Grand Slam
Softbal Verslagen
20 mei 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 20 mei
Sparks verslaat Terrasvogels en pakt eerste plaats
Drie double-headers verregend


Sparks verslaat Terrasvogels en pakt eerste plaats
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Sparks Haarlem's vorige wedstrijd | Terrasvogels' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

HAARLEM - Op een koude zaterdagmiddag stonden de twee finalisten van vorig seizoen, en huidige lijstaanvoerders, voor de eerste keer dit jaar tegenover elkaar. Sparks Haarlem won tweemaal van ongeslagen koploper A4 Terrasvogels. In de opener won Sparks met 3-2 na een vrije loop in de zevende inning, waarna Game Two met 5-4 werd gewonnen. Met de dubbele overwinning diende Sparks Terrasvogels niet alleen de eerste nederlagen van het seizoen op, de ploeg nam ook de eerste plaats over van de Santpoortse ploeg.
Deze double-header was de enige die werd gespeeld, want de overige drie werden afgelast vanwege regen. Een paar minuten voor aanvang begon het ook in Haarlem kort te regenen, maar gelukkig werd het snel droog en konden de wedstrijden volgens schema worden gespeeld, ondanks een sterke en koude wind.

In de openingswedstrijd gooide Judith van Kampen, die de Hoofdklasse aanvoerde met een 7-0 'record', achtmaal drie slag, maar kreeg zes honkslagen tegen, het hoogste aantal dit seizoen. Op 22 april kreeg de rechtshander er ook zes tegen van Van der Peijl DSC '74. Bovendien gooide ze viermaal vier wijd, na 24 opeenvolgende innings te hebben gegooid zonder vrije loop te hebben weggegeven. En nadat ze een onverdiend punt had tegen gekregen in de derde inning kreeg Judith haar eerste verdiende punt van het seizoen op haar naam in de vijfde inning, waardoor er een einde kwam aan een streak van 49 2/3 inning. Dit betekende dat het record van 53 1/3 opeenvolgende innings zonder een verdiend punt intact bleef. Dit record werd in 1989 gerealiseerd door Fredy van Offeren, die dat seizoen eveneens voor Terrasvogels gooide. Dat record was zelfs nog indrukwekkender, want Fredy kreeg niet alleen geen verdiende punten tegen, ze gooide 53 1/3 puntloze innings!

Na twee puntloze inning ging het scoreverloop over en weer en scoorde één van de ploegen in elk van de volgende innings.
Sparks opende de score in de derde inning. Kinge Bouma opende met een honkslag, maar ging gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Lyanne Horeman. Een fout voorkwam echter een dubbelspel, waardoor de laatste veilig het eerst honk bereikte. Na een strikeout dreunde Lynn Geertman de bal het linksveld in voor een RBI-double en een 1-0 voorsprong.
Terrasvogels kwam langszij in de vierde inning door ook een onverdiend punt te scoren. Sparks-starter Crissy Autry raakte openingsslagvrouw Marieke Jansen met een worp, die het tweede honk bereikte na een fout op een grounder van Nina van Huissteden. Met twee uit scoorde ze op een honkslag van Linda Hoenderdos.

In de volgende inning hernam Sparks de leiding. Chantal Versluis opende met een honkslag en stond op het derde honk met twee uit toen Kim Kluijskens een RBI-double sloeg, Sparks een 2-1 voorsprong bezorgde en Judith van Kampen haar eerste verdiende punt van het seizoen toediende.
In de zesde bracht Terrasvogels de stand opnieuw in evenwicht. Met één uit sloeg Nina van Huissteden een double en scoorde toen Dana Horeman volgde met een single. Crissy Autry maakte hierna nog een foute aangooi na een OSS van Annemiek van Riessen, waardoor er loopsters op het eerste en derde honk kwamen, maar twee nullen volgden.

In de zevende inning brak Sparks de 2-2 stand toen Judith van Kampen wat problemen met haar controle had. Ze gooide vier wijd op lead-off hitter Kinge Bouma, die opschoof na een OSS van Lyanne Horeman en toen op het tweede honk werd vervangen door pinch-runner Anne Blaauwgeers. Kim Kluijskens kreeg vervolgens drie slag, maar Lynn Geertman bereikte het honk met een infield-hit. Om een gedwongen loop te creëren kreeg powerhitter Jolanda Kroesen een opzettelijke vrije loop, maar hierna kreeg Noémi Boekel een gewone vier wijd en bracht het winnende punt binnen.

