Grand Slam

Honkbal Verslagen
21 april 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 21 april
'Narrow escape' voor ADO.
HCAW wint in laatste inning.
Kinheim scoort laat vs. Pirates.
Neptunus blijft aan kop.



'Narrow escape' voor ADO
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | RCH's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - Spelend op hun eigen thuisveld registreerde ADO zaterdag hun eerste zege van het seizoen, maar het werd een 'narrow escape' 8-7 overwinning tegen MediaMonks RCH, dat zesmaal scoorde in de negende inning.

ADO had een comfortabele 8-1 voorsprong na vijf innings, maar die verdween in de laatste reguliere slagbeurt, dankzij vier vrije lopen. ADO scoorde het eerste punt in de eerste inning op starter Alexander Plakke. Met één uit bereikte Maikel Benner het honk met een stootslag-honkslag, stal twee en schoof op na een wilde worp. Hierna zette Plakke de honken vol via vier wijd voor Marvin Bleij en Percy Isenia, maar slechts één punt werd gescoord op een grounder van Harvey Monte.

Controleproblemen droegen ook bij aan drie runs in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Marvin Bleij een honkslag en schoof op na een wilde worp. Percy Isenia kreeg hierna vier wijd en de twee lopers schoven op na een grounder. Met twee uit kreeg Jason Halman drie slag, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp. Dit resulteerde niet alleen in een punt, maar hierdoor bleef Alexander Plakke zelf verantwoordelijk voor de punten, die verdiend bleven vanwege de wilde worp. Een nieuwe vrije loop voor Adrian Anthony volgde, waarna Jaïr Roseburg een 2-run single sloeg en de stand op 4-0 bracht.

In de vijfde inning deed RCH wat terug, nadat het in de eerste slagbeurt al lopers op het tweede en derde honk had achtergelaten. Maar nu scoorde de ploeg een punt. Met één uit sloeg Sefard Seferina een honkslag en bereikte het derde honk toen een foute aangooi volgde op een stootslag-honkslag van de Tsjech Petr Baroch. Seferina scoorde daarna op een OS van Jeroen Bakker.

In de 2e5 leek ADO de wedstrijd buiten bereik van RCH te brengen door vier punten te scoren en de voorsprong op te voeren naar 8-1. Met Harvey Monte (vier wijd) en Jason Halman (honkslag) op de honken werd Alexander Plakke vervangen door Ewout Bos, maar die kreeg RBI-single tegen van Adrian Anthony en Jaïr Roseburg. De twee schoven op na een OSS van Dimitri Leon, waarna Anthony op thuis werd uitgegooid na een grounder richting eerste honk van Jermaine Esprit. Roseburg scoorde daarna in een double-steal situatia met Esprit, die zelf op het derde honk zou achterblijven. Hierna legde Bos ADO het zwijgen op en stond nog slechts twee honklopers toe in de laatste drie innings.

RCH werd dreigender vanaf de zesde inning, maar liet de honken vol achter in de zesde en zevende beurt op de Venezolaanse starter Elvis Polanco, die voor het eerst in actie kwam voor ADO. In die twee innings kreeg RCH lopers op alle honken met twee uit, maar in de zesde kwam de beurt ten einde toen Sefard Seferina een vangbal sloeg en in de zevende omdat Giovanni Josefa een gecallde strikeout kreeg. Met een 8-1 voorsprong nam Dennis Burgersdijk het werpen over voor ADO en kreeg de steun van een dubbelspel. Maar in de negende draaide RCH het duel bijna in eigen voordeel om door zes punten te scoren. Jeroen Bakker opende met een double, waarna de honken vol kwamen toen Jim Leijenaar en Jan Drabek vier wijd kregen. Churandy La Cruz kreeg vervolgens drie slag, maar vrije lopen voor Giovanni Josefa en Floris Morang zorgden voor twee runs. Burgersdijk werd vervangen door Berry van Driel, die drie slag gooide op Kevin Gerard. Hierna volgde er geen actie op een grounder richting kort van Sefard Seferina, die RCH een punt opleverde en de honken vol hield. Seferina bereikte het honk met velderskeus. Petr Baroch volgde met een 2-run single, waarna Seferina scoorde op een wilde worp en de voorsprong was teruggebracht tot slechts 8-7. Maar Van Driel maakte hierna een einde aan de RCH-comeback en de wedstrijd met drie slag voor Jeroen Bakker (gecalled) en kreeg een save op zijn naam.
(21 april)



HCAW wint in laatste inning
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW kwam zaterdag opnieuw terug in de negende inning, won hun tweede duel op rij en diende Sparta/Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen toe met de 2-1 zege.

