Grand Slam

Honkbal Verslagen
15 april 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zondag 15 april
Opening Day Weekend
Rooi homert Kinheim naar winst.
Opnieuw grote zege Sparta/Feyenoord.
HCAW verrast met winst vs. Pioniers.
Neptunus wint in druk Amsterdam.



Rooi homert Kinheim naar winst
English | Line Score | Box Score | Kinheim's vorige wedstrijd | Magpies' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Corendon Kinheim won zondag ook hun tweede duel tegen Almere Magpies, maar het duurde tot de achtste inning voordat er een beslissing viel. In die slagbeurt sloeg Vince Rooi een 2-run homerun en dat leverde Kinheim een 5-4 overwinning op.


...Nooit meer hetzelfde...
...Ron's lege plek naast de Kinheim dug-out...
(Foto: Rien)
Het was opnieuw een emotionele dag voor Kinheim. Voor deze eerste officiële competitiewedstrijd van het seizoen was er een minuut stilte ter nagedachtenis van hun langdurige en loyale Equipment Manager Ron Dekker, die vorig weekeinde overleed. Afgelopen vrijdag namen de ploeg en vele anderen afscheid van de kleurrijke Dekker tijdens een indrukwekkende begrafenisplechtigheid in Haarlem. Vandaag begon Kinheim's thuisseizoen met een vreemde aanblik: een lege plek naast de thuis dug-out, de plaats waar Ron Dekker altijd stond tijdens de wedstrijden. Het zal altijd zijn stekkie blijven.

Kinheim stond in dit duel tweemaal achter, maar wist beide keren terug te komen. De ploeg opende de score met een punt in de eerste inning. Danny Rombley begon met een double, schoof op na een stootslag-honkslag van René Cremer en scoorde toen daarop een foute aangooi richting het eerste honk volgde. Dirk van 't Klooster sloeg hierna ook een honkslag, maar twee nullen volgden. De honken kwamen vol toen Roel Koolen vier wijd kreeg, maar de drie lopers bleven achter, omdat Jeffrey Verbij hierna werd uitgevangen.

Almere kwam langszij in de tweede inning. Rodney Michel begon met een honkslag en schoof op na een wilde worp van starter Patrick Beljaards, die hierna volgende slagman Randy Daal met een worp raakte. De twee schoven op na een OSS van Giovannie Samboe. Hierna scoorde Michel het gelijkmakende punt op een grounder van Ricky Daal.

In de 2e2 hernam Kinheim de leiding. Met twee uit bereikte Danny Rombley het eerste honk na een foute aangooi van korte stop Emeron Lourens en schoof vervolgens op naar het derde honk na een mislukte pick-off van starter Forstin Coenraad. René Cremer volgde met een honkslag en bracht de stand op 2-1, maar de voorsprong was opnieuw van korte duur.

Almere scoorde tweemaal in de derde inning om de leiding met 3-2 over te nemen. Met één uit bereikte Derrick Francisca het honk met een stootslag-honkslag en kwam op het derde honk na een honkslag van Bryan Engelhardt, die zelf opschoof naar het tweede honk op de aangooi naar drie. Een grounder van Rodney Michel en een honkslag van Randy Daal resulteerde hierna in twee runs en een 3-2 stand.


