Grand Slam
Honkbal Verslagen
13 augustus 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 13 augustus
Ruime shutout Neptunus vs. Sparta/Feyenoord
HCAW wint, maar ADO protesteert
Pirates (opnieuw) uitgeschakeld voor Play-Offs
Kinheim verknalt Perfect Game en verslaat Pioniers



Ruime shutout Neptunus vs. Sparta/Feyenoord
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - DOOR Neptunus boekte zondagmiddag een 9-0 shutout tegen Sparta/Feyenoord achter sterke pitching van starter Gregory Gustina.

Veteraan Johnny Balentina, die vandaag weer achter de plaat zat voor Neptunus, voegde twee honkslagen toe om zijn seizoentotaal op 52 te brengen. Zoals in het verslag van donderdagavond al bericht registreerde Balentina toen al zijn 12e seizoen met 50 of meer honkslagen en kwam op gelijke hoogte met recordhouders Marcel Joost en Jeffrey Cranston.
Linkshander Gregory Gustina gooide acht sterke innings voor Neptunus, stond slechts twee honkslagen toe en schakelde zeven slagmensen met drie slag uit. Gustina kreeg een infield-hit tegen van Orson Slaats in de tweede inning, voordat hij acht van de negen slagmensen uitschakelde. Hij kreeg vervolgens een lead-off double tegen van Jeroen Hermans, die opschoof na een OSS van volgende slagman Sil Wagenaar en Sparta/Feyenoord's enige loper werd die het derde honk bereikte. In de zesde en zevende inning bereikte de openingsslagman van Sparta/Feyenoord het honk, maar Nick Eppinga (vier wijd) en Orson Slaats (geraakt werper) zouden beiden op het tweede honk stranden. Martijn Nijhoff gooide de negende inning voor Neptunus.

Neptunus kwam tot elf honkslagen op starter Elton Koeiman. De ploeg opende de score met twee runs in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Jurriaan Korff een honkslag, waarna Evert-Jan 't Hoen zijn eerste homerun van het seizoen sloeg. Koeiman volgde met twee keer drie slag.
Twee punten werden toegevoegd in de derde inning. Johnny Balentina opende met een double, waarna Benjamin Dille werd geraakt door worp. De twee lopers schoven hierna op na een double-steal, waarna Balentina scoorde op een grounder van Raily Legito. Hierna was Dille de aangooi naar thuis te snel af na een velderskeus-grounder van Yuji Nerei en bracht de stand op 4-0, voordat een dubbelspel de inning afsloot.

In de zesde inning scoorde Neptunus het vijfde punt. Met één uit sloeg Yuji Nerei een honkslag, waarna Lennart Koster het honk bereikte na een bad-hop infield-hit die korte stop Ramphis Trinidad raakte, waarna die de wedstrijd moest verlaten. 2B Sjoerd Hermans nam over als korte stop, terwijl midvelder Rutger Veugelers het tweede honk overnam. Op de volgende actie, een 'force play-grounder' van Jurriaan Korff, maakte Veugelers een foute aangooi die Nerei in staat stelde te scoren.
Drie punten werden gescoord in de zevende slagbeurt. Met één uit sloegen Johnny Balentina en Benjamin Dille een honkslag en kwamen er lopers op het tweede en derde honk. Raily Legito volgde met een 2-run single en Yuji Nerei sloeg een double. Hierna verhoogde Legito de stand naar 9-0 na een grounder van Lennart Koster.
(13 augustus)



HCAW wint, maar ADO protesteert
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW stond zondag in de achtste inning met 2-1 achter vs. ADO, maar kwam terug en won met 3-2 in elf innings. Door de overwinning staat HCAW op de vierde plaats nu vier punten voor op ADO, dat voor aanvang van het duel een protest indiende. Het protest heeft te maken met de schorsingen van twee van hun spelers.

Toen het seizoen na de internationale onderbreking weer werd hervat moest ADO het doen zonder 1B Percy Isenia (één wedstrijd), 3B Marvin Bleij (twee wedstrijden), OF Kalian Sams (vier wedstrijden) en coaches Robert John en Mike Crouwel (beiden één duel), die allen waren geschorst. Op zaterdag 5 augustus en zondag 6 augustus speelde ADO vs. Instant Holland Almere '90 en vervolgens op donderdag 10 augustus vs. Corendon Kinheim. Gisteren verregende de wedstrijd vs. DOOR Neptunus. Maar omdat ADO een ongerechtigde speler had ingezet in de tweede wedstrijd vs. Almere en tegen Kinheim werden die ontmoetingen vrijdag ongeldig verklaard, waardoor de schorsingen werden opgeschort. Isenia, John en Crouwel waren allen weer inzetbaar, nadat zij zaterdag hun straf hadden uitgezeten.
Bleij keerde donderdag terug in de line-up, maar omdat dat duel nu ongeldig is verklaard, werd ADO ervan op de hoogte gebracht dat hij niet mocht spelen in de eerstvolgende wedstrijd daarna en die was vandaag, omdat het duel van gisteren werd afgelast. Vanwege de ongeldigheid van de wedstrijden heeft Sams nu slechts twee van zijn vier geschorste wedstrijden uitgezeten en mag niet spelen in de volgende twee wedstrijden, die nu op het schema staan voor dinsdag en donderdag. ADO heeft al laten weten dat het ook in die wedstrijden onder protest zal spelen.
Vrijdag ging ADO in beroep tegen het besluit, waarin de wedstrijden ongeldig werd verklaard, waardoor ADO totaal acht punten verloor. In het geval dat de wedstrijden toch weer geldig worden verklaard betekent het dat de geschorste spelers extra wedstrijden hebben gemist.