In de eerste vijf innings waren er slechts drie honkslagen in het gehele duel. Startende werpers Elton Koeiman (Sparta/Feyenoord) en Kevin Roovers (HCAW) gooiden beiden goed, maar toch was het geen echt pitchingduel. De werpers domineerden niet, maar het was juist de onmacht van de slagmensen, waardoor de werpers groeiden. Roovers deed het beter dan Koeiman, want de rechtshander stond slechts twee honkslagen toe in de zes innings die hij gooide. HCAW kwam tot vijf honkslagen op Koeiman, die zich concentreerde op twee 'gooi-plekken'. Vooral in de eerste paar innings leek hij meer naar het eerste honk te gooien, als daar een loper stond, dan richting slagman, waardoor 1B Umpire Henk Meerleveld daar bijna ook een slag- en wijdbeoordeling had kunnen doen. Hierdoor werd het duel, dat niet echt spectaculair was, onnodig vertraagd. In de laatste vier innings kreeg HCAW telkens de honken vol, maar scoorde slechts twee punten. Maar die bleken uiteindelijk genoeg.

Beide ploegen waren niet zo secuur op de honken in het begin van het duel. In de eerste inning kreeg Dwayne Kemp vier wijd voor Sparta/Feyenoord met twee uit, maar ging uit bij stelen. in de derde beurt bereikte Earmy Isabella het honk na een foute aangooi met één uit, maar werd hierna op twee uitgegooid in een poging daarop een honk verder te komen. In de derde HCAW-beurt kreeg Ralph Milliard vier wijd met twee uit, maar ging eveneens uit bij stelen. In de vijfde opende Bart Gabriëls met een honkslag, maar ook hij werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

Uiteindelijk werd in de zesde inning het eerste punt gescoord. Door beide ploegen. Sparta/Feyenoord, dat in de vierde inning een loper op het derde honk had achtergelaten en in de vijfde pas hun eerste honkslag had laten registreren, had twee nullen in deze slagbeurt toen Dwayne Kemp drie slag kreeg. Maar de bal ging langs catcher Juriën Overman en Kemp scoorde even later toen Jeffrey Sprott volgde met een double.
In de 2e6 opende Juriën Overman met een honkslag en schoof op na een stootslag-honkslag van Ralph Milliard en een vrije loop voor Shurty Tremus, waardoor HCAW alle honken in bezit had met nul uit. Maar hierna kreeg Ronald Jaarsma drie slag en werd Gino Henson uitgevangen, maar zijn klap leverde wel het gelijkmakende punt op.

In de laatste drie innings kreeg Sparta/Feyenoord nog maar één honkloper op relievers Joep de Wit (herstellende van een blessure) en Rutger Zwaal, terwijl HCAW er tien had, maar slechts eenmaal scoorde. In de zevende kreeg HCAW de honken vol met twee uit, maar ging Shurty Tremus uit na een line drive richting tweede honk. In de achtste verving Daan Baecke Elton Koeiman en kwam gelijk in de problemen. Hij gooide vier wijd op Ronald Jaarsma, raakte Gino Henson met een worp, waarna Bart Gabriëls het honk bereikte met een velderskeus-OSS en de honken vol kwamen. Baecke werd snel vervangen door Leon de Bijl. Maar hierna gebeurde er weer niets, geen squeeze of andere tactieken werden gebruikt en de drie lopers bleven achter, omdat De Bijl drie slagmensen op rij uitschakelde met een vangbal, binnenhoog en grounder.

