Grand Slam

Honkbal Verslagen
22 april 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zondag 22 april
Comfortabele zege ADO vs. RCH.
HCAW komt terug en wint opnieuw.
Ruime zege Kinheim vs. Pirates.
Neptunus wint vijfde op rij.



Comfortabele zege ADO vs. RCH
English | Line Score | Box Score | RCH's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HEEMSTEDE - ADO nam bezit van de vijfde plaats door zondag met 10-1 te winne van MediaMonks RCH. De ploeg gebruikte twee innings om acht van hun punten te scoren, drie in de eerste en vijf in de laatste.

ADO zette de toon voor de wedstrijd met drie punten op vier honkslagen in de eerste slagbeurt. Jermaine Esprit opende de wedstrijd met een honkslag, net als Maikel Benner. Esprit ging hierna gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Marvi Bleij, maar daarna volgden twee back-to-back doubles. Benner en Bleij scoorden beiden op een double van Percy Isenia, die zelf scoorde toen ook Harvey Monte een double sloeg. RCH-starter Martin Kuipers gooide daarna vier wijd op Jason Halman, maar herstelde zich toen. Hij schakelde Boudewijn van Elswijk met drie slag uit en kwam uit de inning na een force play-grounder van Jaïr Roseburg, waarna hij elf slagmensen op rij uitschakelde, voordat hij een 2-out single tegen kreeg van Maikel Benner in de vijfde, maar die ging uit bij een steelpoging. In de zesde opende Marvin Bleij met een tweehonkslag en scoorde toen Percy Isenia een honkslag sloeg en dat betekende het einde voor Kuipers. Bobbie van Duuren nam het over en kreeg de steun van een gedwongen nul en een dubbelspel.

In de 2e6 scoorde RCH hun enige punt. Met één uit gooide ADO-starter Jeoffrey de Groot vier wijd op Giovanni Josefa, die daarna opschoof na een mislukte pick-off en scoorde toen Petr Baroch volgde met een honkslag. In de eerste inning had Jeroen Bakker een honkslag geslagen met één uit, maar hierna schakelde De Groot negen man op rij uit, voordat hij vier wijd gooide op Danny Mujica in de vierde. Mujica ging uit na een pick-off van catcher Maikel Benner, waarna De Groot weer zes slagmensen op rij uitschakelde, voordat Josefa vier wijd kreeg, resulterend in het enige RCH-punt.

ADO pakte het punt terug in de achtste inning op Bobbie van Duuren toen Marvin Bleij begon met vier wijd en scoorde op een honkslag van Harvey Monte. Deze klap kwam op Thomas Morang, die net het werpen van Van Duuren had overgenomen. ADO kwam vervolgens tot een rally van vijf runs in de negende en verhoogde de voorsprong naar 10-1. Nadat Dimitri Leon opende met een honkslag en Jermaine Esprit het honk bereikte na een fout werd Morang opgevolgd door de Tsjech Jan Drabek, maar die kreeg een RBI-single tegen van Maikel Benner, een one-out, 2-run double van Percy Isenia, een RBI-single van Harvey Monte, tweehonkslag van Jason Halman en een puntscorende grounder van Boudewijn van Elswijk, waarna de inning ten einde kwam met een strikeout.

ADO kwam tot 16 honkslagen en alle negen spelers in de slagvolgorde hadden er minimaal één. Percy Isenia sloeg 4-uit-5 en had vijf RBI's, terwijl Maikel Benner en Harvey Monte elk drie hits hadden. Marvin Bleij scoorde driemaal.
In hun laatste drie innings bereikte RCH telkens eenmaal het honk op closer Robin van Doornspeek, die zijn eerste optreden van het seizoen beleefde, viermaal drie slag gooide en een save verdiende.
(22 april)



HCAW komt terug en wint opnieuw
English | Line Score | Box Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Mr. Cocker HCAW vervolgde zondag hun verrassende seizoenstart met een 'come-from-behind' 8-4 overwinning bij Sparta/Feyenoord en klom naar de derde plaats op de ranglijst.

Het was de thuisploeg die de score opende in de tweede slagbeurt. HCAW-starter Sten van den Bedem gooide drie slag op Jeffrey Sprott, maar die bereikte het eerste honk, omdat de derde slagbal een wilde worp was. Na een vangbal en een groundout stond Sprott op het derde honk en scoorde toen Shurendell Borgschot een driehonkslag sloeg. Even later scoorde Borgschot op Van den Bedem's tweede wilde worp in deze inning.

