Grand Slam
Softbal Verslagen
22 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 22 april
Terrasvogels verslaat DSC '74 tweemaal
Opnieuw twee shutouts voor Sparks Haarlem
Centrals wint tweemaal vs. Birds
Twee kleine zeges voor Tex Town Tigers


Terrasvogels verslaat DSC '74 tweemaal
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | DSC's vorige wedstrijden | Terrasvogels' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

HAARLEM - A4 Terrasvogels heeft ook de vijfde en zesde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet, dit keer een 7-0 en 8-2 zege vs. Van der Peijl DSC '74, dat na zes wedstrijden nog altijd puntloos is.

In de opener verhoogde werpster Judith van Kampen niet alleen haar 'record' naar 3-0, ze gooide ook haar derde shutout op rij. De rechtshander heeft nu in 22 opeenvolgende innings geen punt toegestaan.
In deze wedstrijd kreeg ze zes hits tegen, waarvan drie van Ellen Venker, die driemaal op de honken achterbleef.

Terrasvogels opende de score gelijk in de eerste slagbeurt. Met twee uit homerde Nina van Huissteden, waarna Dana Horeman een honkslag sloeg en scoorde op een triple van Annemiek van Riessen.
Drie punten werden toegevoegd in de derde inning. Marieke Jansen opende toen met een honkslag en schoof op toen Nina van Huissteden vier wijd kreeg. De twee scoorden op een 2-run triple van Dana Horeman, die 3-uit-4 sloeg en zelf ook kon scoren. Terwijl ze over de honken liep gooide de midvelster de bal terug naar het infield, waarna een foute aangooi richting catcher volgde die Horeman in staat stelde het derde punt in deze slagbeurt te scoren. Het betekende het einde voor werpster Laura van de Berg, van wie het 'record' naar 0-4 zakte.
De resterende twee runs in de opener werden gescoord in de zevende inning op een honkslag van Dana Horeman en een OS van Annemiek van Riessen.
DSC liet negen loopsters op de honken achter in dit duel. De ploeg kreeg negen loopsters op de honken met nul of één uit, maar verzuimde te scoren. Het dichtst bij een punt kwam men in de zesde toen Gallieth Haaker het tweede honk bereikte op een foute aangooi met één uit en opschoof na een honkslag van Cindy Baretta. Maar de inning kwam ten einde toen Jasja Bos in een dubbelspel sloeg.

In Game Two won ook Kirsten Scheele haar derde wedstrijd van het seizoen, maar dit keer moest Terrasvogels een 2-2 stand doorbreken in de vierde inning.
Terrasvogels had een 2-0 voorsprong genomen in de derde inning. Het eerste punt werd gescoord in de openingsslagbeurt op een honkslag van Dana Horeman, die in deze wedstrijd 4-uit-4 sloeg. De dochter van voormalig Oranje-derde honkman Harm Horeman sloeg in deze double-header 7-uit-8 met een triple, scoorde driemaal en had zes RBI's.
Het tweede punt werd in de derde inning gescoord toen Nina van Huissteden scoorde op Dana's tweede single.
DSC's rookie Hoofd Coach Ton van Koeverden had vrijwel zijn gehele slagvolgorde gewijzigd voor deze wedstrijd, maar uiteindelijk hielp dat niet. In de derde inning wist DSC langszij te komen. Met één uit kreeg Gallieth Haaker vier wijd en sloeg Inge Consent een honkslag. De twee schoven op na een grounder van Laura van de Berg, die in dit duel de designated player was. Hierna werd een wilde worp gevolgd door een foute aangooi en konden beide loopsters scoren.
Terrasvogels brak de 2-2 stand met twee runs in de vierde inning op een one-out, 2-run double van Judith van Kampen, die in de slagvolgorde van Terrasvogels stond als hun designated player.
Drie runs werden toegevoegd in de vijfde inning. Nina van Huissteden en Dana Horeman sloegen honkslagen en die betekende het einde voor werpster Stephanie Haddad. Na een infield-fly scoorden de twee op een triple van Nathalie Gosewehr, die zelf scoorde toen Femke Haage volgde met een honkslag.
In de zesde werd de voorsprong verhoogd naar 8-2 op de vierde honkslag in de wedstrijd van Dana Horeman.
(22 april)


Opnieuw twee shutouts voor Sparks Haarlem
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Euro Stars' vorige wedstrijden | Sparks Haarlem's vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

CAPELLE a/d IJSSEL - Sparks Haarlem registreerde zaterdag opnieuw twee shutouts, dit keer 9-0 en 4-0 vs. Euro Stars. De landskampioen heeft nu vijf shutouts in de eerste zes wedstrijden. De ploeg kreeg alleen in de derde wedstrijd van het seizoen drie punten tegen toen het tegen Van der Peijl DSC '74 speelde.