In de negende kreeg HCAW weer alle honken in bezit. Met één uit kreeg Ralph Milliard vier wijd en werd Ronald Jaarsma, met twee uit, geraakt door een worp. De twee schoven op na een double-steal, waarna de honken volkwamen toen Gino Henson opzettelijk vier wijd kreeg. Hierna werd rookie Ronald de Bont, die vorig weekeinde in de Hoofdklasse debuteerde, ingebracht. Met HCAW's drie veteranen op de honken moest De Bont het opnemen tegen Bart Gabriëls en die sloeg een honkslag in het linksveld om een einde aan de wedstrijd te maken.
(21 april)



Kinheim scoort laat vs. Pirates
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Corendon Kinheim scoorde vijf runs in de laatste drie innings en versloeg Amsterdam Pirates met 7-1 in hun derde overwinning op rij.

Kinheim opende de score in de vierde inning toen het de honken vol kreeg met twee uit. Tjerk Smeets opende met een tweehonkslag, maar hierna schakelde Pirate-starter Kenny Berkenbosch Vince Rooi met drie slag uit. Vervolgens werd Roel Koolen geraakt door een worp en schoven de twee lopers op na een doorgeschoten bal. Berkenbosch volgde opnieuw met een strikeout, dit keer voor Jeffrey Verbij, maar zette de honken vol toen hij ook Wouter Heemskerk met een worp raakte. Denny Beljaards volgde met een honkslag die Kinheim de leiding opleverde, maar Koolen, die ook probeerde te scoren, werd op de thuisplaat uitgegooid na een aangooi van midvelder Remco Draijer, waardoor er een einde aan de inning kwam.


...Umpire Arnold Verbrugge is duidelijk en called Roel Koolen uit in de vierde...
...Spelers op de achtergrond denken anders, maar catcher Sidney de Jong...
...heeft net de loper uitgetikt. Tjerk Smeets (38) kijkt toe...
(Foto: Rien)
In de vijfde inning voegde Kinheim een punt toe. Danny Rombley opende met een honkslag en stal het tweede honk. Hij schoof hierna op na een OSS van René Cremer en scoorde toen Dirk van 't Klooster een honkslag sloeg.

Kinheim scoorde drie punten in de zevende inning. Denny Beljaards begon met vier wijd en bereikte het derde honk na een foute aangooi die volgde op een 'force play' en mogelijke dubbelspel-grounder van Danny Rombley. Hierna werd Kenny Berkenbosch opgevolgd door Mark Kan. Met lopers op het eerste en derde honk volgde een nieuwe fout toen Rombley in een rundown kwam, resulterend in een punt. Rombley kon niet opschuiven toen René Cremer volgde met een infield-hit, maar scoorde daarna het derde honk. Volgende slagman Dirk van 't Klooster kreeg drie slag, maar de derde slagbal was wild en dat stelde Rombley in staat te scoren en Cremer op te schuiven naar het derde honk. Cremer scoorde vervolgens toen Tjerk Smeets in een dubbelspel sloeg.

Pirates scoorde even later hun enige punt in de 2e8, nadat het in de eerste zes innings het zwijgen was opgelegd en de honken in de zevende inning vol achterbleven. Kinheim-starter David Bergman schakelde de eerste elf slagmensen die hij zag op rij uit, voordat hij een 2-out single tegen kreeg van Sidney de Jong in de vierde inning. Bergman zorgde daarna opnieuw voor zes nullen. Met twee uit in de zesde inning kreeg hij een double tegen van Björn Henrichs, gevolgd door een infield-hit van Zaïr Koeiman, maar hierna werd Sidney de Jong uitgevangen. In de zevende opende Bas de Jong met een honkslag, waarna Bergman vier wijd gooide op Roderick Simon met één uit en de honk vol kreeg toen Roy Harteveld met twee uit het honk bereikte na een fout. Jean-Paul Gulinck kwam Bergman vervangen met de honken vol en kwam uit de inning toen Remco Draijer een vangbal sloeg. In de achtste inning sloeg Zaïr Koeiman een honkslag met één uit, schoof op na een wilde worp en scoorde op een 2-out single van Bas de Jong en dat zou het enige Piratespunt blijven in dit duel.