HCAW kwam langszij in de volgende twee innings. In de derde inning kregen drie HCAW-lopers een 'uit bij stelen' op hun naam, maar tussendoor wist de ploeg een punt te scoren. Sebastiaan Olgers kreeg vier wijd en bereikte veilig het tweede honk na een fout, die kwam in een steel-situatie na een aangooi van de linkshandige werper Herman Gaarman. Olgers scoorde hierna op een double van Siemen Korff, die werd gevolgd met vier wijd voor Hoofdklasse-debutant Stefan Hoogewerff. Vervolgens ging Korff uit bij stelen, maar wist Hoogewerff op deze actie een honk op te schuiven. Hierna kreeg Ralph Milliard een gecallde drie slag (zijn tweede) en toen hij vroeg om de locatie van de worp werd hij door Home Plate Umpire Fred Groenewegen uit het veld gestuurd. Met twee uit kreeg Shurty Tremus vier wijd, maar de inning kwam ten einde toen ook Hoogewerff uitging bij een steelpoging.

HCAW bracht de stand in evenwicht in de vierde inning toen Ronald Jaarsma opende met vier wijd, twee stal, opschoof na een wilde worp en scoorde op een grounder van Bart Gabriëls. Sparta/Feyenoord hernam de leiding in de 2e4 op nieuwe werper Joey Eijpe. Jeffrey Sprott begon met een honkslag, schoof op na een OSS en een fout met twee uit, waarna hij scoorde in een double-steal situatie met loper Shurendell Borgschot.

In de vijfde inning scoorde HCAW tweemaal om een 4-3 voorsprong te nemen. Met één uit gooide Herman Gaarman vier wijd op Siemen Korff en Stefan Hoogewerff, waarna hij een 2-run double tegen kreeg van Sidney Ensermo, die Ralph Milliard in de slagvolgorde had vervangen. Gaarman werd na deze klap vervangen door Ronald de Bont. De wedstrijd kwam weer in balans in de 2e6 toen Dwayne Kemp opende met een double en scoorde op een fout, die volgde op een OSS van Patrick Wabbijn. Een gedwongen nul en een dubbelspel sloten de inning hierna af.

In de zevende inning kwam HCAW tot een rally van vier punten met twee uit. Sebastiaan Olgers opende met een infield-hit en schoof op toen ook Siemen Korff een honkslag sloeg, maar ging toen uit na een pick-off op het tweede honk. Volgende slagman Juriën Overman, die Stefan Hoogewerff was komen vervangen, ging hierna uit na een grounder, maar daarna begonnen de problemen voor Sparta/Feyenoord. De honken kwamen vol toen Ronald de Bont vier wijd gooide op Sidney Ensermo en Shurty Tremus, waarna hij werd vervangen door Rudy Seebus, die werd begroet met een 2-run single van Ronald Jaarsma. Seebus gooide vervolgens vier wijd op Gino Henson, die werd gevolgd door een 2-run double van Bart Gabriëls, waardoor de stand op 8-4 kwam.

In de 2e7, met een 8-4 voorsprong, nam Rutger Zwaal het werpen over van Joey Eijpe, die de 'pitcher-of-record' was geworden na de 4-run rally en uiteindelijk winnende werper werd. Zwaal kreeg een 2-out double tegen van Ramphis Trinidad in de zevende, maar kwam niet in de problemen. In de negende stond side-armer Stephen Spragg twee slagmensen tot de honken toe met één uit, maar sloot het duel vervolgens af met twee strikeouts.
(22 april)



Ruime zege Kinheim vs. Pirates
English | Line Score | Box Score | Kinheim's vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Corendon Kinheim zag Amsterdam Pirates zondag terugkomen tot 10-6 via een grand slam homerun van Fausto Álvarez Rizo, maar nam meer afstand en won uiteindelijk overtuigend met 15-7.

In de tweede inning scoorde Kinheim vier punten en hoefde weinig moeite te doen de honken te bereiken, omdat Pirate-starter Jos de Jong vier wijd gooide op de eerste vier slagmensen in de inning. De honken kwamen vol toen Vince Rooi, Roel Koolen en Jeffrey Verbij vier wijd kregen, waarna een punt werd gescoord toen ook Quincy Bernardus een vrije loop kreeg. Bernardus, die nog altijd herstellende is van een blessure, sloeg vandaag 3-uit-4 met een double, scoorde twee runs en had vijf RBI's. Vorig seizoen had Bernardus slechts zes RBI's in het hele seizoen en had er maar vijf in 2005. Na de vrije loop voor Bernardus werd Jos de Jong opgevolgd door Nick Stuifbergen, die begon met een wilde worp, waardoor Koolen scoorde. Hierna werd een punt gescoord toen Denny Beljaards een infield-hit sloeg. Het vierde punt in de inning werd gescoord toen Beljaards gedwongen uitging op het tweede honk na een grounder van Danny Rombley.


