Grand Slam
Honkbal Verslagen
14 mei 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 14 mei
Neptunus wint opnieuw van HCAW
ADO heeft extra innings nodig voor winst
Tiende verlies op rij voor Pirates
Sparta/Feyenoord 'one-runs' AlmereNeptunus wint opnieuw van HCAW
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - DOOR Neptunus won zondag ook de tweede wedstrijd tegen hun aartsrivaal Mr. Cocker HCAW. Neptunus won met 10-5 om meer afstand te nemen van HCAW, dat de ploeg op de hielen blijft zitten, net als ADO en Corendon Kinheim, die vandaag beide wonnen.


...Sidney de Jong slaat...
...raak voor HCAW...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Neptunus keek aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand na de eerste inning, maar kwam hierna tot een rally van vijf runs in de tweede inning om de controle over de wedstrijd te nemen.
Het zag er goed uit voor HCAW toen de wedstrijd van start ging. Ronald Jaarsma en Gino Henson openden met honkslagen, waarna Bart Gabriëls volgde met een 2-run triple. Maar hierna ging Sidney de Jong uit na een grounder en werd Gabriëls op thuis uitgegooid na een grounder richting derde honk van Kenny Berkenbosch. Een strikeout sloot de inning af en vanaf dat moment begon de 18-jarige rookie starter Kevin Heijstek zich op zijn gemak te voelen en kreeg ook nog steun van twee dubbelspelen. In de volgende zes innings kreeg hij nog vijf honkslagen tegen, waaronder twee doubles en een triple, die HCAW nog twee runs zouden opleveren. Maar op dat moment stond Neptunus reeds met 6-2 wn 7-3 voor.
In de 2e1 draaide ook HCAW een dubbelspel, maar in de volgende slagbeurt moest starter Cliff Foster vijf runs incasseren. Yuji Nerei opende met een infield-hit, waarna Evert-Jan 't Hoen vier wijd kreeg. Na een vangbal zorgde Jeffrey Arends met een honkslag voor een gelijke stand. Met Arends op het tweede honk, hij schoof op na de aangooi richting thuis, werd Sape Wagenaar geraakt door een worp en kreeg Jeroen Sluijter drie slag. Maar hierna sloeg Johnny Balentina een honkslag en zorgde voor een voorsprong. De honken kwamen vol toen ook Benjamin Dille een honkslag sloeg. Een infield-hit van Raily Legito, gevolgd door een foute aangooi, bezorgde Neptunus nog twee runs en bracht de stand op 5-2.
In de derde inning voegde Neptunus een punt toe toen Melfried Comenencia een honkslag sloeg en scoorde op een double van Jeffrey Arends.


...Home Plate Umpire Marlo Remilia, die debuteerde...
...achter de plaat, wordt geraakt door een foutbal vanaf...
...de knuppel van Sape Wagenaar. Remilia kon door gaan..
...maar na afloop was zijn arm behoorlijk gezwollen...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Na een loper te hebben achtergelaten op het derde honk in de vierde inning scoorde HCAW hun derde punt in de zesde slagbeurt. Met één uit sloeg Sidney de Jong toen een double en scoorde op een honkslag van Kenny Berkenbosch.
Een ander punt werd daarna gescoord in de zevende inning. Kevin Heijstek kreeg toen een lead-off triple tegen van Martijn Meeuwis, die zou gaan scoren op een grounder van Nick Fridsma.
Voordat HCAW hun vierde punt scoorde had Neptunus al een punt teruggepakt in de zesde inning toen Johnny Balentina opende met een double en scoorde op een OS van Raily Legito.

Met een 7-4 voorsprong kwam Neptunus tot een rally die nog eens drie runs opleverde in de achtste inning. Johnny Balentina, die 3-uit-5 sloeg en tweemaal scoorde, opende met een infield-hit, die leidde tot het vertrek van Jurjen van Zijl, die het werpen in de vijfde inning had overgenomen van starter Cliff Foster. Nieuwe werper Kevin Roovers werd verwelkomd met een RBI-triple van Benjamin Dille, die eveneens drie honkslagen had. Raily Legito volgde met een RBI-double. Met twee uit scoorde Legito op een honkslag van Melfried Comenencia, zijn derde hit in de wedstrijd, waarmee hij zijn loopbaan-totaal op 499 bracht. Yuji Nerei was de vierde Neptuniaan in dit duel met drie honkslagen op zijn naam. Als ploeg kwam Neptunus tot 16 honkslagen.
HCAW scoorde het laatste punt in de negende toen Kenny Berkenbosch (3-uit-4) een honkslag sloeg en scoorde op een 2-out double van Nick Fridsma. Dat punt werd gescoord op Martijn Nijhoff, die zijn eerste optreden van het seizoen beleefde na een blessure-herstel en de laatste twee innings gooide.
(14 mei)ADO heeft extra inning nodig voor winst
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - ADO stond zondag comfortabel me 4-0 voor na zeven innings, maar hierna kwam Konica Minolta Pioniers terug om de stand gelijk te trekken en nam in de elfde inning zelfs de leiding. Maar ADO scoorde toen tweemaal en won alsnog met 6-5.

