Grand Slam
Honkbal Verslagen
26 maart 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 26 maart
Neptunus komt langszij in negende inning vs. Kinheim
Pirates shuts out Pioniers
ADO opent oefenseizoen met winst
Tweede zege HCAW in BelgiëNeptunus komt langszij in negende inning vs. Kinheim
English | Line Score | Kinheim's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Corendon Kinheim, dat gisteren met 17-8 won, stond vandaag na acht innings met 4-0 voor vs. DOOR Neptunus. Maar in de negende inning scoorde Neptunus vier onverdiende punten om de stand in evenwicht te brengen, waarna het duel eindigde met een 4-4 stand.

Kinheim-starter David Bergman gooide zesmaal drie slag en kreeg slechts één honkslag tegen in zijn debuut voor de Haarlemse ploeg, waarin hij vier puntloze innings gooide. Hij kreeg alleen een lead-off double tegen van Jurriaan Korff in de tweede inning, maar die werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken na een grounder richting Bergman. In de vijfde inning nam Duko Jansen het werpen over en kreeg in die slagbeurt een double tegen van Melfried Comenencia. Na het bereiken van het tweede honk werd Comenencia uit voorzorg vervangen door een pinch-runner, omdat hij mogelijk zijn enkel verdraaide. Michiel van Kampen was de derde Kinheim-werper en debuteerde eveneens voor de club. Kinheim was op weg naar een shutout, maar in de negende inning moest Van Kampen vier onverdiende punten incasseren. De rechtshander kreeg slechts één honkslag tegen, maar verdedigend werden drie fouten gemaakt.

Kinheim opende de score in de eerste inning. René Cremer werd geraakt door een worp van rookie starter Kevin Heijstek, schoof op nadat er een 2-base error werd gemaakt op een klap van Dirk van 't Klooster en scoorde daarna op een grounder van Tjerk Smeets.
In de vierde inning kwam Kinheim tot een rally van drie runs op rookie Rogier Vleugels op vier hits, waarvan er drie een 'extra basehit' waren. Eerst sloeg Danny Rombley een triple en scoorde op een honkslag van Tjerk Smeets. Nadat Smeets het derde honk bereikte op een double van Edward Illidge scoorde hij op een grounder van Roel Koolen. Illidge scoorde vervolgens op een double van Robin Longhurst.

Neptunus kreeg weinig scoringskansen, maar kwam langszij in de negende inning. Lead-off hitter Lennart Koster bereikte het tweede honk toen zijn klap werd gemist door linksvelder Denny Beljaards. Raily Legito volgde met een honkslag. Hierna werd Koster op de thuisplaat uitgegooid na een grounder richting derde honk van Jurriaan Korff. Evert-Jan 't Hoen sloeg de bal hierna eveneens naar derde honkman Floris Morang, waardoor er een kans ontstond voor een 'game-ending double play'. Maar rookie Morang maakte een veldfout en de honken kwamen vol. Een punt werd vervolgens gescoord toen Michiel van Kampen volgende slagman Jeffrey Arends met een worp raakte. Even later was Neptunus in staat de stand gelijk te trekken toen Morang opnieuw een fout maakte, dit keer op een grounder van Jeroen Sluijter, waarop alle drie de lopers konden scoren.
De negende inning werd niet afgemaakt. Kinheim sloeg niet in de 2e9, omdat Neptunus geen werpers meer beschikbaar had. Alle werpers gooiden in het weekeinde met een pitch-limiet (50 worpen) en de ploeg had gisteren vier werpers gebruikt en vandaag drie. Voor aanvang van het duel was aanvankelijk afgesproken slechts zeven innings te spelen. Maar daarna werden extra innings gespeeld, gebaseerd op de beschikbaarheid van de werpers.

Komend weekeinde neemt Corendon Kinheim deel aan het tweedaagse Jan van de Vegte Memorial Toernooi van De Hazenkamp in Nijmegen en zal daar drie wedstrijden spelen.
DOOR Neptunus heeft geen wedstrijden op het schema staan, maar zal een tweedaags trainingskamp houden in het eigen stadion.
(26 maart)Pirates shuts out Pioniers
English | Line Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Amsterdam Pirates liet slechts drie honkslagen registreren, maar speelde een aantrekkelijk duel bij Konica Minolta Pioniers, resulterend in een 5-0 shutout-zege.
Pirates gebruikte vandaag vijf werpers, die samen zes honkslagen toestonden. De ploeg van Hoofd Coach Louis Hofer kreeg goede optredens van hun werpers, maar had ook een aantal fraaie verdedigende handelingen. Hoewel de ploeg slechts drie hits had, maakte het dankbaar gebruik van drie fouten en vier vrije lopen om vijf onverdiende punten te scoren. Pioniers strandde elf lopers, waarvan zeven in scoringspositie. Tweemaal had Pioniers de honken vol, maar verzuimde te scoren.