...Vince Rooi (midden, met helm) wordt begroet door teamgenoten...
...na het slaan van de game-winning 2-run homerun in de 8e inning...
(Foto: Rien)
Kinheim kwam op gelijke hoogte in de vijfde slagbeurt op Patrick de Lange, die is begonnen aan zijn tweede seizoen in drie jaar bij Almere. Na zijn loopbaan te zijn begonnen bij Amsterdam Pirates gooide De Lange acht seizoenen voor Mr. Cocker HCAW, voordat hij 2005 uitkwam voor Almere. Vorig jaar keerde hij terug bij HCAW, maar besloot toch weer terug te gaan naar Almere. De Lange kwam in de derde inning op de heuvel in relief voor Forstin Coenraad toen Kinheim de honken vol kreeg. Tjerk Smeets begon toen met een honkslag en Vince ROoi kreeg vier wijd. Smeets ging gedwongen uit na een grounder van Roel Koolen en Jeffrey Verbij kreeg drie slag, maar de honken kwamen vol toen Wouter Heemskerk werd geraakt door een worp. Coenraad werd vervangen door De Lange en de inning kwam daarna ten einde toen Denny Beljaards werd uitgevangen. Na twee lopers achter te laten in de vierde inning kwam Kinheim in de vijfde inning langszij. De Lange raakte openingsslagman Roel Koolen met een worp en kreeg toen een honkslag tegen van Jeffrey Verbij. De twee schoven op na een OSS van Wouter Heemskerk, maar hierna werd Denny Beljaards opnieuw uitgevangen. De Lange zette de honken vervolgens vol door Danny Rombley opzettelijk vier wijd te geven, maar kreeg toen het gelijkmakende punt tegen toen hij een gewone vrije loop weggaf aan volgende slagman René Cremer. De inning kwam ten einde toen Dirk van 't Klooster drie slag kreeg, waardoor er drie lopers achterbleven. Kinheim liet in dit duel 16 lopers achter.

In de zevende inning nam Almere voor de tweede keer de leiding. Eugene Kingsale begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Emeron Lourens en een wilde worp. Hij scoorde op een squeeze van Derrick Francisca. Nadat Bryan Engelhardt volgde met een honkslag kwam Jimmy van der Veldt starter Patrick Beljaards vervangen. Van der Veldt gooide vier wijd op Rodney Michel en kreeg toen hulp van zijn verdediging op de volgende actie. Randy Daal sloeg een korte honkslag over het infield, waarop Engelhardt trachtte te scoren, maar hij werd op de plaat uitgegooid door korte stop Roel Koolen, waardoor er een einde aan de inning kwam.

Met een 4-3 voorsprong nam Almere-closer Cliff Foster het werpen in de 2e8 over van Patrick de Lange. Vorig jaar waren de twee teamgenoot bij Mr. Cocker HCAW, maar ook Foster verliet de Bussumse ploeg. Foster begon met vier wijd voor Tjerk Smeets en kreeg vervolgens een 2-run homerun tegen van Vince Rooi, resulterend in een 5-4 voorsprong voor Kinheim. De Australiër Vaughan Harris nam het werpen voor Kinheim in de achtste inning over en zorgde voor drie nullen. Omdat Kinheim tweemaal scoorde in de 2e8 werd hij de winnende werper in zijn Nederlands debuut. Michiel van Kampen schakelde drie slagmensen op rij uit in de negende inning en verdiende een save.
(15 april)



Opnieuw grote zege Sparta/Feyenoord
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - Sparta/Feyenoord versloeg ADO zondag met dezelfde uitslag als gisteren, 10-2. De ploeg had maar drie honkslagen meer dan ADO, maar bereikte elfmaal het honk met vier wijd.

ADO had vandaag willen beginnen met de Venezolaan Elvis Polanco, maar zoals bericht in het verslag van gisteren, heeft hij nog geen toestemming van de Spaanse Bond. Die is nodig omdat hij de laatste seizoen uitkwam voor het Spaanse Rojos de Tenerife. Daarom begon ADO vandaag met Berry van Driel, een 'infielder-turned-pitcher'. Hoewel Van Driel de laatste jaren meestal actief was als tweede of derde honkman of korte stop, kwam hij ook in actie als reliever. Echter, vorig seizoen gooide hij maar zeven innings in twee optredens. Desondanks staat hij dit seizoen op het ADO-roster als werper, omdat hij zich meer wil richten op het werpen. In de eerste twee innings gooide Van Driel vijfmaal vier wijd, maar kreeg geen punten tegen. In de eerste slagbeurt gooide hij vier wijd op Nick Eppinga met één uit, maar die ging uit bij stelen. Dwayne Kemp kreeg toen ook vier wijd en stal het tweede honk. Nadat ook Jeffrey Sprott een vrije loop had gekregen probeerde Kemp drie te stelen, maar werd uitgegooid. In de tweede inning gooide Van Driel tweemaal vier wijd met één uit, maar hierna volgden een strikeout en een groundout.

