Grand Slam
Honkbal Verslagen Europa Cup
13 juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar


Openingsverlies Neptunus in Grosseto
English | Box Score | Play-by-Play | Standen, Uitslagen & Programma
GROSSETO (Itali) - DOOR Neptunus is het Europa Champions' Cup-toernooi van dit jaar in Grosseto (Itali) dinsdagmiddag begonnen met een 3-2 nederlaag tegen de Italiaanse landskampioen Italeri Fortitudo Bologna. Het winnende punt werd pas in de tiende inning gescoord.
Vorig jaar werd Neptunus voor eigen publiek in Rotterdam als bekerhouder onttroond door Mr. Cocker HCAW. In de finale verloor HCAW met 6-5 in elf innings van Grosseto, dat de Cup won en dit jaar organisator van het evenement is.

In een snelle wedstrijd domineerden de twee startende werpers in dit pitchingduel. Linkshander Diegomar Markwell gooide negen innings voor Neptunus, waarin hij slechts zes hits toestond. Zijn Dominicaanse collega Jess Matos gooide het gehele duel voor Bologna en kreeg eveneens maar zes honkslagen tegen, waarvan drie door de Japanner Yuji Nerei. Maar Bologna voegde hier nog twee hits aan toe in de tiende inning die de Italianen de winst opleverden. Halverwege het duel stond Neptunus kort met 2-0 voor, maar Bologna kwam een inning later al langszij, waarna het duel uiteindelijk moest worden verlengd om een beslissing te forceren.

Neptunus had in de eerste vier innings geen enkele kans, want Jess Matos schakelde alle 12 slagmensen die hij in deze periode tegenover zich kreeg, op n na, uit. De rechtshander kreeg alleen een lead-off single tegen van Yuji Nerei in de tweede inning, maar hierna sloeg de volgende slagman in een dubbelspel.
In de vijfde inning kreeg Neptunus wat vat op de worpen van de Dominicaan, kreeg hulp van de Italiaanse midvelder, maar rende zichzelf ook uit de inning. Yuji Nerei opende met een infield-hit en schoof op na een mooie stootslag-honkslag van Lennart Koster. Nerei ging hierna gedwongen uit na een grounder van Jurriaan Korff en Matos herstelde zich met drie slag voor volgende slagman Melfried Comenencia (die driemaal drie slag kreeg). Maar hierna sloeg Jeffrey Arends de bal het midveld in waar Diego Bonci een fout maakte en Koster en Korff in staat stelde de score te openen en Arends naar het tweede honk bracht. Jeroen Sluijter volgde hierna met een honkslag naar diep-kort, waarop Arends het derde honk bereikte en het stopteken kreeg van 3B Coach Steve Janssen. Echter, Arends pikte zijn coach niet op en ging te ver door. Toen hij wilde terugkeren was het te laat, want Bologna korte stop Jorge Nuez had de bal inmiddels gefield en aangegooid naar de ervaren derde honkman Giovanni Pantaleoni, die Arends uittikte en de inning afsloot.

Bologna antwoordde met twee runs in de zesde inning om de stand in evenwicht te brengen. Met n uit sloeg Giovanni Pantaleoni een honkslag en schoof op na een grounder van Davide Dallospedale. Kelli Ramos, n van de drie Dominicanen op het Bologna-roster, bereikte het honk hierna met een infield-hit en bracht Pantaleoni naar het derde honk. Vervolgens gooide Diegomar Markwell om powerhitter en oud-prof Claudio Liverziani heen. Die kreeg vier wijd en zorgde voor volle honken. Maar met twee uit en een full count sloeg volgende slagman Stefano Landuzzi hierna een honkslag in het rechtsveld, resulterend in twee runs en een gelijke stand. De inning kwam ten einde na een 'force play-grounder' van Matteo Dall'Olio.

In de zevende inning opende Yuji Nerei voor de derde keer voor Neptunus met een honkslag, maar twee strikeouts en een gedwongen nul sloot de beurt af. In de achtste sloeg Johnny Balentina nog een honkslag met twee uit, maar strandde op het eerste honk. Neptunus kon niet meer terugkomen, want Jess Matos schakelde de laatste zeven slagmensen op rij uit.
Bologna bereikte ook nog twee keer het eerste honk in de laatste drie reguliere slagbeurten. In de achtste kreeg Davide Dallospedale vier wijd met n uit en in de negende sloeg Matteo Dall'Olio een honkslag met twee uit, maar beiden bleven achter.

In de tiende inning kwam Martijn Nijhoff op de heuvel als opvolger van Diegomar Markwell, die 131 worpen nodig had in zijn negen innings. Jorge Nuez opende met een groundout, maar hierna sloeg volgende slagman Giovanni Pantaleoni de bal door de benen van eerste honkman Jeffrey Arends en bereikte het honk met een fout, die uiteindelijk zou resulteren in het winnende punt. Volgende slagman Davide Dallospedale bracht Pantaleoni in scoringspositie met een honkslag. Op de achtste worp van Nijhoff volgde catcher Kelli Ramos een honkslag diep in het midveld die Pantaleoni in staat stelde vanaf het tweede honk te scoren en Bologna een 3-2 zege bezorgde.

De volgende wedstrijd voor DOOR Neptunus is woensdagmiddag tegen T&A San Marino.
(13 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 13 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.