Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Tim Verbrugge nieuwe Hoofd Coach Terrasvogels
English

...Tim Verbrugge...
...Hoofd Coach...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
SANTPOORT - Tim Verbrugge is de nieuwe Hoofd Coach van Iber Lengua Terrasvogels. Verbrugge is de opvolger van Jeroen Deken, die de softbalploeg dit seizoen voor het eerst leidde. Na afloop van het seizoen werd in onderling overleg tussen Deken en Terrasvogels besloten de samenwerking niet te verlengen.

Dit jaar eindigde Terrasvogels in de reguliere competitie op de derde plaats, maar klom naar de tweede plaats in de hiernavolgende tussenronde, waardoor men het thuisvoordeel kreeg in de Play-Offs. In deze halve finale werd Terrasvogels in vier wedstrijden uitgeschakeld en verloor met 3-1 van regerend landskampioen Tex Town Tigers, dat zich daardoor plaatste voor de Holland Series. Met het bereiken van de Play-Offs verlengde Terrasvogels het eigen record, want dit was de 23ste keer dat de ploeg uit Santpoort in het 'postseason' speelde.

In augustus eindigde Terrasvogels op de derde plaats in het toernooi om de Europese Cup Winners Cup, dat werd gehouden in Haarlem, maar desondanks plaatste de ploeg zich weer voor het Cup Winners Cup-toernooi van volgend jaar. Terrasvogels werd dit jaar de eerste ploeg die voor de 30ste keer deelnam aan een toernooi om een Europese beker. De lokatie voor het toernooi van volgend jaar is nog niet bekend.

Tim Verbrugge begon zijn softbal-loopbaan bij Red Lions in Rijswijk, waarna hij de Herensoftbal Hoofdklasse speelde sinds 1999 en uitkwam voor Thamen (1999-2001) en Storks (2002-2010) en na afloop van dit seizoen afscheid nam als speler. Terwijl hij softbalde bij Thamen en Storks honkbalde bij ook bij beide verenigingen. In 1998 maakte hij deel uit van het Nederlands Heren Softbal B-Team, waarna hij een jaar later promoveerde naar de nationale ploeg. Sindsdien (met uitzondering van 2005 en 2006) nam Verbrugge met het Nederland Heren Softbal Team deel aan vrijwel alle internationale evenementen, waaronder twee Wereldkampioenschappen (2000, East London, Zuid-Afrika en 2004, Christchurch, Nieuw-Zeeland), zes Europese Kampioenschappen en jaarlijks in het Zeister Slot Toernooi en Bill Jeffrey Toernooi. In 2003 won hij met Oranje de Europese titel in het Tsjechische Chocen. Dit jaar was Verbrugge de speler met de meeste ervaring in het Nederlands Heren Softbal Team toen het deelnam aan het Europees Kampioenschap in Havlickov Brod (TsjechiŽ) en hij was de record-international van de Oranje-herensoftbalploeg.

Als speler van Storks werd Verbrugge viermaal op rij (2004-2007) landskampioen en nam hij deel aan zes Europa Cup-toernooien, waarvan er twee werden gewonnen (2002, 2006). Verbrugge werd ook landskampioen met Thamen in 2000.

Vorig seizoen was Verbrugge al enige wedstrijden Assistent Coach bij Terrasvogels en hielp bij trainingen in de periode dat toenmalig Hoofd Coach Darwin Tolzin nog niet in Santpoort was. In het seizoen 2005 debuteerde Verbrugge als coach in de Softbal Hoofdklasse toen hij werd aangesteld als Assistent Coach van Mireille Gill'ard toen het duo de coaching overnam tijdens de Promotie/Degradatie Play-Off bij het Zoetermeerse Birds, dat zich toen handhaafde in de Hoofdklasse. Een jaar later leidde het tweetal Birds het gehele seizoen. Omdat hij in 2005 het laatste deel van het seizoen coachte bij Birds miste Verbrugge het Europees Kampioenschap Herensoftbal in Nijmegen. Vorig jaar was hij coach van de herensoftballers van Centrals tijdens het toernooi om de Europa Cup in Spijkenisse, waar de ploeg het zilver won. In de aanloop tot dit seizoen assisteerde hij Bondscoach Craig Montvidas een paar keer bij trainingen van het Nederlands Dames Softbal Team.

(7 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.