De terugkomst van Pioniers verknalde de one-hitter die Akira Okamoto zeven innings had gegooid. Denkend dat ADO comfortabel voorstond werd de Japanse werper vervangen na zeven innings, maar hierna ging het mis en verloor ADO zelfs bijna de wedstrijd. Uiteindelijk wist ADO te winnen, maar Okamoto sloot af met een 'no-decision'.
ADO opende de score in de eerste inning. Jermaine Esprit opende met een triple en scoorde toen volgende slagman Maikel Benner een grounder sloeg.
Twee innings later werden twee runs toegevoegd. Opnieuw was het Jermaine Esprit die één en ander in beweging zette. Hij opende met vier wijd en schoof op na een OSS van Maikel Benner, die zelf veilig het honk bereikte na een foute aangooi van startende werper Daniël Overbeek. Hierna kwam Overbeek op een 2 wijd stand te staan op slagman Harvey Monte, waarbij de tweede bal in een wilde worp eindigde en de twee lopers in staat stelden op te schuiven. Overbeek werd hierna vervangen door Erik Jan Lind, een voormalige Eerste Klasse-veteraan, die vandaag zijn debuut maakte in de Hoofdklasse en Monte's slagbeurt afmaakte. Monte sloeg een grounder, maar Esprit kon hierop scoren. Na een andere groundout en een vrije loop scoorde Benner op een honkslag van Kalian Sams.
De voorsprong werd verhoogd naar 4-0 in de vijfde inning. Met één uit sloeg Harvey Monte een honkslag, net als Percy Isenia. Monte bereikte het derde honk op de honkslag en scoorde vervolgens toen de aangooi richting tweede honk in een fout eindigde. Erik Jan Lind schakelde hierna vijf man op rij uit, waarna hij in de achtste inning werd afgelost.

In hun eerste zeven innings kon Pioniers geen vuist maken op starter Akira Okamoto, die vijf hitloze innings gooide, voordat hij een lead-off single tegen kreeg van Jefferson Muzo in de zesde inning. In de derde inning had Okamoto tweemaal vier wijd gegooid, maar toen sloeg Edwin de Graaf met een line drive in een 'inning-ending double play'. Na de honkslag van Muzo in de zesde volgde de Japanse rechtshander met een strikeout, maar gaf toen een andere vrije loop weg. Hierna schakelde hij weer vijf man op rij uit en werd vervangen door Jurrian Koks, die de achtste inning begon.
Koks kreeg twee snelle nullen, maar gooide toen vier wijd op Michael Duursma en Edwin de Graaf en kreeg hierna een honkslag tegen van Mark Duursma, die werd gevolgd door een fout van midvelder Harvey Monte, waardoor Pioniers tweemaal kon scoren.
In de negende inning nam closer Robin van Doornspeek het werpen over voor ADO met een 4-2 voorsprong, maar eindigde met een Blown Save. Hij kreeg een lead-off single tegen van Glenn Romney, waarna hij Glennsig Polonius uitschakelde met drie slag, gevolgd door een honkslag van Norbert Lokhorst. Mark-Jan Moorman volgde op zijn beurt met een 2-run double die de stand in evenwicht bracht en het einde betekende voor Van Doornspeek. Jimmy Summers werd ingebracht, kreeg een honkslag tegen van Marcel Venema, maar geen extra punten. Maar de stand was gelijk, dus moest de verlenging de beslissing brengen.

