Grand Slam
Honkbal Verslagen
12 september 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Dinsdag 12 september
Kinheim in Holland Series
Neptunus voorkomt sweep




Kinheim in Holland Series
English | Line Score | Box Score | Kinheim's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Voor het eerst sinds 1996 neemt Corendon Kinheim weer deel aan de Holland Series, nadat dinsdagavond een 3-game sweep werd gecompleteerd. Kinheim stond met 4-1 achter vs. ADO, maar kwam terug om met 5-4 te winnen met twee runs in de negende inning.
Het is pas de tweede keer in 14 Play-Off-deelnames dat Kinheim de tegenstander 'sweeps'. De eerste keer was in 1994 toen een sweep werd geboekt tegen Mr. Cocker HCAW. Sinds 1995 verloor Kinheim acht Play-Offs op rij en werd in die periode zelf het slachtoffer van vier sweeps. Kinheim liep ook tegen een sweep aan in 1989 en 1990, voordat hij vijf Play-Offs op rij won tussen 1992-1996 om de Holland Series te bereiken, maar dat resulteerde alleen 1994 in de verovering van de nationale titel.

Kinheim's Play-Off Resultaten
JaarTegenstanderResultaatHolland Series
1989Neptunus0 - 4 L
1990Pirates0 - 2 L
1992Pirates3 - 2 W2e plaats
1993ADO3 - 2 W2e plaats
1994HCAW3 - 0 WLandskampioen
1995HCAW3 - 2 W2e plaats
1996Pioniers3 - 1 W2e plaats
1998HCAW0 - 3 L
1999HCAW0 - 3 L
2000ADO0 - 2 L
2001HCAW2 - 3 L
2002HCAW1 - 3 L
2004HCAW0 - 3 L
2006ADO3 - 0 W? ? ? ? ?
Copyright © 2006 Marco Stoovelaar
Grand Slam * Stats & News
Dinsdagavond opende Kinheim de score met een punt in de tweede inning. Met één uit sloeg Edward Illidge een honkslag in het rechtsveld en scoorde vervolgens helemaal vanaf het eerste honk op een triple in diep rechtsveld van Roel Koolen. Dat zou alles zijn wat ADO's Japanse werper Akira Okamoto op dat moment zou toestaan, want hij groeide en gooide zesmaal drie slag in de volgende 3-plus innings, waarin hij slechts negen slagmensen tegenover zich kreeg van de derde tot en met vijfde inning.


...Edward Illidge...
...3-uit-4, 2B, HR...
...2 Runs, 2 RBI's...
(Foto: Marco Stoovelaar)
ADO had twee lopers op de honken met twee uit in de eerste inning, nadat Marvin Bleij en Percy Isenia een honkslag hadden geslagen op starter Duko Jansen, maar hierna kreeg James Rutherford drie slag.
In de derde inning scoorde ADO vier onverdiende punten en nam een 4-1 voorsprong. De inning begon met een grounder langs de derde honk-foutlijn van Shurty Tremus, waarop derde honkman Wouter Heemskerk een fout maakte. Tremus schoof op na een OSS van Jermaine Esprit, maar vervolgens kreeg Maikel Benner vier wijd. De twee lopers bereikten het volgende honk na een andere opofferingsstootslag, dit keer van Marvin Bleij, maar wederom volgde vier wijd. De vrije loop voor Percy Isenia zorgde voor volle honken. Hierna zorgde James Rutherford met een honkslag voor het gelijkmakende punt. Duko Jansen gooide vervolgens zijn derde keer vier wijd in deze inning voor Adrian Anthony, die het leidende punt opleverde voor ADO. Michel Korzeniewski volgde met een 2-run single die de voorsprong verhoogde naar 4-1. Een foute aangooi richting thuis van midvelder Danny Rombley stelde Anthony en Korzeniewski in staat een honk op te schuiven, waarna Berry van Driel vier wijd kreeg en de honken andermaal vol kwamen te staan. Duko Jansen werd vervangen door Jean-Paul Gulinck, die het uitstekend zou doen. De rookie linkshander werd begroet met een line drive van Shurty Tremus in het midveld, maar daar maakte Danny Rombley een schitterende diving catch om de slagbeurt te beëindigen en meer tegenpunten voorkwam.

Gulinck zou 5 1/3 inning gooien en stond daarin geen honkslagen toe aan ADO, dat slechts viermaal het honk bereikte op de linkshander, allen via vier wijd. In de vierde inning was ADO dicht bij het vijfde punt. Jermaine Esprit opende met vier wijd, schoof op na een OSS en stal het derde honk. Terwijl hij stal gooide Gulinck een wilde worp, waarop Esprit dacht een scoringskans te hebben. Echter, catcher Tjerk Smeets had de bal op tijd onder controle en gooide die terug naar Gulinck die de slidende Esprit uittikte. In plaats van een loper op het derde honk met één uit, had ADO nu geen honklopers en twee nullen.

ADO's Akira Okamoto begon sterker te gooien en te groeien vanaf de derde inning, maar kreeg wel een 'long' 2-run homerun tegen van Dirk van 't Klooster in de zesde inning. In de zevende slagbeurt opende Edward Illidge met een daverende homerun in het linksveld, die de achterstand terugbracht naar slechts 4-3.
In de achtste inning nam Robin van Doornspeek het werpen over van Okamoto en had drie strikeouts.

