Grand Slam
Honkbal Verslagen
25 maart 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 25 maart
Kinheim dient Neptunus grote nederlaag toe
Pioniers opent met winst
HCAW wint in België
Twee oefenzeges voor Almere



Kinheim dient Neptunus ruime nederlaag toe
English | Line Score | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Corendon Kinheim heeft het oefenseizoen zaterdag geopend met een verrassend grote 17-8 overwinning tegen landskampioen DOOR Neptunus.
Neptunus, dat vijf fouten maakte, stond in de vierde inning met 10-0 achter, maar kwam in de vijfde slagbeurt tot 10-7 terug. Kinheim wist de voorsprong echter vast te houden en verhoogde die met een 6-run rally in de zevende inning.
Voor Kinheim was dit de eerste wedstrijd onder nieuwe Hoofd Coach Ben Thijssen, die de afgelopen vier seizoenen één van de coaches bij Neptunus was.

Na een puntloze eerste inning kwam Kinheim tot een rally van vijf punten in de tweede inning op de Tsjechische starter Leoš Kubát. Tjerk Smeets, die 5-uit-5 sloeg met twee doubles en viermaal scoorde in zijn Kinheim-debuut, opende de inning met een tweehonkslag. Hij schoof op toen een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van volgende slagman Edward Illidge. De honken kwamen toen voormalig Neptuniaan Roel Koolen een comebacker sloeg naar Kubát en het honk bereikte op een infield-hit. De honken werden schoongeveegd met een 3-run double van Robin Longhurst, die Kinheim een 3-0 voorsprong bezorgde. Longhurst scoorde daarna zelf op een honkslag van Wouter Heemskerk. De honken kwamen opnieuw vol toen Kubát vier wijd gooide op Denny Beljaards en Quincy Bernardus en zag een nieuw punt worden gescoord op een grounder van René Cremer.
In de derde inning verhoogde Kinheim de voorsprong naar 9-0 door vier punten toe te voegen. Ferenc Jongejan, die het werpen had overgenomen, gooide driemaal vier wijd en raakte twee slagmensen in deze inning. De slagbeurt kwam ten einde toen linksvelder Melfried Comenencia een loper op de plaat uitgooide na een honkslag van Dirk van 't Klooster, die sinds 2000 voor Neptunus speelde en het vandaag tegen zijn oude ploeg opnam. Van 't Klooster, die in het midveld speelde, sloeg 1-uit-5.

Nadat Kinheim nog een punt had gescoord in de vierde inning kwam ook Neptunus eindelijk op het scorebord in de 2e4 toen Jurriaan Korff een homerun sloeg.
In de vijfde beurt kwam Neptunus tot een rally van zes runs om de stand terug te brengen tot 10-7 in Kinheim's voordeel. Neptunus stuurde 12 slagmensen naar het slagperk, maar registreerde slechts drie honkslagen in deze inning van Sape Wagenaar, Jurriaan Korff en Benjamin Dille (3-uit-4). Kinheim-werper Jimmy van der Veldt, die een inning eerder in de wedstrijd was gekomen, gooide viermaal vier wijd en moest worden vervangen door Jeffrey Verbij, die met volle honken vier wijd gooide en een slagman raakte. Een ander punt in deze inning kwam tot stand na een opofferingsslag van Calvin Martinus (de zoon van Sparta/Feyenoord Hoofd Coach Wim Martinus), die in de zesde inning ook nog een RBI-single had.

Met een 11-8 voorsprong had Kinheim nog een rally van zes punten in de zevende inning, waarin elf slagmensen tegenover Jan Naterop kwamen te staan. Het zat Neptunus niet mee in dit duel, want veel klappen eindigden 'op de poppetjes', oftewel de Kinheim-verdediging stond telkens op de juiste plaats. In de 2e7 kreeg Neptunus nog de honken vol, maar toen sloeg Jeroen Sluijter een line drive terug naar Jeffrey Verbij, die hem uitgooide om een einde aan de wedstrijd te maken.
(25 maart)



Pioniers opent met overwinning
English | Line Score | Pirates' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Konica Minolta Pioniers en hun nieuwe (Amerikaanse) Hoofd Coach Trevor Rooper openden hun oefenseizoen met een 6-2 zege vs. Amsterdam Pirates.

