Grand Slam
Honkbal Verslagen
28 mei 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 28 mei
Neptunus wint ruim van ADO
Kinheim wint 11e duel op rij
Grote shutout-zege voor Pirates
Pioniers wint nipt van AlmereNeptunus wint ruim van ADO
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - DOOR Neptunus herstelde zich van de 2-1 nederlaag van zaterdag en won vandaag ruim met 11-1 van ADO, waarbij het verschil van tien punten in de achtste inning werd bereikt.

Neptunus-starter Diegomar Markwell kwam tot tien strikeouts en kreeg slechts vier hits tegen in 7 1/3 inning om de eerste 6-game winnaar van het seizoen te worden. Hij kreeg één punt tegen, dat onverdiend was en werd gescoord in de tweede inning. Met één uit sloeg Kalian Sams een double en scoorde toen korte stop Raily Legito een fout maakte op een grounder van volgende slagman Marvin Bleij, die zelf werd uitgegooid toen hij probeerde op te schuiven. Markwell schakelde hierna 16 van de volgende 17 slagmensen uit, waarvan de laatste 13 op rij, voordat hij een lead-off honkslag tegen kreeg van Marvin Bleij in de achtste inning. Bleij zou op drie achterblijven, want een grounder en een dubbelspel maakten een einde aan deze mogelijke scoringskans voor ADO. Op dat moment stond Neptunus reeds met 5-1 voor en voegde hierna zes runs toe in de 2e8.

Neptunus stond aanvankelijk met 1-0 achter na de fout in de tweede inning, maar scoorde hierna drie punten in de derde inning. Jeroen Sluijter en Johnny Balentina sloegen toen een honkslag en scoorden beiden toen Benjamin Dille volgde met een driehonkslag. Dille scoorde daarna zelf op een OS van Raily Legito.
In de vierde en vijfde inning werd de voorsprong verhoogd naar 5-1. In de vierde kreeg Melfried Comenencia vier wijd en scoorde op een 2-out single van Jeroen Sluijter. In de vijfde sloeg Raily Legito een one-out single, stal twee en scoorde op een double van Yuji Nerei.

Met een 5-1 voorsprong bereikte Neptunus een verschil van tien punten in de achtste na een 6-run rally. Al deze punten waren onverdiend, want er werd begonnen met een fout op een grounder van Jurriaan Korff, waarna Evert-Jan 't Hoen werd geraakt door een worp. Twee nullen volgden en dat zou het einde zijn geweest van deze slagbeurt. Maar nu voegde Neptunus vijf opeenvolgende honkslagen toe, waaronder een 2-run double van Jeroen Sluijter, een RBI-double van Johnny Balentina, een RBI-triple van Benjamin Dille (zijn tweede in de wedstrijd) en een RBI-single van Raily Legito. Hierna kwamen de honken vol na een infield-hit en een fout. Het verschil van tien punten werd vervolgens bereikt toen Legito scoorde, nadat Evert-Jan 't Hoen een vrije loop kreeg.
(28 mei)Kinheim wint 11e duel op rij
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Corendon Kinheim blijft maar winnen. Zondag stond de ploeg (opnieuw) achter, maar kwam in de zevende inning langszij en won vervolgens met 3-1 in elf innings vs. Mr. Cocker HCAW. De winst was de elfde op rij voor Kinheim, terwijl HCAW nu zeven keer achter elkaar heeft verloren. Alsof dat nog niet genoeg is voor de Bussumers moet het mogelijk ook nog een werper missen.
Gisteren stond Kinheim met 2-0 achter, vandaag was dat 1-0, maar beide keren wisten de Haarlemmers laat in de wedstrijd terug te komen en te winnen.

Op zondag nam HCAW een 1-0 voorsprong in de tweede inning. Met één uit bereikte Bart Gabriëls het honk na een stootslag-honkslag en was safe toen korte stop René Cremer een fout maakte op een 'force play-grounder' van Nick Fridsma. Een strikeout volgde, maar hierna kwamen de honken vol toen Cremer opnieuw een fout maakte, dit keer na een grounder van Ronald Jaarsma. Een honkslag van Martijn Meeuwis bezorgde HCAW toen een 1-0 voorsprong, maar de ploeg liet drie lopers achter, omdat een vangbal een einde aan de slagbeurt maakte.
Hierna domineerde Kinheim-starter David Bergman. Vanaf de vangbal in de tweede inning schakelde hij 15 van de volgende 17 slagmensen uit, waarvan elf op rij tussen de derde en de zesde inning. Met twee uit in de zesde inning sloeg Bart Gabriëls een honkslag en werd uitgegooid op het tweede honk toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken en de inning ten einde kwam.
In de achtste inning opende Martijn Meeuwis met een infield-hit, maar ging uit na een steelpoging. Met twee uit kreeg Bergman een honkslag tegen van Sidney de Jong en werd vervangen door Jimmy van der Veldt.

