Softbal Verslagen
7 oktober 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 7 oktober
Sparks Haarlem 'one-runs' Terrasvogels in opener




Sparks Haarlem 'one-runs' Terrasvogels in opener
English | Line Score | Box Score | Play-by-Play
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Regerend landskampioen Sparks Haarlem opende de 22e editie van de Holland Series zaterdagmiddag met een nipte 1-0 overwinning vs. A4 Terrasvogels. Game Two wordt zondag gespeeld in Santpoort. Game Three, het afgelaste duel van vrijdag, is voorlopig vastgesteld voor aanstaande dinsdag. Wanneer Sparks zondag ook wint wordt de derde wedstrijd komend weekeinde gespeeld, omdat het dan een mogelijke kampioenswedstrijd is. Wanneer Terrasvogels wint wordt de derde wedstrijd dinsdagavond gespeeld.
Het enige punt van de wedstrijd werd gescoord in de derde inning toen Kim Kluijskens het honk bereikte na een fout, waarna ze scoorde drie hiernavolgende honkslagen. Winnende werpster Crissy Autry had acht strikeouts en stond slechts drie hits toe.

De opener duurde slechts één uur en 22 minuten en er was weinig actie, omdat beide ploegen elk slechts zesmaal het honk bereikten. Terrasvogels registreerd drie hits, Sparks had er vier, waarvan drie in de derde slagbeurt, resulterend in het enige punt van de wedstrijd.

Beide ploegen kregen in de eerste inning snel een loper in scoringspositie, maar verzuimden te scoren. In de eerste Terrasvogels-slagbeurt opende Sandra Gouverneur met een honkslag en schoof op na een OSS van Petra van Heijst. Maar hierna volgden een strikeout en een grounder.

In de 2e1 begon Kim Kluijskens met een driehonkslag in de linksveldhoek, maar ook zij strandde op het honk. Ze was niet in staat te scoren op een korte vangbal in het rechtsveld op een klap van Lynn Geertman en kon ook niet opschuiven na een grounder van Jolanda Kroesen. Na een vrije loop voor Noémi Boekel gooide Terrasvogels-werpster Kirsten Scheele drie slag op Marloes Fellinger om een einde aan de inning te maken.

In de derde inning bereikte Sandra Gouverneur opnieuw het honk voor Terrasvogels. Met één uit kreeg ze vier wijd, schoof op na een nieuwe prima OSS van Petra van Heijst. Maar de inning kwam ten einde toen Nina van Huissteden een pop-fly sloeg.
In de 2e3 sloeg Sparks toe met één uit. Kim Kluijskens bereikte toen het honk na een fielding-fout, gevolgd door drie honkslagen, die haar in staat stelden te scoren. Lynn Geertman volgde met een stootslag-honkslag, net buiten bereik van catcher Nina van Huissteden, eerste honkvrouw Annemiek van Riessen en werpster Kirsten Scheele. De honken kwamen vol na een honkslag in het rechtsveld van Jolanda Kroesen. Hierna sloeg Noémi Boekel een honkslag door het midden en stelde Kluijskens in staat te scoren. Meer punten werden hierna voorkomen, omdat tweede honkvrouw Nicole Wessels een prima vangbal maakte op een line drive van Marloes Fellinger, waarna ze, zittend op één knie, de bal naar het derde honk gooide en daar Geertman in een dubbelspel uitschakelde om een einde aan de inning te maken. Met de line drive-nul schakelde Kirsten Scheele de volgende (en laatste) tien slagmensen van Sparks op rij uit.

Terrasvogels kreeg nog drie loopsters op de honken in de resterende vier innings. In de vierde inning opende Dana Horeman met een double over haar zus en linksveldster Lyanne Horeman, maar bleef op het tweede honk achter, omdat Sparks-werpster Crissy Autry hierna tweemaal drie slag gooide, gevolgd door een vangbal op fout gebied.
In de zesde inning bereikte Dana Horeman het honk na een foute aangooi, maar werd opnieuw op het honk achtergelaten.
In de zevende inning sloeg Nathalie Gosewehr een honkslag met één uit, maar hierna volgde een strikeout. Met pinch-hitter Yvette Krooder in het slagperk voor Marieke Jansen kwam er een einde aan de wedstrijd toen Gosewehr uitging bij een steelpoging.
(7 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 7 oktober 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.