In de elfde inning nam Pioniers een 5-4 voorsprong. Met één uit sloeg Marcel Venema een honkslag en kreeg Michael Duursma vier wijd. Duursma ging vervolgens gedwongen uit op een grounder van Edwin de Graaf, waarop Venema opschoof naar het derde honk. Hierna sloeg ook Mark Duursma een grounder, die het einde van de inning had kunnen zijn, maar tweede honkman Berry van Driel maakte een fout en Pioniers nam een 5-4 voorsprong.
ADO slaagde er hierna in terug te komen met twee uit in de tweede helft van de elfde inning op Dave Draijer, die in de tiende inning in de wedstrijd was gekomen. Met twee uit sloegen Berry van Driel en Shurty Tremus een honkslag, waarna de eerste het gelijkmakende punt scoorde toen ook Jermaine Esprit een honkslag sloeg. Met lopers op één en drie kreeg Maikel Benner vier wijd en kwamen de honken vol. Het winnende punt werd hierna gescoord op een perfecte stootslag-honkslag van Harvey Monte, waardoor de wedstrijd ten einde kwam.
(14 mei)Tiende nederlaag op rij voor Pirates
English | Line Score | Box Score | Kinheim's vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Amsterdam Pirates speelde een goede wedstrijd (behalve op een cruciaal moment), maar moest zondag niettemin genoegen nemen met de tiende opeenvolgende nederlaag. In een aantrekkelijk duel, waarin Pirates dicht bij de eerste zege was, kon Corendon Kinheim elke keer terugkomen, nadat Pirates had gescoord en won met 5-4.

Pirates was al dicht bij het eerste punt in de tweede inning. Ralph Lagas opende toen met vier wijd, schoof op na een wilde worp en bereikte het derde honk na een one-out single van Boudewijn van Elswijk, maar hierna volgden twee nullen.
In de derde inning was in plaats daarvan Kinheim dat de score opende. Starter Kevin Miner gooide drie slag op Denny Beljaards, maar hierna vier wijd op Danny Rombley, die opschoof na een doorgeschoten bal en vervolgens het derde honk stal. René Cremer sloeg hierna een vangbal. Met twee uit kreeg Dirk van 't Klooster drie slag, maar catcher Bas Nooij had de bal niet onder controle. Hij maakte vervolgens een denkfout, die cruciaal bleek te zijn. In plaats van de bal naar het eerste honk te gooien om Van 't Klooster uit te schakelen en de inning af te sluiten, koos Nooij ervoor achter Rombley aan te gaan, die kwam aanrennen vanaf het derde honk. Nooij gooide de bal naar derde honkman Roderick Simon, die de bal teruggooide naar Nooij. Rombley stond op het punt uitgetikt te worden, maar kwam hard inlopen (volgens sommigen te hard) en liep Nooij omver, die daardoor de bal verloor. Van 't Klooster bereikte het tweede honk op de hele actie en scoorde even later op een honkslag van Tjerk Smeets, die zelf twee seizoenen geleden een blessure opliep na een harde botsing. In de openingswedstrijd werd Smeets, toen catcher bij Pirates, hard omver gelopen door Raily Legito (Neptunus), kwam met zijn hoofd op de grond, was kort bewusteloos en kon een maand niet spelen.

Kinheim voegde een punt toe in de vijfde inning. René Cremer werd geraakt door een worp, waarna Dirk van 't Klooster een honkslag sloeg. Cremer scoorde toen ook Tjerk Smeets een honkslag sloeg. Kevin Miner werd hierna opgevolgd door Robin Franken, die prima en snel reageerde na een line drive van Edward Illidge en die in een dubbelspel omzette.
In de zesde inning begon Pirates terug te komen. Kinheim-starter David Bergman kreeg honkslagen tegen van Roderick Simon en Tyson Arishenkoff, die opschoven na een OSS van Ralph Lagas. Fausto Álvarez volgde met een RBI-single, waarna Arishenkoff scoorde op een OS van Boudewijn van Elswijk.
Maar Kinheim pakte een punt terug in de zevende inning. Dirk van 't Klooster opende met een honkslag. De honken kwamen hierna vol na een honkslag van Edward Illidge met één uit en een vrije loop voor Robin Longhurst met twee uit. Bobbie van Duuren nam het werpen over, maar kreeg een RBI-single tegen van Floris Morang.

Met een 4-2 achterstand scoorde Pirates opnieuw in de achtste inning op Duko Jansen, die David Bergman was opgevolgd. Na drie slag voor de eerste twee slagmensen kreeg Jansen een stevige double tegen van Ralph Lagas. Hierna sloeg Fausto Álvarez een honkslag, gevolgd door een fout van linksvelder Denny Beljaards, waarop Lagas kon scoren. Terwijl hij het eerste rondde op weg naar het tweede honk blesseerde Álvarez zichzelf en kon makkelijk worden uitgetikt, omdat hij niet in staat was het eerste honk op tijd te bereiken en kwam de inning ten einde.
Opnieuw pakte Kinheim het punt onmiddellijk terug. Bobbie van Duuren gooide vier wijd op Danny Rombley en werd vervangen door Maarten Mulder, die weer herstellende is van een blessure. Een foute aangooi op een OSS van René Cremer bracht Rombley naar het derde honk. Even later scoorde hij op een OS van Edward Illidge.