In de derde inning opende Sparta/Feyenoord de score. Ramphis Trinidad begon met het honk te bereiken na een foute aangooi en stal het tweede honk. Hij schoof op na een grounder van Nick Eppinga en scoorde daarna op een OS van Dwayne Kemp.

In de vierde inning kwam Sparta/Feyenoord tot een rally van vier punten. Met één uit bereikten de volgende tien slagmensen veilig het honk. Na drie slag voor Orson Slaats liet Rien Vernooy een stootslag-honkslag noteren, waarna Shurendell Borgschot vier wijd kreeg. Earmy Isabella volgde met een RBI-single. Hierna sloeg Shaldimar Daantji een infield-hit, die een extra punt opleverde toen er een foute aangooi volgde. Daantji scoorde vervolgens zelf op een triple van Ramphis Trinidad, gevolgd door een RBI-single van Nick Eppinga. Dwayne Kemp kreeg daarna vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Jeffrey Sprott. De honken kwamen vol toen Orson Slaats vier wijd kreeg. Hierna werd Berry van Driel eindelijk vervangen door rookie Gary Dacosta, die tijdens het oefenseizoen vanuit het tweede team aan het roster werd toegevoegd, vanwege de werpersproblemen in de Hoofdklasse-ploeg. Rien Vernooy werd hierna de tiende slagman op rij die veilig het honk bereikte, maar op zijn grounder ging Slaats wel gedwongen uit en kwam de slagbeurt ten einde.

Sparta/Feyenoord voegde drie runs toe in de vijfde inning om de stand op 9-0 te brengen. Shurendell Borgschot sloeg een honkslag, Earmy Isabella werd geraakt door een worp en Shaldimar Daantji sloeg ook een honkslag, waardoor de honken weer snel vol stonden. Een grounder van Ramphis Trinidad, honkslag van Nick Eppinga en 'force play-grounder' van Dwayne Kemp verhoogden de stand hierna met drie punten.

In de 2e5 scoorde ADO hun twee runs. Eerst opende Dimitri Leon met een honkslag, maar daarna sloeg Jermaine Esprit in een dubbelspel. Maikel Benner volgde met een honsklag en Marvin Bleij kreeg vier wijd, waarna de twee scoorden toen Percy Isenia en Harvey Monte volgden met honkslagen. Jason Halman sloeg daarna ook nog een honkslag, maar de inning kwam ten einde toen Isenia, die probeerde te scoren, werd uitgegooid op thuis.

Sparta/Feyenoord scoorde het laatste punt in de zevende inning toen Earmy Isabella opende met vier wijd en scoorde op een one-out triple van Ramphis Trinidad, zijn tweede in het duel. Rookie Ronald de Bont gooide de laatste drie innings in relief voor starter Elton Koeiman. Hij gooide driemaal vier wijd, maar stond geen honkslagen toe en verdiende een save in zijn Hoofdklasse-debuut.
(15 april)



HCAW verrast met winst vs. Pioniers
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW verspeelde zondag opnieuw een redelijke voorsprong, maar was vandaag wel in staat terug te komen en diende Konica Minolta Pioniers een verrassende 8-7 nederlaag toe.
Net als gisteren was HCAW vroeg in het duel productief en had een 7-2 voorsprong in de vierde inning. Gisteren leidde de ploeg met 6-1 na drie innings, maar kwam Pioniers langszij. Vandaag bracht Pioniers de stand opnieuw in evenwicht, maar slaagde er nu niet in het duel in eigen voordeel om te draaien, zoals het gisteren had gedaan.

