Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 december 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Kate Marr nieuwe Pitching Coach Nederlands Softbal Team
English
NIEUWEGEIN - Karen Marr is de nieuwe Pitching Coach van het Nederlands Dames Softbal Team, zo maakte de KNBSB op woensdag 1 december bekend. Ze zal in de eerste week van januari in Nederland arriveren en zich dan bij de nationale ploeg voegen als het de eerste training van het nieuwe seizoen zal afwerken. In 2009 en 2010 was Nancy Evans de Pitching Coach van Oranje, terwijl Tracy Bunge bij de ploeg was in november en december van vorig jaar en tijdens het Wereldkampioenschap in Venezuela.


...Karen Marr...
Met het aantrekken van Karen Marr heeft bondscoach Craig Montvidas een ervaren coach in zijn begeleiding opgenomen die de komende maanden gaat werken met de pitchers en catchers van de nationale ploeg. Het Nederlands Softbal Team verdedigt in 2011 de Europese titel tijdens het Europees kampioenschap, dat in juli/augustus zal plaatsvinden in ItaliŽ in de Friuli-regio, dichtbij VenetiŽ.

Van 2004 tot en met mei 2010 was Karen Marr de Pitching Coach van de University of Louisville in Kentucky in de USA. Een gerenommeerde school, waarvan het softbalteam uitkomt in de sterke Big East Conference.

Bij de Cardinals, het softbalteam van de University of Louisville, had Karen Marr een belangrijk aandeel in de successen van de afgelopen jaren. Zo klom de ploeg naar de veertiende plaats in de landelijke top-25 toen het seizoen 2009 werd afgesloten met een 'overall record' van 48-11. In de jaren dat Marr in Louisville actief was werden acht van haar werpsters gekozen in All-Big East of All-Conference Teams. Tevens bereikte de ploeg zes jaar op rij het kampioenstoernooi van de NCAA en realiseerden haar werpsters in 2005 een schoolrecord met het gooien van 457 keer drie slag. In het recordseizoen van 2009 werden catcher Melissa Roth en werpster Kristen Wadwell gekozen tot All-American door de National Fastpitch Coaches Association. Roth werd ook uitgeroepen tot Big East Player of the Year, terwijl Wadwell met 41 overwinningen landelijk op de tweede plaats eindigde.

Voordat Karen Marr naar Amerika kwam was ze de National Battery Development Coach van de Australische Softbal Bond, waarbij 'battery' staat voor de combinatie pitcher-catcher. Tussen 1994 en 2001 was ze Pitching Coach van verschillende New South Wales State Teams en leidde zeven ploegen naar een landskampioenschap. Daarnaast was Karen Marr verbonden aan verschillende nationale ploegen van AustraliŽ. In 1999 was ze de 'Battery Coach' van de nationale juniorenploeg (Under-19), dat toen deelnam aan het Wereldkampioenschap voor Junioren in Taiwan. Drie jaar later, in 2002, nam Marr met hetzelfde team deel aan het toernooi om de Canada Cup, dat altijd een sterk deelnemersveld heeft, waarna ze in 2004 Assistent Coach was van het Nationale Australische Team dat deelnam aan de World University Games in Plant City (Florida). In 2000 was Karen Marr als coach betrokken bij het Nationale Chinese Olympisch Team en in 2003 was ze als coach werkzaam bij West Coach Academy in Vancouver (Canada).

Louisville Hoofd Coach Sandy Pearsall: ,,Wanneer je kijkt naar wat onze pitchingstaf de afgelopen jaren heeft gedaan kan je nadrukkelijk zien wat voor impact Karen Marr in ons programma heeft gehad''.

Karen Marr is tevens docent voor de Australische Bond en leidt ook clinics voor Higher Ground Softball, de organisatie die wordt geleid door de bekende Amerikaanse coach Bobby Simpson.

(1 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.