Grand Slam
Honkbal Verslagen
10 augustus 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Donderdag 10 augustus
Regen zorgt voor gelijkspel HCAW vs. Almere
Pioniers wint ruim vs. Sparta/Feyenoord
Neptunus wint in 9e van Pirates
Winst in verlenging voor ADORegen zorgt voor gelijkspel HCAW vs. Almere
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW stond met 1-0 achter toen het langszij kwam vs. Instant Holland Almere '90 in de tweede helft van de zevende inning, kort voordat de umpire crew de wedstrijd moest onderbreken vanwege hevige regen. Omdat het onmogelijk was verder te spelen na een onderbreking van een half uur eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

Er was wat lichte regen ongeveer een uur voor de wedstrijd, maar dat duurde maar kort, zodat de wedstrijd zonder problemen van start kon gaan. HCAW kreeg gelijk hun eerste slagman op het honk toen Almere-starter Nick Veltkamp vier wijd gooide op Ralph Milliard. Maar Milliard ging uit bij een steelpoging na een geslaagde pick-off van Veltkamp. Hierna sloeg Ronald Jaarsma een honkslag en dat zou HCAW's enige hit zijn tot in de zevende inning. Gino Henson volgde met een double play-grounder om de slagbeurt af te sluiten.

In de tweede inning opende Bryan Engelhardt met een klap in het linksveld, maar probeerde van zijn single een double te maken en werd op het tweede honk uitgegooid. Ferd van Stekelenburg bereikte vervolgens het honk na een fout, maar werd even later ook uitgeschakeld toen hij probeerde te stelen. De derde slagman in de inning, Jeffret de Vrieze, bereikte ook het honk toen hij vier wijd kreeg, schoof op na een wilde worp, maar strandde op het tweede honk toen Niels van Weert een grounder sloeg.
In de vierde inning opende Almere de score toen Ivanon Coffie homerde met één uit op HCAW-werper Jurjen van Zijl. Dat was Almere's enige punt, want Van Zijl stond hierna nog slechts drie slagmensen tot de honken toe. Na Coffie's homerun gooide Van Zijl drie slag op Bryan Engelhardt, kreeg hierna een honkslag tegen van Ferd van Stekelenburg, die gedwongen uitging, waardoor er een einde aan de inning kwam.
Met één uit in de vijfde inning kreeg Van Zijl een stootslag-honkslag tegen van Ricky Daal, die uitging bij een steelpoging. Hierna schakelde Van Zijl de volgende zeven slagmensen op rij uit.

HCAW kreeg een paar kansen op gelijke hoogte te komen in de 2e5. Martijn Meeuwis begon met vier wijd en bereikte veilig het tweede honk op een velderskeus-grounder van Juriën Overman. Maar Meeuwis ging vervolgens uit bij stelen. Overman kon hierdoor opschuiven, waarna Bart Gabriëls een vrije loop kreeg. Met opnieuw lopers op het eerste en tweede honk stelde een doorgeschoten bal de voorste loper in staat op te schuiven. Er werd echter niet gescoord, omdat volgende slagman Dimitri Leon in een dubbelspel sloeg.

Na afloop van de eerste helft van de zevende inning begon het weer te regenen, maar dit keer harder. De wedstrijd werd voortgezet ondanks een stevig buitje, dat echter maar een paar minuten duurde. In deze slagbeurt opende Sidney de Jong met vier wijd, waarna Bas de Jong een honkslag sloeg, pas de tweede voor HCAW. Jerry Breek werd ingebracht als reliever voor starter Nick Veltkamp, maar begon met een wilde worp, waarna hij vier wijd gooide op Martijn Meeuwis en voor volle honken zorgde. De eerste nul in de inning werd geregistreerd toen Juriën Overman een grounder sloeg richting tweede honkman Randy Daal, die de voorste loper op thuis uitgooide. Nog steeds met de honken vol en slechts één uit gooide Breek drie slag op Bart Gabriëls. Terwijl het weer harder begon te regenen kreeg ook Dimitri Leon vier wijd en bracht het gelijkmakende punt binnen. Maar hierna, met twee wijd en nul slag op volgende slagman Ralph Milliard besloot Home Plate Umpire Fred Groenewegen en zijn crew de wedstrijd te onderbreken, vanwege de hevige regen. In zeer korte tijd zorgde de wolkbreuk er voor dat het veld onder water kwam te staan en onbespeelbaar werd. Na de vereiste wachtperiode van een half uur werd het duel definitief gestaakt. Doordat de thuisploeg in staat was geweest op gelijke hoogte te komen of de leiding te nemen in de tweede helft van de zevende inning eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Was de wedstrijd één slagman eerder gestaakt dan was het een 1-0 overwinning geweest voor Almere.
(10 augustus)Pioniers wint ruim vs. Sparta/Feyenoord
English | Line Score | Box Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Konica Minolta Pioniers boekte donderdagavond een 8-0 shutout tegen Sparta/Feyenoord en completeerde zo een sweep, omdat de seizoen-series van zes wedstrijden werd gewonnen.