Voor het duel was er een minuut stilte ter nagedachtenis van Chicho Jesurun, die dit seizoeen weer de Bench Coach zou zijn van HCAW, maar in december onverwachts overleed. Vorige week, tijdens het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum stelden debuterende coaches Roy Berrevoets en Jurjan Koenen, maar ook General Manager Ron Jaarsma, dat Chicho zeker zal worden gemist. Niet alleen vanwege zijn enorme honkbalkennis, maar zeker ook al een zeer geliefde persoonlijkheid. ,,Het had een goede combinatie moeten worden. Twee rookie coaches, samen met een zeer ervaren coach'', zei Jaarsma tijdens een persconferentie. Na het voorstellen van de spelers waren het jeugdspelers Kaj Timmermans en Tim Elfrink die de ceremoniële eerste bal respectievelijk gooide en ving.


...Veel toeschouwers genieten van het goede weer en de wedstrijd...
(Foto: Alfred Cop)
Pioniers nam een 1-0 voorsprong in de eerste slagbeurt op starter Sten van den Bedem, één van de tien werpers die de twee ploegen dit duel gebruikten. Met één uit stal Norbert Lokhorst (velderskeus) het tweede honk, schoof op na een grounder van Mark Duursma en scoorde op een op double van Glenn Romney.

HCAW reageerde met drie runs in hun eerste slagbeurt op starter Erik Jan Lind. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Ralph Milliard, waarna Shurty Tremus volgde met een stootslag-honkslag. Op het moment dat Tremus het eerste honk bereikte kwam hij in aanraking met het been van tweede honkman Jourick Blanco, die het eerste honk had overgenomen voor de aangooi. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg Ronald Jaarsma een tweehonkslag over Blanco, die omhoog sprong voor een vangpoging. Maar toen hij weer neerkwam blesseerde Blanco zijn hamstring en moest worden vervangen. Op Jaarsma's double scoorden Milliard en Tremus, terwijl hijzelf opschoof naar het derde honk op een fout in het midveld. Nadat Blanco was vervangen en het duel was hervat scoorde Jaarsma op een OS van Gino Henson en bracht de stand op 3-1.

Pioniers kwam terug met een punt in de derde inning op nieuwe werper Joey Eijpe. Nadat hij Michael Duursma had uitgeschakeld met drie slag kreeg Eijpe een double tegen van Norbert Lokhorst, die daarna scoorde op een 2-out single van Jefferson Muzo, die in de eerste inning in het duel was gekomen als vervanger van Jourick Blanco.
HCAW pakte het punt onmiddellijk terug in de 2e3. Gino Henson begon met vier wijd. Hierna nam rookie Ramon Romeyn het werpen over van starter Erik Jan Lind en kreeg een RBI-double tegen van Bart Gabriëls.

HCAW verhoogde de voorsprong met drie runs in de vierde inning. Juriën Overman en Ralph Milliard kregen vier wijd en schoven op na een OSS van Shurty Tremus, waarna Ronald Jaarsma een puntscorende honkslag sloeg. Ramon Romeyn werd vervangen door veteraan Marc Steenhof, die hiermee officiëel uit 'retirement' kwam. Nadat Jaarsma twee had gestolen volgde Gino Henson met een infield-hit, waarop Milliard scoorde. Jaarsma stal daarna ook het derde honk en de honken kwamen vol toen Bart Gabriëls vier wijd kreeg. Gabriëls ging vervolgens gedwongen uit op een grounder van Sergio Koelemij, maar dat leverde wel een punt op en een 7-2 stand.
Hierna schakelde Steenhof drie man op rij uit in de vijfde inning, maar kreeg een lead-off triple van Shurty Tremus tegen in de zesde. Die probeerde hierna te scoren toen Ronald Jaarsma werd uitgevangen in het midveld, maar werd op thuis uitgegooid na een aangooi van midvelder Glenn Romney. Voor Steenhof was dit zijn eerste Hoofdklasse-optreden sinds 1 september 2002 toen hij 1 2/3 inning gooide tegen PSV en een save verdiende.