...Tjerk Smeets scoort in de derde inning. Achter hem zal Vince Rooi...
...worden uitgetikt door Sidney de Jong als begin van een dubbelspel...
...Jeffrey Verbij en Quincy Bernardus vertellen Rooi wat hij moet doen...
(Foto: Rien)
In de derde inning voegde Kinheim een punt toe. Tjerk Smeets en Vince Rooi begonnen met honkslagen, waarna Roel Koolen volgde met een double, die uiteindelijk een dubbelspel zou opleveren. Op de double scoorde Smeets, maar vlak achter hem probeerde ook Rooi te scoren. Echter, Rooi werd, na een aangooi van rechtsvelder Bas de Jong, op thuis uitgetikt door catcher Sidney de Jong, die hierna een dubbelspel completeerde door Koolen op het derde honk uit te gooien toen die probeerde op te schuiven op de aangooi naar thuis. De inning kwam ten einde toen Nick Stuifbergen drie slag gooide op Jeffrey Verbij.

Pirates scoorde het eerste punt in de vierde inning. Kinheim-starter Patrick Beljaards kreeg een lead-off double tegen van Sidney de Jong, die 4-uit-5 sloeg, maar voor hem niemand het honk zag bereiken. De Jong schoof op na een honkslag van Bas de Jong, die 3-uit-5 sloeg, en scoorde vervolgens op een OS van Kenny Berkenbosch, die vandaag de designated hitter was bij Pirates. In de tweede helft van de inning pakte Kinheim het punt terutg op back-to-back doubles van Danny Rombley en René Cremer met twee uit.

In de vijfde inning scoorde Kinheim opnieuw vier punten en nam een ruime 10-1 voorsprong. Tjerk Smeets opende met zijn vijfde double van het seizoen en schoof op na een one-out single van Roel Koolen. De honken kwamen vol toen Jeffrey Verbij vier wijd kreeg. Nick Stuifbergen, die negen hits moest incasseren in 3 1/3 inning, werd hierna opgevolgd door Raban Schalm, maar die kreeg RBI-singles tegen van Quincy Bernardus (one-run) en Denny Beljaards (2-run). Tussen de twee honkslagen in werd nog een ander punt gescoord na schijn.


...Fausto Álvarez Rizo van Pirates wordt de oudste speler die...
...een grand slam homerun slaat na goed contact in de zesde inning...
(Foto: Rien)
Op het moment dat het duel buiten bereik leek van Pirates, kwam de ploeg terug met vijf punten in de zesde inning en maakte er een 10-6 stand van. Sidney de Jong en Bas de Jong begonnen met honkslagen, waarna Kenny Berkenbosch werd uitgevangen. De honken kwamen vol toen Glenn Mascoll ook een honkslag sloeg. De Australiër arriveerde donderdag en kwam in de vierde inning in het duel. Een punt werd hierna gescoord toen Ferd van Stekelenburg eveneens een honkslag liet noteren. Met de linkshandige Fausto Álvarez Rizo als volgende slagman werd de linkshandige starter Patrick Beljaards vervangen door de rechtshandige Jimmy van der Veldt. De 46-jarige in Cuba geboren Álvarez raakte één van zijn worpen vol en begroette Van der Veldt met een grand slam homerun, waardoor het 10-6 werd en hij de oudste speler in de Hoofdklasse-geschiedenis werd die een grand slam sloeg.

Echter, Pirates kon niet dichterbij komen en de pitching kon Kinheim niet van verder scoren afhouden. In de 2e6 werd Seppo Slaman de vierde Pirates-werper en die zou vijf punten toestaan. In de zesde zorgde hij voor volle honken via tweemaal geraakt werper en een honkslag. Twee punten werden toen gescoord op een honkslag van Quincy Bernardus en een force play-grounder van Denny Beljaards, die vier RBI's had.

In de zevende scoorde Pirates nog een punt toen Zaïr Koeiman begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out double van Bas de Jong. Hierna nam Australiër Vaughan Harris het werpen over van Jimmy van der Veldt en schakelde vijf slagmensen op rij uit, voordat Michiel van Kampen de negende inning voor zijn rekening nam.

In hun zevende beurt scoorde Kinheim driemaal. Seppo Slaman zette opnieuw eerst de honken vol, dit keer met geraakt werper, honkslag en vier wijd, voordat Vince Rooi een OS sloeg en Quincy Bernardus later in de slagbeurt een 2-run double toevoegde.

