Grand Slam
Softbal Verslagen
16 mei 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Dinsdag 16 mei
Terrasvogels maakt winning streak langer
Tex Town Tigers shuts out Birds
Twins 'one-runs' Euro Stars
Sparks Haarlem wint van DSC '74


Terrasvogels maakt winning streak langer
English | Line Score | Box Score | Terrasvogels' vorige wedstrijden | Centrals' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

SANTPOORT - A4 Terrasvogels verlengde dinsdagavond hun winning streak naar elf wedstrijden door met 3-0 te winnen vs. Centrals in opnieuw een uitstekend pitchingoptreden van Judith van Kampen.

Drie dagen na het gooien van een Perfect Game afgelopen zaterdag presteerde Judith van Kampen bijna het onmogelijke door er dinsdagavond in haar volgende start nog één te gooien. Ze kwam heel dicht in de buurt, want ze stond slechts één slagvrouw tot de honken toe en nam genoegen met een one-hitter. Centrals-rechtsvelder Kristel Dalmeijer brak de Perfect Game in de vierde inning. Nadat Judith van Kampen de eerste tien slagvrouwen op rij had uitgeschakeld sloeg Kristel Dalmeijer haar honkslag. Maar dat was alles voor Centrals, want hierna gingen ook de volgende elf slagvrouwen op rij uit. Judith van Kampen kwam tot veertien strikeouts, haar hoogste aantal dit seizoen. Eerder deze competitie kwam ze tot tien en twaalf strikeouts in één wedstrijd.

Petra van Heijst opende voor Terrasvogels in de eerste inning met een driehonkslag, maar strandde op het derde honk, omdat hierna een grounder en een twee strikeouts volgden.
In de derde inning resulteerde een andere triple in een 2-0 voorsprong. Dit keer opende Petra van Heijst met vier wijd en schoof op na een OSS van Marieke Jansen en een infield-hit van Nina van Huissteden. Na drie slag voor Dana Horeman bracht Annemiek van Riessen de twee punten binnen met een driehonkslag.
In de vierde inning leverde drie opeenvolgden infield-hits Terrasvogels niets op, omdat de eerste loopster te vroeg van haar honk was vertrokken en er daarna twee nullen volgden.
In de vijfde voegde Terrasvogels een punt toe toen Nina van Huissteden opende met vier wijd, opschoof na een honkslag van Dana Horeman en scoorde op een honkslag van Annemiek van Riessen, die daardoor verantwoordelijk was voor alle drie RBI's.
(16 mei)


Tex Town Tigers shuts out Birds
English | Line Score | Box Score | Birds' vorige wedstrijden | Tex Town Tigers' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

ZOETERMEER - Computer SOS Tex Town Tigers nam dinsdagavond bezit van de derde plaats met een 4-0 shutout zege tegen Birds.

Dit was de vierde opeenvolgende shutout-nederlaag voor Birds, dat nu niet heeft gescoord in de laatste 27 2/3 inning en slechts één punt liet aantekenen in de laatste 37 innings.
Slechts drie speelsters van Birds bereikten dinsdag het honk en maar één daarvan wist door te dringen tot het derde honk. Dat gebeurde toen Sandra Rusman een honkslag sloeg met één uit in de tweede inning en het derde honk bereikte na een fout.

Tex Town Tigers scoorde driemaal in hun tweede inning. Met twee uit bereikte Mieke van der Zwaan het honk na een fout en werd Merel Oosterveld geraakt door een worp. Nadine Marinus volgde hierna met een 3-run homerun.
In de derde inning sloeg Lindsey Meadows na een dubbelspel een driehonkslag, maar bleef op het derde honk achter.
In de vierde werd weer een punt gescoord. Met één uit sloegen Mieke van der Zwaan en Merel Oosterveld een honkslag, waarna starter Anne Be Bartels werd opgevolgd door Rebecca Antonissen. Van der Zwaan ging vervolgens gedwongen uit na een grounder van Nadine Marinus, maar hierna sloeg Linda ter Steege een RBI-double. Maar er bleven twee loopsters achter, net zoals Tex Town Tiger zou doen in de zesde en zevende inning.
(16 mei)


Twins 'one-runs' Euro Stars
English | Line Score | Box Score | Twins' vorige wedstrijden | Euro Stars' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

OOSTERHOUT - Twins won dinsdagavond met 1-0 vs. Euro Stars en nam daardoor bezit van de vierde plaats.

Eén punt was genoeg voor Twins, maar het was Euro Stars dat de meeste scoringskansen kreeg. De ploeg liet negen loopsters achter, waaronder zeven in scoringspositie. In de derde inning sloeg Karin Tuk een triple met twee uit, maar bleef achter. In de vierde inning stonden de honken vol met één uit, maar sloeg Davinia de Kwant met een line drive in een dubbelspel. In de vijfde opende Anouk van den Heuvel met een double en schoof op na een wilde worp, maar strandde op drie.

Twins scoorde het enige punt in de tweede inning. Met één uit bereikte Micky Jansen het honk met een infield-hit en schoof op naar het derde honk toen Cherry Winklaar een honkslag sloeg. Ze scoorde vervolgens toen Claudia Kranendonk na een grounder uit ging.
In de volgende drie innings kreeg Twins nog slechts drie loopsters, waarvan er één het derde honk bereikte, maar, zoals gezegd, één punt bleek vandaag genoeg te zijn.

