Grand Slam
Honkbal Verslagen
22 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 22 april
Pioniers 'outscores' Pirates
HCAW heeft aan twee innings genoeg
ADO verslaat Almere
Ruime zege Neptunus vs. Kinheim



Pioniers 'outscores' Pirates
English | Line Score | Box Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Konica Minolta Pioniers scoorde genoeg punten aan het begin en het einde van hun ontmoeting met Amsterdam Pirates om vier rustige middelste innings te overleven en met 12-2 te winnen.

Pioniers scoorde vier runs in de eerste twee innings en zes in de laatste twee van hun acht slagbeurten. In de middelste vier innings werden slechts twee punten gescoord op rookie Kevin Miner, die voor het weekeinde aan het Pirates-roster was toegevoegd.
Maar Pioniers besliste het duel reeds in de eerste twee slagbeurten, dankzij een gebrek aan controle bij Pirates' starter Pim Walsma. De jonge rechtshander had problemen met het vinden van de slagzone, gaf zeven vrije lopen weg, had twee wilde worpen en kreeg drie honkslagen tegen, die Pioniers voorzagen van een vroege 4-0 voorsprong. De eerste twee runs werden gescoord op vier wijd met volle honken.
In de tweede inning nam Kevin Miner, die op het roster staat van Amsterdam Pirates-2 in de Eerste Klasse en vorig jaar jaar voor Jong Oranje uitkwam, het gooien over van Walsma en maakte een niet onverdienstelijk debuut in de Hoofdklasse. Hij gooide vijf innings, kreeg zeven hits tegen, maar slechts twee runs in de vijfde slagbeurt op een 2-run double van Michael Duursma. In de zesde inning kreeg hij steun van een dubbelspel toen Mark-Jan Moorman een line drive sloeg richting eerste honkman Mark Kan.
In de zevende inning, met twee uit, gooide Miner vier wijd op Michael Duursma en werd opgevolgd door Robbert van der Pol, die een RBI-double tegen kreeg van Norbert Lokhorst.

In de achtste inning verschenen acht Pioniers-slagmensen in het slagperk. Geen daarvan werd uitgeschakeld, resulterend in vijf runs en een verschil van 10 punten. De inning begon met een fout, waarna de honken volkwamen na een vrije loop en een stootslag-honkslag. Van der Pol gooide vervolgens vier wijd op Mark-Jan Moorman en Lars Koehorst met de honken vol. Een fout op een grounder van Jefferson Muzo bezorgde Pioniers nog eens twee runs, waarna het verschil van 10 punten werd bereikt op een honkslag van Marcel Venema.
Pioniers kwam tot 14 honkslagen, waarvan drie van Glennsig Polonius. Drie Pirates-werpers gaven samen elf vrije lopen weg.

Roger Kops startte voor Pioniers en kreeg slechts vijf hits tegen in de zeven innings die hij gooide en kreeg steun van twee dubbelspelen. In de achtste nam Tommy van Limburg het over, maar kreeg twee onverdiende punten tegen. De eerste slagman die hij tegenover zich kreeg was pinch-hitter Edsel Martis, die in zijn eerste Hoofdklasse-duel speelde sinds 1996. Martis, die na uit een 'retirement' van negen jaar kwam, sloeg een groundout in zijn eerste slagbeurt. Met één uit bereikte Björn Henrichs het honk na een fout. Met twee uit zorgde Tyson Arishenkoff met een double voor een punt en scoorde zelf op een honkslag van Derick Francisca.
Maar in de 2e8 zou Pioniers tot een rally van vijf runs komen en het duel afsluiten.
(22 april)



HCAW heeft aan twee innings genoeg
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW had een rally van vier runs in zowel de eerste als de zevende inning en deze twee slagbeurten bleken genoeg om met 8-1 te winnen vs. Sparta/Feyenoord.

In de eerste inning had Sparta/Feyenoord-starter Daan Baecke problemen met zijn controle. De rechtshander gaf een vrije loop aan de eerste drie slagmensen die hij tegenover zich kreeg, gevolgd door een 'baseclearing', 3-run double van Sidney de Jong, die hierna zelf scoorde op een wilde worp. Na een honkslag van Kenny Berkenbosch sloeg Gino Henson met een line drive in een dubbelspel, maar hierna gooide Baecke vier wijd op Bas de Jong en raakte Nick Makkinje met een worp. Baecke werd vervangen door Elton Koeiman, die HCAW het zwijgen oplegde in de volgende vijf innings, waarin hij slechts twee honkslagen toestond. In die periode bereikten slechts twee lopers het tweede honk.
Echter, in de zevende inning kwam HCAW opnieuw tot een rally. Met één uit gooide Koeiman vier wijd op Martijn Meeuwis en kreeg daarna een honkslag tegen van Bart Gabriëls. Na een vangbal zorgde Kenny Berkenbosch met een double voor twee runs, waarna Gino Henson volgde met een 2-run homerun en de stand op 8-1 bracht.

De tweede 4-run rally volgde op een punt dat Sparta/Feyenoord scoorde in de 1e7. Met twee uit sloeg Orson Slaats een double en scoorde op een honkslag van Patrick Wabbijn. Dat betekende het einde voor starter Patrick de Lange, die slechts vijf honkslagen had tegengekregen.
Sparta/Feyenoord kwam dicht bij een punt in de vijfde inning. Met twee uit kwamen de honken vol toen Orson Slaats het honk bereikte na een fout, waarna Patrick Wabbijn een honkslag sloeg en Earmy Isabella werd geraakt door een worp. Maar die inning kwam ten einde toen Ramphis Trinidad werd uitgevangen.
Jos de Jong nam het over van De Lange, waarna Kevin Roovers de negende inning gooide voor HCAW.
(22 april)



ADO verslaat Almere
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - ADO won de tweede wedstrijd van het seizoen, dankzij 12 honkslagen en prima pitching van Rob Cordemans en versloeg Instant Holland Almere '90 met 6-1.