OK, terug naar de wedstrijd, waarin beide ploegen eenmaal scoorden in de openingsslagbeurt. Met één uit gooide HCAW-starter Nick Stuifbergen vier wijd op Maikel Benner, die opschoof na een wilde worp en hierna scoorde toen Harvey Monte volgde met een double. Percy Isenia kreeg daarna ook vier wijd, maar een dubbelspel maakte een einde aan ADO's slagbeurt.
HCAW kwam langszij in hun eerste inning. Ralph Milliard opende met een doube, schoof op na een grounder van Ronald Jaarsma en scoorde op een honkslag van Gino Henson. Henson ging hierna uit bij een steelpoging en Bas de Jong sloeg een grounder.

Hoewel Nick Stuifbergen na de eerste inning domineerde was ADO in staat een 2-1 voorsprong te nemen in de zesde inning. Na Monte's double in de eerste inning stond Stuifbergen nog slechts één honkslag toe in de volgende zeven innings. De rechtshander gooide tienmaal drie slag, waarvan vier op een rij van de tweede tot en met derde inning. Vanaf het dubbelspel in de eerste inning schakelde Stuifbergen 12 van volgende 13 slagmensen uit. De enige slagman die het honk bereikte was Maikel Benner, die een honkslag sloeg in de derde inning. In de zesde gooide Stuifbergen vier wijd op openingsslagman Quensley Bazoer en dat leidde tot ADO's tweede punt. Bazoer stal het tweede honk en schoof op naar drie toen er een fout werd gemaakt op een one-out grounder van Maikel Benner. Hij scoorde vervolgens op een 'force play-grounder' van Harvey Monte.
Aan de andere kant deed ook ADO-starter Rob Cordemans prima werk. Na twee honkslagen toe te staan in de tweede inning schakelde de rechtshander 11 van de volgende 13 slagmensen uit, waarna hij het gelijkmakende punt tegen kreeg in de achtste inning. Met één uit sloeg Ralph Milliard een foutbal op zijn voet met een 1 wijd-2 slag count. Het leek er op dat hij zijn slagbeurt niet kon voortzetten, maar hij deed dat wel en kreeg vier wijd. Op het eerste honk werd Milliard uiteindelijk toch vervangen door pinch-runner Nick Makkinje, die opschoof na een honkslag van Ronald Jaarsma en scoorde op een 2-out single van Bas de Jong. De inning eindigde toen Rodney Michel werd uitgevangen, zodat een verlenging volgde.

Rookie Joep de Wit, die Nick Stuifbergen met één uit had vervangen in de negende inning, kreeg in de tiende een lead-off single tegen van Berry van Driel, die opschoof naar het derde honk na een OSS en een grounder, maar hij strandde daar na een andere grounder. In de elfde inning sloeg Shurty Tremus een honkslag met één uit en stal het tweede honk. Maikel Benner kreeg hierna vier wijd. Harvey Monte sloeg de bal vervolgens terug naar De Wit, die Benner op het tweede honk gedwongen uitgooide. Hierna werd een dubbelspel gemaakt, omdat Tremus op thuis werd uitgegooid toen hij probeerde te scoren.
ADO draaide ook een dubbelspel in de tiende inning ter ondersteuning van Robin van Doornspeek, die Rob Cordemans in de negende inning had opgevolgd. In de elfde slagbeurt gooide Van Doornspeek vier wijd op lead-off hitter Gino Henson, die opschoof na een doorgeschoten bal. Volgende slagman Bas de Jong wrd uitgevangen, maar hierna kreeg ook Rodney Michel vier wijd. Jimmy Summers kwam Van Doornspeek vervangen en zorgde voor volle honken toen hij Kenny Berkenbosch met een worp raakte. Martijn Meeuwis volgde met een honkslag die de wedstrijd beëindigde en HCAW een belangrijke zege opleverde in een mogelijk cruciale wedstrijd in de Play-Off race. Nadat hij gisteren zijn eerste save verdiende, won Joep de Wit vandaag zijn eerste Hoofdklasse-wedstrijd.
(13 augustus)



Pirates (opnieuw) uitgeschakeld voor Play-Offs
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Instant Holland Almere '90 boekte een 3-0 shutout tegen Amsterdam Pirates en dat betekende dat Pirates officiëel werd uitgeschakeld voor de Play-Offs voor de tweede keer in vier dagen. Afgelopen donderdag werd Pirates de eerste ploeg die werd uitgeschakeld, maar na de wijziging in punten voor ADO kreeg de ploeg nog een theoretische kans de top-vier te bereiken. Hierdoor werd de Amsterdamse ploeg vandaag opnieuw uitgeschakeld.