De Amerikaanse werpster Crissy Autry begon de opener en gooide haar derde shutout op rij. Omdat Sparks Haarlem hun werpster opnieuw van voldoende slagkracht en runs voorzag eindigde dit duel vanwege de mercy-rule voortijdig, zoals dat al tweemaal eerder gebeurde. De rechtshander heeft nu geen punt tegen gekregen in 19 opeenvolgende innings, maar moet Judith van Kampen van A4 Terrasvogels voor laten gaan, want die stond in 22 innings op rij geen punt toe.
Crissy Autry schakelde de eerste tien slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg op rij uit, voordat ze vier wijd gooide op Shulaika Balentina in de vierde inning. Een honkslag van Manon Schol en een fout zorgden voor volle honken, maar er werd niet gescoord.
Sparks nam een 4-0 voorsprong in de eerste inning. Kim Kluijskens opende met een honkslag en schoof op na een OSS van Lynn Geertman. Hierna sloeg ook Jolanda Kroesen een honkslag, gevolgd door een RBI-single van Chantal Versluis. Blake Hoorelbeke sloeg vervolgens een 3-run homerun om de stand op 4-0 te brengen. Dit was Hoorelbeke's tweede homerun van het seizoen.
Twee punten werden toegevoegd in de derde inning op een double van Mariska Greve en een honkslag van Kinge Bouma.
De voorsprong werd verhoogd naar 9-0 met een 3-run rally in de vierde slagbeurt. Eerst bereikte Kim Kluijskens het tweede honk toen haar klap in het outfield werd gemist. Met twee uit scoorde ze op een triple van Chantal Versluis, waarna starter Lara Hollander werd vervangen door Maaike de Hoon. Maar hierna scoorde Versluis op een wilde worp. Volgende slagvrouw Blake Hoorelbeke kreeg vier wijd, schoof op na een honkslag van Marloes Fellinger, die 3-uit-3 sloeg, en scoorde op een honkslag van Mariska Greve.

In Game Two gooide Blake Hoorelbeke een 5-hitter en zag Euro Stars zeven loopsters op de honken achterlaten, waarvan vier in scoringspositie, waaronder twee die op het derde honk stonden.
Sparks kreeg de eerste twee slagmensen op het honk in de eerste inning, maar een grounder en een dubbelspel maakten een einde aan deze vroege scoringskans. De ploeg scoorde hierna alle punten in de derde inning op vier doubles. Met één uit en Sabrina Soumeru (velderskeus) op het eerste honk sloeg Kim Kluijskens een RBI-double om de score te openen. Nadat Lynn Geertman ook een tweehonkslag had geslagen voegde Jolanda Kroesen een 2-run double toe en scoorde daarna zelf op een 2-out double van Blake Hoorelbeke.
In de resterende vier innings kwam Sparks niet meer tot scoren op de Belgische werpster Vera Van De Ven, die het werpen had overgenomen in de vierde inning.
(22 april)


Centrals wint tweemaal van Birds
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Centrals' vorige wedstrijden | Birds' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

DE BILT - Centrals, dat vorige wee verraste door in de Hoofdklasse te debuteren met twee overwinningen, voegde zaterdag twee zeges toe en versloeg Birds met 5-4 en 5-1.

In de opener kwam de winst pas tot stand in de tie-break, nadat de ploeg een vroege 4-0 voorsprong had verspeeld.
Centrals kwam tot een rally van vier punten in de derde inning op vier hits. Met één uit sloegen Judith van Tiel en Marieke Brouwer een honkslag en schoven op na een doorgeschoten bal. Met twee uit kwamen de honken vol toen Bianca Hardeveld vier wijd kreeg. Fabiënne Stuart sloeg toen met een honkslag twee punten binnen, gevolgd door een 2-run triple van Solange Starrenburg. Rebecca Antonissen nam hierop het werpen over van starter Anna Be Bartels, kreeg geen honkslagen meer tegen in het restant van het duel, maar werd uiteindelijk wel de verliezende werpster.
Birds had de honken vol achter gelaten in de tweede inning en strandde loopsters op het tweede en derde honk in de derde slagbeurt. In de vierde kwam de ploeg terug met twee runs. Met twee uit kreeg Sandra Rusman vier wijd en sloeg Shannah van der Kaay een honkslag, waarna beiden scoorden op een triple van Andrea Winkler.
In de vijfde inning werd nogmaals gescoord, maar verzuimde Birds langszij te komen. Kimbery van der Lee opende met een honkslag, schoof op na een OSS en scoorde op een triple van Kim Kafoé. Hierna legde Merel Meershoek een stootslag neer, maar de OSS mislukte, omdat Kafoë voor de plaat werd uitgetikt. Een strikeout maakte een einde aan de inning.
Birds bracht de stand hierna in evenwicht in de volgende inning op een vrije loop met volle honken voor Daisy Verstappen met twee uit, maar opnieuw bleven drie loopsters achter.
Nadat Birds hun tie-break loopster had achtergelaten op het derde honk in de achtste inning besliste Centrals het duel in het tweede deel van deze slagbeurt. Met tie-break loopster Marjorie Henriquez op het tweede honk kreeg Bianca Hardeveld een opzettelijke vrije loop. Hierna werd een door Fabiënne Stuart geslagen foutbal gemist door de catcher, waardoor ze een extra slagkans kreeg. Stuart sloeg de bal richting eerste honkvrouw Daisy Verstappen, die probeerde Henriquez uit te gooien, maar de bal werd gemist door derde honkvrouw Claire Lutz, resulterend in een punt.

