Grand Slam

Dames Softbal Verslagen
10 maart 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 10 maart
Comeback-zege Terrasvogels vs. Pirates



Comeback-zege Terrasvogels vs. Pirates
English | Line Score | Box Score
AMSTERDAM - Vice-kampioen A4 Terrasvogels maakte zaterdag zes veldfouten, maar was niettemin in staat terug te komen en draaide een 3-1 achterstand om in een 7-3 overwinning vs. Amsterdam Pirates in de eerste buiten-oefenwedstrijd voor beide ploegen. De twee teams speelden twee weken geleden ook al tegen elkaar in de indoor-faciliteiten van Pirates, dat toen met 4-1 verloor. In januari namen Pirates en Terrasvogels deel aan het Indoor Cup Toernooi in Schiedam. Terrasvogels eindigde op de negende plaats, Pirates werd dertiende. In dat evenement boekte Terrasvogels een 7-0 shutout tegen Pirates.


...Laura Chomokos...
(Foto: Marco Stoovelaar)
De Amerikaanse werpster Laura Chomokos, die een week eerder arriveerde, debuteerde in een Pirate-uniform en gooide vier innings. Na de eerste vier slagvrouwen te hebben uitgeschakeld kreeg de rechtshander een honkslag tegen van routinier Sandra Gouverneur, die op het eerste honk zou achterblijven, omdat de volgende twee slagvrouwen werden uitgevangen. In de derde inning opende Marieke Jansen voor Terrasvogels met een honkslag, stal het tweede en schoof, na een strikeout, op naar het derde honk op een grounder, maar zou ook stranden. Solange Starrenburg, die overkwam naar Terrasvogels na haar eerste Hoofdklasse-seizoen vorig jaar bij Centrals, begon de vierde inning met een driehonkslag en zou het eerste punt voor haar nieuwe ploeg scoren op een one-out grounder van Dana Horeman, die vorig seizoen was genomineerd voor Meest Waardevolle Speelster.

Op dat moment stond Terrasvogels met 2-0 achter. De ploeg uit Santpoort, die vorig seizoen de Holland Series (opnieuw) verloor van Sparks Haarlem, maakte zes fouten, allen in het infield. En dat is opmerkelijk voor Terrasvogels, omdat de ploeg doorgaans bekend staat om de goede verdediging. Pirates opende de score met twee punten in de derde inning op starter Sandra Gouverneur, die vorig jaar in Italië speelde. Judith van Kampen, de reguliere starter voor Terrasvogels, speelde vandaag niet, terwijl de ploeg hun andere starter Kirsten Scheele naar landskampioen Sparks Haarlem zag vertrekken. In de derde inning kreeg openingsslagvrouw Claudia Kotmans het eerste honk toegewezen na hinderen-catcher en schoof op naar het tweede honk toen eerste honkvrouw Annemiek van Riessen een fout maakte op een OSS van volgende slagvrouw Madelon Bronner. Hierna sloeg Montana van Maris de bal richting derde honkvrouw Dana Horeman, die voor de gedwongen nul op het derde honk koos, maar de bal langs korte stop Petra van Heijst in het linksveld gooide en daardoor beide loopsters in staat stelde te scoren. De inning kwam hierna ten einde omdat twee groundouts en een vangbal volgden.

Nadat Terrasvogels het punt had gescoord in de vierde inning pakte Pirates dat gelijk terug in de tweede helft van deze slagbeurt op nieuwe werpster Dagmar Bloeming, die vorig seizoen gooide voor Eerste Klasser Koldijk Elektrotechniek Almere '90. Die werd begroet met een lead-off single van Cindy Baretta, één van de nieuwe speelsters op het Pirates-roster, want zij speelde vorig jaar voor Van der Peijl DSC '74. De nieuwkomer stal het tweede honk en schoof op naar het derde honk na een doorgeschoten bal en scoorde toen opnieuw een fout werd gemaakt op een 2-out grounder van Claudia Kotmans.

Met een 3-1 achterstand kwam Terrasvogels terug met een punt in de vijfde inning op nieuwe werpster Shannah van der Kaaij, die vorig jaar speelde voor het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Birds. Met twee uit sloeg Marieke Jansen een honkslag en stal het tweede en het derde honk, waarna ze scoorde toen een fout werd gemaakt op een uithaal van Nicole Wessels.
Terrasvogels draaide het duel in eigen voordeel om in de zesde inning met het scoren van vijf onverdiende punten. Met één uit sloeg Petra van Heijst een honkslag en stal het tweede honk, voordat ook Solange Starrenburg een honkslag sloeg. Van Heijst werd doorgestuurd naar thuis en scoorde het gelijkmakende punt toen catcher Pharba Vermeer een fout maakte op de aangooi vanuit het midveld, waardoor Starrenburg het derde honk kon bereiken. Nadat Nina van Huissteden uitging na een grounder en Dana Horeman vier wijd kreeg volgde Sandra Gouverneur met een 2-run triple, die Terrasvogels een 5-3 voorsprong opleverde. Even later scoorde Gouverneur op een doorgeschoten bal. Annemiek van Riessen kreeg hierna vier wijd en verhoogde de stand naar 7-3 door te scoren op een tweehonkslag van Olga Kleinlooh.

Na het derde Pirates-punt te hebben toegestaan in de vierde inning stond Terrasvogels-werpster Dagmar Bloeming nog slechts twee slagvrouwen tot de honken toe in het restant van de wedstrijd. In de zesde inning kreeg ze een one-out single tegen van Cindy Baretta, die twee van de drie Pirates-honkslagen sloeg. In de zevende inning tekende Antal Roos voor derde Pirate-hit met twee uit.
Het defensieve hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats aan het einde van de eerste helft van de zevende inning toen Pirate-rechtsveldster Nadia Bron een schitterende running catch maakte op een line drive van Linda Hoenderdos.
(10 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggestiies en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 12 maart 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.