Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Centrals als laatste naar Play-Offs
English
- ENSCHEDE / CAPELLE a/d IJSSEL / DE BILT / OOSTERHOUT (Neth.) - De top-4 in de Softbal Hoofdklasse is bekend, want Centrals won zaterdag de double-header vs. Olympia Haarlem, waardoor het de vierde en laatste ploeg werd die zich verzekerde van een plek in de Play-Offs. Het betekende de eerste keer dat Centrals de top-vier bereikte. Vorig seizoen werd Centrals op de laatste dag van het seizoen uitgeschakeld voor de Top-4. In de eerste drie seizoenen op het hoogste niveau (2006-2008) eindigde Centrals op de zevende plaats. De huidige Top-4 sloot zaterdag de reguliere competitie af.

Op zaterdag won koploper Sparks Haarlem met 10-2 en 8-1 bij Euro Stars. Tex Town Tigers, dat op de tweede plaats staat, won met 1-0 en 11-1 vs. DSS, dat ook de laatste wedstrijden speelde, terwijl het op de derde plaats staan Iber Lengua Terrasvogels de punten deelde met Twins in twee 2-1 wedstrijden. Centrals won tweemaal vs. Olympia Haarlem, 8-1 and 5-1.

Na afloop van het reguliere seizoen, dat komend weekeinde wordt afgesloten, volgt een splitsing, waarna zowel de top-4 als de onderste vier nog een reeks wedstrijden zal spelen om tot de definitieve eindstand te komen. Hierna neemt de Top-4 deel aan de Play-Offs om de titel, terwijl de stand bij de onderste vier zal resulteren in de degradatie voor de ploeg die op de laatste plaats zal eindigen. De ploeg die zevende wordt moet een promotie/degradatie Play-Off spelen tegen de nummer 2 uit de Overgangsklasse.

Twins, dat op de vijfde plaats staat, heeft nog twee wedstrijden te spelen en werd door de twee overwinningen van Centrals uitgeschakeld voor de top-4. Euro Stars, dat op de zesde plaats staat, heeft nog vier wedstrijden te gaan en kan nog op gelijke hoogte komen met Centrals. Echter, in de vier onderlinge wedstrijden tussen de twee teams staat Centrals op 2-1 met een gelijkspel en dat betekent dus kwalificatie voor de top-4.

In Enschede scoorde Tex Town Tigers een punt in de eerste inning van de opener vs. DSS en dat bleek genoeg. Lead-off hitter Meike Witteveen bereikte het honk na een fout en schoof op na een opofferingsstootslag met één uit van Britt Vonk, waarna ze scoorde na een honkslag van Karin Tuk. Lindsey Meadows, die onlangs debuteerde in het Nederlands Softbal Team, domineerde als werpster. De rechtshander gooide een No-Hitter, had elf strikeouts en gooide eenmaal vier wijd en dat kostte haar een Perfect Game. Na 15 slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld in de eerste vijf innings gooide Meadows vier wijd op openingsslagvrouw Tippy Vink in dezesde, maar zorgde daarna weer voor zes opeenvolgende nullen.

In Game Two, DSS sloeg DSS slechts één honkslag op startende werpster Martina Lackner, die drie innings gooide en daarna werd opgevolgd door Ginger de Weert. In dit duel kwam TTT tot 13 honkslagen, waaronder doubles van Merel Oosterveld en Virginie Anneveld. Na punten te hebben gescoord in zowel de eerste als de tweede inning kreeg TTT een punt tegen in de derde, maar verhoogde de voorsprong daarna door driemaal te scoren in de 2e3. In de vierde slagbeurt bereikte TTT het verschil van 10 punten door nog eens viermaal te scoren. Eén uit was er in de vierde toen TTT het verschil bereikte voor de mercy-rule. Merel Oosterveld opende met een tweehonkslag, waarna ze scoorde op een honkslag van Britt Vonk. Honkslagen van Karin Tuk en Virginie Anneveld zorgden hierna voor volle honken. Hierna ging Lindsey Meadows uit na een grounder maar werd wel gescoord en volgde Nadine Marinus met een walk-off 2-run single, die de stand op 11-1 bracht.