Op dat moment had Kinheim de stand reeds in evenwicht gebracht in de zevende inning. In de eerste vijf innings bereikte Kinheim regelmatig het honk op Patrick de Lange, maar verzuimde tot scoren te komen, want de ploeg liet zeven lopers achter. In de eerste inning waren de honken vol met twee uit toen Roel Koolen drie slag kreeg. In de vierde bleef een loper op het derde honk achter en in de vijfde stonden er twee lopers op de honken.
Maar in de zevende inning slaagde Kinheim er in langszij te komen. Met één uit kreeg Denny Beljaards vier wijd, waarna Patrick de Lange werd vervangen door Jurjen van Zijl, die er niet in slaagde de 1-0 voorsprong vast te houden. Een vangbal zorgde eerst voor de tweede nul, maar hierna stal Beljaards het tweede honk en scoorde toen René Cremer volgde met een honkslag, waarmee hij weer wat goedmaakte voor zijn twee fouten van de tweede inning, die HCAW de leiding hadden bezorgd. Een 'force play-grounder' sloot de slagbeurt af, maar het was een hele nieuwe 'ballgame' geworden.

Met een 1-1 stand werd het duel verlengd en kreeg Kinheim gelijk in de tiende inning een grote scoringskans op Kevin Roovers, die het werpen voor Van Zijl in de voorgaande inning had overgenomen. Dirk van 't Klooster opende met een double en bereikte het derde honk na een grounder van Tjerk Smeets. Een andere grounder volgde, waarna Roovers zich blesseerde op de eerste worp naar Roel Koolen. Na de volgende pitch, die de stand op 2 wijd bracht, was hij niet meer in staat verder te gooien. Cliff Foster kwam Roovers vervangen en maakte de slagbeurt af met een opzettelijke vrije loop voor Koolen, die nog op naam kwam van Roovers. De status van Roovers is nog niet geheel duidelijk, maar hij heeft mogelijk een spier verrekt of gescheurd, zodat hij enige tijd uitgeschakeld zal zijn. Cliff Foster was oorspronkelijk de starter voor vandaag, maar zijn start was opgeschoven naar dinsdag, omdat hij gisteren twee innings in relief gooide. Omdat hij vandaag wederom als reliever werd ingezet zal Foster dinsdag ook niet starten, zodat zijn start voor de derde keer moest worden aangepast. In de oorspronkelijke rotatie stond hij op de lijst voor zaterdag, maar na de afgelasting van donderdag werd zijn start verschoven naar zondag. Wie nu dinsdagavond de starter zal zijn is nog niet besloten en wordt mogelijk zelfs pas op de wedstrijddag bepaald. Na de opzettelijke vrije loop gooide Foster vier wijd op Robin Longhurst en kwamen de honken vol, maar de inning kwam ten einde na een grounder.

In de elfde inning had Foster opnieuw controleproblemen. Hij zorgde voor volle honken met vier wijd voor Denny Beljaards en René Cremer en raakte tussendoor Danny Rombley met een worp. Foster werd opgevolgd door Jos de Jong, maar die kreeg een OS tegen van Dirk van 't Klooster, die Kinheim een 2-1 voorsprong bezorgde. De twee andere lopers schoven op na een foute aangooi, waarna de honken opnieuw werden volgezet na een opzettelijke vrije loop voor Tjerk Smeets. Maar er volgde wederom een opofferingsslag, dit keer van Quincy Bernardus, die de stand op 3-1 bracht, voordat een vangbal een einde aan de slagbeurt maakte.
HCAW was niet in staat terug te komen op closer Michiel van Kampen, die in de negende inning in het duel was gekomen, en leed de zevende nederlaag op rij.
(28 mei)Grote shutout-zege voor Pirates
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Amsterdam Pirates boekte zondag een ruime 12-0, 6 1/2 inning shutout tegen Sparta/Feyenoord en keerde terug naar de zesde plaats.