ADO bereikte het honk weer in de negende inning toen Jean-Paul Gulinck vier wijd gooide op openingsslagman Shurty Tremus. Gulinck werd opgevolgd door closer Michiel van Kampen, die volgende slagman Jermaine Esprit met drie slag uitschakelde en hierna een 'force play-grounder' tegen kreeg van Maikel Benner. Na een vrije loop kwam de inning ten einde met een pop-fly.

Met een 4-3 achterstand kwam Kinheim sterk terug in de 2e9. Dirk van 't Klooster opende met een grondbal achter het eerste honk, maar bereikte het honk veilig op een foute aangooi van tweede honkman Berry van Driel. Hierna gooide Robin van Doornspeek vier wijd op Tjerk Smeets. Een double in het midveld van Edward Illidge, die 3-uit-4 sloeg, bracht Van 't Klooster binnen voor het gelijkmakende punt en zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Van Doornspeek zette de honken hierna vol via opzettelijk vier wijd voor Roel Koolen en werd vervangen door Rob Cordemans, de starter van Game One afgelopen zaterdag. Met de honken vol en nul uit sloeg Vince Rooi de bal naar kort rechtsveld waar een vangbal volgde van Jermaine Esprit, maar dat stelde wel Smeets in staat het winnende punt te scoren.
(12 september)




Neptunus voorkomt sweep
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Regerend landskampioen DOOR Neptunus stond in de vijfde inning met 2-0 achter, maar voorkwam dinsdag een 3-game sweep door met 5-2 te winnen vs. Konica Minolta Pioniers, dat in het weekeinde tweemaal won om een 2-0 voorsprong te nemen.

Calvin Maduro startte voor Neptunus. Het was zijn eerste heuveloptreden in drie maanden, want begin juni zette hij een punt achter zijn professionele loopbaan en werd Pitching Coach van het single-A team van de Baltimore Orioles. De rechtshander kreeg twee vroege punten tegen, maar kwam toen in zijn ritme en kreeg de controle over de wedstrijd.

In de eerste inning nam Pioniers een 1-0 voorsprong. Met één uit sloeg Mark Duursma een honkslag, waarna Glenn Romney vier wijd kreeg. De twee schoven op na een wilde worp van Maduro, waarna Duursma het openingspunt scoorde toen Dè Flanegin een grounder sloeg.
Pioniers verdubbelde de voorsprong in de tweede inning. Lead-off hitter Edwin de Graaf bereikte het honk na een fout van korte stop Raily Legito en bereikte het derde honk na een honkslag van Marcel Venema. Met één uit scoorde De Graaf op een opofferingsslag van Norbert Lokhorst en bracht de stand op 2-0.


...Jeroen Sluijter...
...2-uit-3...
...Punt, 2 RBI's...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Pioniers verzuimde de voorsprong op te voeren in de vijfde inning toen het de honken vol kreeg met slechts één uit. Nadat Michael Duursma uitging op een grounder sloegen Mark Duursma en Glenn Romney een honkslag en kwamen er lopers op het tweede en derde honk. Calvin Maduro gooide hierna opzettelijk vier wijd op Dè Flanegin om een gedwongen loop te creëren en dat werkte prima, want volgende slagman Glennsig Polonius sloeg in een 'inning-ending double play'. In de volgende drie innings schakelde Maduro zeven slagmensen op rij uit.

Neptunus was minder gelukkig in hun eerste vier slagbeurten op linkshander Conrad Orman, die een succesvolle pick-off beweging bleek te hebben. In de eerste inning draaide Pioniers een dubbelspel, waarna Neptunus twee lopers achterliet in de volgende slagbeurt. In de derde inning opende Jeroen Sluijter met een honkslag, maar ging uit bij stelen na een pick-off van Orman. In de vierde opende ook Raily Legito met een honkslag, maar hij kwam in een rundown toen Orman wederom succesvol was met een pick-off.
In de vijfde inning begon Neptunus terug te komen en draaide het duel in eigen voordeel om. Met één uit kreeg Evert-Jan 't Hoen vier wijd en sloeg Melfried Comenencia een honkslag. De twee schoven op na een double-steal, waarna beiden scoorden toen Jeroen Sluijter volgde met een double. Omdat midvelder Glenn Romney ook nog een fout maakte kon Sluijter het derde honk bereiken. Conrad Orman werd vervangen door Erik Jan Lind, die werd begroet met een RBI-single van Johnny Balentina, waarop Neptunus een 3-2 voorsprong nam.

Neptunus voegde twee runs toe in de achtste slagbeurt. Met één uit kreeg Yuji Nerei vier wijd en dat betekende het einde voor Erik Jan Lind, die werd opgevolgd door Tommy van Limburg. De side-armer gooide vier wijd op Lennart Koster en kreeg vervolgens een RBI-single tegen van Rogearvin Bernadina, die maandagochtend uit de States terugkeerde na afloop van zijn professionele seizoen. Evert-Jan 't Hoen volgde eveneens met een RBI-single en die verhoogde de stand naar 5-2. Na een vangbal kwamen de honken nog vol toen Van Limburg Jeroen Sluijter raakte met een worp, maar een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt.
In de negende inning werd Diegomar Markwell, de starter van Game One afgelopen zaterdag, ingebracht als reliever voor Calvin Maduro en zorgde voor drie nullen op rij, waarvan de laatste twee met drie slag, waardoor hij een save verdiende.
(12 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 13 september 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.