Grand Slam
Honkbal Verslagen
18 juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 18 juni
HCAW 'one-runs' Pirates
ADO shuts out Sparta/Feyenoord
Comeback-zege Kinheim vs. AlmereHCAW 'one-runs' Pirates
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Mr. Cocker HCAW had zondag genoeg aan slechts één punt om terug te komen na de 6-1 nederlaag van zaterdag. Vandaag boekte de ploeg een 1-0 shutout tegen Amsterdam Pirates.

Opnieuw moest HCAW de startende line-up aanpassen. Routiniers Rodney Michel en Gino Henson speelden vandaag niet. Rookie Nick Makkinje, die gisteren voor het eerst terugkeerde in de line-up, nadat hij op 21 mei een hamstring-blessure opliep, speelde wederom in het rechtsveld, net als gisteren. Reguliere rechtsvelder Bas de Jong was wederom de DH, omdat hij ook nog steeds licht geblesseerd is. Sebastiaan Olgers, ook een rookie, was weer vanuit het tweede team aan de selectie toegevoegd en speelde op het eerste honk in plaats van Henson. Bart Gabriëls speelde net als gisteren weer op het derde honk. Vorige week zondag moest hij uit de line-up worden geschrapt toen hij tijdens batting practice in zijn gezicht werd geraakt door een bal. Vandaag moest Hoofd Coach Patrick Vielvoye kort voor de wedstrijd een andere speler vervangen vanwege een blessure. Martijn Meeuwis stond aanvankelijk in de line-up als startende midvelder, maar kon vanwege een blessure uiteindelijk niet spelen. Ronald Jaarsma schoof hierdoor van het links- naar het midveld, terwijl rookie Diederik Klaassen de taak overnam in het linksveld en debuteerde in de Hoofdklasse. Vanwege de blessure wijzigde Vielvoye ook een deel van zijn slagvolgorde. Recentelijk hadden Ralph Milliard, Ronald Jaarsma, Sidney de Jong, Bas de Jong en Bart Gabriëls, vandaag de eerste vijf HCAW-slagmensen, allen last van lichte blessures. Daarnaast kan Kevin Roovers, één van de werpers, niet gooien vanwege een blessure.

Desondanks wist HCAW vandaag een minimale 1-0 voorsprong vast te houden, die in de vijfde inning werd bereikt. In tegenstelling tot gisteren kreeg HCAW vandaag de meeste scoringskansen, maar strandde 12 lopers, waarvan zes in scoringspositie.
Na twee lopers te hebben achtergelaten in de eerste inning kreeg HCAW de eerste twee slagmensen op het honk in de tweede inning toen rookies Sebastiaan Olgers en Nick Makkinje een honkslag sloegen. De twee schoven op na een OSS van Diederik Klaassen, maar twee grounders sloten de inning af.
In de derde inning opende Ronald Jaarsma met een fraaie stootslag-honkslag, maar ging even later uit bij een steelpoging na een pick-off.
In de vierde inning sloeg Nick Makkinje een double met twee uit, waarna Diederik Klaassen volgde met zijn eerste Hoofdklasse-honkslag, maar de twee bleven achter na wederom een groundout.

In de vijfde inning opende HCAW de score. Met één uit sloeg Ronald Jaarsma een double, waarna Sidney de Jong het eerste honk kreeg, omdat hij werd geraakt door een worp, hoewel hij verbaasd oogde over deze beslissing. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg Bas de Jong een honkslag die Jaarsma over de plaat bracht en HCAW een 1-0 voorsprong opleverde. Een 'force play-grounder' van Bart Gabriëls volgde, waarna de honken vol kwamen toen Pirates-starter vier wijd gooide op Sebastiaan Olgers. De drie lopers strandden echter toen een groundout ook aan deze beurt een einde maakte.
In de volgende vier innings kreeg HCAW nog maar drie honkslopers, maar geen daarvan kwam voorbij het eerste honk.

Pirates had minder geluk op starter Nick Stuifbergen, die zeven solide innings gooide. In de derde inning kreeg Pireates twee lopers op de honken. Met één uit sloeg rookies Bas Nooij en Remco Draijer een honkslag, maar hierna sloot Stuifbergen de inning af met een strikeout en een vangbal.
In de vierde inning sloeg Fausto Álvarez een tweehonkslag met twee uit, maar strandde op twee.
In de zevende inning stond Ralph Lagas, die terugkeerde in de startende line-up na in de voorgaande vier wedstrijden niet te zijn begonnen, op het eerste honk met één uit. Maar hierna veroorzaakte pinch-hitter Derick Francisca een dubbelspel na een vangbal. Francisca, die gisteren 3-uit-4 sloeg en een schitterende vangbal in het linksveld maakte, startte vandaag niet. Gisteren kreeg hij ook geraakt werper.
De volgende scoringskans voor Pirates kwam in de achtste inning op nieuwe werper Jos de Jong. Met twee uit gooide de rechtshander vier wijd op twee slagmensen, maar hierna werd Tyson Arishenkoff uitgevangen.
In de volgende inning werd Kenny Berkenbosch HCAW's derde werper. Hij kreeg een lead-off single tegen van Boudewijn van Elswijk, waarna hij drie slag gooide op Fausto Álvarez, Ralph Lagas en Derick Francisca, drie van Pirates' meest krachtige slagmensen, maar nu te gretig waren. Hiermee sloot Berkenbosch de wedstrijd af en verdiende zijn tweede save van het seizoen.
(18 juni)ADO shuts out Sparta/Feyenoord
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - ADO shutout Sparta/Feyenoord vanmiddag met 3-0 en herstelde zich hiermee van de 2-1 nederlaag in 12 innings van gisteren.

