Grand Slam
Honkbal Verslagen CupWinners Cup
14 juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar


Pioniers opent met overwinning
English | Box Score | Play-by-Play | Standen, Uitslagen & Programma
PRAAG (Tsjechië) - Konica Minolta Pioniers opende het toernooi om de CupWinners Cup woensdag met een 12-5 overwinning tegen Savigny-sur-Orge Lions (Frankrijk) in Green Roller Park in de Tsjechische hoofdstad Praag.
Pioniers kwam tot 13 honkslagen en brak een 3-3 stand met twee runs in de vierde inning. Met een 7-3 voorsprong voegde Pioniers nog een 5-run rally toe in de negende slagbeurt.

Beide ploegen kwamen driemaal tot scoren in de eerste inning. Pioniers nam eerst een 3-0 voorsprong in hun eerste slagbeurt met twee uit. Edwin de Graaf kreeg vier wijd met één uit en schoof op na een doorgeschoten bal en een vangbal. Hij scoorde hierna op een tweehonkslag van Mark Duursma met twee uit. Nadat Glenn Romney eveneens vier wijd had gekregen volgde Dè Flanegin met een 2-run double om de stand op 3-0 te brengen.
Die voorsprong was echter van korte duur, want Savigny reageerde met drie eigen punten in hun eerste slagbeurt op starter Richard Orman. Met één uit sloeg Zota een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna hij kon scoren op een honkslag van Peyrichou, die werd gevolgd door een 2-run homerun van Morphy en de stand in evenwicht kwam.

Pioniers verzuimde hierna de leiding te hernemen in de volgende twee innings. In de tweede inning strandden twee lopers, in de derde kwamen de honken vol met één uit, maar maakten een strikeout en een pop-fly een einde aan deze scoringskans.
Na een werperswissel scoorde Pioniers tweemaal in de vierde inning. Michael Duursma kreeg vier wijd en bereikte het derde honk na een wilde worp en een one-out single van Norbert Lokhorst. Duursma scoorde even later het leidende punt toen zijn broer Mark Duursma een tweehonkslag sloeg. De honken kwamen vol toen Glenn Romney vier wijd kreeg, maar er werd hierna nog slechts eenmaal gescoord. Dat gebeurde op een opofferingsslag van Dè Flanegin.

In de vijfde inning liet Pioniers opnieuw een loper op het derde honk achter, want de Franse ploeg draaide dit keer een dubbelspel. Maar twee punten werden toegevoegd in de zesde inning, hoewel er ook nu weer twee lopers achterbleven. In deze slagbeurt scoorde Norbert Lokhorst een punt na een fout en passeerde Glenn Romney de thuisplaats op een opofferingsslag van Marcel Venema.
Savigny was niet in staat tot scoren te komen na de eerste inning, want Richard Orman stond nog slechts drie honklopers toe in de volgende drie slagbeurten. In de vijfde inning nam de Amerikaan Raul Quiroz het werpen over en gooide drie puntloze innings, waarin hij slechts één honkslag tegen kreeg. Tommy van Limburg gooide hierna de achtste inning voor Pioniers en stond eveneens geen punten toe.

Met een 7-3 voorsprong kwam Pioniers tot een rally van vijf punten in de negende inning om de stand op 12-3 te brengen. Nadat Glennsig Polonius en Marcel Venema de honken hadden bereikt na een veldfout volgden Jefferson Muzo en Michael Duursma met RBI-singles. Een ander punt werd hierna gescoord op een 'force play-grounder' van Edwin de Graaf, gevolgd door een vrije loop voor Norbert Lokhorst, waarna de vierde Franse werper werd ingebracht. Met twee uit kreeg die een 2-run double tegen van Glenn Romney, die de stand op 12-3 bracht. Romney en Dè Flanegin hadden in dit duel beiden drie RBI's.
In de 2e9 gooide Dave Draijer voor Pioniers en kreeg nog twee onverdiende punten tegen. De rechtshander begon met twee strikeouts, maar hierna eindigde een grounder in een fout van tweede honkman Norbert Lokhorst, gevolgd door een RBI-double, een vrije loop en een punstcorende single, voordat een groundout een einde aan de wedstrijd maakte.
(14 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 15 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.