...Side-armer Stephen Spragg wint in zijn debuut...
(Foto: Alfred Cop)
Kort daarvoor was Pioniers met vier runs teruggekomen in de eerste helft van de zesde inning. Glenn Romney begon met een double en scoorde toen een foute aangooi volgde op een infield-hit van Jefferson Muzo, die vervolgens zelf scoorde op een double van Glennsig Polonius. Nadat volgende slagman Mark-Jan Moorman vier wijd kreeg werd Joey Eijpe vervangen door Kevin Roovers. Die kreeg een RBI-single tegen van Marcel Venema, waardoor de stand op 7-5 kwam. Vervolgens maakte catcher Juriën Overman een foute aangooi richting derde honk in een poging Moorman uit te schakelen na een grounder van Edwin de Graaf, resulterend in een punt. In de zevende inning kwam Pioniers langszij toen Glennsig Polonius een tweehonkslag sloeg, opschoof na schijn en scoorde op een OS van Mark-Jan Moorman.

In de 2e7 verving Daan de Jong Marc Steenhof, maar gooide tweemaal vier wijd. Tussendoor kreeg hij een OSS tegen en gooide een keer drie slag. Met lopers op het eerste en tweede honk werd Tommy van Limburg de vijfde Pionier-werper. Die nam het op tegen Ralph Milliard en gooide de juist worp, want de voorste loper werd op zijn grounder uitgeschakeld om de inning af te sluiten.

Van Limburg keerde niet terug in de achtste inning, want de bal werd gegeven aan closer Dave Draijer. Maar die kreeg een lead-off single tegen van Shurty Tremus, waarna drie nullen volgden. In de negende inning kreeg hij wederom een lead-off single tegen, dit keer van Sergio Koelemij, die opschoof na een OSS van Sidney Ensermo en een infield-hit van Sebastiaan Olgers. Juriën Overman volgde ook met een honkslag en dit was de 'gamewinner', want Koelemij scoorde en maakte een einde aan de wedstrijd.

De Canadees/Britse reliever Stephen Spragg, die zaterdagochtend arriveerde en dit weekeinde eigenlijk nog niet zou worden ingezet, gooide de laatste twee innings voor HCAW. In de achtste inning raakte hij de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, Edwin de Graaf, maar schakelde hierna de volgende drie slagmensen uit. In de negende inning opende Glenn Romney met een infield-hit, maar opnieuw volgden drie nullen. Omdat HCAW even later het duel won werd Spragg winnende werper in zijn Nederlandse debuut.
(15 april)



Neptunus wint in druk Amsterdam
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - DOOR Neptunus stond zondag tegenover hun tweede verschillende tegenstander in twee dagen, maar won opnieuw en versloeg dit keer Amsterdam Pirates met 5-1.


...Wethouder Carolien Gehrels...
...gooit ceremoniële eerste bal...
(Foto: Marco Stoovelaar)
De wedstrijd, de seizoensopener voor Pirates, werd gespeeld op het zeer druk bezette Sportpark Ookmeer in de hoofdstad. Na het voorstellen van de spelers (die werden vergezeld door Pirates-peanuts) werd de ceremoniële eerste bal gegooid door Carolien Gehrels, de Sportwethouder van Amsterdam, die kort ervoor de wind-up instructies had gekregen van oud-international Charles Urbanus. Deze wedstrijd, en alle anderen dit weekeinde, werd gespeeld onder zeer warme omstandigheden voor de tijd van het jaar. Vandaag werd een temperatuur van 28 graden Celsius geregistreerd en dat was goed voor een record, want dit was de warmste april-dag ooit gemeten.