Pionier-starter Richard Orman had zeven strikeouts en kreeg slechts vijf honkslagen tegen in de acht innings die hij gooide. Dave Draijer gooide de negende inning en zorgde voor drie nullen op rij. Sparta/Feyenoord kreeg slechts twee lopers op het derde honk in deze wedstrijd. In de vierde inning opende Ramphis Trinidad met een honkslag en stond op het derde honk met twee uit toen Rutger Veugelers vier wijd kreeg, maar hierna kreeg Jeffrey Sprott drie slag. In de achtste inning sloeg de openingsslagman opnieuw een honkslag, maar strandde ook op het derde honk. Patrick Wabbijn begon met een honkslag, waarna Marwin Kleinmoedig vier wijd kreeg. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een grounder kwam de inning ten einde toen ook Nick Eppinga een grounder sloeg.

Na vier lopers in scoringspositie te hebben achtergelaten in de eerste drie innings scoorde Pioniers het eerste punt in de vierde slagbeurt. Met twee uit stal Norbert Lokhorst (velderskeus) het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde hierna op een double van Lars Koehorst.
Het tweede punt werd toegevoegd in de vijfde inning toen Michael Duursma opende met vier wijd, zowel het tweede als het derde honk stal en scoorde op een 2-out single van Dè Flanegin.
In de zevende inning kwam Pioniers tot een rally van vijf punten. Michael Duursma (vier wijd), Jefferson Muzo (infield-hit) en Glenn Romney (stootslag-honkslag) zorgden voor volle honken, waarna Dè Flanegin volgde met een 2-run double, die het einde betekende voor starter Daan Baecke. Guy Hermans nam het over, maar kreeg RBI-singles tegen van Mark Duursma en Marcel Venema. Later in de inning verhoogde een opofferingsslag van Lars Koehorst de stand naar 7-0.
Het achtste punt kwam tot stand in de achtste inning toen Glenn Romney het honk bereikte na een infield-hit met twee uit, waarna hij scoorde op een double van Dè Flanegin, die 3-uit-5 sloeg en vier RBI's had.
Voor Sparta/Feyenoord-werper Guy Hermans was dit zijn eerste optreden van het seizoen en zijn eerste sinds 29 mei van vorig jaar toen hij één inning gooide vs. Tornado's. Tussendoor werd Hermans geplaagd door een blessure.
(10 augustus)Neptunus wint in 9e van Pirates
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - DOOR Neptunus stond donderdagavond met twee uit in de 2e9 met 5-4 achter toen het vier honkslagen op rij sloeg om met 6-5 te winnen vs. Amsterdam Pirates.

Neptunus opende de score in de eerste inning. Johnny Balentina begon met een single en dat was zijn 50e honkslag van het seizoen. Hiermee werd hij slechts de derde speler in de geschiedenis met twaalf seizoenen, waarin 50 of meer honkslagen worden geslagen. Balentina deelt het record nu met Marcel Joost (de huidige 1B Coach van Corendon Kinheim) en Jeffrey Cranston (die momenteel uitkomt voor Eerste Klasser PSV). Balentina, die aan een uitstekend seizoen bezig is, stal hierna het tweede honk en bereikte drie na een wilde worp, waarna hij scoorde toen een fout werd gemaakt op een grounder met één uit van Raily Legito.
Na twee lopers in scoringspositie te hebben achtergelaten in de tweede inning verhoogde Neptunus de voorsprong naar 3-0 in de derde slagbeurt. Benjamin Dille sloeg een honkslag, waarna Yuji Nerei een double sloeg met één uit. Een doorgeschoten bal stelde Dille in staat te scoren en Nerei het derde honk te bereiken. Pirates-starter Mark Kan gooide hierna vier wijd op Lennart Koster en kreeg een RBI-single tegen van Jurriaan Korff, die de stand op 3-0 bracht.

