Grand Slam

Honkbal Verslagen
31 maart 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 31 maart
Eerste oefennederlaag Pioniers.
Almere verslaat ADO.
Kinheim-opener verregend in Turkije.
Pirates maakt einde aan losing streak.
Jan van de Vegte Memorial Toernooi
RCH opent met winst.
Kleine zege HCAW.
HCAW wint nipt van Hazenkamp.



Eerste oefennederlaag Pioniers
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - DOOR Neptunus diende Konica Minolta Pioniers zaterdag de eerste oefennederlaag toe door met 4-3 te winnen in een wedstrijd, die de comeback markeerde van veteraan werper Marc Steenhof, die uit 'retirement' kwam.


...Jefferson Muzo scoort in de achtste inning...
...Catcher Lennart Koster wacht op de bal...
...Umpire Marlo Remilia is klaar voor de call...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Pioniers kwam tot twee honkslagen in de eerste inning, maar wist niet te scoren. In de volgende slagbeurt volgden drie hits en twee vrije lopen en werd een 2-0 voorsprong genomen op starter Martijn Nijhoff. In de eerste inning opende Michael Duursma met een honkslag, waarna Glenn Romney een honkslag sloeg met één uit. Maar de inning eindigde toen volgende slagman Dè Flanegin in een dubbelspel sloeg. In de tweede inning sloegen Mark-Jan Moorman en Edwin de Graaf een honkslag met één uit, gevolgd door een RBI-double van Glennsig Polonius. Nijhoff zette hierna de honken vol via vier wijd voor Norbert Lokhorst en stond een punt toe door ook vier wijd te gooien op volgende slagman Jefferson Muzo. Meer punten werden voorkomen, omdat Nijhoff werd gesteund met een dubbelspel op een grounder van Michael Duursma.


...Nieuwe Neptunus-pitcher...
...Chris Ryan kijkt toe...
(Foto: Ron Wicklert
www.eott.nl
)
Neptunus strandde twee lopers in de eerste inning op starter Erik Jan Lind, die toen tweemaal vier wijd gooide met twee uit. In de tweede inning openden Martijn Meeuwis en Jeffrey Arends met een honkslag, maar een gedwongen nul en een dubbelspel maakten een einde aan deze scoringskans. Neptunus scoorde hun eerste punt in de volgende slagbeurt, maar liet opnieuw twee lopers achter. Melfried Comenencia opende met vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Johnny Balentina, die hierna veilig het tweede honk bereikte toen een fout werd gemaakt op een force play-grounder van Benjamin Dille. Een infield-hit van Raily Legito zorgde vervolgens voor volle honken. Hierna scoorde Balentina op een opofferingsslag op fout gebied van Evert-Jan 't Hoen, maar een nieuwe force play-grounder sloot de inning af.

In de vijfde inning kwam Neptunus langszij op Lind's reliever Maxim Kerkmeer, die het werpen in deze inning overnam. De jonge linkshander zag openingsslagman Melfried Comenencia het honk bereiken toen de onlangs aangetrokken infielder Jourick Blanco een fout maakte op zijn grounder richting derde honk. Hierna kreeg Kerkmeer drie opeenvolgende honkslagen tegen van Johnny Balentina, Benjamin Dille en Raily Legito. De eerste twee zorgden voor volle honken, de derde, een check-swing blooper over het tweede honk, resulteerde in het gelijkmakende punt. Maar Neptunus was niet in staat meer punten te scoren, dankzij goede verdedigende acties van Blanco. Met de honken vol schakelde Blanco Balentina gedwongen op thuis uit na een grounder van Evert-Jan 't Hoen en maakte hierna een unassisted double play op een line drive van Lennart Koster om de inning af te sluiten.


