Grand Slam
Honkbal Verslagen
11 mei 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Donderdag 11 mei
Neptunus klimt naar gedeelde eerste plaats



Neptunus klimt naar gedeelde eerste plaats
English | Line Score | Box Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOODDORP - Met een 8-4 'come-from-behind' overwinning donderdagavond vs. Konica Minolta Pioniers is DOOR Neptunus in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Mr. Cocker HCAW.
HCAW en Neptunus hebben hetzelfde aantal winstpunten, maar Neptunus speelde twee wedstrijden meer. De gelijke stand zorgt voor een interessante match-up, want de twee ploegen staan dit weekeinde in een 2-game series tegenover elkaar. Zaterdag in Bussum, zondag in Rotterdam.

Aanvankelijk keek Neptunus na twee innings tegen een 3-0 achterstand aan, maar slaagde er in terug te komen. Net zoals het afgelopen zaterdag deed toen een 4-0 achterstand tegen Instant Holland Almere '90 werd omgedraaid in een overwinning.
De Tsjechische starter Leoš Kubát had opnieuw problemen met zijn controle. In de eerste inning raakte hij de eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg met een worp. Zal dit mogelijk pijnlijk zijn geweest voor slagmensen Michael Duursma en Edwin de Graaf het zou ook Kubát zelf pijn doen, want volgende slagman Mark Duursma volgde met een 2-run triple en bezorgde Pioniers een vroege 2-0 voorsprong. Kubát herstelde zich hierna en schakelde twee van de volgende drie slagmensen met drie slag uit, terwijl er tussen in een grounder was, waardoor de inning werd afgesloten.
In de tweede slagbeurt voegde Pioniers een punt toe. Mark-Jan Moorman opende met een honkslag en schoof op na een OSS en een grounder. Kubát raakte hierna opnieuw Michael Duursma met een worp. En dat was opnieuw pijnlijker voor de werper dan voor de slagman, want dit keer volgde Edwin de Graaf met een RBI-single.


...Gregory Gustina...
...winnende werper...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Neptunus kwam terug met drie runs in de derde inning om de stand in evenwicht te brengen. Jeroen Sluijter begon met een honkslag en Johnny Balentina volgde met een double. Niemand schoof op toen Benjamin Dille hierna uitging na een grounder, maar Sluijter was daarna wel in staat te scoren op een grounder van Raily Legito. Pionier-starter Roger Kops zorgde toen voor volle honken met het gooien van vier wijd op Yuji Nerei en Jurriaan Korff. Routinier Melfried Comenencia volgde toen met een 2-run single die voor een gelijke stand zorgde, waarna de inning werd afgesloten met een vangbal.

Leoš Kubát kon de voorsprong echter niet vasthouden, want zijn controleproblemen gingen door. Met één uit gooide hij vier wijd op Glennsig Polonius en met twee uit kreeg ook Mark-Jan Moorman een vrije loop. De Tsjech werd toen vervangen door Gregory Gustina, maar de grote linkshander werd begroet met een RBI-single van Lars Koehorst, die Pioniers een hernieuwde voorsprong opleverde. De honken kwamen vol na een stootslag-honkslag van Jefferson Muzo, maar een vangbal op fout gebied sloot de slagbeurt af.
Dat maakte ook een einde aan de puntenproductie voor Pioniers, want Gustina deed het verder uitstekend in de rest van de wedstrijd. Vanaf de vierde inning gooide hij vijf hitloze innings, voordat hij een honkslag toestond aan Michael Duursma in de negende slagbeurt. Slechts één Pionier-speler bereikte nog het tweede honk in het restant van het duel.

Aan de andere kant verzuimde Pioniers voor de tweede keer de voorsprong vast te houden, want twee fouten droegen bij tot vijf onverdiende punten in de zevende inning. Pionier-starter Roger Kops kreeg in die slagbeurt een lead-off single tegen van Benjamin Dille, waarna volgende slagman Raily Legito het tweede honk bereikte na een fout van derde honkman Lars Koehorst. Een vrije loop voor Yuji Nerei zorgde voor volle honken. Met nog altijd een 4-3 voorsprong nam Daniël Overbeek het werpen over van Kops, maar zag het gelijkmakende punt gescoord worden op een 'comeback grounder' van Jurriaan Korff. Een fout van korte stop Michael Duursma op een grounder van Melfried Comenencia stelde hierna Legito in staat het leidende punt aan te laten tekenen. Jeffrey Arends volgde met een RBI-single. Na drie slag voor pinch-hitter Lennart Koster kreeg Overbeek ook nog RBI-singles tegen van Jeroen Sluijter en Johnny Balentina, waardoor de voorsprong werd verhoogd naar 8-4. Tommy van Limburg kwam Overbeek vervangen, maar hoewel hij geen punten meer toestond was Pioniers niet meer in staat terug te komen.
(11 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 12 mei 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.