Grand Slam
Honkbal Verslagen
27 juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Dinsdag 27 juni
Neptunus wint nipt van ADO



Neptunus wint nipt van ADO
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - DOOR Neptunus won dinsdagavond nipt met 3-2 van ADO in een inhaalwedstrijd, nadat hun oorspronkelijke duel zondag verregende.
Neptunus scoorde één punt in elk van de drie middelste innings om een 3-0 voorsprong te nemen, waarna ADO hun twee runs scoorden in de tweede helft van de zesde inning.
De Japanse werper Akira Okamoto gooide opnieuw de gehele wedstrijd voor ADO en verloor voor het eerst dit seizoen.

ADO speelde vanavond met een gewijzigde slagvolgorde. Shurty Tremus, die het grootste deel van het seizoen in het onderste deel van de slagvolgorde stond, was vanavond de lead-off hitter voor het eerste sinds 10 juni. Jermaine Esprit, de reguliere lead-off hitter van de ploeg, die de laatste vijf wedstrijden ook openingsslagman was, speelde niet. Als outfielder werd Esprit vervangen door Adrian Anthony, die in het linksveld stond, terwijl reguliere linksvelder James Rutherford vanavond de DH was, een positie waarin Esprit ook werd gebruikt.

Neptunus kreeg de eerste scoringskans in de tweede inning. Yuji Nerei opende met het honk te bereiken na een fout, maar hierna schakelde Akira Okamoto Lennart Koster met drie slag uit. Nerei schoof op toen Evert-Jan 't Hoen werd geraakt door een worp, maar Okamoto volgde opnieuw met een strikeout, dit keer voor Melfried Comenencia, die terugkeerde in de line-up na zaterdag niet te hebben gespeeld, vanwege een blessure. De inning kwam echter ten einde toen Jeffrey Arends een grounder produceerde, waarop Nerei gedwongen uitging op het derde honk.
Maar twee innings later opende de regerend landskampioen de score. Met één uit sloeg Lennart Koster een honkslag. Hij bereikte het derde honk toen ook Evert-Jan 't Hoen een honkslag sloeg en was in staat te scoren toen een fout in het linksveld werd gemaakt. Met 't Hoen op het tweede honk volgden een strikeout en een groundout.

...Diegomar Markwell...
...eerste Nederlandse save...
(Foto: Marco Stoovelaar)
In de vijfde inning voegde Neptunus een punt toe met twee uit. Jeroen Sluijter begon met vier wijd en schoof op na een OSS van Johnny Balentina. Na een groundout scoorde Sluijter op een tweehonkslag van Raily Legito.
Neptunus bracht de stand op 3-0 met een punt in de zesde slagbeurt, opnieuw met twee uit. Akira Okamoto gooide vier wijd op lead-off hitter Lennart Koster, die hierna zijn tweede punt van de avond zou gaan scoren. De rookie bereikte het tweede honk na een OSS van Evert-Jan 't Hoen en schoof op naar het derde honk na een grounder van Melfried Comenencia, waarna hij scoorde toen Jeffrey Arends een honkslag sloeg. Okamoto volgde met een geraakt werper voor volgende slagman Jeroen Sluijter, maar sloot de inning af met zijn zevende strikeout.
In de laatste drie innings van het duel stond Okamoto nog slechts één slagman tot de honken toe en schakelde de laatste zeven slagmensen die hij zag op rij uit, maar zijn teamgenoten waren niet in staat hem te voorzien van voldoende runs, resulterend in zijn eerste verlies van het seizoen. De Japanse rechtshander staat nu op 5-1.

ADO kreeg twee lopers met twee uit op de honken in de derde inning, maar die slagbeurt eindigde toen Harvey Monte een vangbal sloeg. In de vijfde inning sloeg James Rutherford een double met één uit, maar ook hij bleef op de honken achter.
In de zesde inning verkleinde ADO de achterstand tot 3-2 door tweemaal te scoren. Met één uit sloeg Harvey Monte een honkslag en schoof op toen Kalian Sams met twee uit vier wijd kreeg. De twee lopers scoorden toen Marvin Bleij en Maikel Benner volgden met RBI-singles. Het betekende het einde voor Neptunus-starter Kevin Heijstek, die werd opgevolgd door linkshander Diegomar Markwell. Dit was de eerste keer in de drie seizoenen dat Markwell in de Hoofdklasse speelt dat hij in relief gooide. Zijn 34 voorgaande optredens waren allen als startende werper, zijn 35e was als reliever. Toeval? Markwell's paknummer is 35... De inning kwam ten einde toen James Rutherford een grounder sloeg.

In de achtste inning was ADO twee honken van de gelijkmaker af. Adrian Anthony opende met een honkslag in het linksveld, maar volgende slagman Shurty Tremus ging uit met drie slag na een foute stootslag. Anthony scoorde vervolgens het tweede honk, maar kon niet opschuiven toen Berry van Driel een grounder richting drie sloeg. Met twee uit kwam Neptunus-linksvelder Melfried Comenencia uit de wedstrijd en werd vervangen door rookie Calvin Martinus. Afgelopen donderdagavond verliet Comenencia de wedstrijd met een hamstring-blessure, waarna hij zaterdag niet speelde.
In de achtste en negende inning kreeg Diegomar Markwell steun van een dubbelspel. In de achtste kreeg Kalian Sams vier wijd met één uit, maar werd op het eerste honk uitgegooid, nadat Marvin Bleij werd uitgevangen door de tweede honkman. In de negende kreeg Remco Seitzinger, die in de zesde wedstrijd in de wedstrijd was gekomen als pinch-runner voor Maikel Benner, vier wijd. Seitzinger werd toen zelf vervangen door een pinch-runner, Quensley Bazoer, maar die werd uitgeschakeld toen James Rutherford in een dubbelspel sloeg. Nadat Adrian Anthony het honk had bereikt op een fout sloot Markwell de inning af met een strikeout en verdiende zijn eerste Hoofdklasse-save.
(27 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 27 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.