De Pirates-verdediging begon sterk, maar maakte later in het duel een aantal fouten, resulterend in de nodige honklopers, maar het leverde slechts één onverdiend punt op. Neptunus raakte de bal namelijk goed en produceerde vier verdiende punten.


...De populaire zanger René Froger...
...was één van de toeschouwers...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Voor ruim duizend toeschouwers op het gezellige en intieme Piratesveld maakte derde honkman Roderick Simon een fraaie verdedigende actie op een grounder van Neptunus' lead-off hitter Johnny Balentina en gooide hem uit op het eerste honk. Tweede honkman Björn Henrichs volgde met een goede actie op een grounder van Benjamin Dille. Hierna raakte Pirate-starter Kenny Berkenbosch volgende slagman Raily Legito met een worp, die vervolgens gedwongen uit had kunnen gaan op het tweede honk na een grounder van Evert-Jan 't Hoen, maar korte stop Zaïr Koeiman maakte een fout. De inning werd hierna afgesloten met een schitterende diving catch van linksvelder Ferd van Stekelenburg op een klap van Lennart Koster.

In de tweede inning scoorde Neptunus het eerste punt en dat werd een punt met een verhaal. Met één uit sloeg Jeffrey Arends een honkslag. Volgende slagman Jurriaan Korff dreunde de bal het linksveld in voor een double en Arends werd doorgestuurd om te scoren. Terwijl de aangooi van linksvelder Ferd van Stekelenburg in aantocht was werd het duidelijk dat Korff zou gaan scoren, wat hij ook deed, omdat catcher Sidney de Jong een fractie te laat zou ontvangen. 1B Umpire Winfried Berkvens, die was doorgedraaid naar thuis voor de call, stond op de juiste plek om de juiste call te maken, maar in plaats van het 'safe' teken, gaf hij onverwachts het 'uit' teken. Berkvens realiseerde onmiddellijk wat hij had gedaan en greep zijn hoofd, gevolgd door het correcte 'safe' teken. Het was één van de meest spontane reacties ooit op een honkbalveld gezien. Er volgde een korte discussie, maar iedereen accepteerde, zeker vanwege de opvallende reactie, dat de umpire gewoon het verkeerde teken had gegeven. Hoe dan ook, Neptunus stond met 1-0 voor. Nadat volgende slagman Jeroen Sluijter werd geraakt door een worp sloeg Johnny Balentina in een dubbelspel na opnieuw een prima actie van derde honkman Roderick Simon.


...Pirate korte stop Zaïr Koeiman duikt naar...
...een honkslag van Jeffrey Arends in de tweede inning...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
In de vierde inning werd er wederom een speciaal punt gescoord en opnieuw was er een umpire bij betrokken. Met één uit sloeg Martijn Meeuwis een honkslag en werd doorgestuurd naar thuis op een double in het midveld van Jeffrey Arends. Opnieuw was er een aangooi naar thuis, nu van midvelder Remco Draijer, maar dit keer leek het er op dat catcher Sidney de Jong de loper wel op tijd uittikte, voordat die de plaat bereikte. Terwijl 1B Umpire Winfried Berkvens was 'uitgegaan' naar het outfield voor de klap in het midveld was Home Plate Umpire Arnold Verbrugge doorgeschoven naar het derde honk voor een mogelijke situatie daar en stond 3B Umpire Henk Meerleveld achter de heuvel. Het was de laatste die daarvandaan de 'safe' call maakte. Opnieuw volgde er een discussie, dit keer vanwege de positie waarvandaan de call werd gemaakt, maar Neptunus had een 2-0 voorsprong genomen.

