Grand Slam

Honkbal Verslagen
14 april 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 14 april
Opening Day Weekend
Kinheim opent met winst.
Sparta/Feyenoord wint ruim.
Comeback-zege Pioniers vs. HCAW.
RCH keert terug met verlies.



Kinheim opent met winst
English | Line Score | Box Score | Magpies' vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - Landskampioen Corendon Kinheim begon het nieuwe seizoen zaterdag met een 9-4 overwinning. Starter David Bergman had elf strikeouts en kreeg slechts vier hits tegen in 6 2/3 inning, terwijl Kinheim met 9-4 won vs. Almere Magpies, dat voor het eerst onder hun nieuwe bijnaam speelde.
Met een 5-1 achterstand kwam Almere terug met twee runs toen Randy Daal een 2-run homerun sloeg, maar Kinheim voegde vier punten toen in de zevende slagbeurt.

Kinheim sloeg al vroeg toe in het duel en scoorde vijf punten in de eerste twee innings. In de openingsslagbeurt werd het eerste punt van het Hoofdklasse-seizoen 2007 gescoord door Danny Rombley. Even later scoorden Ralph Milliard voor Mr. Cocker HCAW in Hoofddorp en Benjamin Dille voor DOOR Neptunus in Heemstede. Rombley tekende ook voor de eerste Hoofdklasse-honkslag van het nieuwe seizoen. De voormalige prof opende de eerste inning met een honkslag op starter Erik Remmerswaal en bereikte hierna veilig het tweede honk toen tweede honkman Randy Daal een fout maakte op een 'force play-grounder' van René Cremer. Nee, dit was niet de eerste fout van het seizoen, want Pionier-derde honkman Marcel Venema had er een paar minuten eerder één gemaakt in de openingsslagbeurt in Hoofddorp. Rombley stal hierna het derde honk en kreeg ook een gestolen thuisplaat op zijn naam, die tot stand kwam in een double-steal situatie met Cremer, die werd uitgegooid op het tweede honk.


...Winnende Werper David Bergman...
(Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning scoorde Kinheim vier onverdiende punten, omdat de Almeerse verdediging drie fouten maakte. Derde honkman Niels van Weert ging in de fout op een grounder van lead-off hitter Jeffrey Verbij, die geen gevolgen had hoeven te hebben, omdat twee vangballen volgden, maar hierna zou Kinheim toch nog vier punten gaan scoren. Danny Rombley kreeg vier wijd, waarna rookie korte stop Emeron Lourens, die zijn Hoofdklasse-debuut beleefde, ook een fout maakte op een grounder van René Cremer, waardoor de honken vol kwamen. Hierna sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag, resulterend in twee punten. De bal werd naar thuis gegooid, terwijl Cremer opschoof naar het derde honk op de aangooi. Catcher Giovannie Samboe gooide de bal hierna naar derde honkman Niels van Weert, die opnieuw een fout maakte en Cremer eveneens in staat stelde te scoren. Op deze actie schoof Van 't Klooster op naar het tweede honk. Even later scoorde hij toen Tjerk Smeets een tweehonkslag sloeg. Vince Rooi werd nog geraakt door een worp, maar de inning kwam ten einde toen Roel Koolen een pop-fly sloeg.

Almere kwam terug met drie punten om de achterstand te verkleinen tot 5-3. Allen werden gescoord met twee uit. In de 2e2 raakte David Bergman Randy Daal met een worp, waarna die scoorde toen Giovannie Samboe volgde met een double.
Cruciaal voor Almere was dat alleen het middelste deel van de slagvolgorde produceerde. De nummer vijf, zes en zeven slagman sloegen samen 6-uit-10, terwijl de top-vier powerhitters (Eugene Kingsale, Emeron Lourens, Derrick Francisca, Bryan Engelhardt) tot 0-uit-15 kwam. De nummer acht en negen slagmensen kwamen samen tot 0-uit-7.