...Michael Duursma draait dubbelspel in 4e...
...inning na gedwongen nul Jeffrey Arends...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)

...Michael Duursma bereikte tweede honk, maar...
...korte stop Raily Legito schakelt slagman uit...
...in 6e inn.; 2B Benjamin Dille kijkt toe...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
In de volgende inning nam Neptunus een 4-2 voorsprong. Martijn Meeuwis opende met vier wijd en Jeffrey Arends, die 3-uit-4 sloeg, volgde met een honkslag. De twee schoven op na een doorgeschoten bal en scoorden op een one-out double van Jeroen Sluijter. Volgende slagman Melfried Comenencia kreeg vier wijd, maar hierna werden de volgende acht slagmensen op rij uitgeschakeld. In de zevende gooide Dave Draijer een 'perfect' inning, net als veteraan Marc Steenhof in de achtste inning in zijn eerste heuveloptreden sinds 2002.

In de vierde inning nam Kevin Heystek het werpen over bij Neptunus en stond slechts twee slagmensen tot de honken toe in de vier innings die hij gooide. Na de eerste zes slagmensen te hebben uitgeschakeld kreeg hij een lead-off single tegen van Michael Duursma in de zesde, maar hierna volgden drie nullen. In de zevende kreeg hij een one-out double tegen van Mark-Jan Moorman, dit keer gevolgd door twee groundouts.
Pioniers scoorde hun derde punt in de achtste inning op Jan Naterop. Met één uit gooide de linkshander vier wijd op Jefferson Muzo, die twee en drie stal en scoorde op een OS van Michael Duursma.
(31 maart)



Almere verslaat ADO
English | Line Score | Box Score | Almere's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - Almere '90 versloeg ADO zaterdag met 4-2 en besliste het duel al gelijk in de eerste inning toen Bryan Engelhardt een 3-run homerun sloeg.

ADO kreeg twee lopers op de honken in de eerste inning, maar kwam niet tot scoren. Met één uit sloeg Maikel Benner een honkslag en kreeg Marvin Bleij vier wijd. Vervolgens werd Boudewijn van Elswijk in het rechtsveld uitgevangen en kwam de inning ten einde toen Bleij te laat terugkeerde op het eerste honk en een dubbelspel gemaakt kon worden.
In de tweede helft van de eerste beurt sloeg Almere toe. ADO-starter Quinten Tramm gaf vier wijd aan openingsslagman Eugene Kingsale, die hierna twee stal. Nadat Emeron Lourens was uitgevangen bereikte Derrick Francisca het honk na een foute aangooi en kwamen er lopers op het eerste en derde honk. Bryan Engelhardt volgde met een 3-run homerun en bezorgde Almere een snelle en wat bleek beslissende voorsprong.

ADO kwam terug met een punt in de tweede inning. Almere-starter Nick Veltkamp gooide vier wijd op Harvey Monte en kreeg daarna een honkslag tegen van Jason Halman. Deze honkslag werd gevolgd door een fout van midvelder Eugene Kingsale, die Monte in staat stelde te scoren en Halman op het derde honk deed belanden. Maar hierna volgden twee groundouts en een strikeout.
Na twee lopers te hebben achtergelaten in de derde inning voegde Almere in de vierde inning een punt toe op nieuwe werper Berry van Driel. Met één uit sloeg Ricky Daal een double en scoorde op een 2-out single van Niels van Weert, die naar het tweede honk opschoof toen de aangooi vanuit het linksveld langs thuis werd gegooid. Van Weer bereikte hierna het derde honk na een wilde worp, maar strandde daar, omdat Eugene Kingsale drie slag kreeg en de slagbeurt ten einde kwam.
Na het punt te hebben geïncasseerd in de tweede inning gooide Nick Veltkamp vier wijd op lead-off hitter Jaïr Roseburg in de derde inning, maar kreeg toen steun van een dubbelspel. In de vierde beurt kreeg hij een 2-out single tegen van Jason Halman, maar schakelde toen volgende slagman Adrian Anthony met drie slag uit voor zijn vierde strikeout op rij.