Pirates verzamelde 16 honkslagen, waaronder drie van Tyson Arishenkoff, Boudewijn van Elswijk en Mark Kan.
De 17-jarige rookie Kevin Miner gooide het gehele duel voor Pirates en registreerde zijn eerste Hoofdklasse-shutout. De rechtshander kwam tot drie strikeouts en kreeg slechts vijf honkslagen tegen. Sparta/Feyenoord liet zeven lopers achter, waaronder vijf in scoringspositie, drie daarvan stonden op het derde honk. Maar niemand slaagde er in te scoren, want de Pirates-verdediging speelde solide en maakte geen fouten. In de eerste inning had de Rotterdamse tegenstander lopers op één en drie met twee uit toen een vangbal de slagbeurt afsloot.
In de derde inning sloeg Dwayne Kemp een double (waarschijnlijk de beste door Sparta/Feyenoord geraakte bal) en schoof op na een wilde worp met twee uit, maar hierna maakte een andere vangbal een einde aan deze inning.
In de vierde inning raakte Miner Rutger Veugelers met een worp, die daarna het derde honk bereikte op een one-single van Jeroen Hermans, maar hierna sloeg Patrick Wabbijn met eemn line drive in een dubbelspel. Een ander dubbelspel ondersteunde Miner in de vijfde inning.

Pirates opende de score in de eerste inning met twee punten. Sparta/Feyenoord-starter Arthur McDonald, ook een 17-jarige rookie, was minder succesvol dan zijn Pirates-collega Kevin Miner, want hij gooide viermaal vier wijd en kreeg zes honkslagen tegen in twee-plus innings. In de eerste inning gooide McDonald vier wijd op openingsslagman Derick Francisca, die hierna veilig het tweede honk bereikte na een fout tijdens een steelpoging. Een strikeout volgde, maar hierna gaf McDonald ook vier wijd aan Tyson Arishenkoff. De twee lopers kregen vervolgens het volgende honk toen McDonald schijn maakte. De problemen waren echter nog niet over voor McDonald. Met twee uit zorgde de rechtshander voor volle honken met vier wijd voor Ralph Lagas en kreeg daarna een 2-run single tegen van rookie Kevin Gerard.
Na een puntloze inning ging Pirates in de derde inning verder met scoren met drie runs. Met één uit werden de honken bezet door Boudewijn van Elswijk (infield-hit), Ralph Lagas (fout op OSS) en Kevin Gerard (velderskeus) toen Björn Henrichs een 2-run single sloeg. De inning leek toen ten einde te komen toen Bobbie van Duuren een mogelijk double play-grounder sloeg richting derde honk, waar Sjoerd Hermans een fout maakte, die Gerard in staat stelde te scoren. Henrichs was op weg naar het derde honk, maar werd daar uitgegooid toen de bal via de catcher terugkwam vanuit het outfield. Intussen schoof Van Duuren op naar het tweede honk. Mark Kan volgde met een honkslag, waarna uiteindelijk een werperswissel volgde. Rudy Seebus, ook een rookie, nam het over en sloot de slagbeurt af, maar maakte ook kennis met een rally toen Pirates viermaal scoorde in de volgende slagbeurt.

In de vierde inning kreeg Seebus vijf honkslagen tegen. Nadat Roderick Simon, Tyson Arishenkoff en Boudewijn van Elswijk hadden geopend met een honkslag werd een 2-run error gemaakt door tweede honkman Dwayne Kemp op een grounder van Ralph Lagas. Een honkslag en een groundout bezorgde Pirates nog twee runs.
In de vijfde voegde Pirates een punt toe op een 2-out single van Kevin Gerard.
Met een 10-0 voorsprong verhoogde Pirates de stand naar 12-0 op een 2-out, 2-run single van Boudewijn van Elswijk in de zesde inning. Rudy Seebus, die al zeven honkslagen had moeten incasseren, kreeg er nog eens drie tegen in deze beurt en werd vervangen na Van Elswijk's klap. Sander Klop werd ingebracht, gooide vier wijd op zijn eerste slagman en sloot de inning af met een vangbal.
Maar in de zevende inning, hoewel Kevin Miner toen vier wijd gooide en een slagman raakte met twee uit, was Sparta/Feyenoord niet in staat nog verandering in de stand aan te brengen.
(28 mei)Pioniers wint nipt van Almere
English | Line Score | Box Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Konica Minolta Pioniers stond met 4-2 achter, scoorde zevenmaal in de vierde inning, kwam terug en nam een 11-7 voorsprong, maar won zondag slechts met 11-10 vs. Instant Holland Almere '90.