Pioniers nam bezit van de wedstrijd in de eerste inning door driemaal te scoren. Lead-off hitter Michael Duursma bereikte het tweede honk toen zijn klap werd gemist in het rechtsveld en schoof daarna op na een wilde worp. Hij scoorde toen volgende slagman Glenn Romney homerde. Met één uit sloeg Dè Flanegin (3-uit-3) een double en scoorde op een 2-out triple van Norbert Lokhorst.

Het duurde daarna tot de zesde inning, voordat een volgend punt werd gescoord in dit duel. Pirates bereikte regelmatig het honk in de eerste vier innings, maar strandde vijf lopers in scoringspositie, waaronder vier op starter Roger Kops. In de eerste inning sloeg Tyson Arishenkoff een double met twee uit, in de tweede inning liet Derrick Francisca een triple noteren met twee uit. In de derde beurt kreeg met lopers op het tweede en derde honk, maar opnieuw met twee nullen, terwij in de vierde inning opnieuw een loper op het tweede honk achterbleef.
Pioniers kreeg ook scoringskansen. In de tweede inning bleef er een loper op het tweede honk achter, in de derde (na een dubbelspel) waren er lopers op twee en drie. In de vierde inning opende Lars Koehorst met vier wijd en wist het derde honk te bereiken, maar hierna gooide Jan-Willem Geerts, die het werpen in de derde inning had overgenomen, driemaal drie slag.

Pioniers verhoogde de voorsprong met twee (onverdiende) punten in de zesde inning met twee uit op Pim Walsma. De honken kwamen vol via Norbert Lokhorst (vier wijd), Lars Koehorst (infield-hit) en Marcel Venema (fout). Een grounder van Jaïr Roseburg eindigde toen in een gedwongen nul op thuis, waarna volgende slagman Jefferson Muzo drie slag kreeg. Maar toen scoorden Koehorst en Venema alsnog op een honkslag van Michael Duursma, die vervolgens uitging bij een steelpoging, waarmee de inning ten einde kwam.
Pirates scoorde het eerste punt in de zesde inning toen Fausto Alvarez homerde met twee uit op Dave Draijer. Pioniers pakte het punt terug in de zevende beurt op een vrije loop met volle honken. Pirates voegde nog een punt toe in de 2e7 op een honkslag van Tyson Arishenkoff.
(25 maart)



HCAW wint in België
English | Line Score
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ANTWERPEN - Mr. Cocker HCAW, ook een ploeg dit seizoen met een nieuwe Hoofd Coach, opende hun oefenreeks met een 10-1 overwinning in België.
De ploeg, onder leiding van Maurice DeConge, versloeg Antwerp Eagles, die men ook zondag weer treft.

HCAW opende de score met twee runs in de eerste inning met twee uit. Lead-off hitter Martijn Meeuwis kreeg vier wijd, schoof op toen ook Gino Henson vier wijd kreeg met één uit en stal daarna het derde honk. Met twee uit brachten Rodney Michel en Bas de Jong de eerste twee punten binnen met een honkslag.
Antwerp Eagles kwam terug met een punt in de tweede inning toen Martin Caruso opende met een honkslag en scoorde op een grounder, maar dit zou hun enige punt in de wedstrijd zijn. HCAW pakte het punt terug in de derde inning toen Gino Henson een honkslag sloeg en scoorde op een double van Rodney Michel.

In de vierde en vijfde inning werden twee runs toegevoegd. In de vierde werd op een vreemde manier gescoord. Nick Fridsma (geraakt werper) stond op het derde honk en Martijn Meeuwis (honkslag) op het eerste met één uit. De volgende slagman werd uitgevangen door de derde honkman, maar Meeuwis was al op de klap vertrokken. De derde honkman besloot toen zelf naar het eerste honk te gaan om daar Meeuwis uit te schakelen, maar intussen scoorde Fridsma een punt. Fridsma maakte zijn comeback in de ploeg. Hij kondigde na afloop van vorig seizoen zijn afscheid aan, maar keerde een paar weken geleden terug en zal vrijwel zeker ook in de competitie weer voor de ploeg uitkomen. In de vijfde inning homerde Sidney de Jong de stand naar 5-1.

