Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


TTT, Sparks, Terrasvogels verlengen winning streaks
English
HAARLEM / OOSTERHOUT / DE BILT - Tex Town Tigers, Sparks Haarlem en Iber Lengua Terrasvogels verlengden zaterdag allen hun winning streak en bleven de top-drie in de Hoofdklasse, nadat het trio hun double-headers overtuigend in winst omzetten. Centrals en Euro Stars deelden de punten. Zaterdag zag ook de terugkeer van twee speelsters, die hebben moeten toekijken met een blessure.

Stand & Programma


Sparks Haarlem vs. DSS, 11-4, 9-2
HAARLEM - Sparks Haarlem won met 11-4 en 9-2 vs. DSS in twee 'mercy-rule' 5-inning wedstrijden, waardoor hun winning streak op negen kwam.

Game One werd 58 minuten onderbroken vanwege de regen in de eerste helft van de tweede inning met een 3-0 voorsprong voor Sparks en volle honken voor DSS. Toen het duel werd hervat bleek dat de lange onderbreking de pitchers geen goed had gedaan, want Sparks-werpster Dagmar Bloeming gaf drie vrije lopen weg en kreeg een honkslag tegen, waardoor DSS een 4-3 voorsprong nam. Die voorsprong was echter van korte duur, want Sparks kwam langszij in de eigen tweede beurt en voegde zeven runs toe in de volgende drie slagbeurten. Sparks kwam tot 13 honkslagen, waaronder homeruns van Debby Connor (2-run, derde inning), Areke Spel (2-run, 4e inning) en Judith Diepeveen (solo, 4e inning).


...Debby Connor...
(© Foto: MS)

...Areke Spel...
(© Foto: MS)

...Judith Diepeveen...
(© Foto: MS)
Sparks opende de score met drie runs in de eerste inning. Nathalie Gosewehr en Chantal Versluis begonnen met vier wijd, waarna Kim Kluijskens voor een punt zorgde met een honkslag en Marloes Fellinger volgde met een 2-run double om er 3-0 van te maken. In de tweede inning begon Amanda Hess met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan met één uit toen Eva Halman ook een honkslag sloeg en Yvette Krooder's opofferingsstootslag geen nul opleverde. Hierna werd het duel stilgelegd voor wat een regenonderbreking van bijna een uur zou worden. Toen de wedstrijd werd hervat gaf Sparks-starter Dagmar Bloeming vier wijd weg aan Judith van Tiel en daarna (met twee uit) een vrije loop aabn Floor Roest, gevolgd door een RBI-single van Jacqueline Wesselink en vier wijd voor Julie Owen, waardoor DSS een 4-3 voorsprong nam. Kirsten Scheele nam hierna de pitching over, maar dat was van korte duur, want Roest werd bij het derde honk in een rundown uitgeschakeld om de slagbeurt af te sluiten. In de volgende drie inning stond Scheele nog slechts één loopster van DSS tot de honken toe.


...Kinge Bouma...
(© Foto: Sparks)
In de 2e2 kwam Sparks langszij toen Kinge Bouma opende met een honkslag en scoorde na een opofferingsslag van Nathalie Gosewehr. Voor Bouma was dit haar eerste slagbeurt van het seizoen en maakte ze haar comeback na haar laatste volle seizoen voor Sparks te hebben gespeeld in 2005 en daarna nog eenmaal speelde in 2007, voordat ze afscheid nam. Ze was in beide wedstrijden vandaag de catcher, sloeg 3-uit-6, scoorde tweemaal en had een RBI. Bouma was als catcher invalster voor Noémi Boekel, die afwezig was. Vorige week was Kim Kafoé, die na vorig seizoen stopte, de invalcatcher. Ook weer in actie vandaag voor Sparks, dat een smalle selectie heeft, was Marloes Fellinger, die 2-uit-2 (twee doubles) sloeg in de opener, tweemaal scoorde en twee RBI's had.