Pirates-starter Kevin Miner gooide aanvankelijk sterk en bleef waarschijnlijk één inning te lang in de wedstrijd. De rookie rechtshander kreeg een 2-out single tegen van Ivanon Coffie in de eerste inning, maar schakelde hierna de volgende 13 slagmensen op rij uit, voordat hij de zesde inning opende met vier wijd voor Frank van Leeuwen. Miner gaf hierna nog een vrije loop in deze inning weg, maar kwam uit de inning na de steun van een dubbelspel. Tot nu toe had Miner slechts één honkslag toegestaan in zes innings.
Hij keerde terug naar de heuvel in de zevende inning en kreeg een lead-off single tegen van Ivanon Coffie, die scoorde toen Bryan Engelhardt volgde met een double. Engelhardt bereikte het derde honk toen een fout in het outfield volgde en scoorde op een honkslag van Giovanni Samboe. Miner werd vervangen door Maarten Mulder, maar Almere had een 2-0 voorsprong genomen. Samboe schoof op na een OSS van Ferd van Stekelenburg, stal het derde honk en scoorde het derde punt op een 2-out single van Ricky Daal.

Pirates kwam tot slechts vijf honkslagen op vier werpers. Vier daarvan kwamen op starter Forstin Coenraad, die zeven innings gooide. In de tweede inning sloegen Björn Henrichs en Bas Nooij een honkslag met twee uit, maar hierna sloeg Remco Draijer een grounder. In de derde slagbeurt sloeg Tyson Arishenkoff een driehonkslag met twee uit, maar kwam de inning ten einde toen Boudewijn van Elswijk drie slag kreeg. De volgende scoringskans kwam in de zevende inning toen Fausto Álvarez Rizo opende met vier wijd en opschoof naar het derde honk na een fout en een dubbelspel. Álvarez strandde op het derde honk en was de laatste loper van Pirates die in scoringspositie kwam.
(13 augustus)



Kinheim verknalt Perfect Game en verslaat Pioniers
English | Line Score | Box Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Corendon Kinheim maakte in de zesde inning een einde aan een Perfect Game en zou met 6-1 gaan winnen van Konica Minolta Pioniers op goede pitching van zichzelf.

Pioniers rookie Erik Jan Lind nam een Perfect Game mee de zesde inning in, omdat hij de eerste 16 slagmensen die hij zag op rij uitschakelde. Maar met één uit in de zesde, maakten vier slagmensen niet alleen een einde aan de Perfect Game, maar ook aan de No-Hitter en de shutout. Eerst gooide Lind vier wijd op Wouter Heemskerk, waarna Floris Morang volgde met Kinheim's eerste honkslag van de wedstrijd. De honken kwamen vol toen ook Quincy Bernardus volgde met een honkslag. Hierna werd het eerste punt gescoord toen René Cremer de derde honkslag op rij produceerde en dat betekende het einde voor Lind. Tommy van Limburg nam het over en kreeg ook een honkslag tegen, dit keer van Danny Rombley, die de stand op 2-0 bracht. Een wilde worp verhoogde de stand naar 3-0.

Kinheim voegde hierna twee runs toe in de zevende slagbeurt. Met één uit kwamen de honken vol toen Tommy van Limburg vier wijd gooide op Denny Beljaards en Floris Morang en tussendoor Wouter Heemskerk raakte met een worp. Rookie Maxim Kerkmeer werd ingebracht, maar raakte volgende slagman Quincy Bernardus ook met een worp, waardoor gescoord werd. Een 'force play-grounder' van René Cremer resulteerde in een volgend punt.
Kinheim scoorde het zesde punt in de volgende inning toen Edward Illidge een honkslag sloeg met één uit, opschoof na een honkslag van Roel Koolen en scoorde op een grounder van Denny Beljaards.

Kinheim-starter Duko Jansen kreeg slechts twee honkslagen tegen in zijn eerste start van het seizoen, nadat hij in zijn voorgaande optredens alleen in relief was gebruikt. Hij kreeg een one-out single tegen van Mark Duursma in de eerste inning, maar hierna volgde een dubbelspel.
De tweede honkslag kwam in de vijfde inning toen Marcel Venema opende met een single. Na een vrije loop voor Lars Koehorst kwamen de twee lopers in scoringspositie na een OSS, maar twee grounders maakten een einde aan de slagbeurt.
In de achtste inning nam Michiel van Kampen het werpen over van Jansen. Met één uit kreeg hij een double tegen van Michael Duursma, die opschoof na een honkslag van Mark Duursma en hierna Pioniers' enige punt scoorde op een 'force play-grounder' van Glenn Romney.
(13 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 14 augustus 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.