bereikte ook regelmatig het honk in de eerste vier innings, maar kwam niet tot scoren op starter David Bergman, die zes hits tegen kreeg, vier strikeouts gooide en eveneens vijf puntloze innings afleverde. In de eerste, derde en vierde inning kreeg hij de steun van een dubbelspel, terwijl de Russen de honken vol achter lieten in de tweede inning toen Bergman drie slag gooide op Pavel Acichev en de inningv afsloot.

Balashikha scoorde twee onverdiende punten in de zesde inning. Met twee uit raakte nieuwe werper Duko Jansen Alexander Toropov met een worp. Toropov bereikt het tweede honk veilig na een force play-error op een grounder van Andrei Bolotin. Nadat de honken vol kwamen toen Valery Platonov een honkslag sloeg scoorden de eerste twee lopers toen Oleg Semenov een double sloeg.

Kinheim pakte de punten, en één extra, terug in de zevende inning. Danny Rombley bereikte het honk na een fout en scoorde op een single van Dirk van 't Klooster, die toen helemaal vanaf het eerste honk scoorde op een diepe double van Tjerk Smeets. Even later scoorde Smeets toen volgende slagman Vince Rooi ook een double sloeg, zijn vierde van de dag.
Nog eens drie runs volgden in de achtste. Robin Longhurst opende met een tweehonkslag en scoorde op een infield-hit van Denny Beljaards, die snelheid moest maken richting thuis toen volgende slagman Danny Rombley een triple sloeg en hem op de hielen zat op weg naar het derde honk. Rombley scoorde later op een grounder van Dirk van 't Klooster.
In de negende inning scoorde Kinheim tweemaal, waardoor er in de laatste drie innings acht punten werden gescoord. Met één uit kreeg Jeffrey Verbij vier wijd en scoorde op een double van Robin Longhurst, die zelf scoorde op een infield-hit van Danny Rombley.

Nadat de Russen twee lopers hadden achtergelaten op Duko Jansen in de zevende inning nam linkshander Jean-Paul Gulinck het werpen over in de achtste. Hij kreeg twee snelle nullen na een flyout en een groundout, kreeg toen een honkslag tegen, maar sloot de inning af met een strikeout. In de negende gooide Michiel van Kampen voor Kinheim en kreeg twee onverdiende punten tegen. Hij raakte de openingsslagman, waarna een fout werd gemaakt op een double play-grounder. Na een strikeout en een pop-fly scoorden de twee lopers op een double van Alexander Toropov, maar Van Kampen sloot de wedstrijd hierna af met een strikeout.
(1 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggestiies en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 1 april 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.