Kinheim scoorde nog twee runs in de negende. Denny Beljaards, die viermaal het honk bereikte, opende met vier wijd en Danny Rombley, die ook viermaal op het honk kwam, volgde met een honkslag. Beljaards, die op de honkslag was opgeschoven naar het derde honk, scoorde even later op een one-out grounder van Dirk van 't Klooster, gevolgd door een RBI-double van Tjerk Smeets, die vier tweehonkslagen heeft geslagen in zijn eerste drie wedstrijden.
(21 april)



Neptunus blijft aan kop
English | Line Score | Box Score | Almere's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - DOOR Neptunus brak zaterdagavond een 1-1 stand in de zesde inning en versloeg Almere Magpies met 3-1, waardoor men koploper bleef. Almere had slechts drie honkslagen in dit duel.

Beide ploegen scoorden een punt in de eerste inning. Met één uit sloeg Benjamin Dille een honkslag voor Neptunus, waarna Raily Legito volgde met een double. Dille opende hierna de score toen Evert-Jan 't Hoen een opofferingsslag sloeg.
In de tweede helft van de eerste inning kwam Almere onmiddellijk langszij. Eugene Kingsale begon met een honkslag en bereikte het derde honk toen een foute aangooi werd gemaakt op een OSS van Emeron Lourens, die zelf hierdoor op het tweede honk terechtkwam. Kingsale scoorde de gelijkmaker op een OS van Rodney Michel, maar Almere verzuimde nog een punt toe te voegen. Na drie slag voor Bryan Engelhardt schoof Lourens op naar het derde honk na een doorgeschoten bal en kreeg Randy Daal vier wijd. Maar de inning kwam ten einde toen Lourens in een rundown terecht kwam in een double-steal situatie en werd uitgetikt.

Kingsale's lead-off single zou de enige zijn op starter Leon Boyd. Na de honkslag gooide Boyd 6 2/3 hitloze innings, voordat hij met twee uit in de zevende inning werd vervangen. Bereikte Almere driemaal het honk in de eerste slagbeurt, in de volgende 5 2/3 slaagde slechts één slagman het honk te bereiken en deed dat niet eens op eigen kracht. In de vierde, met twee uit, was Boy zelf verantwoordelijk voor die loper, omdat hij toen Randy Daal met een worp raakte. Vanaf de opofferingsslag schakelde Boyd 19 van de 21 slagmensen daarna uit. Na twee groundouts in de zevende werd Boyd opgevolgd door Gregory Gustina, die de inning met een foul-fly afsloot. In de achtste, met één uit, sloeg Ricky Daal een honkslag en kreeg Wesley Bernardus vier wijd, maar hierna sloeg Eugene Kingsale in een dubbelspel om de inning af te sluiten. In de negende opende Emeron Lourens met een honkslag, maar zou een volgend dubbelspel ook deze slagbeurt afsluiten.

Neptunus liet een loper op het derde honk achter in de derde inning, maar hernam de leiding in de zesde op starter en voormalig Neptuniaan Erik Remmerswaal. In de zesde openden Benjamin Dille en Raily Legito met honkslagen, waarna Evert-Jan 't Hoen opnieuw een punt produceerde, dit keer met een honkslag. Na drie slag voor Lennart Koster kwam de inning ten einde toen Martijn Meeuwis in een dubbelspel sloeg.
In de zevende bracht Neptunus de stand op 3-1. Jeffrey Arends begon met een honkslag en Jurriaan Korff kreeg vier wijd. Hierna sloeg eerst Jeroen Sluijter in een dubbelspel, maar scoorde Arends even later toen een foute aangooi volgde op een grounder van Johnny Balentina.
In de achtste liet Neptunus nog een loper op het tweede honk achter en in de negende kreeg met de honken vol met twee uit, maar het verschil van twee punten bleek uiteindelijk voldoende.
(21 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 23 april 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.