Hierna schakelde Bergman zes slagmensen op rij uit, voordat hij een honkslag tegen kreeg van Rodney Michel, waarvan aanvankelijk niet was verwacht dat hij al zo vroeg in het seizoen zou spelen. Michel is herstellende van een blessure en verwacht was dat hij pas eind deze maand of begin mei zijn comeback zou maken. Maar hij begon het seizoen nu al als designated hitter en sloeg vandaag 3-uit-4, waardoor hij tekende voor de helft van Almere's honkslagen-productie. Met Michel op het eerste honk volgde Randy Daal een 2-run homerun om de stand op 5-3 te brengen. Daal staat niet bekend als homerunhitter, want dit was pas de tweede in zijn Hoofdklasse-loopbaan. In zijn eerste zes seizoenen (inclusief vorig seizoen) speelde hij 190 wedstrijden zonder het slaan van een homerun, als speler van Amsterdam Pirates, Kinheim en Almere. Op 26 augustus van vorig seizoen sloeg hij daarna zijn eerste homerun tegen Sparta/Feyenoord. Vorig weekeinde homerde Daal ook al tijdens het J.C.J. Mastenbroek Toernooi in Enschede.

Na de vier punten in de tweede inning gooide Erik Remmerswaal drie puntloze innings, waarna hij werd vervangen door Nick Veltkamp. De linkshander zorgde voor drie nullen in de zesde, maar kreeg vier verdiende runs tegen in de volgende slagbeurt. Met één uit sloeg Tjerk Smeets, de Hoofdklasse-MVP van vorig seizoen, zijn tweede double in de wedstrijd en kreeg Vince Rooi vier wijd. Voor Rooi, die vorig seizoen met Kinheim deelnam aan de Play-Offs en Holland Series, was dit zijn eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse sinds hij in 1998 debuteerde als speler van Amsterdam Pirates. Tussendoor speelde hij professioneel in de States in de organisaties van de Montreal Expos, Washington Nationals en Pittsburgh Pirates. Met Smeets en Rooi op de honken sloeg ook Roel Koolen een tweehonkslag en bracht de twee lopers binnen, waardoor het 7-3 werd. Even later stelde een honkslag van Jefrey Verbij ook Koolen in staat te scoren. Verbij ging vervolgens gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van pinch-hitter Wouter Heemskerk, die het tweede honk kreeg toegewezen van 1B Umpire Edwin van den Berk, vanwege obstructie van eerste honkman Ricky Daal. Denny Beljaards volgde met een RBI-double om de stand op 9-3 te brengen.

In de 2e7 voegde Almere nog een punt toe toen Rodney Michel een honkslag sloeg en opschoof na fouten van midvelder Danny Rombley en korte stop Roel Koolen.
(14 april)



Sparta/Feyenoord wint ruim
English | Line Score | Box Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Sparta/Feyenoord opende het seizoen 2007 met een 10-2 zege vs. ADO en bezorgde hun nieuwe Hoofd Coach Adonis Kemp een overwinning in zijn Hoofdklasse-debuut, terwijl het hun voormalige coach Wim Martinus een nederlaag toediende.

Het was een wedstrijd met heel veel banden tussen coaches Adonis Kemp en Wim Martinus en de twee ploegen die ze dit seizoen onder hun hoede hebben. Beiden hebben gespeeld voor Neptunus en in de nationale ploeg. Beiden zijn coach geweest van Tridents, het tweede team van Neptunus. Kemp volgde Martinus tweemaal als coach iop. In 2005 werd hij Hoofd Coach van Tridents toen Martinus doorschoof naar Sparta/Feyenoord. In september vorig jaar werd Kemp benoemd tot opvolger van Martinus bij Sparta/Feyenoord. Martinus begon tweemaal te coachen bij een ploeg waar Kemp had gespeeld. In 1987 en van 1989-1990 speelde Kemp in de Hoofdklasse voor Sparta/Feyenoord en tussen 1991-1994 en 2000-2002 kwam hij uit voor ADO. Maar er was meer, want de twee zoons van Kemp en Martinus speelden vandaag voor het eerst samen in hetzelfde Hoofdklasse-team, namelijk Sparta/Feyenoord. Dwayne Kemp was de tweede honkman, terwijl Calvin Martinus de laatste inning in het linksveld stond. De twee spelen nu voor Adonis Kemp, maar speelden ook samen voor Wim Martinus, toen die coach was bij Tridents.