Pirates was hierna dicht bij een voorsprong in de negende inning. Boudewijn van Elswijk, die 3-uit-3 sloeg, opende met een honkslag en schoof op na een OSS van Kevin Gerard en een honkslag van Remco Draijer. Pinch-hitter Edsel Martis sloeg toen een pop-up achter het derde honk die werd gemist door korte stop René Cremer, waardoor Van Elswijk kon scoren. Derick Francisca plaatste hierna een stootslag, die een honkslag werd, want de bal stopte net voor de foutlijn even buiten de slagcirkel. Het enige dat catcher Tjerk Smeets kon doen is de bal tot stilstand zien komen op goed gebied. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg Roderick Simon een line drive richting twee, waar Cremer de bal fielde en een 'game-ending' dubbelspel startte. Tot opluchting van Kinheim.
(14 mei)Sparta/Feyenoord 'one-runs' Almere
English | Line Score | Box Score | Almere's vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - Na een ruime zege gisteren registreerde Sparta/Feyenoord vandaag een one-run zege vs. Instant Holland Almere '90, 4-3.

Sparta/Feyenoord nam een 2-0 voorsprong in de derde inning, maar liet toen ook drie lopers achter. Patrick Wabbijn opende met een honkslag en kreeg het tweede honk toegewezen toen starter Forstin Coenraad schijn maakte. Wabbijn bereikte het derde honk op een honkslag van Earmy Isabella en scoorde toen ook Ramphis Trinidad een honkslag sloeg. Nadat Isabella gedwongen uitging op het derde honk na een grounder van Dwayne Kemp volgde Sjoerd Hermans met een RBI-double die de stand op 2-0 bracht. Coenraad gooide hierna drie slag op Rutger Veugelers, maar vier wijd op Jeffrey Sprott, waardoor de honken vol kwamen. Maar een pop-fly van Orson Slaats eindigde de slagbeurt, waardoor drie lopers strandden.
In de vierde inning verzuimde Sparta/Feyenoord meer punten te scoren, omdat wederom drie lopers achterbleven.

Almere liet ook genoeg lopers achter. In de eerste inning kreeg men de honken bezet met twee uit, maar volgde een vangbal. In de derde inning bleven ook twee lopers achter. In de vierde kregen Jeffrey de Vrieze en Shaldimar Daantji vier wijd met twee uit en schoven op na een wilde worp van Satoru Fujii, die hierna Eugene Kingsale met drie slag uitschakelde om de inning af te sluiten. Kingsale had aanmerkingen op de gecallde derde slag en werd door Home Plate Umpire Henri van Heijningen uit het veld gestuurd.
In de zevende inning scoorde Almere hun eerste punt, nadat men opnieuw met twee uit de honken bereikte. Wesley Bernardus kreeg toen vier wijd en scoorde toen Randy Daal volgde met een double. In een poging er een driehonkslag van te maken werd hij op het derde honk uitgegooid.

Beide ploegen scoorden tweemaal in de achtste inning. Met één uit sloeg Earmy Isabella een double voor Sparta/Feyenoord op René Rijst, die het werpen had overgenomen van Forstin Coenraad in de vijfde inning. Een foute aangooi werd hierna gemaakt op een grounder van Ramphis Trinidad, waardoor Isabella scoorde. Trinidad scoorde zelf even latger op een OS van Dwayne Kemp.
In de 2e8 kwam Almere met twee runs terug. Ivanon Coffie en Bryan Engelhardt begonnen de inning met een honkslag. Coffie scoorde hierna op een wilde worp, terwijl Engelhardt scoorde op een grounder van Sidney Ensermo.
In de 2e9 bereikte Jason Halman het honk na een fout en werd vervangen door pinch-runner Derrick Isenia (een werper!), die opschoof na een OSS van Shaldimar Daantji. Satoru Fujii volgde hierna met zijn achtste vrije loop in de wedstrijd, waardoor hij zijn 'league-leading' totaal opvoerde naar 27. Maar Randy Daal sloeg vervolgens in een dubbelspel, waardoor de wedstrijd ten einde kwam.
(14 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 17 mei 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.