ADO kreeg opnieuw veel honklopers (19), maar scoorde vandaag drie punten en wist dit keer een voorsprong vast te houden. Maar de ploeg liet ook 11 lopers achter.
In de tweede inning had ADO de honken vol met slechts één uit, maar hierna sloeg Maikel Benner in een 5-2-3 dubbelspel om de slagbeurt af te sluiten.

ADO opende de score met twee punten in de derde inning. Met één uit bereikte Jermaine Esprit het honk met een infield-hit, waarna hij opschoof naar het derde honk na een honkslag van Shurty Tremus, die werd gevolgd door een fout in het linksveld die hem naar het tweede honk bracht. Esprit scoorde hierna op een OS van Berry van Driel, waarop Tremus het derde honk wist te bereiken. Vervolgens scoorde Tremus het tweede punt toen een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Percy Isenia. Harvey Monte, die 3-uit-4 sloeg, volgde met een honkslag, maar een 'force play-grounder' maakte een einde aan de inning.
ADO liet een loper op het derde honk achter in de vierde inning, waarna Sparta/Feyenoord een dubbelspel maakte in zowel de vijfde als de zesde inning.
In de zevende inning voegde ADO een punt toe. Met één uit sloegen Shurty Tremus en Berry van Driel een honkslag. Tremus scoorde hierna op een OS van Percy Isenia en bracht de stand op 3-0.

Beide ploegen gebruikten slechts tien spelers in het duel. Er werd niet gewisseld, inclusief in de pitching, want starters Akira Okamoto (ADO) en Elton Koeiman gooiden beiden de gehele wedstrijd.
Koeiman kreeg 12 hits tegen en had geen strikeouts. Okamoto schakelde zeven slagmensen met drie slag uit en kreeg slechts drie honkslagen tegen om zijn vijfde wedstrijd van het seizoen te winnen. De Japanse rechtshander gooide wederom een prima wedstrijd en schakelde de eerste 13 slagmensen die hij zag op rij uit, voordat hij vier wijd gooide op Sjoerd Hermans in de vijfde inning en daarna een infield-hit moest verwerken van Orson Slaats, maar daarna volgden twee groundouts. In de zesde inning kreeg hij de steun van een dubbelspel.
Sparta/Feyenoord speelde zonder hun reguliere korte stop Ramphis Trinidad en ADO zonder hun linksvelder James Rutherford, die beiden geblesseerd waren.
(18 juni)Comeback-zege Kinheim vs. Almere
English | Line Score | Box Score | Kinheim's vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Corendon Kinheim deed vandaag hetzelfde wat tegenstander Instant Holland Almere '90 gisteravond deed, terugkomen na een achterstand. Kinheim stond met 1-0 achter, maar won met 3-1. Gisteren leidde Kinheim met 2-0, maar verloor met 4-2.


...Edward Illidge...
...game-winning...
...homerun...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Kinheim-starter David Bergman gooide een goede wedstrijd en kreeg slechts vijf honkslagen tegen in zeven innings, waarin hij vijf keer drie slag gooide.
Almere kreeg een loper op het honk in de eerste en de tweede inning, maar kwam toen niet tot scoren.
In de vierde inning homerde Bryan Engelhardt met één uit en bezorgde Almere een 1-0 voorsprong. Dit was Engelhardt's tweede homerun in twee dagen en vierde van het seizoen, waarmee hij nu lijstaanvoerder in de Hoofdklasse is.
In het restant van de wedstrijd zou Almere nog zesmaal het honk bereiken, maar geen van de honklopers kwam voorbij het eerste honk.
Almere speelde dit weekend nog zonde routfielder Eugene Kingsale, die zichzelf vorige week blesseerde.

Kinheim had honklopers in de eerste drie innings, maar was eveneens niet in staat te scoren.
In de eerste inning draaide ADO een dubbelspel. In de tweede inning bereikte openingsslagman Tjerk Smeets het honk na een fout, maar strandde op het derde honk.
In de derde inning sloeg Danny Rombley een honkslag met twee uit en werd René Cremer geraakt door een worp. De twee kregen het volgende honk na schijn van Derrick Isenia, maar hierna werd Dirk van 't Klooster uitgevangen. In de vijfde inning draaide ADO opnieuw een dubbelspel.
Met een 1-0 achterstand nam Kinheim de leiding in de zesde slagbeurt. René Cremer opende met een double, maar hierna volgden twee groundouts. Vervolgens sloeg Edward Illidge een 2-run homerun en nam Kinheim een 2-1 voorsprong.
Kinheim voegde een punt toe in de zevende inning. Wouter Heemskerk begon met een double, bereikte het derde honk na een wilde worp en scoorde op een one-out single van Danny Rombley, die even later op het eerste honk werd uitgeschakeld na een pick-off. De 3-1 stand werd uiteindelijk ook de eindstand.
Duko Jansen gooide de achtste inning voor Kinheim, waarna Michiel van Kampen de negende inning voor zijn rekening nam en zijn zesde save verdiende en is daarmee koploper in de Hoofdklasse.
(18 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 19 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.