In Game Two kreeg Kirsten Scheele elf honkslagen tegen, terwijl Terrasvogels er slechts zeven had, maar desondanks eindigde het duel met slechts één punt verschil.
Sparks registreerde vijf van de elf honkslagen in de eerste inning. Kim Kluijskens opende met een infield-hit, schoof op toen Lynn Geertman een honkslag sloeg en scoorde op een single van Jolanda Kroesen. Geertman scoorde vervolgens op een OS van Blake Hoorelbeke.
Terrasvogels kwam terug met een punt in de tweede inning toen Dana Horeman het tweede honk bereikte na een foute aangooi en scoorde toen Annemiek van Riessen volgde met een honkslag. Later in deze slagbeurt strandde de ploeg een loopster op het derde honk.

Sparks reageerde met twee punten in de derde inning. Jolanda Kroesen opende met een honkslag, schoof op na een OSS en scoorde op een driehonkslag van Marloes Fellinger, die daarna zelf scoorde op een 2-out single van Kinge Bouma.
Sparks verhoogde de voorsprong naar 5-1 in de vierde inning. Met één uit kreeg Kim Kluijskens vier wijd en stal twee. Ze schoof op na een fout en scoorde daarna op een OS van Jolanda Kroesen. Hoewel er in de vijfde en zesde inning ook honkloopsters waren was Sparks niet in staat tot scoren te komen.

Terrasvogels kwam terug met een 3-run rally in de vijfde inning om de stand op 5-4 te brengen. Met één uit sloeg Olga Kleinlooh een honkslag en scoorde op een diepe single van pinch-hitter Yvette Krooder, die opschoof naar het tweede honk op de aangooi naar thuis. Krooder werd hierna vervangen door Femke Haage, voor wie ze had geslagen, maar die nu via de re-entry regel terugkwam als pinch-runner. Haage scoorde vervolgens toen Petra van Heijst volgde met een honkslag. Met twee uit voegde Nina van Huissteden een RBI-single toe, die het einde betekende voor startende werpster Blake Hoorelbeke. Ze werd vervangen door Crissy Autry, die een honkslag toestond aan Dana Horeman, maar vervolgens de inning afsloot met een strikeout.
In de zevende inning kwam Terrasvogels dicht bij de gelijkmaker. Met twee uit sloeg Nina van Huissteden een honkslag en kreeg Dana Horeman vier wijd. Annemiek van Riessen dreunde de bal hierna het rechtsveld in, maar daar maakte rechtsveldster Sabrina Soumeru een uitstekend vangbal bij de foutlijn om een einde aan de inning en de wedstrijd te maken en de winst veilig te stellen. Sparks had de eerste plaats overgenomen.
(20 mei)


Drie double-headers verregend
English
Euro Stars' vorige wedstrijd | Centrals' vorige wedstrijd | Twins' vorige wedstrijd | Birds' vorige wedstrijd
Tex Town Tigers' vorige wedstrijd | DSC's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
CAPELLE a/d IJSSEL / OOSTERHOUT / ENSCHEDE - Zaterdag resulteerde regen en veldcondities in de afgelasting van drie double-headers.

In Capelle a/d IJssel moest Euro Stars spelen tegen Centrals.
In Oosterhout zou Twins Birds ontvangen en Van der Peijl DSC '74 hoefde niet af te reizen naar Enschede, omdat 's morgens al bericht was ontvangen dat hun wedstrijden vs. Computer SOS Tex Town Tigers ook waren afgelast.

De drie double-headers werden allen opnieuw vastgesteld voor maandag 5 juni. De wedstrijden konden niet worden verschoven naar aanstaande zondag, zoals de competitiebepalingen zeggen.
Komend weekeinde heeft het Nederlands Softbalteam hun tweede trainingsweekeinde. Voor aanvang van het seizoen zijn de clubs ermee akkoord gegaan dat in die weekends geen wedstrijden worden vastgesteld in de Hoofd- en Eerste Klasse.
(20 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 25 mei 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.