...Pitching problemen voor ADO-coach Wim Martinus...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Na drie puntloze innings scoorde Sparta/Feyenoord drie punten in de vierde inning op Jeoffrey de Groot, die in het oefenseizoen deze Opening Day-start verdiende. Tot nu toe sukkelt ADO met een werpersprobleem. Nadat de Japanner Akira Okamoto en de Amerikaanse Kroaat Jimmy Summers na vorig seizoen vertrokken, verliet heuveltroef Rob Cordemans de ploeg in januari voor een profloopbaan in Taiwan. Doordat Jurrian Koks in Amerika studeerde had nieuwe Hoofd Coach Wim Martinus slechts drie werpers beschikbaar voor de oefenwedstrijden. Werpers uit ADO's tweede en derde team werden toegevoegd als 'non-roster players' en één daarvan was rechtshander Jeoffrey de Groot, die een goede indruk achterliet, aan de selectie werd toegevoegd en de start kreeg voor de seizoensopener. Vorige week hoopte ADO linkshander Berry Tilmans, die speelt voor Vierde Klasser Hellevoet Athletics, toe te voegen, maar kreeg daarvoor geen toestemming, omdat de 'verhuizing' buiten de transferperiode valt. Alleen spelers in de Hoofdklasse en Eerste Klasse mogen, met speciale toestemming, van club veranderen in de eerste maand van het seizoen. De ploeg meldde wel de komst van de Venezolaan Elvis Polanco, die voor het Spaanse Rojos de Tenerife speelde op de Canarische Eilanden. Polanco kwam vrijdagavond aan en was aanvankelijk aangewezen om morgen te starten. Maar zijn start moest worden geschrapt, omdat de Spaanse Bond nog geen toestemming had gegeven en de bondssecretaris pas maandag van vacantie terugkomt.

In zijn eerste drie innings op Hoofdklasse-niveau stond Jeoffrey de Groot slechts drie slagmensen tot de honken toe en gooide tweemaal drie slag. In de vierde inning kreeg hij een lead-off single tegen van Dwayne Kemp. Met één uit kreeg Orson Slaats vier wijd, waarna rookie Rien Vernooy, ook een Trident-product, een double sloeg. Kemp scoorde en Slaats bereikte het derde honk, maar kon ook scoren toen linksvelder en voormalig Trident Adrian Anthony een fout maakte. Vernooy bereikte daarop het derde honk en scoorde op een wilde worp.

ADO antwoordde met één punt in de zesde inning en registreerde toen ook pas hun eerste (en enige) honkslagen op starter Herman Gaarman (jawel, ook een voormalige Trident). De linkshander kreeg slechts negen slagmensen tegenover zich in de eerste drie innings en 18 in de eerste vijf en gooide 5 1/3 hitloze innings, voordat Maikel Benner een infield-hit sloeg. Na de eerste acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld, gooide Gaarman vier wijd op Dimitri Leon, maar die ging vervolgens uit na een pick-off. In de vierde en vijfde inning gooide hij driemaal vier wijd. In de zesde inning kreeg Benner het tweede honk na schijn en scoorde toen Marvin Bleij volgde met een honkslag. Maar dit waren de enige honkslagen die Gaarman toestond, voordat hij in de zevende inning met twee uit werd vervangen.

In de 2e6 pakte Sparta/Feyenoord het punt terug toen Dwayne Kemp het honk bereikte na een fout en scoorde op een andere fout. De ploeg voegde hierna vier runs toe in de volgende slagbeurt op nieuwe werper Dennis Burgersdijk. Die werd begroet met een honkslag van Shurendell Borgschot, die vandaag in de Hoofdklasse debuteerde. Earmy Isabella volgde met een honkslag en de honken kwamen vol toen Nick Eppinga werd geraakt door een worp met twee uit. Een 2-run double van Dwayne Kemp en (na vier wijd) 2-run single van pinch-hitter Patrick Wabbijn verhoogden de stand hierna naar 8-1. In dit duel bereikte Kemp in al zijn vijf slagbeurten het honk en scoorde driemaal.