In de derde inning scoorde Sparks drie punten om een 7-4 voorsprong te nemen. Marloes Fellinger opende met haar tweede tweehonkslag in het duel en scoorde toen Areke Spel een honkslag sloeg. Hierna homerde Debby Connor om de stand op 7-4 te brengen. Dit was haar 25ste homerun sinds ze in 2002 debuteerde. In de vierde werden drie runs toegevoegd. Dit keer begon Fellinger met vier wijd, waarna Areke Spel homerde. Met één uit homerde ook Judith Diepeveen en verhoogde de stand naar 10-4. Het verschil van zeven punten werd bereikt in de vijfde toen Chantal Versluis een honkslag sloeg, het tweede en derde honk stal en scoorde na een honkslag van Kim Kluijskens.

In Game Two had Sparks acht honkslagen, waaronder triples van Chantal Versluis en Lyanne Horeman. Sparks scoorde vier punten in de tweede inning. Areke Spel begon met vier wijd en scoorde toen Debby Connor volgde met een tweehonkslag. Na opgeschoven te zijn na een OSS scoorde de laatste na een honkslag van Kinge Bouma. Met twee uit kreeg Nathalie Gosewehr vier wijd, waarna Chantal Versluis een 2-run double afleverde om de stand op 4-0 te brengen.

DSS antwoordde met twee runs in de derde. De honken kwamen vol toen Floor Roest, Jacqueline Wesselink en Julie Owen allen een honkslag sloeg, waarna Amanda Hess de vierde honkslag op rij sloeg en twee runs binnen bracht. Maar na een OSS maakten twee strikeouts een einde aan de slagbeurt. Sparks pakte beide runs terug in de eigen derde beurt via vier wijd met volle honken voor Lyanne Horeman en Nathalie Gosewehr, maar de ploeg liet ook drie loopsters achter. Sparks voegde een punt toe in de vierde na een honkslag van Debby Connor (die 3-uit-3 sloeg). Het verschil van zeven punten werd bereikt in de vijfde. Met één uit sloeg Lyanne Horeman een driehonkslag en scoorde toen ook Chantal Versluis een driehonker sloeg met twee uit. De laatste scoorde kort erna via een wilde worp.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Twins vs. Tex Town Tigers, 0-3, 2-11
OOSTERHOUT - Koploper Tex Town Tigers won met 3-0 en 11-2 bij Twins om hun winning streak op te voeren naar 10 wedstrijden en ongeslagen te blijven. Britt Vonk, die een week voor de competitiestart haar kaak op twee plaatsen brak, speelde in haar eerste wedstrijden van het seizoen voor Tex Town Tigers. De international begon in de opener op het tweede honk, maar keerde later in de wedstrijd terug naar haar vaste positie als korte stop, waar ze ook in Game Two speelde. In de opener sloeg ze 2-uit-3, scoorde een punt en had een RBI, in Game Two voegde ze een 2-run double toe en scoorde nog een punt. In de opener gooide Lindsey Meadows een one-hitter en had 12 strikeouts. In Game Two had TTT 13 honkslagen, waaronder drie van Nadine Marinus, die ook driemaal scoorde.


...Britt Vonk...
(© Foto: MS)
In de eerste wedstrijd was het Britt Vonk die het openingspunt scoorde in de vierde inning. Ze bereikte het honk na een fout, schoof op na een OSS van Virginie Anneveld en een vangbal en scoorde na een honkslag van Nadine Marinus. In de vijfde werden twee runs toegevoegd. Pinch-hitter Petra van Heijst begon met een tweehonkslag en scoorde toen Kirsten Holshof volgde met een honkslag. Na twee strikeouts scoorde de laatste na een honkslag van Britt Vonk. Lindsey Meadows kreeg een one-out single tegen van Micky Jansen in de eerste inning, maar daar bleef het bij voor Twins. Hierna schakelde ze de volgende 14 slagvrouwen op rij uit, voordat een slagvrouw het honk bereikte na een fout in de zesde inning.


...Nadine Marinus...
(© Foto: MS)
In Game Two scoorde Tex Town Tigers vier punten in de openingsslagbeurt, waaronder twee op honkslagen van Karin Tuk en Lindsey Meadows. Een nieuw punt werd toegevoegd in de derde inning toen Nadine Marinus een tweehonkslag sloeg en scoorde op een 2-out single van Dinet Oosting.