Pionier-starter Richard Orman kreeg in de drie innings die hij gooide slechts negen slagmensen tegenover zich. In de eerste inning opende Björn Henrichs met een honkslag en stal het tweede honk, maar werd uitgegooid toen hij niet op tijd terugkeerde in de veronderstelling dat er een foutbal was geslagen. Orman schakelde hierna acht slagmensen op rij uit.
In de 2e1 sloegen Glenn Romney en Mark Duursma een honkslag met één uit op starter Robin Franken, maar hierna werden de volgende twee slagmensen uitgevangen. In de volgende inning zorgde Franken voor drie nullen op rij, waarvan twee met een strikeout.
In de derde inning was Pioniers dicht bij een openingspunt toen het de honken vol kreeg met één uit. Edwin de Graaf opende met een honkslag op nieuwe werper Tom Stuifbergen, maar hierna kreeg Michael Duursma drie slag. De honken kwamen vol na een honkslag van Glenn Romney en een vrije loop voor Mark Duursma, maar de inning kwam ten einde toen Dè Flanegin in een 1-2-3 dubbelspel sloeg.

Pirates opende daarna de score in de vijfde inning op Tommy van Limburg, die Orman de inning ervoor had vervangen. Met één uit kreeg Fausto Alvarez vier wijd en schoof op toen een fout werd gemaakt op een grounder van Derrick Francisca. De honken kwamen vol toen Remco Draijer volgde met een honkslag. Van Limburg gooide vervolgens vier wijd op Ralph Lagas om een automatisch punt binnen te laten komen. Hierna scoorde Francisca op een grounder van Kevin Gerard.
In de 2e5 kreeg Pioniers opnieuw alle honken in bezit, dit keer met nul uit. Nieuwe werper Mark Kan gooide vier wijd op openingsslagman Edwin de Graaf en kreeg een infield-hit te verwerken van Norbert Lokhorst, die ingebracht werd als extra (tiende) slagman in deze slagbeurt. De honken kwamen vol toen linksvelder Derrick Francisca een vangbfout maakte op een klap van Michael Duursma. Maar toen schakelde Mark Kan de volgende twee slagmensen met drie slag uit en sloeg Dè Flanegin een force play-grounder.

Pirates voegde drie runs toe in de zevende slagbeurt. Met één uit gooide rookie werper Erik Jan Lind vier wijd op Remco Draijer en Ralph Lagas. Na een binnenhoog schoven de twee op toen een fout werd gemaakt op een grounder van Björn Henrichs. De honken werden vervolgens schoon geveegd toen Mark Kan een 3-run double sloeg in de hoek van het rechtsveld en de stand op 5-0 bracht.

Komend weekeinde speelt Konica Minolta Pioniers tweemaal tegen Instant Holland Almere '90.
Amsterdam Pirates speelt twee wedstrijden tegen Sparta/Feyenoord. Op zondag speelt de ploeg een double-header, want in 's morgens wordt eerst gespeeld tegen Les Cougars uit Frankrijk.
(26 maart)ADO opent oefenseizoen met winst
English | Line Score
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - ADO en Sparta/Feyenoord waren eindelijk in de gelegenheid vandaag hun eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. ADO stond na acht innings met 7-0 voor toen Soparta/Feyenoord viermaal scoorde in de negende inning. Maar ADO opende het seizoen met een 7-4 zege.
Voor het eerst in zijn Hoofdklasse-loopbaan verscheen Rob Cordemans op de heuvel in een ander uniform. De rechtshander, die sinds 1994 voor DOOR Neptunus uitkwam, debuteerde vanmiddag voor ADO en toonde onmiddellijk zijn kwaliteiten. Cordemans kwam tot negen strikeouts in de vijf innings die hij gooide en gaf geen vrije lopen weg. Hij kreeg alleen een single tegen van Jeffrey Sprott in de vijfde inning.

ADO scoorde het eerste punt in de tweede inning op starter Elton Koeiman toen Kalian Sams een double sloeg en scoorde op een double play-grounder.
In de volgende inning werd het tweede punt gescoord op Daan Baecke, maar werd ook het verdedigende hoogtepunt van de wedstrijd gemaakt. Shurty Tremus opende met een vrije loop en schoof op na een wilde worp. Hij bereikte het derde honk toen Adrian Anthony een honkslag sloeg. Anthony vertrok vervolgens richting tweede honk in de veronderstelling dat volgende slagman Remco Seitzinger vier wijd had gekregen. Maar zijn stand was 3 wijd-2 slag en een foute aangooi naar het tweede honk volgde, waardoor Tremus kon scoren. Op de volgende worp kreeg Seitzinger daadwerkelijk vier wijd. Maar de inning kwam daarna ten einde toen volgende slagman Maikel Benner met een line drive in een triple play sloeg. Rookie tweede honkman Dwayne Kemp ving de bal en gooide die naar korte stop Ramphis Trinidad om Anthony uit te schakelen, waarna de bal naar eerste honkman Jeffrey Sprott werd gegooid om het triple play te completeren en daar Seitzinger uit te schakelen.