In Capelle a/d IJssel, kwam Sparks Haarlem tot 16 honkslagen, waaronder drie van Chantal Versluis, Kim Kluijskens (die beiden ook drie RBI's hadden) en Nathalie Timmermans. Chantal scoorde ook vier punten, terwijl Nathalie Gosewehr er drie scoorde. Sparks sloeg vijf driehonkslagen in het duel, waaronder twee van Kluijskens en één elk van Versluis, Timmermans en Gosewehr. Winnende werpster Kirsten Scheele gooide het gehele duel, had acht strikeouts en kreeg slechts zes hits tegen om haar 'record' te verhogen naar 11-1.

In Game Two won Dagmar Bloeming haar 'league-leading' 15e wedstrijd (ze staat op 15-1) en gooide een complete wedstrijd, waarin ze vijf keer drie slag gooide en slechts drie hits toestond. In dit duel kwam Sparks tot acht honkslagen, maar geen daarvan waren voor 'extra bases'. Chantal Versluis scoorde dit keer drie punten. Met een 3-1 voorsprong bereikte Sparks het verschil van zeven punten door vijfmaal te scoren in de vijfde inning.

In Oosterhout scoorde Terrasvogels punten in de eerste en vierde inning om een 2-0 voorsprong te nemen in Aimee Murch's 14e zege van het seizoen. De Australische rechtshander kreeg vier hits tegen, maar Terrasvogels sloeg er slechts twee op Andrea Lindgren. Terrasvogels opende de score in de eerste inning toen Linda Hoenderdos begon met vier wijd en scoorde na een honkslag van Annemiek van Riessen. De tweede Terrasvogels-hit leverde ook een punt op. In de vierde bereikte Solange Starrenburg het honk na een fout en scoorde na een double van Eva de Bruin. Twins scoorde het enige punt in de 2e4 na een honkslag van Sandra Catoen.

In Game 2 kreeg Terrasvogels-starter Femke van Dusschoten geen honkslagen tegen in 4 2/3 inning, maar gooide wel vijfmaal vier wijd, resulterend in twee runs in de vijfde inning. Lead-off hitter Sarah Van Der Meiren bereikte het honk na een fout, waarna Mickey Jansen vier wijd kreeg met één uit. Nadat een vangbal de tweede nul opleverde volgden twee vrije lopen, waardoor het eerste punt kon worden gescoord, waarna een wilde worp Twins het tweede punt opleverde. De honken kwamen vol na een nieuwe vrije loop, waarna Aimee Murch het werpen overnam, maar 'the damage had been done'. Terrasvogels scoorde het enige punt in de zesde inning. Met één uit sloeg Solange Starrenburg een honkslag en kwamen de honken vol toen Marije Schoenmaker vier wijd kreeg en Eva de Bruin het honk bereikte na een fout. Solange scoorde daarna na een vrije loop voor Iris Kolman, maar er bleven drie loopsters achter.

In De Bilt brak Centrals een 1-1 stand door vijfmaal te scoren in de vierde inning, waarna twee runs werden toegevoegd in de vijfde om het duel met een verschil van zeven punten af te sluiten. In de vierde opende Lisa Sweeney met een honkslag en schoof op na een fout, waarna Lotte Holvast het honk bereikte via een stootslag-honkslag en opschoof na een aangooi, waardoor er loopsters op het tweede en derde honk kwamen. Maaike Blaauwgeers ging hierna uit na een grounder, maar Anne Blaauwgeers volgde met een stootslag-honkslag, terwijl in dezelfde situatie Sweeney werd uitgeschakeld op het derde honk voor de tweede nul. Met twee uit en loopsters op het eerste en tweede honk kreeg volgende slagvrouw Jessica Hartung opzettelijk vier wijd, maar die beslissing pakte verkeerd uit, want volgende slagvrouw Kimberly van der Lee maakte de honken schoon met een 3-run triple en zette Centrals op 4-1. Een tweehonkslag van Maaike van Aarle en honkslag van Milea Bos volgden om de stand op 6-1 te brengen. Een one-out single van Jessica Hartung in de vijfde zorgde voor nog eens twee runs en het einde van de wedstrijd.

In Game Two, kwam Centrals tot 16 honkslagen op Christie Hill, maar scoorde slechts vijf punten, want het liet negen loopsters achter, waaronder tweemaal volle honken. Alle speelsters sloegen minimaal één honkslag, waaronder drie van Maaike van Aarle. Vendy Draha gooide het hele duel voor Centrals en sloot af met een 3-hitter.

(7 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.