Kinheim kwam tot 19 honkslagen in dit duel en acht spelers sloegen twee of meer honkslagen. De enige speler van de startende line-up zonder honkslag was Jeffrey Verbij. Acht spelers, met uitzondering van Denny Beljaards, scoorde minimaal één punt, waarvan Tjerk Smeets er vier voor zijn rekening nam. De catcher bereikte in al zijn zes slagbeurten het honk. De nummer acht en negen van de slagvolgorde, Quincy Bernardus en Denny Beljaards, hadden samen negen binnengeslagen punten. In het duel bereikte Kinheim liefst 33 keer het honk! Naast Smeets bereikte ook Roel Koolen in al zijn slagbeurten het honk en dat waren er vijf. Koolen sloeg 3-uit-3.
(22 april)



Neptunus wint vijfde op rij
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - DOOR Neptunus won zondag de vijfde wedstrijd op rij en bleef ongeslagen, terwijl het Almere Magpies de vierde nederlaag op rij bezorgde door met 6-1 te winnen.


...Eugene Kingsale wordt kort voor aanvang...
...geraakt door een bal en krijgt verzorging,...
...voordat hij naar een ziekenhuis gaat...
...Gelukkig valt de blessure mee...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Maar voor aanvang van het duel was er een angstig moment. Met de aanvangstijd in aantocht was Almere bezig aan de laatste voorbereidingen toen midvelder Eugene Kingsale, die voor de Almere dug-out stond, door een gegooide bal vol werd geraakt op zijn slaap. De international viel neer en kreeg onmiddellijk alle zorg van het medische personeel van Almere en Neptunus. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en keerde tegen het einde van de wedstrijd weer terug in het stadion. Gelukkig viel de blessure enorm mee, want hij liep slechts een lichte hersenschudding op.

Neptunus opende de score met drie punten in de tweede inning. 'Hot-hitting' Evert-Jan 't Hoen opende met een double, die werd gevolgd door een honkslag van Lennart Koster. Beide lopers scoorden toen Martijn Meeuwis vervolgens een 3-run homerun sloeg. Hierna bereikte Jeffrey Arends nog het tweede honk na twee fouten, maar daarna schakelde Almere-starter Forstin Coenraad drie van de volgende vier slagmensen uit.


...Martijn Meeuwis homert in tweede inning...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
In de derde inning gooide Forstin Coenraad driemaal vier wijd, maar stond geen punt toe. Hij gaf eerst een vrije loop aan Raily Legito, maar schakelde hem vervolgens uit met een pick-off op het eerste honk. Hierna kreeg Evert-Jan 't Hoen vier wijd, maar volgde een foul-fly. Martijn Meeuwis kreeg toen ook nog vier wijd, maar een vangbal maakte een einde aan de inning.

In de vierde inning werd Coenraad opgevolgd door Patrick de Lange, die aanvankelijk was aangekondigd als startende werper voor vandaag. Vorig weekeinde gooide De Lange ook in relief voor Coenraad. De Lange kreeg het vierde Neptunus-punt tegen in de vijfde inning. Benjamin Dille begon met een infield-hit en scoorde vervolgens op een one-out double van Evert-Jan 't Hoen, die 3-uit-3 sloeg en viermaal het honk bereikte.


...Diegomar Markwell: vijf hitloze innings...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Met een 4-1 voorsprong scoorde Neptunus nog twee runs in de achtste slagbeurt op Cliff Foster. De Amerikaan begon met vier wijd voor Jeffrey Arends en Jurriaan Korff en kreeg vervolgens een honkslag tegen van Jeroen Sluijter, waardoor de honken vol kwamen. Johnny Balentina volgde met een force play-grounder, maar Arends kon daarop scoren. Hierna scoorde Korff toen Foster een foute aangooi maakte bij een pick-off poging naar het eerste honk. Balentina probeerde hierop het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgegooid door rechtsvelder Bryan Engelhardt.

Almere had slechts twee honkslagen in het duel. De ploeg bereikte slechts driemaal het honk op starter Diegomar Markwell, die voor het eerste in actie kwam voor Neptunus na de terugkeer van zijn korte profavontuur in Taiwan. De linkshander gooide vijf sterke innings en kreeg geen honkslagen tegen, terwijl hij driemaal drie slag gooide. Twee slagmensen bereikten het honk met vier wijd, de derde via een fout.

In de zesde nam de Amerikaan Chris Ryan het over. De linkshander kwam tot vijf strikeouts, maar kreeg ook Almere's enige punt tegen. In de zesde sloeg Wesley Bernardus, die de plaats in het midveld had overgenomen van Eugene Kingsale, een honkslag, stal twee en scoorde op een 2-out single van Rodney Michel. Hierna schakelde Ryan vijf man op rij uit, waarna Jan Naterop de negende inning gooide.
(22 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 23 april 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.