In de achtste scoorde ADO hun tweede punt toen Maikel Benner het honk bereikte na een fout en scoorde op een 2-out double van Percy Isenia.
Sparta/Feyenoord bracht de stand op 10-2 in de 2e8 door opnieuw met twee uit te scoren op een 2-run single van Nick Eppinga.
(14 april)



Comeback-zege Pioniers vs. HCAW
English | Line Score | Box Score | Pioniers' vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Mr. Cocker HCAW had zaterdag een verrassende 6-1 voorsprong in de derde inning vs. Konica Minolta Pioniers en sloeg in deze periode negen hits op starter Richard Orman, maar de thuisploeg kwam langszij via vijf runs in de vijfde inning en voegde drie punten toe in de volgende twee innings om met 9-6 te winnen.
In de tweede inning verhoogde HCAW hun voorsprong van 2-1 naar 4-1 toen Ralph Milliard een unieke 2-run homerun sloeg, maar uiteindelijk bleek de voorsprong niet genoeg, want Pioniers kwam terug om hun eerste wedstrijd te winnen onder nieuwe Hoofd Coach Frank Koene.


...Wethouder Bezuyen (links) en...
...Konica Minolta-directeur Compaan...
...gooien de ceremoniële eerste bal...
(Foto's: Marco Stoovelaar)
HCAW begon het seizoen met een jong en op sommige plaatsen onervaren team, omdat vorig jaar een aantal ervaren spelers de ploeg verliet na een tumultueus seizoen. Voor aanvang van het nieuwe seizoen verwachtte HCAW vooral aanvallend en in de pitching kwetsbaar te zijn, maar vandaag toonde men anders en had een 6-1 voorsprong na drie innings.

HCAW scoorde onmiddellijk twee onverdiende punten met twee uit in de eerste inning. Ralph Milliard, één van de drie veteranen die bij de ploeg is gebleven (de anderen zijn utility Gino Henson en outfielder Ronald Jaarsma), opende met een stootslag richting derde honkman Marcel Venema en bereikte veilig het honk toen een foute aangooi volgde. Sommigen stemmen zeiden dat Milliard het honk ook bereikt zou hebben als de aangooi goed was geweest. Hoe dan ook, vanwege de foute aangooi kwam Milliard in elk geval in scoringspositie, want hij bereikte ook het tweede honk. Pionier-starter Richard Orman gooide hierna drie slag op volgende slagman Juriën Overman, maar stelde Milliard vervolgens in staat op te schuiven na een wilde worp. Hierna scoorde hij op een grounder van Ronald Jaarsma. Bart Gabriëls volgde met een honkslag en scoorde het tweede punt op een double van voormalig Pionier Sergio Koelemij, die in zijn eerste Hoofdklasse-duel speelde sinds het seizoen 2004 toen hij een Pionier-uniform droeg. In de laatste twee seizoenen kwam hij uit voor Eerste Klasser Alcmaria Victrix. De inning kwam ten einde toen Orman drie slag gooide op Sidney Ensermo, die zijn derde Hoofdklasse-seizoen begon bij zijn derde ploeg. In 2005 debuteerde hij bij Amsterdam Pirates en vorig jaar speelde hij voor Instant Holland Almere '90.


...Ralph Milliard wordt begroet na de eerste...
...homerun op het Pioniersveld in 5 jaar...
(Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning voegde Orman drie strikeouts toe, maar kreeg tussendoor ook drie hits tegen. Met één uit sloeg Sebastiaan Olgers een honkslag en stal het tweede honk. Daarna, met twee uit, sloeg Ralph Milliard een homerun over de linksveld-omheining. En dat was een prestatie, die niemand de laatste 95 wedstrijden op het Pioniersveld had gezien. De laatste homerun op Sportpark Toolenburg werd geslagen op 2 juni 2002 toen Jeffrey Verbij een grand slam sloeg voor Kinheim. Eerder dat seizoen homerde Rutger Veugelers namens Neptunus op 30 april. Voor aanvang van het seizoen werd de outfield-omheining 20 meter naar binnen gebracht om te voldoen aan de internationale eisen, maar dat resulteerde in de eerste wedstrijd onmiddellijk in de eerste homerun in vijf jaar. Op 22 mei 2004 had Pionier Michael Duursma een homerun geslagen op het grote veld, maar dat was een inside-the-park-homerun.