TTT verhoogde de stand naar 11-0 door zes punten te scoren in de zevende inning. Met één uit sloegen Nadine Marinus en Lindsey Meadows een honsklag, waarna Dinet Oosting en Kirsten Holshof volgden met RBI-singles. Een fout op een grounder van Merel Oosterveld resulteerde vervolgens in nog eens twee punten. Hierna kreeg Petra van Heijst vier wijd en volgde Britt Vonk met een 2-run double. Een grounder van Virginie Anneveld was daarna goed voor het laatste punt in deze slagbeurt. Twins scoorde de twee runs in de 2e7. Pinch-hitters Ilse van Kerkoerle en Sophie Bugter kregen beiden vier wijd en scoorden op een tweehonkslag van Sarah Van Der Meiren.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


Olympia Haarlem vs. Iber Lengua Terrasvogels, 0-6, 0-7
HAARLEM - Iber Lengua Terrasvogels kwam tweemaal tot een shutout tegen Olympia Haarlem (dat over slechts 10 speelsters beschikte), 6-0 en 7-0. Hiermee werd de winning streak verlengd tot acht wedstrijden. In de opener gooide Aimee Murch een Perfect Game toen Rosanne de Vries de zesde inning begon met een honkslag en Olympia's enige loopster zou worden. Mariëlle Vleugels sloeg 2-uit-3 voor Terrasvogels en had vier RBI's. In Game Two gooide Femke van Dusschoten een 5-inning No-Hitter en stond vier Olympia-speelsters tot de honken toe. Terrasvogels kwam tot 10 honkslagen, waaronder twee van Christina Rolla (2-run triple) en Solange Starrenburg en een RBI-triple van Femke Haage. In de vijfde inning van dit duel had Dana Horeman een pinch-hit optreden en kreeg vier wijd in haar comeback, haar eerste wedstrijd sinds 30 mei van vorig jaar. Bijna een jaar geleden liep Dana een zware blessure op en scheurde haar knieband bij een poging een dubbelspel te completeren, resulterend in een herstelperiode van bijna een jaar. Nadat ze het honk had bereikt werd ze vervangen door een pinch-runner, die later scoorde.


...Aimee Murch...
(© Photo: MS)

...Femke van Dusschoten...
(© Photo: MS)
In de eerste inning van de eerste wedstrijd scoorde Terrasvogels twee punten. Met twee uit bereikte Christina Rolla het honk na een fout en sloeg Kate Gentile een honkslag. De honken kwamen vol toen Solange Starrenburg vier wijd kreeg. Hierna sloeg Mariëlle Vleugels twee punten binnen met een honkslag.

Nog twee onverdiende punten werden gescoord in de vijfde inning. Linda Hoenderdos begon met een honkslag, waarna een fout werd gemaakt op een grounder van Shannah van der Kaaij. Een honkslag van Christina Rolla zorgde voor volle honken. Een grounder van Kate Gentile en een OS van Solange Starrenburg waren daarna goed voor de punten. In de zevende scoorde Terrasvogels nog twee verdiende punten. Rolla begon met een honkslag en Gentile werd geraakt door een worp, waarna beiden scoorden toen Mariëlle Vleugels een honkslag sloeg en opnieuw twee RBI's op haar naam kreeg.

Werpster Aimee Murch schakelde 15 slagvrouwen op rij uit en haar Perfect Game bleef intact dankzij een fraaie verdedigende actie van Mariëlle Vleugele als korte stop in de vijfde slagbeurt. Maar in de zesde opende Rosanne de Vries met een honkslag door het midden en maakte een einde aan zowel de Perfecto als de No-Hitter, maar ze bleef de enige loopster voor Olympia.


...Dana Horeman...
...comeback...
(© Foto: Robert Jan de Vries)
In Game Two scoorde Terrasvogels driemaa in de derde inning. Linda Hoenderdos (vier wijd) en Shannah van der Kaaij (stootslag-honkslag) scoorden toen op een driehonkslag van Christina Rolla, die daarna zelf scoorde na een wilde worp. In de vierde inning werden twee runs toegevoegd. Hoenderdos begon met een honkslag en Rolla sloeg een single met één uit. De twee zouden daarna gaan scoren toen Kate Gentile en Solange Starrenburg volgden met RBI-singles.