Pirates kwam terug met een punt in de vierde inning. Een vroege scoringskans in de eerste slagbeurt mislukte. Derick Francisca opende de wedstrijd met een infield-hit en bereikte het derde honk na een one-out single van Tyson Arishenkoff. Hierna verliet Arishenkoff het eerste honk en leek twee te gaan stelen, maar in plaats daarvan werd Francisca uitgeschakeld terwijl richting thuis rende. Arishenkoff keerde terug naar het eerste honk, waarna Boudewijn van Elswijk drie slag kreeg en de inning ten einde kwam. In de vierde inning opende Tyson Arishenkoff met een double en scoorde op een one-out single van Fausto Álvarez Rizo.
In de volgende inning kwam Pirates tot een rally van vier runs en nam een 5-3 voorsprong. Met één uit stond de Neptuniaanse starter Kevin Heijstek vijf opeenvolgende slagmensen tot de honken toe. Eerst kreeg hij een honkslag tegen van Derick Francisca, gevolgd door een double van Roderick Simon in het linksveld. Francisca probeerde te scoren, maar werd op thuis uitgegooid. Na een vrije loop voor Tyson Arishenkoff had Pirates meer geluk. Simon en Arishenkoff scoorden beiden en bracht de stand in evenwicht op een double van Boudewijn van Elswijk, waarna Fausto Álvarez Rizo volgde met een 2-run homerun en Pirates een 5-3 voorsprong bezorgde. Martijn Nijhoff nam het werpen over, maar stond de volgende twee slagmensen ook tot de honken toe, alleen was de tweede daarvan het gevolg van een velderskeus-grounder die de slagbeurt afsloot.

Na de twee punten te hebben geïncasseerd in de derde inning deed Mark Kan, die zijn eerste start van het seizoen maakte voor Pirates, het prima in de volgende vijf innings. Hij zorgde voor drie nullen op rij in de vierde, kreeg een one-out double tegen van Yuji Nerei in de vijfde, maar schakelde de Japanner uit met een pick-off. In de zesde kwam hij ongeschonden uit de inning toen Neptunus lopers op het eerste en tweede honk had met twee uit.
In de zevende inning kreeg de rechtshander Neptunus' vierde punt tegen. Met één uit sloeg Raily Legito een double, schoof op na een wilde worp en scoorde op een OS van Yuji Nerei, maar Pirates bleef aan de leiding, 5-4.
In de achtste inning gooide Kan tweemaal vier wijd met twee uit en werd vervangen door Robin Franken, die de inning afsloot met drie slag voor Johnny Balentina.

Pirates verzuimde meer punten toe te voegen na de vijfde inning. In de zevende inning opende Roderick Simon met een honkslag en stond op het derde honk toen Fausto Álvarez drie slag kreeg. In de negende inning kreeg Pirates de honken vol met slechts één uit. Remco Draijer begon met een honkslag en Derick Francisca volgde met een stootslag-honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven na een OSS van Roderick Simon kreeg Tyson Arishenkoff een opzettelijke vier wijd. Jan Naterop nam het werpen over van Martijn Nijhoff en schakelde Boudewijn van Elswijk met drie slag uit, waarna de inning ten einde kwam toen Álvarez een grounder sloeg.
Nog steeds met een 5-4 voorsprong kwam Pirates dicht bij de winst in de 2e9. Maarten Mulder werd Pirates' derde werper en kreeg twee snelle nullen toen Benjamin Dille een grounder sloeg en Raily Legito na een line drive werd uitgevangen door de opspringende korte stop Tyson Arishenkoff. Mulder kwam hierna op 1 wijd en 1 slag op Yuji Nerei, die een honkslag sloeg op de volgende worp. Zijn volgende pitch werd ook weggeslagen voor een honkslag door Lennart Koster. Mulder stond hierna op 2 slag op Jurriaan Korff, maar ook die sloeg een honkslag, waarop Nerei de gelijkmaker kon scoren. Met Evert-Jan 't Hoen aan slag voerden Koster en Korff een double-steal uit en kwam het eerste honk vrij. Met twee wijd en rookie Andy Leer als volgende slagman leek het erop dat 't Hoen een opzettelijke vrije loop kreeg om een gedwongen loop te creëren, zoals Neptunus in de 1e9 deed met Arishenkoff. Er werd echter besloten te pitchen op 't Hoen, die twee worpen later de game-winning single afleverde.
(10 augustus)Winst in verlenging voor ADO
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - ADO kwam terug van een achterstand en versloeg koploper Corendon Kinheim met 5-4 in tien innings. Met de overwinning nam ADO meer afstand van het op de vijfde plaats staande Mr. Cocker HCAW.