In de vijfde inning gaf Veltkamp drie vrije lopen weg, maar kwam ADO slechts eenmaal tot scoren. Michel Korzeniewski opende met een honkslag en schoof op na een OSS van Dimitri Leon. Na vier wijd voor Jaïr Roseburg werd Maikel Benner in het linksveld uitgevangen, maar dat stelde wel de twee lopers in de gelegenheid een honk op te schuiven naar het tweede en derde honk. De honken kwamen hierna vol toen Veltkamp vier wijd gooide op Marvin Bleij. Vervolgens scoorde Korzeniewski na een doorgeschoten bal, voordat de honken wederom vol kwamen te staan, omdat Veltkamp ook een vrije loop weggaf aan Boudewijn van Elswijk. Een grounder van Harvey Monte maakte daarna een einde aan deze scoringskans van ADO. Van Elswijk was ADO's laatste loper in dit duel, want de laatste 13 slagmensen werden op rij uitgeschakeld door Erik Remmerswaal (drie innings) en Jerry Breek (één inning).
Almere kwam ook niet meer tot scoren op rookie pitchers Jeoffrey de Groot en Gary Da Costa, die beiden momenteel op het roster staan van ADO-2, het Eerste Klasse-team van de club, en hun eerste optreden beleefden in het oefenseizoen van de Hoofdklasse-ploeg, dat nog steeds op zoek is naar extra armen. In de vijfde inning nam De Groot het werpen over en zorgde voor drie nullen op rij. In de zesde kreeg hij een lead-off single tegen van Randy Daal, gevolgd door een double van Giovannie Samboe, maar hierna volgden drie nullen. Da Costa gooide de laatste drie innings en schakelde allen negen slagmensen uit die hij tegenover zich kreeg.
(31 maart)


Kinheim-opener in Turkije verregend
English | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ANTALYA (Turkije) - Na maanden van droogte en veel zon regende het vandaag (zaterdag) eindelijk in Antalya. Maar de regen kwam op een verkeerd moment, namelijk twee uur voor aanvang van de eerste wedstrijd van landskampioen Corendon Kinheim tegen de Russische kampioen Tornado Balashikha. Voor zondag staat er nu een double-header op het programma.
(31 maart)



Pirates maakt einde aan losing streak
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Amsterdam Pirates won zaterdag met 5-2 van Eerste Klasser Alcmaria Victrix in een duel dat aanvankelijk de derde wedstrijd zou zijn van een driekamp. In het oorspronkelijke schema zou Pirates dit weekeinde tweemaal tegen Corendon Kinheim spelen, maar de Haarlemmers verblijven momenteel in Turkije voor een trainingskamp, dat naar deze periode was verschoven na een aanvankelijk eerder geplande week. Pirates had nu een driekamp gepland tegen hun Eerste Klasser Amsterdam Pirates 2 en Alcmaria Victrix. Omdat er ook voor zondag een driekamp werd gepland in Hoofddorp werd besloten het duel tegen Pirates-2 te schrappen, waardoor alleen tegen Alcmaria werd gespeeld. Met de overwinning maakte Pirates een einde aan een 3-game losing streak. Voor dit duel boekte Pirates-2 een 3-0 shutout tegen Alcmaria.

Na drie puntloze innings opende Pirates de score in de vierde inning. Met één uit bereikte Kenny Berkenbosch het honk na een fout, stal hierna het tweede honk en schoof op naar het derde honk op een foute aangooi van de catcher. Even later scoorde Berkenbosch het eerste punt, omdat volgende slagman Bas de Jong een tweehonkslag sloeg.
Twee innings opende Berkenbosch de inning en bereikte eveneens het honk toen de ervaren werper Mark Giroldi vier wijd gooide. Maar hierna ging hij op het eerste honk in een dubbelspel, nadat Bas de Jong was uitgevangen door rechtsvelder Dennis Blom.

Pirates-starter Tom Stuifbergen stond slechts één slagman tot de honken toe in de vier innings die hij gooide. In de tweede inning gooide hij vier wijd op Mark van de Mijll Dekker met twee uit, maar schakelde daarna zeven slagmensen op rij uit. Voor Stuifbergen was dit zijn laatste optreden, want hij vertrekt volgende week naar Florida om te beginnen aan de Extended Spring Training en zich voor te bereiden op zijn eerste professionele seizoen in de organisatie van de Minnesota Twins.
Alcmaria kwam langszij op Stuifbergen's opvolger Raban Schalm, die het werpen overnam in de vijfde inning. Martin de Boer opende toen met een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een 2-out single van Rob van de Kamer.