...Hoofd Coaches en oud-teamgenoten...
...Roy Berrevoets (links) en Frank Koene...
...'schudden' handen tijdens introductie...
(Foto: Marco Stoovelaar)
In de derde inning verhoogde HCAW hun voorsprong naar 6-1. Bart Gabriëls opende met een honkslag en Sergio Koelemij kreeg vier wijd. Hierna ging de laatste gedwongen uit na een grounder van Sidney Ensermo, voordat drie honkslagen volgden. Siemen Korff, die het gehele vorige seizoen miste vanwege een blessure, sloeg hierna met een honkslag zijn eerste punt binnen in een HCAW-pak, gevolgd door een RBI-single van Sebastiaan Olgers, waarbij Korff in deze situatie op het derde honk werd uitgegooid na een sterke aangooi van rechtsvelder Edwin de Graaf. Hierna sloeg ook Shurty Tremus een honkslag en dat was de negende op Orman in nog geen drie innings. Maar vervolgens begon het de kant van Pioniers om te draaien. Na een praatje van Pitching Coach Maurice DeConge, die het vorige seizoen begon als Hoofd Coach bij HCAW, herstelde Orman zich en domineerde in de volgende vier innings. DeConge is niet de enige voormalige HCAW-speler/coach op het Pionier-roster. Hoofd Coach Frank Koene speelde en coachte ook voor HCAW, terwijl 3B Coach Lars Koehorst het leeuwendeel van zijn loopbaan voor de Bussumse ploeg speelde. Anderen zijn spelers Michael Duursma, Glenn Romney, Nick Fridsma en Dave Draijer. HCAW staat dit seizoen onder leiding van oud-spelers Roy Berrevoets en Jurjan Koenen, die teamgenoot van Frank Koene waren bij HCAW.

Met twee lopers op de honken kwam de derde inning ten einde na een foul-out van Ralph Milliard, de eerste van 13 slagmensen die hierna op rij werden uitgeschakeld door Orman, die nooit opgaf en opnieuw zijn vechtersmentaliteit toonde in dit duel. Orman had elf strikeouts. In de achtste inning kreeg Orman een lead-off single tegen van Sergio Koelemij en werd opgevolgd door closer Dave Draijer, die werd gesteund met een dubbelspel en een grounder, voordat hij voor drie nullen zorgde in de negende. In de laatste zes inning was Koelemij de enige slagman die namens HCAW het honk bereikte. Omdat Orman, de all-time recordhouder van overwinningen door een linkshander, de heuvel verliet met een voorsprong werd hij uiteindelijk winnende werper en won zijn tiende Opening Day-start in 15 seizoenen bij Pioniers.


...Winnende werper Richard Orman...
...Tiende Opening Day-overwinning...
(Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste vier innings gingen de Pionier-slagmensen op verkeerde pitches van rookie Mark Kolner, die vijf vrije lopen weggaf in de eerste twee innings, maar slechts één (onverdiend) punt toestond. In de eerste inning opende Michael Duursma met vier wijd en schoof op na een OSS van Norbert Lokhorst. Hij bereikte daarna het derde honk op een honkslag van Glenn Romney en scoorde toen de aangooi vanuit het linksveld eindigde in een fout. Maar Pioniers strandde twee lopers in deze slagbeurt en liet de honken vol achter in de volgende inning. In de tweede beurt raakte Mark Kolner Edwin de Graaf met een pitch, gooide volgende slagman Michael Duursma op zijn helm en gaf vier wijd aan Norbert Lokhorst, maar sloot de inning af met een groundout.

Na twee snelle innings draaide het duel volledig om in de vijfde inning. Kolner gaf vier wijd aan Norbert Lokhorst, die opschoof na een wilde worp, kreeg een honkslag tegen van Glenn Romney en zorgde voor volle honken via vier wijd voor Dè Flanegin. Hierna werd Kolner vervangen door Jeroen Hubert, die vorig seizoen slechts 4 2/3 inning gooide in drie optredens op Hoofdklasse-niveau. De ervaren linkshander werd begroet met een 2-run double van Mark Duursma en zette de honken opnieuw vol met vier wijd voor Jourick Blanco. Pinch-hitter Glennsig Polonius sloeg de bal vervolgens naar het rechtsveld voor een vangbal, maar die situatie werd teruggedraaid, omdat Home Plate Umpire Henri van Heijninge het signaal van een 'uitgestelde schijn' (gestrekte linkerarm) had gegeven. Alle lopers kregen recht op het volgende honk, resulerend in een punt, terwijl Polonius weer aan slag kwam. Met de stand nu nog maar 6-4 ging Polonius uit op een grounder, maar werd wel weer een punt gescoord. Marcel Venema kreeg hierna drie slag en Edwin de Graaf werd voor de tweede maal geraakt door een worp, voordat Michael Duursma met een honkslag het gelijkmakende punt binnensloeg. Een vangbal sloot de lange en productieve slagbeurt af, maar het was een 'complete new ballgame' geworden.