Almere '90 speelde vandaag de eerste wedstrijd, nadat de club een General Manager en een speciale commissie aanstelde om het seizoen te 'redden'. De club hoopt dat de nieuwe commissie, onder voorzitterschap van voormalig Hoofdklasse-coach Gerard Stenzler, een positieve invloed zal hebben op de resultaten in het restant van het seizoen. Tot nu toe waren de resultaten teleurstellend, want voor vandaag won de ploeg slechts twee van de 13 gespeelde wedstrijden en staat op de laatste plaats. Almere leek vandaag al over een positief gevoel te beschikken, want de ploeg had 14 honkslagen en kwam sterk terug. Echter, er bleven elf lopers op de honken achter. Een aantal wijzigingen werd gemaakt in de slagvolgorde, zoals de terugkeer van Shaldimar Daantji naar de lead-off plaats. Eugene Kingsale, die in 9 van de 13 wedstrijden lead-off slagman was, sloeg nu als tweede. Daantji was in vier wedstrijden openingsslagman.

Pioniers scoorde het eerste punt in de tweede inning toen Glenn Romney een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een triple van Mark-Jan Moorman. In de derde inning werd een punt gescoord toen Jefferson Muzo een honkslag sloeg, twee stal en scoorde op een fout met twee uit.
Met een 2-0 achterstand scoorde Almere vier punten in de vierde inning. Randy Daal opende met een honkslag en schoof op toen een klap van Ivanon Coffie werd gemist in het rechtsveld, waardoor er lopers op het tweede en derde honk kwamen. Bryan Engelhardt (2-run) en Giovanni Samboe volgden daarna met back-to-back triples die Almere een 3-2 voorsprong opleverden. Met twee uit bracht Samboe de stand op 4-2 door te scoren op een fout.
In de 2e4 reageerde Pioniers met zeven punten en leek een comfortabele voorsprong te nemen. In deze inning kreeg Almere-starter Forstin Coenraad zes hits en alle punten tegen. Glenn Romney begon met een infield-hit en schoof op na een honkslag van Mark-Jan Moorman. Een foute aangooi van Coenraad op een OSS van Lars Koehorst resulteerde in een punt en lopers op twee en drie. Met één uit volgden Jefferson Muzo, Michael Duursma, Norbert Lokhorst en Mark Duursma allen met RBI-singles om de stand op 7-4 te brengen in het voordeel van Pioniers. Coenraad werd vervangen door Martin Kuipers, die, na een wilde worp, een 2-run single tegen kreeg van Dè Flanegin, waardoor het 9-4 werd.

Almere pakte twee runs terug in de vijfde toen Eugene Kingsale begon met een honkslag en Randy Daal volgde met een double, die het einde betekende voor Pionier-starter Roger Kops, die zeven honkslagen had moeten incasseren. Daniël Overbeek nam het over en kreeg een OS tegen van Ivanon Coffie en een RBI-single van Bryan Engelhardt.
Pioniers scoorde eveneens tweemaal in hun vijfde beurt op een vrije loop met de honken vol en een fout, maar hierna stopte het scoren voor de Hoofddorpers, die in de laatste vier innings slechts één honkslag sloegen.
Almere begon daarna terug te komen en scoorde een punt in de zesde inning op een honkslag van Ivanon Coffie.
De ploeg scoorde nog drie punten in de achtste om de achterstand te verkleinen naar 11-10. In de achtste werd Raul Quiroz de vierde Pionier-werper in het duel. De Amerikaan begon en gooide zeven innings afgelopen donderdag en keerde nu terug in relief, maar dat was geen succes. Hij gooide eerste drie slag op Shaldimar Daantji, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Eugene Kingsale (die 4-uit-5 sloeg en driemaal scoorde) en raakte volgende slagman Randy Daal met een worp. Kingsale en Daal scoorden vervolgens toen Ivanon Coffie (3-uit-4, twee punten en vier RBI's) een triple sloeg. Na een pop-fly raakt Quiroz ook pinch-hitter Jeffrey de Vrieze met een worp en werd vervangen door Dave Draijer>. De closer kreeg eerst een RBI-single tegen van Jason Halman, die de stand op 11-10 bracht, maar de inning kwam hierna ten einde toen een groundout volgde. In de negende inning kreeg Draijer nog een honkslag tegen met twee uit, maar Almere was niet meer in staat langszij te komen en Draijer verdiende een save.
(28 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 30 mei 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.