In Game Two brak Centrals een 1-1 stand in de vijfde inning op weg naar de winst. De ploeg had de leiding genomen in de eerste inning op een doorgeschoten bal, maar Birds kwam langszij in de vierde op een triple van Daisy Verstappen.
In de vijfde hernam Centrals de leiding. Jorinde Boekholt bereikte het honk na een fout met één uit en scoorde op een 2-out triple van Maud Braakman.
Drie punten werden toegevoegd in de zesde inning. Fabiënne Stuart opende met een double en schoof op na een honkslag van Solange Starrenburg. Een honkslag van Kristel Dalmeijer, die werd gevolgd door een fout in het midveld, bezorgde Centrals twee runs. Een foute aangooi op een grounder van Nienke Meester stelde ook Dalmeijer in staat te scoren en de stand op 5-1 te brengen.
In beide wedstrijden was Randi Nielson winnende werpster. De Amerikaanse rechtshander gooide twee complete wedstrijden en leidt de Hoofdklasse nu met vier overwinningen.
(22 april)


Twee kleine zeges voor Tex Town Tigers
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2 | Tex Town Tigers' vorige wedstrijden | Twins' vorige wedstrijden
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

ENSCHEDE - Computer SOS Tex Town Tigers registreerde zaterdag twee kleine overwinningen tegen Twins en won met slechts 1-0 en 3-1.

In de opener kwam het enige punt tot stand in de tie-break.
Werpsters Lindsey Meadows (Tex Town Tigers) en Andrea Lindgren (Twins) stonden beiden slechts vier honkslagen toe in deze wedstrijd.
Twins kreeg de meeste scoringskansen. De ploeg had loopsters op het tweede en derde honk met twee uit in de vierde inning, maar een strikeout maakte een einde aan deze beurt.
In de vijfde opende Sandy Lauwers met een honkslag, maar werd op twee achtergelaten. In de zesde opende de lead-off hitter, dit keer Andrea Lindgren, opnieuw met een honkslag, maar haar pinch-runner Lieke Duffhues kwam eveneens niet voorbij het tweede honk.
Voor Tex Town Tigers opende Lindsey Meadows de tweede inning met een double en schoof op na een fout met één uit, maar hierna schakelde Andrea Lindgren 13 slagvrouwen op rij uit, voordat ze een honkslag tegen kreeg in de zesde slagbeurt.
Twins liet twee loopsters achter in de achtste slagbeurt. In de 2e8 stond Nadine Marinus (velderskeus) op het eerste honk met twee uit toen de honken volkwamen, nadat Merel Oosterveld en Breedge Quinn beiden een honkslag sloegen. De volgende slagvrouw was Meike Witteveen, die twee fouten had gemaakt, waardoor Twins twee loopsters op het derde honk had gekregen. Ze sloeg een grounder naar diep kort. Er kon geen nul op worden gemaakt en het enige punt werd gescoord.

In Game Two nam Twins een 1-0 voorsprong in de eerste inning. Marjan Smit en Andrea Lindgren openden met vier wijd. Smit bereikte vervolgens het derde honk na een foute aangooi. Volgende slagvrouw Daisy de Peinder werd op fout gebied uitgevangen, maar Smit wist desondanks het eerste punt te scoren. Echter, Twins liet de honken vol achter in deze slagbeurt. De ploeg bereikte hierna in alle volgende slagbeurten de honken, maar verzuimde punten toe te voegen.
Tex Town Tigers kwam langszij in de tweede inning toen Merel Oosterveld vier wijd kreeg met twee uit en scoorde op een double van Virginie Anneveld, die zelf op drie werd uitgegooid toen ze probeerde er een driehonkslag van te maken.
De Enschedese ploeg nam hierna de leiding door tweemaal te scoren in de derde inning. Linda ter Steege opende met een honkslag en schoof op na een wilde worp. Ze werd toen vervangen door pinch-runner Briit Vonk, die drie bereikte toen een fout werd gemaakt op een grounder van Breedge Quinn. Vonk werd vervolgens uitgegooid op een grounder van Meike Witteveen. Een grounder van Mieke van der Zwaan zorgde hierna voor volle honken. Een RBI-single van Lindsey Meadows volgde, waarna de honken na een vrije loop opnieuw vol kwamen te staan. Volgende slagvrouw Nadine Marinus sloeg toen met een honkslag ook een punt binnen, maar drie loopsters bleven achter.
De 3-1 voorsprong bleek echter genoeg voor de winst.
(22 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 24 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.