In de zesde nam Pioniers een 7-6 voorsprong. Met twee uit kreeg Mark Duursma vier wijd en scoorde toen Jourick Blanco, die debuteerde in de Hoofdklasse, volgde met een double.

Twee punten werden toegevoegd in de zevende inning. Met één uit sloeg Edwin de Graaf een honkslag en scoorde op een double van Michael Duursma, die het einde betekende van Jeroen Hubert. Hij werd opgevolgd door Rutger Zwaal, die zijn debuut in de Hoofdklasse maakte. Die stond in 2001 op het roster van Amsterdam Pirates, maar keerde voor aanvang van het seizoen terug naar zijn oude ploeg Flying Petrels. Vorig seizoen gooide hij voor Eerste Klasser Alcmaria Victrix. Na een groundout kreeg Zwaal een triple tegen van Glenn Romney, die Pioniers een 9-6 voorsprong opleverde.

Pionier-closer Dave Draijer schakelde hierna drie slagmensen uit in de negende inning en stelde de comeback-overwinning veilig on deze opmerkelijke openingswedstrijd.
(14 april)



RCH keert terug met verlies
English | Line Score | Box Score | RCH's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HEEMSTEDE - MediaMonks RCH vierde zaterdag hun terugkeer in de Hoofdklasse, maar begon het nieuwe seizoen op het hoogste niveau wel met een 10-1 nederlaag tegen DOOR Neptunus, dat 17 honkslagen in het duel had, waaronder vier van nieuwkomer Martijn Meeuwis.

Voor RCH was dit hun eerste Hoofdklasse-duel sinds 16 juni 2002. Na die datum kwam de ploeg in de tweede helft van het seizoen 2002 uit in de Promotie/Degradatie-poule en zou uiteindelijk degraderen naar de Eerste Klasse. Vorig seizoen veroverde RCH de titel in de Eerste Klasse en promoveerde terug naar de Hoofdklasse. Vijf jaar geleden verloor RCH hun laatste Hoofdklasse-duel met 10-0 van Almere '90. De 'battery' van dat duel, werper Dave Dusseau en catcher Ramses Meering, debuteerde vandaag als Hoofdklasse-coach. Meering is de interim Hoofd Coach, terwijl Dusseau Pitching Coach is. Gesprekken met kandidaten voor de vacante positie gaan door, maar momenteel heeft Meering nog altijd de leiding over de ploeg, nadat hij de functie tijdens het oefenseizoen overnam toen Guus van Dee zich terugtrok. Vorig seizoen leidde Meering RCH naar de Eerste Klasse-titel. Het toeval wil dat Henny Jansen, de 1B Umpire van vandaag, ook op het eerste honk stond in RCH's laatste Hoofdklasse-wedstrijd in juni 2002.


...Johnny Balentina wordt op thuis uitgetikt...
...door catcher Floris Morang in de eerste inning...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Hoewel Neptunus regelmatig het honk bereikte had men drie innings nodig om het duel naar de hand te zetten, want de voorsprong was slechts 2-1 na drie beurten. De Rotterdammers hadden totaal 34 honklopers in deze wedstrijd, maar liet er daarvan 16 achter. In de eerste inning bereikten de eerste vier slagmensen het honk, maar slechts één daarvan scoorde. Johnny Balentina opende met vier wijd en stal het tweede honk. Balentina werd toen doorgestuurd om te scoren op een honkslag van volgende slagman Benjamin Dille, maar werd op thuis uitgegooid na een prima aangooi van midvelder Nick Heij, één van de weinige spelers op het RCH-roster met Hoofdklass-ervaring. Dille schoof op de aangooi op naar het tweede honk, waarna volgende slagman Raily Legito vier wijd kreeg. Evert-Jan 't Hoen volgde met een honkslag, waarop Dille scoorde, maar opnieuw werd een loper uitgegooid. Legito trachtte op de klap het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgegooid na een aangooi van linksvelder Sefard Seferina via korte stop Kevin Gerard.