Het verschil van zeven punten werd bereikt in de vijfde. Met één uit maakte Dana Horeman haar comeback na bijna een jaar en kreeg applaus toen ze werd aangekondigd als pinch-hitter. In haar eerste slagbeurt sinds 30 mei van vorig jaar kreeg ze vier wijd en werd vervangen door Iris Kolman, die via de re-entry terugkwam als pinch-runner en ging scoren toen Femke Haage volgde met een driehonkslag. Hierna leverde een opofferingsslag van Linda Hoenderdos Terrasvogels een 7-0 voorsprong op.

Werpster Femke van Dusschoten gooide zesmaal drie slag en gaf drie vrije lopen weg, maar gooide een 5-inning No-Hitter om haar 'record' op te voeren naar 4-0.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays


...Femke Haage: RBI triple...
(© Foto: Robert Jan de Vries)


Centrals vs. Euro Stars, 5-1, 2-6
DE BILT - Centrals won met 5-1 in de opener vs. Euro Stars, maar verloor daarna de volgende wedstrijd met 6-2. In de opener kwam de Canadese werpster Molly Yetman tot negen strikeouts. Euro Stars 'outhit' Centrals 6-5 en stond na vier innings met 1-0 voor, maar toen scoorde Centrals viermaal in de vijfde slagbeurt, met als hoogtepunten een RBI-triple van Amber Dammers en RBI-double van Silea Bos. Stephanie Ruiter en Jasmin Carlson debuteerden in de Hoofdklasse voor Centrals, werden ingezet als pinch-runners en scoorden beiden een punt. In Game Two was het Centrals dat Euro Stars met 7-6 'outhit', maar met lege handen stond. Winnende werpster Daisy Verstappen gooide het gehele duel en had acht strikeouts. Euro Stars nam een vroege 3-0 voorspong in de eerste inning met als hoogtepune een 2-run single van Daphne Endlich.


...Molly Yetman...
(© Foto: MS)
In Game One opende Euro Stars de score in de tweede inning na een honkslag van Laura Belardinelli, maar Centrals antwoordde met vier runs in de vijfde slagbeurt. Marieke Brouwer begon toen met vier wijd en werd vervangen door Jasmin Carlson, die debuteerde in de Hoofdklasse en opschoof toen volgende slagvrouw Lotte Holvast ook vier wijd kreeg. De twee loopsters schoven daarna op na een OSS van Anne Blaauwgeers en een wilde worp stelde Carlson in staat haar eerste HK-punt te scoren. Met twee uit zorgde Maaike van Aarle met een honkslag voor een volgend punt en werd vervangen door pinch-runner Stephanie Ruiter, die eveneens debuteerde en ook zou scoren, want Amber Dammers volgde met een driehonkslag. Hierna nam Rebecca Antonissen het werpen over, maar kreeg een RBI-double tegen van Silea Bos, die de stand op 4-1 bracht. In de zesde voegde Centrals nog een punt toe na een honkslag van Maaike Blaauwgeers. Molly Yetman gooide het gehele duel, kwam tot negen strikeouts en kreeg zes hits tegen.


...Ellen Venker...
...2 hits, 1 run...
(© Foto: MS)
In Game Two scoorde Euro Stars drie runs in de eerste inning. Central-starter Eva Voortman kreeg drie opeenvolgende honkslagen tegen van Ellen Venker, Kim Donkers en Daisy Verstappen, resulterend in een punt. Na een OSS van Anouk van den Heuvel en een line out bracht Daphne Endlich met een honkslag nog eens twee punten binnen.

Drie runs werden daarna gescoord in de vierde inning. Davinia de Kwant (honkslag) en Daphne Endlich (veldfout) scoorden toen respectievelijk op een grounder van Kirsten Vierdag en een wilde worp. Later in de slagbeurt bezorgde een force play-grounder van Kim Donkers Euro Stars nog een extra punt, maar ook bleven er drie loopsters achter.

In de vijfde kreeg Centrals de honken vol toen Lotte Holvast vier wijd kreeg en Anne Blaauwgeers en Maaike Blaauwgeers een honkslag sloegen. Een fout en een wilde worp leverden Centrals even later twee runs op.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

(8 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.