Maar er was nog een punt in deze wedstrijd, gescoord in de vierde Twins-beurt, maar dat werd teruggedraaid. Lead-off hitter Sandra Catoen werd geraakt door een worp, Micky Jansen werd uitgevangen en Cherry Winklaar kreeg vier wijd. Hierna werd Catoen vervangen door pinch-runner Lieke Duffhues. Volgende slagvrouw Claudia Kranendonk sloeg vervolgens richting rechtsveld, maar de bal raakt loopster Cherry Winklaar op haar been. Op de klap scoorde Duffhues en bleef Winklaar doorlopen richting derde honk waar ze in botsing kwam met derde honkvrouw Britt Breure. De botsing had een onderbreking van 15 minuten tot gevolg, omdat beide speelsters geblesseerd waren. Britt Breure kon het duel uitspelen, maar Cherry Winklaar verliet het duel met een enkelblessure. Ze ging voor onderzoek naar het ziekenhuis en keerde na de wedstrijd terug. Uiteraard werd Winklaar uitgegeven, omdat ze werd geraakt door een geslagen bal en moest Duffhues naar het tweede honk terugkeren, omdat het spel dood was, terwijl Kranendonk het eerste honk kreeg met een honkslag.
(16 mei)


Sparks Haarlem wint van DSC '74
English | Line Score | Box Score | DSC's vorige wedstrijden | Sparks Haarlem's vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

HAARLEM - Sparks Haarlem won dinsdagavond met 6-3 van Van der Peijl DSC '74 in een wedstrijd, waarin beide ploegen een protest indienden, maar die na afloop weer introkken.

In de vierde inning nam Sparks Haarlem een 5-1 voorsprong en leek op weg te zijn naar een 7-punten verschil-overwinning. Maar DSC kwam terug, de twee starters waren weg na de vierde inning, de eindstand werd 6-3 en de speeltijd van 1:58 uur was uiteindelijk de langste van de avond. Daarbij niet gerekend een onderbreking van vier minuten in de zesde inning toen beide ploegen een protest indienden.

Maar laten we eerst naar de eerste inning gaan, waarin Sparks een 2-0 voorsprong nam. De Amerikaanse werpster Lindsay Enders gooide vier wijd op lead-off hitter Kim Kluijskens, die opschoof na een OSS van Lynn Geertman en vervolgens scoorde op een honkslag van Jolanda Kroesen, die zelf opschoof naar twee op de aangooi naar thuis. Na een foulout bereikte Kroesen het derde honk toen Marloes Fellinger een honkslag sloeg en scoorde toen hier een fout in het rechtsveld op volgde.
In de tweede inning strandde Sparks drie loopsters en kwam DSC terug met een punt in de 2e3. Met één uit bereikte Meike Hylkema het honk met een infield-hit, waarbij derde honkvrouw Marloes Fellinger en korte stop Chantal Versluis bijna met elkaar in botsing kwamen bij een poging de bal te fielden. Laura Burggraaf sloeg hierna een honkslag, net als Ellen Venker, waardoor Hylkema kon scoren.
Sparks reageerde met drie punten in de vierde inning. Lyanne Horeman opende met een honkslag, waarna Kim Kluijskens vier wijd kreeg. Nadat de twee loopsters opschoven na een OSS ontving Jolanda Kroesen voor de tweede keer deze avond een opzettelijke vrije loop. De opzet voor een gedwongen loop mislukte, want Blake Hoorelbeke volgde met een opofferingsslag en Marloes Fellinger met een 2-run single, waardoor de stand werd verhoogd naar 5-1.
In de 2e4 kwam DSC terug met twee punten om de achterstand te verkleinen tot 5-3. Blake Hoorelbeke (die tegen haar voormalige teamgenoten gooide) gaf vier wijd aan lead-off hitter Lisanne van den Berg, waarna een wilde worp volgde. Na een groundout bereikte Lindy Prins het honk op een stootslag-honkslag. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen ook Laura van den Berg vier wijd kreeg. Meike Hylkema volgde met een 2-single, die resulteerde in een werperswissel. Crissy Autry, die afgelopen weken niet kon gooien vanwege rugklachten, nam het over en werd winnende werpster.

In de vijfde inning nam Laura van den Berg het werpen over voor DSC-starter Lindsay Enders, die zesmaal vier wijd had gegooid, waaronder twee opzettelijk, maar die vrije lopen hadden mogelijk een oorzaak. In de zesde inning, na het tegenkrijgen van een lead-off triple van Kim Kluijskens, werd de wedstrijd plotseling onderbroken, omdat Laura van den Berg problemen had met de werpplaat. Het bleek dat er twee werpplaten waren in de werpcirkel, één op de damesafstand en één op de mannenafstand. In de eerste vijf innings bleken de werpsters hadden gegooid vanaf de mannenafstand, omdat de plaat op vrouwenafstand niet zichtbaar was. Een discussie tussen de twee umpires en de coaches van beide ploegen volgde, waarbij Sparks Haarlem aankondigde het duel verder onder protest uit te spelen. Kort daarna diende ook DSC een protest in tegen de verkeerde werpafstand. Na een onderbreking van vier minuten werd de inning hervat en uitgespeeld op de mannenafstand. In de zevende inning werd de situatie aangepast en gooiden de werpsters vanaf de vrouwenafstand. Nadat Kluijskens was teruggekeerd op het derde honk scoorde ze even later op een grounder van Lynn Geertman.
Er werden geen punten meer toegevoegd wat betekende dat Sparks Haarlem het duel won met 6-3 en daarom hun protest introk. Zo'n 15 minuten na afloop van de wedstrijd informeerde DSC de wedstrijdofficials dat ook zij hun protest hadden ingetrokken, omdat de regels stellen dat een inning moet worden uitgespeeld in een situatie als deze, waarna die voor aanvang van de volgende inning moet worden aangepast.
(16 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 19 mei 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.