In de zesde hernam Pirates de leiding door tweemaal te scoren op reliever Jorian Klarenbeek. Nadat Kenny Berkenbosch uitging na een line drive richting derde honk sloeg Bas de Jong een honkslag en kreeg Roy Harteveld vier wijd. De twee lopers schoven op na een grounder van Ferd van Stekelenburg en scoorden beiden op een honkslag van Joey Berkenbosch, die zelf op het tweede honk werd uitgegooid toen hij probeerde er een double van te maken.

Alcmaria verkleinde de achterstand tot 3-2 in de 2e6. Michael Pluijmers bereikte het tweede honk na een foute aangooi, waarna hij scoorde toen een foute aangooi volgde op een grounder van volgende slagman Onno Jansen. Maar hierna maakten een dubbelspel en een groundout een einde aan de slagbeurt.

In de zevende inning, de laatste in deze wedstrijd, voegde Pirates twee onverdiende punten toe en bracht de stand op 5-2. Met één uit bereikte Björn Henrichs het honk na een fout en sloeg Zaïr Koeiman een honkslag. De twee lopers schoven op na een grounder van Sidney de Jong, voordat ze scoorden op een honkslag van Kenny Berkenbosch.
(31 maart)




RCH opent met overwinning
English | Line Score | Box Score | RCH's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - RCH opende de 19e editie van het jaarlijkse Jan van de Vegte Memorial Toernooi zaterdagochtend met een 10-2 overwinning tegen de organiserende club De Hazenkamp, dat vorig jaar kampioen in de Derde Klasse werd.

De gastheer opende de score met een punt in de eerste inning op starter Thomas Morang. Steffen Vos begon met een honkslag, schoof op na een grounder en bereikte veilig het derde honk op een fout in een poging hem uit te gooien na een grounder van Roy Kamoen. Vos scoorde even later op een grounder van Mark Schonenberg.
De voorsprong duurde maar kort, want RCH reageerde met drie (onverdiende) punten, met twee uit, in de tweede slagbeurt. Met één uit sloegen Jeroen Bakker en Kevin Gerard honkslagen, waarna Robbert Vogel voor volle honken zorgde na een fout. Een gedwongen nul op thuis volgde na een grounder van Michel Croes, waarna de inning afgesloten had kunnen worden, maar er werd een fout gemaakt op een 'force play-grounder' van Lex Leijenaar en dat leverde een punt op. Nick Heij volgde met een 2-run single en bezorgde RCH een 3-1 voorsprong.

De Hazenkamp pakte een punt terug in de tweede helft van de tweede inning toen men de honken vol kreeg. Dylan Kamoen bereikte het honk na een fout, Mark Flink kreeg vier wijd en Erik van Zomeren sloeg een honkslag. Tweede honkman Kevin Gerard maakte toen een fout op een grounder van Bas Timmer en dat leek De Hazenkamp de gelijkmakende punten op te gaan leveren. Kamoen scoorde, maar Flink werd op thuis uitgegooid na een fraaie aangooin van rechtsvelder Lex Leijenaar. Hazenkamp had nog altijd twee lopers op de honken, maar een pop-fly en een grounder sloten de slagbeurt af.

Na een puntloze inning nam RCH het heft in handen met een 4-run rally in de vierde inning, waarbij wederom drie onverdiende punten werden genoteerd. Kevin Gerard opende met vier wijd en was safe op een fout die volgde na een grounder van Robbert Vogel. Nadat de twee lopers waren opgeschoven op een OSS van Michel Croes scoorden het duo op een honkslag van Lex Leijenaar, die zelf opschoof na een fout in het linksveld. Met twee uit scoorde Leijenaar op een honkslag van Sevard Seferina, die debuteerde in een RCH-uniform. De Antilliaanse catcher arriveerde een paar dagen eerder en sloeg 2-uit-4 in zijn eerste duel voor RCH. Seferina scoorde even later op een honkslag van Churandy La Cruz en bracht de stand op 7-2.
RCH voegde drie (verdiende) punten toe in de vijfde inning. Met twee uit scoorden Robbert Vogel en Lex Leijenaar (die beiden vier wijd hadden gekregen) op een double van Nick Heij, die vier RBI's had en kort erna zelf scoorde op een honkslag van Floris Morang.
De Hazenkamp kon niet meer tot scoren komen na de tweede inning en bereikte nog maar drie keer de honken.
(31 maart)