ADO opende de score in de eerste inning. Marvin Bleij (die in de achtste inning uit het veld werd gestuurd) bereikte het honk na een infield-hit en scoorde toen een fout in het linksveld werd gemaakt na een honkslag van Percy Isenia.
Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning. Met één uit sloeg Maikel Benner een honkslag en kreeg Berry van Driel vier wijd. Almere-starter Forstin Coenraad kreeg daarna een RBI-double tegen van Shurty Tremus en een OS van Jermaine Esprit.
ADO verhoogde de score naar 4-0 in de vierde inning na een velderskeus.

Almere kwam terug met een punt in de vijfde slagbeurt. Daarvoor had ADO-starter Rob Cordemans eenmaal vier wijd gegooid in de eerste en de tweede inning en kreeg een triple tegen van Bryan Engelhardt in de vierde. In de vijfde sloeg oud-teamgenoot Rob Cordemans (beiden speelden samen bij Neptunus) een honkslag met twee uit, die vervolgens twee stal en scoorde op een honkslag van Gene Kingsale. Maar dat was alles voor Almere, want Cordemans stond nog slechts één slagman tot de honken toe in de volgende twee innings. Cordemans kwam tot zes strikeouts en kreeg drie hits tegen in de zeven innings die hij gooide, voordat Jimmy Summers het overnam en de wedstrijd uitgooide.

ADO bracht de stand op 6-1 met twee runs in de zevende inning. Harvey Monte opende met een double en scoorde op een one-out single van James Rutherford, die werd vervangen door pinch-runner Quensley Bazoer. Manuel Dame nam het werpen over van Coenraad, maar na een honkslag, een vangbal en een vrije loop werd Jerry Breek de derde werper in de inning. Met de honken vol scoorde Bazoer toen Shurty Tremus vier wijd kreeg.
(22 april)



Ruime zege Neptunus vs. Kinheim
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - DOOR Neptunus registreerde een ruime 10-0 shutout vs. Corendon Kinheim en 'outhit' de Haarlemmers met 15-7.


...Diegomar Markwell...
...winnende werper...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Neptunus opende de wedstrijd met twee honkslagen, maar hierna schakelde Kinheim-starter Patrick Beljaards de volgende acht slagmensen op rij uit, voordat hij een 2-out single tegen kreeg van Benjamin Dille in de derde inning. Dille scoorde hierna het eerste punt toen Yuji Nerei volgde met een single.
Neptunus brak vervolgens de wedstrijd open met drie onverdiende punten in de vierde slagbeurt. Eerst gooide Patrick Beljaards drie slag op Jurriaan Korff, maar hierna bereikte Melfried Comenencia het honk na een foute aangooi van korte stop René Cremer. Nadat Jeffrey Arends uitging na een vangbal op fout gebied voegde Neptunus vier opeenvolgende hits toe. De honken kwamen vol toen Lennart Koster en Jeroen Sluijter een honkslag sloegen. Hierna zorgde Johnny Balentina, die de afgelopen twee seizoenen voor Kinheim uitkwam, met een honkslag voor twee punten. Een infield-hit van Benjamin Dille bracht de stand op 4-0.

Na een 2-out double tegen te krijgen in de vijfde inning werd Beljaards opgevolgd door Jimmy van der Veldt, die in de zesde inning in de problemen kwam. Met één uit sloeg Jeroen Sluijter toen een honkslag en scoorde op een double van Johnny Balentina, gevolgd door een infield-hit van Benjamin Dille, die 4-uit-4 sloeg, tweemaal scoorde en twee RBI's had. De honken kwamen vol toen Yuji Nerei vier wijd kreeg. Hierna scoorde Balentina het 500e punt in zijn loopbaan en passeerde ook Dille de thuisplaat op een 2-run double van Raily Legito. Neptunus zou de honken vol achterlaten, maar voegde drie runs toe in de zevende slagbeurt.
In de zevende werd Jeffrey Verbij Kinheim's derde werper, maar kon de slagzone niet vinden. Hij gooide vier wijd op de eerste drie slagmensen, kreeg een OS tegen van Benjamin Dille, zorgde met een wilde worp voor het volgende punt en kreeg de honken vol met een vrije loop en een infield-hit. Neptunus bereikte hierna een verschil van 10 punten toen Jurriaan Korff een honkslag sloeg.

Diegomar Markwell gooide het gehele duel voor Neptunus. De linkshander kwam tot drie strikeouts en kreeg zeven hits tegen. Hij werd gesteund met drie dubbelspelen. Kinheim strandde zeven lopers, waarvan vier in scoringspositie. In de derde inning opende Wouter Heemskerk met een double en bereikte het derde honk op een one-out single, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt. In de vierde sloeg Tjerk Smeets een honkslag met één uit, waarna Edward Illidge een double sloeg. Dit keer werd de inning afgesloten met een strikeout en een vangbal. In de zevende had Kinheim lopers op één en twee met één uit, maar volgden twee vangballen.

Na afloop van vorig seizoen versterkte Kinheim zich, terwijl Neptunus vijf internationals verloor. Voor aanvang van dit seizoen kreeg Kinheim dan ook het predikaat van voornaamste titelkandidaat, terwijl Neptunus harder zou moeten werken om de Play-Offs te bereiken. Maar daar bleek in dit duel niets van, want Neptunus was gewoon de betere ploeg.
(22 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 24 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.