Na drie puntloze innings voegde ADO drie punten toen in de zesde inning op rookie Rudy Seebus na een RBI-double van Marvin Bleij en een 2-run single van Percy Isenia.
In de zevende inning verhoogde ADO de stand naar 7-0 toen Arthur McDonald, ook een rookie, gooide. In deze beurt sloeg Michel Korzeniewski een honkslag, waarna McDonald de volgende twee slagmensen, Shurty Tremus en Adrian Anthony raakte met een worp om de honken vol te zetten. Korzeniewski scoorde vervolgens na een wilde worp, gevolgd door een RBI-single van Remco Seitzinger.

Sparta/Feyenoord kwam eindelijk tot scoren in de negende inning. De ploeg scoorde toen viermaal met twee uit op Robin van Doornspeek, die eveneens voor ADO debuteerde en de inning ervoor in de wedstrijd was gekomen. Earmy Isabella en Sil Wagenaar sloegen een honkslag, maafr Marwin Kleinmoedig werd uitgevangen. Wagenaar ging vervolgens gedwongen uit op een grounder van Ramphis Trinidad. Hierna zorgde Dwayne Kemp met een honkslag voor een punt, gevolgd door een RBI-double van Sjoerd Hermans. De honken kwamen vol toen Jeffrey Sprott vier wijd kreeg, waarna Rutger Veugelers een 2-run single afleverde.

Komend weekeinde neemt ADO deel aan het tweedaagse Jan van de Vegte Memorial Toernooi van De Hazenkamp in Nijmegen en zal daar drie wedstrijden spelen.
Sparta/Feyenoord speelt tweemaal tegen Amsterdam Pirates.
(26 maart)Tweede zege HCAW in België
English | Line Score | HCAW's vorige wedstrijd
Stand Oefenseizoen | Oefenprogramma | Alle Line Scores & Box Scores
ANTWERPEN (België) - Mr. Cocker HCAW won zondag ook de tweede ontmoeting met Antwerp Eagles. Vanmiddag kwamen de Bussumers tot 18 honkslagen, waaronder vier homeruns om met 17-2 te winnen.
HCAW scoorde in zes van de zeven gespeelde innings een punt. De enige inning waarin niet werd gescoord was de zevende.

HCAW scoorde het eerste punt in de eerste inning toen Nick Fridsma (vier wijd) scoorde op een gedwongen loop-grounder van Bart Gabriëls.
Vijf punten werden vervolgens gescoord in de tweede inning. Met één uit produceerde Martijn Meeuwis een RBI-single. Na een geraakt werper en een velderskeus-grounder droeg Rodney Michel zijn steentje bij met een 2-run double. De twee resterende punten werden hierna gescoord op een fout in het outfield en twee wilde worpen.
In de derde inning sloeg Ronald Jaarsma een double en scoorde toen Martijn Meeuwis homerde.

Bart Gabriëls opende de vierde inning met een homerun. Later in deze slagbeurt kwamen de honken vol toen Bas de Jong, Dimitri Leon en Ronald Jaarsma allen een honkslag sloegen. Opofferingsslagen van Martijn Meeuwis en Nick Fridsma verhoogden de stand daarna naar 11-0.
In de 2e4 scoorde Antwerp Eagles hun twee punten. Starter Jos de Jong kreeg drie honkslagen tegen, waaronder een double, resulterend in twee punten en werd vervangen door Kevin Roovers, die het duel daarna uitgooide.
HCAW pakte de punten gelijk weer terug in de vijfde inning na een wilde worp en een RBI-single van Nick Makkinje.
In de zesde inning werden vier punten gescoord, dankzij twee homeruns. Eerst sloeg Sidney de Jong zijn tweede homerun van het weekend. Daarna, met Bas de Jong (tweehonkslag) en Dimitri Leon (fout) op het honk, sloeg Ronald Jaarsma een 3-run homerun om de stand op 17-2 te brengen.

Komend weekeinde zal Mr. Cocker HCAW de titel verdedigen tijdens het tweedaagse Jan van de Vegte Memorial Toernooi van De Hazenkamp in Nijmegen en zal daar drie wedstrijden spelen.
(26 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 26 maart 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.