Kleine zege HCAW
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - Mr. Cocker HCAW begon hun toernooi in Nijmegen met een kleine 5-1 overwinning vs. Eerste Klasser Sparks Haarlem. Al jarenlang is HCAW de enige club die jaarlijks deelneemt aan het Jan van de Vegte Memorial Toernooi. Dit is de zestiende deelname van HCAW aan het evenement.

HCAW besliste de wedstrijd met een 4-run rally in de eerste inning en voegde daarna nog slechts één punt toe in de volgende vijf slagbeurten. Sparks-starter Mike Krooder kreeg vier opeenvolgende honkslagen tegen, voordat de eerste nul werd geregistreerd. Ralph Milliard opende met een honkslag en schoof op naar het derde honk toen ook Shurty Tremus een honkslag sloeg. Tremus werd uit voorzorg vervangen door pinch-runner Juriën Overman, omdat hij op weg naar het eerste honk een spier verrekte. Hierna scoorde Milliard op een honkslag van Ronald Jaarsma. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Gino Henson een stootslag-honkslag produceerde. Sergio Koelemij ging vervolgens uit na een grounder, maar Overman kon daarop scoren. Een fout op een klap van Sidney Ensermo leverde HCAW nog een punt op. Het vierde punt werd gescoord toen Ensermo twee ging stelen en een fout volgde, waardoor Henson kon scoren.

HCAW bracht de stand op 5-0 in de volgende slagbeurt. Ralph Milliard begon opnieuw met een honkslag en dit keer volgde Juriën Overman met een honkslag. Nadat Ronald Jaarsma uitging na binnenhoog kwamen de honken vol toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Gino Henson. Milliard scoorde daarna op een opofferingsslag van Sergio Koelemij, maar HCAW strandde twee lopers, omdat volgende slagman Sidney Ensermo werd uitgevangen.
In de resterende vier innings kwam HCAW niet meer tot scoren. In de derde beurt opende Bart Gabriëls met een honkslag en bereikte het derde honk, waarna een andere loper strandde in de vierde inning. In de vijfde bereikte HCAW viermaal het honk, maar scoorde niet. Siemen Korff begon met vier wijd, maar ging uit in een dubbelspel toen hij te laat terug was op het eerste honk, nadat Ralph Milliard in het midveld was uitgevangen. Juriën Overman kreeg hierna vier wijd en schoof op na een fout op een grounder van Ronald Jaarsma, maar een nieuwe force play-grounder volgde en sloot de slagbeurt af.

Sparks liet de honken tweemaal vol achter. De ploeg kreeg twee lopers op de honken met één uit in de eerste inning, maar toen draaide HCAW een dubbelspel. In de volgende slagbeurt opende Bervin Hurkmans met een double op starter Joey Eijpe. Na een groundout kwamen de honken vol toen Eijpe vier wijd gooide op Mathijs van Dusschoten en Tjade Bouma. Eijpe schakelde hierna de volgende slagman met drie slag uit en sloot de inning af met een groundout.
In de derde inning gaf hij opnieuw een vrije loop weg met één uit, maar die loper ging gedwongen uit, waarna Eijpe de loper op het eerste honk uitschakelde met een pick-off. Eijpe's controle-problemen gingen door in de vierde slagbeurt, want de linkshander gooide driemaal vier wijd op de eerste vier slagmensen. Bervin Hurkmans begon met vier wijd, maar ging gedwongen uit na een grounder van Bram v.d. Linden. Hierna gooide Eijpe vier wijd op Marthijs van Dusschoten en Tjade Bouma en werd vervangen door Rutger Zwaal. Die werd begroet met een RBI-single van Lennart Stut, maar hierna sloot hij de inning af met twee strikeouts.
In de laatste twee innings gaf Zwaal vier wijd aan de eerste slagman, maar zorgde toen voor zes nullen op rij.
(31 maart)