HCAW kwam tot een rally van vijf runs in de zevende inning om de stand te verhogen naar 10-1. Eerste opende Gino Henson met een homerun. Sidney de Jong sloeg vervolgens een honkslag en Rodney Michel een double, zijn tweede in het duel. De Jong scoorde op een wilde worp en Michel op een fout. Met twee lopers op de honken en één uit produceerde rookie Nick Makkinje een 2-run single om het 10-1 te maken.
(25 maart)




Twee oefenzeges voor Almere
English | Line Score eerste wedstrijd | Line Score tweede wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
APELDOORN - Instant Holland Almere '90 speelde zaterdag twee 4-inning wedstrijden in Apeldoorn, waar het twee Eerste Klasse-ploegen trof.
In de eerste wedstrijd won Almere met 9-0 van Gryphons, in de tweede wedstrijd werd met 9-2 gewonnen vs. Robbers Robur '58.

In de opener nam Almere de leiding in de tweede inning toen Bryan Engelhardt een honkslag sloeg en scoorde op een single van Randy Daal.
Almere scoorde vervolgens zes punten in de derde inning om een beslissende voorsprong te nemen. De ploeg had zeven honkslagen in deze beurt, waaronder drie doubles. Shaldimar Daantji was de eerste van twaalf slagmensen in deze inning en opende met een double. Hij scoorde daarna op een stootslag-honkslag van Niels van Weert, die zelf opschoof naar het derde honk na een foute aangooi. Nadat Ferd van Stekelenburg vier wijd had gekregen, scoorde Van Weert in een double-steal situatie, gevolgd door een RBI-double van Bryan Engelhardt, die een werperswissel tot gevolg had. Engelhardt scoorde vervolgens toen ook Sidney Ensermo een tweehonkslag sloeg, gevolgd door een RBI-single van Randy Daal, die 3-uit-3 sloeg. Jason Halman werd daarna pas de eerste nul van deze inning, maar een volgende honkslag werd hierna geproduceerd door Ricky Daal. Het zesde punt in deze inning kwam tot stand na een OS van Wesley Bernardus.
Nog twee runs werden gescoord in de vierde inning op RBI-singles van Ricky Daal en Wesley Bernardus.
Gryphons bereikte slechts driemaal het honk, twee keer na vier wijd, de derde keer na een fout, want Almere-werpers Forstin Coenraad (2 innings), Manuel Dame (2) en Derrick Isenia (1) gooiden samen een 5-inning No-Hitter.

In de tweede wedstrijd kreeg Almere een punt tegen in de eerste inning op een RBI-double, maar nam daarna de leiding over in de derde inning door driemaal te scoren. Met Shaldimar Daantji (infield-hit) en Ricky Daal (velderskeus) op de honken sloeg Randy Daal een RBI-single. Even later scoorde zijn broer na een doorgeschoten bal. Het derde inning in deze slagbeurt werd gescoord toen een fout werd gemaakt op een grounder van Raily Lijde, die korte stop speelde en momenteel een non-roster speler is tijdens de oefenwedstrijden.
Nadat Robur het tweede punt had gescoord in de vierde inning, kwamen Almere tot een rally van zes runs in de 2e4. Met Jeffrey de Vrieze (double), Ferd van Stekelenburg (vier wijd) en Shaldimar Daantji (vier wijd) op de honken en één uit ging Ricky Daal uit na een grounder, maar werd wel gescoord. Het volgende punt werd daarna gescoord op een fout, gevolgd door een 2-run double van Bryan Engelhardt en een RBI-single van Sidney Ensermo, die zelf even later scoorde op een wilde worp.
(25 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 25 maart 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.