Kinheim scoorde het eerste punt van de wedstrijd in de derde inning, nadat het al een loper op het derde honk had achtergelaten in de voorgaande slagbeurt. In de derde gooide rookie werper Jurrian Koks vier wijd op lead-off hitter Wouter Heemsker, die opschoof na een honkslag van Denny Beljaards en een velderskeus-grounder van Danny Rombley. Heemskerk scoorde vervolgens op een foute aangooi na een grounde rvan René Cremer, maar Kinheim liet twee lopers achter.
ADO kwam langszij in de 2e3. Met één uit sloeg Quensley Bazoer een honkslag, waarna Shurty Tremus vier wijd kreeg. Een gedwongen loop werd hierna gevolgd door een foute aangooi, waardoor Bazoer het gelijkmakende punt kon scoren.

Kinheim reageerd met twee runs in de vijfde inning. Met Danny Rombley (velderskeus) op het eerste honk en één uit kregen René Cremer en Quincy Bernardus beiden vier wijd en kwamen de honken vol. Tjerk Smeets leverde hierna een RBI-single af die Kinheim een 2-1 voorsprong bezorgde. Een grounder van Edward Illidge resulteerde in een nul op thuis, maar een foute aangooi van catcher Maikel Benner in een poging een dubbelspel te maken op het eerste honk stelde Bernardus in staat de stand op 3-1 te brengen.
ADO bracht de stand voor de tweede keer in evenwicht door tweemaal te scoren in de zesde slagbeurt. Maikel Benner opende met een honkslag en schoof op na een OSS van Harvey Monte. Benner scoorde hierna op een honkslag van Percy Isenia, die het tweede honk stal en het gelijkmakende punt scoorde op een foute aangooi met twee uit van eerste honkman Robin Longhurst. Adrian Anthony volgde met een infield-hit en de honken kwamen vol toen James Rutherford vier wijd kreeg. Kinheim-starter David Bergman, die de eerste 10-game winnaar van het seizoen kon worden, werd vervangen door Duko Jansen, die de inning afsloot met een vangbal.

Twee innings later nam ADO een 4-3 voorsprong. Percy Isenia begon met een honkslag en schoof op na een grounder van Marvin Bleij, die weer in de line-up was teruggekeerd na een schorsing van twee wedstrijden. Berry van Driel kreeg hierna een opzettelijke vrije loop, waarna de honken volkwamen toen korte stop René Cremer een fout maakte op een grounder van Adrian Anthony. Een 'force play-grounder' van James Rutherford stelde Isenia in staat het leidende punt te scoren.
Dit keer was het Kinheim dat langszij kwam in de negende inning. Alex Smith, die starter Jurriaan Koks had vervangen in de zevende inning, kreeg een lead-off single tegen van Wouter Heemskerk, die hierna gedwongen uitging op een grounder van Denny Beljaards. Danny Rombley kreeg vervolgens vier wijd, gevolgd door een RBI-single van René Cremer die de stand in evenwicht bracht. De honken kwamen vervolgens vol toen ook Quincy Bernardus vier wijd kreeg, maar Smith gooide toen drie slag op Tjerk Smeets. Volgende slagman Edward Illidge kreeg ook drie slag, maar catcher Maikel Benner had de derde slagbal niet onder controle. Hij stapte echter op de plaat om Rombley gedwongen uit te schakelen en de inning af te sluiten.

ADO besliste het duel in de tiende inning. Michiel van Kampen werd ingebracht als werper voor Kinheim en kreeg een lead-off single tegen van Percy Isenia, die opschoof na een OSS. Met twee uit bereikte Adrian Anthony het honk met een infield-hit, waarna James Rutherford volgde met een honkslag, waarop Isenia het winnende punt scoorde.
(10 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 11 augustus 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.