Neptunus kwam tot een rally van drie punten in de vijfde slagbeurt. Met één uit sloeg Raily Legito een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij scoorde toen Evert-Jan 't Hoen volgde met een double. Nadat 't Hoen was opgeschoven na een grounder van Lennart Koster scoorde hij toen ook Martijn Meeuwis een tweehonkslag sloeg. Hierna werd Kenny Berkenbosch opgevolgd door Nick Stuifbergen. De inning had hierna afgelopen kunnen zijn, maar tweede honkman Björn Henrichs kreeg een fout op zijn naam na een klap van Jeffrey Arends. Hierna sloeg Jurriaan Korff een harde grounder richting derde honkman Roderick Simon, resulterend in een RBI-single. In de laatste vier innings bereikte Neptunus nog acht keer het honk, maar kwam niet meer tot scoren. Na gisteren al 16 lopers te hebben achtergelaten liet de ploeg er vandaag 12 achter.


...Winnende werper Leon Boyd...
(Foto: Marco Stoovelaar)

...Werper Jos de Jong (links)...
...en Catcher Sidney de Jong...
..keren terug in Piratespak...
(Foto: Ron wicklert
www.eott.nl
)
Pirates had slechts zes honkslagen in dit duel, allen geslagen door ervaren spelers. Sidney de Jong en Fausto Álvarez Rizo hadden er beiden twee, terwijl Bas de Jong en Roderick Simon er elk één hadden. In de eerste inning, met twee uit, sloeg Sidney de Jong een double in zijn eerste slagbeurt in een Piratespak sinds het seizoen 2000. De laatste vier seizoenen speelde De Jong voor Mr. Cocker HCAW, nadat hij in 2001-2002 was uitgekomen voor Kinheim. Maar tussen 1998-2000 speelde De Jong de eerste 99 wedstrijden in zijn Hoofdklasse-loopbaan voor Pirates, waardoor vandaag zijn 100ste wedstrijd in een Piratespak was.

In de tweede inning kreeg Pirates de eerste en tweede slagman op het honk op starter Leon Boyd, de in Canada geboren werper, die een Nederlands paspoort heeft en in het Nederlands team debuteerde voordat hij in de Hoofdklasse speelde. In november vorig jaar nam Boyd met Oranje deel aan het toernooi om de Intercontinental Cup in Taiwan na het seizoen te hebben gespeeld voor het Belgische Hoboken Pioneers. Vandaag debuteerde hij in de Hoofdklasse voor Neptunus, nadat hij eind vorig seizoen ook in gesprek was geweest met Pirates en HCAW. Boyd, die zijn eerste overwinning verdiende, stond slechts twee honkslagen in vijf innings toe. Na Sidney de Jong's double in de eerste inning kreeg hij een lead-off single tegen van Fausto Álvarez Rizo in de tweede inning, waarna hij vier wijd gooide op volgende slagman Roderick Simon. Maar hierna volgden een pop-fly en een dubbelspel. In de volgende drie innings bereikten slechts drie slagmensen, waarvan twee met vier wijd, het honk, voordat Gregory Gustina het werpen in de zesde inning overnam. In die slagbeurt scoorde Pirates hun enige punt. Met twee uit sloeg Bas de Jong een honkslag en schoof op toen Fausto Álvarez opnieuw een honkslag sloeg. De Jong scoorde even later op een honkslag van Roderick Simon, maar de inning kwam daarna ten einde toen Ferd van Stekelenburg een grounder sloeg. In de laatste drie innings, inclusief de laatste door closer Jan Naterop, bereikte nog slechts één Piraat het honk en dat was Sidney de Jong met een honkslag in de achtste inning.

Na afloop van vorig seizoen trok Pirates een flink aantal nieuwe spelers aan en versterkte hun line-up. In het duel van vandaag speelden acht van de 13 gebruikte spelers hun eerste duel in een Pirates-uniform. Maar drie daarvan maakten hun comeback in Amsterdam. Naast de al genoemde Sidney de Jong waren dat werpers Nick Stuifbergen en Jos de Jong, die beiden naar Amsterdam terugkeerden na de laatste twee seizoenen te hebben gespeeld voor Mr. Cocker HCAW.
(15 april)


...Volle bak op Pirates' thuisveld op Sportpark Ookmeer voor Opening Day 2007...
(Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 17 april 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.