In de tweede inning liet Neptunus twee lopers achter. Martijn Meeuwis sloeg een honkslag in zijn eerste Neptuniaanse slagbeurt, gevolgd door een Jeffrey Arends-honkslag. Hierna sloeg Jurriaan Korff in een dubbelspel. Jeroen Sluijter volgde nog met vier wijd, maar ging gedwongen uit.
Een punt werd toegevoegd in de derde inning, maar opnieuw strandden twee lopers. Met twee uit kreeg Evert-Jan 't Hoen vier wijd en scoorde toen Lennart Koster en Martijn Meeuwis een honkslag sloegen.


...Chris Ryan debuteert...
...voor Neptunus...
(Foto: Ron Wicklert
www.eott.nl
)
In de 2e3 kwam RCH terug met een punt na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede beurt. Floris Morang (met één uit) en Jim Leijenaar (met twee uit) sloegen toen een honkslag, maar bleven achter. Leijenaar sloeg een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt. In de derde inning, met twee uit, kreeg de debuterende Neptunus-starter Chris Ryan een honkslag tegen van Jeroen Bakker, die scoorde toen volgende slagman Danny Mujica een double sloeg. Het zou RCH's enige punt in de wedstrijd zijn. In de volgende slagbeurt kreeg de ploeg de honken vol met twee uit, maar voorkwam een gedwongen nul dat men tot scoren kwam. In de laatste vijf innings had RCH nog slechts zes honklopers.


...Jeroen Bakker (16) scoort RCH's eerste...
...Hoofdklasse-punt in vijf jaar in de 3e inning...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
In de vierde en vijfde inning scoorde Neptunus vijf punten om het duel te beslissen. In de vierde sloeg Jurriaan Korff een honkslag en bereikte Jeroen Sluijter het honk na een fout, resulterend in een werperswissel. Thomas Morang nam het over van Alexander Plakke en gooide vier wijd op Johnny Balentina, waardoor de honken vol kwamen. Korff ging hierna gedwongen uit op thuis na een grounder van Benjamin Dille, maar vervolgens scoorde Sluijter toen Raily Legito vier wijd kreeg. Een OS van Evert-Jan 't Hoen volgde, waardoor Balentina scoorde en Dille het derde honk bereikte. Nadat Legito twee had gestolen sloeg Lennart Koster een honkslag die Dille in staat stelde een punt te scoren en dat kwam op naam van Plakke, omdat die verantwoordelijk was geworden voor Dille, vanwege de gedwongen nul op thuis ('doorschuifregel').
In de vijfde inning scoorde Neptunus tweemaal met twee uit. Jeroen Sluijter sloeg een double en Johnny Balentina sloeg een honkslag en stal twee, gevolgd door een foute aangooi, waardoor gescoord werd. Hierna kreeg Benjamin Dille vier wijd. Ewout Bos kwam Morang vervangen en kreeg gelijk een RBI-single tegen van Raily Legito, waardoor de voorsprong opliep naar 7-1.

In de zevende inning werden nog eens drie runs gescoord op nieuwe werper Bobby van Duuren. Benjamin Dille begon met een honkslag, waarna Evert-Jan 't Hoen vier wijd kreeg met één uit. Hierna sloeg Lennart Koster een RBI-single, gevolgd door een 2-run double van Martijn Meeuwis, die opnieuw een tweehonkslag zou slaan in de negende inning en 4-uit-6 sloeg in zijn Neptunus-debuut.

Alle negen startende spelers van Neptunus sloegen minimaal één honkslag en dat gebeurde bijna ook voor de startende RCH line-up. De Heemsteedse ploeg had acht honkslagen en die werden door acht verschillende spelers geslagen. Lead-off hitter Nick Heij was de enige speler zonder honkslag.
(14 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 17 april 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.