HCAW wint nipt van Hazenkamp
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - Mr. Cocker HCAW sloot de eerste dag van het Jan van de Vegte Memorial Toernooi zaterdag af met een nipte 1-0 zege tegen het organiserende De Hazenkamp.

Vorig jaar had HCAW ook problemen met de gastheer. De Hazenkamp sloeg toen drie homeruns in de vierde inning en nam een 7-1 voorsprong, maar HCAW zou uiteindelijk met 11-8 winnen. Vandaag bleef de puntenproductie beperkt tot slechts één en dat punt werd gescoord in de vierde inning.
In de eerste drie innings bereikte HCAW driemaal het honk. In de eerste slagbeurt kreeg Bart Gabriëls vier wijd met twee uit, maar strandde op het eerste honk. In de tweede sloeg Ralph Milliard, die nu als achtste sloeg, een tweehonkslag en volgde Juriën Overman met een single, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Maar hierna werd Ronald Jaarsma uitgevangen in het rechtsveld, waarna Overman op het eerste honk werd uitgeschakeld, omdat hij te laat terug was.

In de vierde inning scoorde HCAW het enige punt met twee uit. Siemen Korff kreeg toen vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Ralph Milliard, die 3-uit-3 sloeg en tekende voor drie van HCAW's vijf hits.
De vijfde HCAW-honkslag was een infield-hit op een trage roller richting derde honk van Rutger Zwaal. De werper sloeg als negende en was de designated hitter, omdat HCAW voor dit duel een tekort aan spelers had. De ploeg reisde met een kleine selectie naar Nijmegen. Maar omdat Shurty Tremus geblesseerd raakte in de opener en Gino Henson na de eerste wedstrijd vertrok vanwege andere verplichtingen, waren er alleen werpers beschikbaar voor de DH-plek.
HCAW kreeg in het restant nog meer honklopers, maar was niet meer in staat te scoren. In de zesde inning kreeg Sidney Ensermo vier wijd, maar ging uit bij stelen, waarna Sebastiaan Olgers het tweede honk bereikte op een foute aangooi, maar daar strandde. In de zevende sloeg Ralph Milliard opnieuw een honkslag en stal zowel het tweede als het derde honk, maar twee strikeouts en een grounder maakten een einde aan de slagbeurt.

De Hazenkamp kreeg ook scoringskansen en kwam dicht bij het openingspunt in de eerste slagbeurt. Lead-off hitter Roy Kamoen sloeg de eerste worp van werper Mark Kolner over het hoofd van linksvelder Ronald Jaarsma voor een double, waarna Wesley Kamoen vier wijd kreeg met één uit, maar een infield-fly en een strikeout maakten een einde aan deze vroege scoringskans. Vanaf de infield-fly schakelde Kolner tien slagmensen op rij uit, voordat hij vier wijd gooide op David Dalderup met één uit in de vierde inning. Dylan Kamoen sloeg daarna een honklag, maar een vangbal maakte een einde aan de inning.
In de vijfde kreeg Erik van Zomeren vier wijd en werd op het tweede honk uitgegooid door de midvelder, omdat hij halverwege één en twee stond op een korte klap van Roy Kamoen, die mogelijk gevangen kon worden. Dat gebeurde niet, maar Van Zomeren werd wel gedwongen uitgemaakt op het tweede honk.
In de zesde inning opende pinch-hitter Steffen Vos met een stootslag-honkslag op nieuwe werper Joep de Wit, maar hierna volgden drie nullen. In de zevende schakelde De Wit de eerste twee slagmensen met drie slag uit, kreeg toen twee honkslagen tegen, maar sloot de inning zelf af met een comeback-grounder.
(31 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 5 april 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.